abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 13:11 | Nová verze

Byla vydána nová verze 8.7.0 správce sbírky fotografií digiKam (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy v oficiálním oznámení (NEWS). Nejnovější digiKam je ke stažení také jako balíček ve formátu AppImage. Stačí jej stáhnout, nastavit právo ke spuštění a spustit.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:22 | IT novinky

Před 30 lety, k 1. 7. 1995, byl v ČR liberalizován Internet - tehdejší Eurotel přišel o svou exkluzivitu a mohli začít vznikat první komerční poskytovatelé přístupu k Internetu [𝕏].

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 11:33 | Nová verze

Byla vydána (𝕏) nová verze 7.4 open source monitorovacího systému Zabbix (Wikipedie). Přehled novinek v oznámení na webu, v poznámkách k vydání a v aktualizované dokumentaci.

dnes 05:44 | Bezpečnostní upozornění

Balíček s příkazem sudo byl vydán ve verzi 1.9.17p1. Řešeny jsou zranitelnosti CVE-2025-32462 (lokální eskalace práv prostřednictvím volby host) a CVE-2025-32463 (lokální eskalace práv prostřednictvím volby chroot).

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    dnes 05:22 | IT novinky

Do služeb Seznam.cz se lze nově přihlásit pomocí služby MojeID [𝕏].

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 03:33 | Bezpečnostní upozornění

Bezpečnostní výzkumníci zveřejnili informace o osmi zranitelnostech, které postihují více než 700 modelů tiskáren, skenerů a štítkovačů značky Brother. Bezpečnostní upozornění vydali také další výrobci jako Fujifilm, Ricoh, Konica Minolta a Toshiba. Nejzávažnější zranitelnost CVE-2024-51978 umožňuje útočníkovi vzdáleně a bez přihlášení získat administrátorská oprávnění prostřednictvím výchozího hesla, které lze odvodit ze

… více »
    včera 16:00 | Komunita

Společnost Oracle vlastní ochrannou známku JAVASCRIPT. Komunita kolem programovacího jazyka JavaScript zastoupena společností Deno Land vede právní bitvu za její osvobození, viz petice a otevřený dopis na javascript.tm. Do 7. srpna se k nim má vyjádřit Oracle (USPTO TTAB).

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 13:11 | IT novinky

Byl představen samostatný rádiový modul Raspberry Pi Radio Module 2 s Wi-Fi a Bluetooth.

Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 12:44 | Upozornění

Certifikační autorita Let’s Encrypt ukončila k 4. červnu zasílání e-mailových oznámení o vypršení platnosti certifikátů. Pokud e-maily potřebujete, Let’s Encrypt doporučuje některou z monitorovacích služeb.

včera 01:44 | Pozvánky

Přemýšlíte, jak začít prázdniny? Už v úterý 1. července se bude konat Virtuální Bastlírna, tedy online setkání bastlířů, techniků, vědců i akademiků, kde se ve volné diskuzi probírají novinky ze světa techniky, ale i jiných zajímavých témat.

Za poslední měsíc jsme byli svědky plamenů několika raket. Zatímco malá raketa od Hondy se úspěšně vznesla a opět přistála, raketa od SpaceX se rozhodla letět všemi směry najednou. Díkybohu méně … více »
    Uprdkávač | Komentářů: 0
    Jaký je váš oblíbený skriptovací jazyk?
     (59%)
     (28%)
     (7%)
     (2%)
     (0%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 336 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 8.6. 21:05
    Rozcestník

Dotaz: DVD-R(RW) pod Linuxem

corwin78 avatar 4.9.2002 15:37 corwin78 | skóre: 10 | Ostrava
    DVD-R(RW) pod Linuxem
    Přečteno: 100×
    Měl jsem v práci půjčenou DVD-RW mechaniku, takže jsem to využil a vypálil si zálohy dat na DVD-R disky. Linux mi ale tyto média nenamountuje, protože nepozná systém souborů, přitom u běžná DVD to není problém. Existuje v Linuxu podpora pro vypálená DVD?
    Česká pirátská strana - "Internet je naše moře...".

Odpovědi

4.9.2002 16:39 Jiri Svoboda
    Rozbalit Rozbalit vše DVD-R(RW) pod Linuxem
    Praktickou zkusenost nemam, takze mozna budu trosku mlzit, nicmene ja porad ziju v domneni, ze pro DVD se pouziva normalni ISO9660 filesystem a ten by snad nemelo byt problem namountovat (v nejhorsim s parametrem '-t iso9660').
    Pak me jeste napada, jestli to nebylo vypaleno pod UDF. Pak tedy napred 'modprobe udf' a mount pak pripadne s '-t udf'.
    corwin78 avatar 5.9.2002 09:43 corwin78 | skóre: 10 | Ostrava
    No iso9660 to nebude, navíc se čtením CD-R(RW) nemám problémy, dokonce mám zakompilovanou i podporu UDF, takže přečtu i CD zapsane PacketWritingem, takže v tom to nebude. Pro nastavení souborového systému používám v fstab parametr auto, takže předpokládám, že veškeré podporované souborové systémy to připojí.
    Česká pirátská strana - "Internet je naše moře...".
    3.11.2003 22:41 benghi (bengalian@volny.cz)
    Mno, já žiju v domění, že na DVD se používá právě UDF, alespoň jsem jinak udělaný DVD zatím nepotkal. Takže bych na to zkusil jít právě přes to UDF. BTW podpora UDF jde zkompilovat snad i s write supportem, coz neni blbej napad, jenomze na packetwriting to chce ještě cosi přikompilovat do jádra, což se mi už nikdy nepodařilo, ale teoreticky to snad jít ma.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.