abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 6
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 34
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (8%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 817 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: Mint 18.1 - VeraCrypt - konzolový i GUI současně

    Petr Fiedler avatar 3.3.2017 19:38 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Mint 18.1 - VeraCrypt - konzolový i GUI současně
    Přečteno: 538×
    Všechny zdravím,

    potřebuji prosím poradit, jak docílit toho, abych mohl mít v jednom systému naráz nainstalované obě verze VeraCryptu? Používám GUI verzi a po doinstalování té konzolové (kvůli SSH klientovi v mobilu) mi přestane ta GUI fungovat a naopak. V době, kdy jsem tedy neměl v systému ani jednu z verzí jsem vytvořil nového uživatele a v jeho účtu jsem nainstaloval tu konzolovou verzi. To by takhle, pokud by to fungovalo po doinstalování té GUI pro nalogování z mobilu bohatě stačilo. Pak jsem ve svém běžném účtu nainstaloval tu GUI verzi, která po instalaci bezvadně fungovala. Pak jsem se přepl na ten druhý účet a když jsem v terminálu zadal "veracrypt", tak se neukázala manuálová stránka jako před tím, ale spustila se ta GUI verze. Takže tudy cesta asi nevede. Prý by mohlo pomoci smazat ten druhý účet, odinstalovat tu GUI, nainstalovat tu konzolovku, pak zkopírovat nainstalované soubory do nějakého předem vytvořeného adresáře, pak tu konzolovku odinstalovat, nainstalovat zpátky GUI a pak na ten adresář s těmi zkopírovanými soubory vytvořit nějaký odkaz, nebo co? Ale nechápu, jak bych to měl udělat? Asi nějak z terminálu, ale vůbec nevím jak. Můžete mi prosím někdo poradit. A nebo pokud má někdo jiný nápad, který bude fungovat, tak sem s ním :-)

    Petr

    Řešení dotazu:


    Odpovědi

    k3dAR avatar 4.3.2017 02:40 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint 18.1 - VeraCrypt - konzolový i GUI současně
    nepouzivam a ani ti moc nerozumim, zkusim jen obecne a naslepo... ale v pripade ze instalace jednoho zaroven neprovadi odinstalaci (tedy ne nenapadne, ale tak ze bys pri potvrzeni instalace balicku jasne videl "balicky pro odstraneni: tento atamten"), neni mozne ze se jen meni symbolicky link veracrypt na gui nebo cli verzi? co se stane kdyz napises veracrypt a zmacnknes 2x tabulator, nenabidne ti to neco jako veracrypt-gui a veracrypt-cli?
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    Petr Fiedler avatar 4.3.2017 16:22 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint 18.1 - VeraCrypt - konzolový i GUI současně
    Tak jsem trochu experimentoval a zjistil jsem tohle:

    Pokud mám nainstalovanou jen GUI verzi a v terminálu napíšu veracrypt a zmáčknu 2x tabulátor, tak to vypíše dvě možnosti: veracrypt a veracrypt-uninstall.sh .

    Pokud GUI verzi ponechám nainstalovanou a doinstaluji konzolovou verzi a v terminálu napíšu veracrypt a 2x zmáčknu tabulátor, tak to vypíše na chlup to samé.

    Po nainstalování kterékoliv z těch dvou verzí se pak objeví v terminálu, které soubory se nainstalovaly. Všiml jsem si, že se jmenují naprosto stejně a je jich stejný počet. Proto si myslím, že když mám nainstalovanou tu GUI verzi a instaluji tu konzolovou, tak se protě ty soubory přepíší a proto už pak ta GUI verze nefunguje a funguje jen ta konzolová. Tady je ten výpis:
    Installing package...
    usr/
    usr/share/
    usr/share/veracrypt/
    usr/share/veracrypt/doc/
    usr/share/veracrypt/doc/License.txt
    usr/share/veracrypt/doc/VeraCrypt User Guide.pdf
    usr/share/pixmaps/
    usr/share/pixmaps/veracrypt.xpm
    usr/share/applications/
    usr/share/applications/veracrypt.desktop
    usr/bin/
    usr/bin/veracrypt
    usr/bin/veracrypt-uninstall.sh
    
    Press Enter to exit...
    Jak jsem už napsal, v obou případech je identický. Pokud by někoho něco napadlo, budu rád. Pokud ne, tak nevadí. Rozhodl jsem se, že ze studijních důvodů opustím GUI verzi a nainstaluji si tu konzolovou. To se v budoucnu určitě bude hodit :-)

    Zatím ...

