abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 23:33 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 141 (pdf) a HackSpace 78 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 21:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 2.0.0 programovacího jazyka Kotlin (Wikipedie, GitHub). Oficiálně bude představena ve čtvrtek na konferenci KotlinConf 2024 v Kodani. Livestream bude možné sledovat na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:55 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 27.0 programovacího jazyka Erlang (Wikipedie) a související platformy OTP (Open Telecom Platform, Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.8.0 svobodného multiplatformního softwaru pro konverzi video formátů HandBrake (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání na GitHubu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:55 | IT novinky

    Microsoft představil nové označení počítačů Copilot+. Dle oznámení se jedná se o počítače poskytující funkce umělé inteligence. Vedle CPU a GPU mají také NPU (Neural Processing Unit). Uvnitř představených Copilot+ notebooků běží ARM čipy Qualcomm Snapdragon X Elite nebo X Plus.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:55 | Zajímavý článek

    Příspěvek na blogu Codean Labs rozebírá zranitelnost CVE-2024-4367 v PDF.js, tj. mj. prohlížeči PDF souborů ve Firefoxu. Při otevření útočníkem připraveného pdf souboru může být spuštěn libovolný kód v JavaScriptu. Vyřešeno ve Firefoxu 126.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:55 | Nová verze

    Lazygit byl vydán ve verzi 0.42.0. Jedná se o TUI (Text User Interface) nadstavbu nad gitem.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:22 | IT novinky

    K open source herní konzole Picopad přibyla (𝕏) vylepšená verze Picopad Pro s větším displejem, lepšími tlačítky a větší baterii. Na YouTube lze zhlédnout přednášku Picopad - open source herní konzole z LinuxDays 2023.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    17.5. 13:44 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová major verze 17 softwarového nástroje s webovým rozhraním umožňujícího spolupráci na zdrojových kódech GitLab (Wikipedie). Představení nových vlastností i s náhledy a videi v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 12:22 | Komunita

    Sovereign Tech Fund, tj. program financování otevřeného softwaru německým ministerstvem hospodářství a ochrany klimatu, podpoří vývoj FFmpeg částkou 157 580 eur. V listopadu loňského roku podpořil GNOME částkou 1 milion eur.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (80%)
     (5%)
     (8%)
     (7%)
    Celkem 432 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Dotaz: FW - Vypis, Graficky prehled apod

    19.10.2005 12:49 Matysek | skóre: 6 | blog: Matyhokoutek
    FW - Vypis, Graficky prehled apod
    Přečteno: 93×
    Zdravim, mam tu postaveny maly FW na RH 7.3 Valhalle, vypis logu apod mi chodi na mail, to je bezproblemove, ale marne tapu nad tim, co mam pouzit na graficke zobrazeni aktualniho toku dat, prenesenych dat, vyuziti site, vyuziti prostredku a stavu UPS.

    Doposud jsem pouzival jen Nagios + APCUPS Status nic vice a to pres webove rozhrani s pustenym Apache a PHP. Logovaci vypisi mio bohate stacili v mailu z ippl. Osobne vice nepotrebuji. Jenze hacek je v tom, ze ten stary P 166 s 82 KB ramkou tohle trosku nebasti a jiny HW je vec, o ktere nechteji slyset. Zmena distro je mozna, lec zbytecna.

    Idealne pripad by nastal, kdy by mohl prave onen kolega videt vse v grafickem modu a to i bez vypisu, ktere proste nepotrebuje, ba ani nechce :-)

    Nenaslo by se nejake doporuceni na konktretni hracku s vylemi prijemnym uzivatelsky rozhranim, ve ktere by si vybral co vlastne potrebuje videt ?

    Dekuji
    Do I care?