    PS: k3dAR, díky za 2x tabulátor. Skvělá věc, tohle. Věděl jsem, že když ho zmáčknu jednou, tak doplňuje v terminálu příkazy automaticky. Ale tohle jsem neznal. Super věc. Člověk pak nemusí dohledávat příkaz pro odinstalování.
    k3dAR avatar 4.3.2017 21:38 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint 18.1 - VeraCrypt - konzolový i GUI současně
    pokud instalujes balicek tak by se nemelo nic prepisovat, naopak by to zarvalo neco jako "error: z balicku XY je snaha prepsat soubory ktere ale jiz patri balicky AB", tim ze mas unistall.sh, tak si ale rikam ze asi nejde o deb balicek, ale instalujes "na prasaka" rozbalenej archiv, to pak asi naprasaka prepisuje, a kdyz uz je to same prase, tak muzes po naintstalovani CLI udelat:
    sudo mv /usr/bin/veracrypt /usr/bin/veracrypt-cli
    a pak nainstalovat GUI verzi... nebo to udelat pro GUI verzi, pak bys ale cestu k veracrypt-gui musel napsat i v Exec radku souboru /usr/share/applications/veracrypt.desktop

    jinak to 2x tab neni ani tak na uninstaller, coz ma byt naopak vyjimka a pouzivat repositare, v horsim pripade rucne stazeny balicek, pak dlouuuho nic a pak teprve archiv nebo ze zdrojaku...
    to 2x tab je hlavne sikovne kdyz si nejses jistej jak se neco pise a vis zacatel, je to proste nabidka kdyz je vice nez jen jedna moznosti k doplneni :)
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    Petr Fiedler avatar 4.3.2017 22:44 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint 18.1 - VeraCrypt - konzolový i GUI současně
    Výborně k3dAR! Zabralo to. Odinstaloval jsem tu GUI verzi, nainstaloval tu konzolovou, pak sudo mv /usr/bin/veracrypt /usr/bin/veracrypt-cli a dál podle tvého návodu a vše funguje OK :-) Zkusil jsem i z mobilu přes JuiceSSH. Po nalogování jsem zadal veracrypt-cli a frčelo to.

    Jen se chci ještě zeptat, abych si z toho něco odnesl. Když jsem přejmenoval ten konzolový soubor veracrypt na veracrypt-cli, tak jsem mu vlastně změnil název, aby při instalaci té GUI verze nebyl nahrazen a aby ta konzolová verze taky fungovala, jo? Pokud se mýlím, tak mi to vysvětli prosím tě polopaticky.

    Díky za pomoc k3dAR.
    k3dAR avatar 4.3.2017 23:07 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint 18.1 - VeraCrypt - konzolový i GUI současně
    presne tak, pochopil jsi to naprosto spravne :) obecne / v jinem pripade kdy by krome binarky byli jeste navazne soubory treba v /usr/share/neco, nebo /usr/lib/neco a i ty by meli stejne jmeno by to takto neslo, pak by se to muselo resit jeste vic naprasaka, treba tak ze bys udelal script ktery by podle zadaneho parametru prejmenoval aktualni sadu pro gui na neco.gui, stavajici nepouzivanou sadu neco.cli na neco a pustil by neco... kdyz bys pak pustil ten svuj script s parametrem gui, tak by to stavajici vratilo z neco na neco.cli a to bokem neco.gui zas na neco a pustilo... proste takovej wrapper co by na zakladne parametru si pripravil patricne predem prejmenovane soubory na spravne jmeno :)
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    Petr Fiedler avatar 4.3.2017 23:12 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint 18.1 - VeraCrypt - konzolový i GUI současně
    No, tohle je pro mne zatím taková vysoká vědeckotechnická :-D , ale snad se k tomu časem dostanu. Se skripty ještě zkušenosti nemám, ale to se snad vystříbří.

    Díky za všechno, měj se fajn.
    Petr Fiedler avatar 5.3.2017 18:46 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint 18.1 - VeraCrypt - konzolový i GUI současně
    Všiml jsem si jedné věci. Nevím, jak je to u konzolové verze, ale u té GUI když úspěšně zadám heslo a otevře se okno se soubory, tak se neotevře jedno, ale dvě. Jako by se otevřelo i okno té konzolovky. S tímhle by šlo něco udělat?
    k3dAR avatar 5.3.2017 18:55 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint 18.1 - VeraCrypt - konzolový i GUI současně
    netusim, veracrypt jak sem psal vubec nepouzivam, podle tveho popisu predpokladam ze se otevre okno spravce souboru, v pripade tveho desktopu Cinnamon se tedy otevre 2x Nemo okno? oboje se stejnym obsahem odemceneho totozneho kontejneru? je ten kontejner videt v seznamu mount?
    mount
    
    #nebo
    cat /proc/mounts
    pokud ano, je tam 1x nebo 2x?
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    Petr Fiedler avatar 5.3.2017 19:04 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint 18.1 - VeraCrypt - konzolový i GUI současně
    Ano, otevře se 2x Nemo okno se stejným obsahem odemčeného totožného kontejneru. To je samozřejmě nestandardní. Tady je výpis:
    petr@gigabyteLVM ~ $ mount
    sysfs on /sys type sysfs (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime)
    proc on /proc type proc (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime)
    udev on /dev type devtmpfs (rw,nosuid,relatime,size=8149076k,nr_inodes=2037269,mode=755)
    devpts on /dev/pts type devpts (rw,nosuid,noexec,relatime,gid=5,mode=620,ptmxmode=000)
    tmpfs on /run type tmpfs (rw,nosuid,noexec,relatime,size=1634168k,mode=755)
    /dev/sdb5 on / type ext4 (rw,relatime,errors=remount-ro,data=ordered)
    securityfs on /sys/kernel/security type securityfs (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime)
    tmpfs on /dev/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev)
    tmpfs on /run/lock type tmpfs (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,size=5120k)
    tmpfs on /sys/fs/cgroup type tmpfs (rw,mode=755)
    cgroup on /sys/fs/cgroup/systemd type cgroup (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,xattr,release_agent=/lib/systemd/systemd-cgroups-agent,name=systemd)
    pstore on /sys/fs/pstore type pstore (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime)
    cgroup on /sys/fs/cgroup/freezer type cgroup (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,freezer)
    cgroup on /sys/fs/cgroup/memory type cgroup (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,memory)
    cgroup on /sys/fs/cgroup/hugetlb type cgroup (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,hugetlb,release_agent=/run/cgmanager/agents/cgm-release-agent.hugetlb)
    cgroup on /sys/fs/cgroup/pids type cgroup (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,pids,release_agent=/run/cgmanager/agents/cgm-release-agent.pids)
    cgroup on /sys/fs/cgroup/blkio type cgroup (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,blkio)
    cgroup on /sys/fs/cgroup/net_cls,net_prio type cgroup (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,net_cls,net_prio)
    cgroup on /sys/fs/cgroup/cpu,cpuacct type cgroup (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,cpu,cpuacct)
    cgroup on /sys/fs/cgroup/cpuset type cgroup (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,cpuset,clone_children)
    cgroup on /sys/fs/cgroup/perf_event type cgroup (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,perf_event,release_agent=/run/cgmanager/agents/cgm-release-agent.perf_event)
    cgroup on /sys/fs/cgroup/devices type cgroup (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,devices)
    systemd-1 on /proc/sys/fs/binfmt_misc type autofs (rw,relatime,fd=28,pgrp=1,timeout=0,minproto=5,maxproto=5,direct,pipe_ino=2423)
    debugfs on /sys/kernel/debug type debugfs (rw,relatime)
    hugetlbfs on /dev/hugepages type hugetlbfs (rw,relatime)
    mqueue on /dev/mqueue type mqueue (rw,relatime)
    tracefs on /sys/kernel/debug/tracing type tracefs (rw,relatime)
    fusectl on /sys/fs/fuse/connections type fusectl (rw,relatime)
    /dev/sda1 on /media/DATADISK type fuseblk (rw,relatime,user_id=0,group_id=0,allow_other,blksize=4096)
    binfmt_misc on /proc/sys/fs/binfmt_misc type binfmt_misc (rw,relatime)
    cgmfs on /run/cgmanager/fs type tmpfs (rw,relatime,size=100k,mode=755)
    tmpfs on /run/user/1000 type tmpfs (rw,nosuid,nodev,relatime,size=1634168k,mode=700,uid=1000,gid=1000)
    gvfsd-fuse on /run/user/1000/gvfs type fuse.gvfsd-fuse (rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=1000,group_id=1000)
    veracrypt on /tmp/.veracrypt_aux_mnt1 type fuse.veracrypt (rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=0,group_id=0,allow_other)
    /dev/mapper/veracrypt1 on /media/veracrypt1 type fuseblk (rw,relatime,user_id=0,group_id=0,default_permissions,allow_other,blksize=4096)
    petr@gigabyteLVM ~ $
    k3dAR avatar 5.3.2017 19:20 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint 18.1 - VeraCrypt - konzolový i GUI současně
    tak mas to jen 1x (kdyz nepocitam ten mezimount)... zkusim sem nainstalovat veracrupt gui do Xubuntu 14.04, a neotvira mi okno (Thunar) vubec (povolil sem automaticke otevirani pripojenych)... takze to tezko nasimuluju :) stahnu si Mint 18.1 Cinnamon a hodim do virtualu...