    Odpovědi

    19.10.2005 13:39 lucaash
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FW - Vypis, Graficky prehled apod
    Nevim jestli je to u Vás možné, ale já jsem řešil podobnou situaci. Na router, který jsem původně chtěl udělat jako bezdiskovou stanici, jsem nechěl instalovat apache a php, tak pouze pomoci rsyncu stahuji logy na můj "velkej" počítač a na něm pak z těchto logů dělám statistiky a přehledy pomocí php a apache. Nevím jestli je to řešení ideální, ale mě to takto funguje již řadu měsíců. Možná že u vás něco takového nebude možné, nicméně jako námět by toto posloužit mohlo :)

    Lucaash
    19.10.2005 13:54 Matysek | skóre: 6 | blog: Matyhokoutek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FW - Vypis, Graficky prehled apod
    O tomto uz jsem take uvazoval, ale problem je v tom, ze dany clovek pozaduje videt stav ihned :(, coz mi komplikuje situaci.

    Nejvetsi komplikace je pocitacova gramotnost daneho kolegy, resp on to neni pravy kolega, nybrz zakaznik, ktery ma mini sit s lekarskym software, na ktere jsou naveseny dalsi dva lekari a 8 sester. Bohuzel ma limity na prenosy dat a rad by vedel, kdo stahuje nejvice, jelikoz plati linku souhrne. Jak toto maji ci ne, je pouze jejich vec a do tohoto nema cenu zasahovat, protoze je to jejich pozadavek i kdyz mohou byt i lepsi reseni. Tzn stejne jako nekterym lekarum nevysvetlite, ze posilani ciselniku na Floppy je pro ne horsi, nez-li na CD z hlediska ztraty dat cestou. S odpustenim teto vety, ale musi to byt prostredi doslova pro blba, ale zpet k veci.

    O live distro jsem take uvazoval, ale skoda nevyuzivat 8 GB hdd, ktery tam je. Graficke znazorneni musi byt online, bohuzel nelze si je stahovat a delat jim statistiku, protoze ne vzdy na to je cas.

    Kazdopadne diky.
    Do I care?
    19.10.2005 14:09 Matysek | skóre: 6 | blog: Matyhokoutek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FW - Vypis, Graficky prehled apod
    doplneni: Prakticku mu jen vysvetlim, jak se na to dostane = ulozim mu stranku do oblibenych, vysvetlim mu na co ma kliknout a co ony cisilka znamenaji. Stejne tak mu i vysvetlim jak se s tim pracuje - Zobrazeni, co ktery sloupecek dela a on si toto napise a pote se uz jen podiva na onu stranku, ci script, ktery bych mu musel udelat. Chtit po nem heslo, ci jmeno je zaruka toho, ze ho budu mit na telefonu kazde podivani, protoze toto ihned zapomene a pravidelne mu budu vysvetlovat na telefonu co co znamena, i kdzy to bude mit na listecku napsane.

    Abyhcom si rozumeli, ono sice vyzniva, ze tito lide jsou blbci co poznaji klavesnici a mys, ale jedna se velmi inteligentni lidi, lec ne prave pocitacove. Obcas se mi stane, ze mu to pise zmacknete libivolnou klavesu, tak si zavola, ze ji tam nema a stejne i kdyz mu reknu, ze je jedno co zmackne, tak mi klepne na CTRL (jo i toto se mi stava) ci spolu hledame po telefonu 10 minut sitovou kartu.

    Proste programek, ktery by mu toto zobrazil musi byt tak jednoduchy, abych ho nemusel pokazde navigovat po telefonu a on videl na sloupecku napr.: kolik % je vytizene z linky, kolik dat se stahlo, kolik dat se odeslalo, kolik kdo stahnul (PC jsou pojmenovane tak jednodusse, aby se v tom vyznali). Stejne jako jim neni mozne dat jiny OS, nezli je prave Windows 98 SE CZ, ktery je velmi jednoduchy a po telefonu spravotelny, protoze je to nekdy nutne, jinak by clovek jezdil stovky km denne.

    Toto je na popud toho, ze mu sestricky (asi ty mladsi) natahali do site mnoho softu, ktery byl nelicencovany a on to musel platit, stejne jako mu shodili dva roky lekarskych zaznamu.

    Asi takto receno, pro pochopeni situace, kde a jak to bude nasazeno.
    Do I care?

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.