    kazdopadne, zas obecne... protoze si prejmenoval veracrypt na veracrypt-cli a poustis ted GUI, tak v podstate tva uprava je irelevantni (neco jineho by mohlo byt pri pousteni veracrypt-cli pokud by to treba samo ze sebe volalo jeste znovu binarku a tedy tu puvodniho nazvu veracrypt)... takze si myslim jestli problem nemas proste jinde :)
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    Petr Fiedler avatar 5.3.2017 19:29 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint 18.1 - VeraCrypt - konzolový i GUI současně
    takze si myslim jestli problem nemas proste jinde

    Do včerejška mi to neudělalo ani jednou. Vždy se mi to otevřelo jen v jednom okně.

    stahnu si Mint 18.1 Cinnamon a hodim do virtualu...

    Díky moc. By sis ho kvůli mě možná v tom virtuálu mohl nechat :-D

    k3dAR avatar 5.3.2017 22:48 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint 18.1 - VeraCrypt - konzolový i GUI současně
    virtual pro vyzkumne uceli ponecham ;)

    kazdopadne, mam teda Mint 18.1 Cinnamon:
    - cista instalace
    - apt upgrade
    - install veracrypt gui, vytvoren kontejner, pripojen, jedno nemo okno zobrazeno
    - install veracrypt console, mv veracrypt veracrypt-cli
    - install veracrypt gui, pripojen kontejner, jedno nemo okno zobrazeno

    takze jak sem predpokladal, ty 2 okna souviseji s necim jinym nez ze mas navic jednu binarku veracrypt-cli
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    Petr Fiedler avatar 6.3.2017 10:05 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint 18.1 - VeraCrypt - konzolový i GUI současně
    k3dAR,

    velké díky za tvůj čas a ochotu. Oceňuji.

    No, mě to nedalo a tak jsem se do toho pustil i v práci na svém notebooku. Udělal jsem vše identicky tak jako na svém domácím desktopu a taky se mi to otevřelo jenom v jednom okně. Nechápu, kde je chyba. Včera jsem zkusil pc pro jistotu i restartovat, ale nepomohlo to. A je to tím divnější, že mám v podstatě nový čerstvý systém. Ještě zkusím downgradovat kernel. Ukuu mi stahuje vždy aktuální. Třeba to bude tím. A jestli ne, tak to asi necháme plavat. nemá smysl s tím ztrácet příliš mnoho času. Prostě budu zavírat o jedno okno nacíc, mno. Napíši sem pak, jestli to pomohlo.

    Ještě jednou díky za vše, měj se ...
    Petr Fiedler avatar 6.3.2017 17:08 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint 18.1 - VeraCrypt - konzolový i GUI současně
    Tak jsem to vyřešil. Sice dost kostrbatě, ale přece. V nastavení VeraCryptu je k zatržení možnost "otevřit okno průzkumníka pro úspěšně připojený svazek". Tak jsem to zatržení prostě zrušil a hotovo. Otevírá se to i tak, ale už jen v jednom okně. Takže ani nemusím hýbat s kernelem atd...

    Tak zatím ...
    k3dAR avatar 6.3.2017 21:30 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint 18.1 - VeraCrypt - konzolový i GUI současně
    toho sem si nevsiml, ja ti chtel poradit jestli kdyz to stejne zaviras, tak mas moznost odnastavit si v Nemo Upravit/Nastaveni/Chovani/Zachazeni_s_medii/Automaticky_otevirat_slozku_pro_automaticky_pripojena_zarizeni :) tve reseni tedy kostrbate neni, spis je divne ze s puvodnim dvojitim nastaveni se normalne otevira jen jedno okno :)
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    Petr Fiedler avatar 7.3.2017 11:43 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint 18.1 - VeraCrypt - konzolový i GUI současně
    k3dAR,

    při vší úctě k tobě si jako unixový začátečník troufnu nesouhlasit. Myslím totiž, že se to týká jen automaticky připojených jednotek hned po startu. Ale to se při připojování mého kontejneru neděje. Připojuji jej třeba až půl hodiny po startu pc ručně. Možná, žes tohle nevěděl a vycházel jsi z předpokladu, že to mountuji automaticky po startu. Ale tak to právě není. A přesto se to otevíralo dvakrát. Až teda po tom harakiri s veracrypt-cli. Víš co je ale divné? Díval jsem se v notebooku, který mám v práci na nastavení toho Nema a tu volbu pro automatické otevření okna pro automaticky připojené jednotky mám zaškrtnutou a ve VeraCryptu jsem to zaškrtnuto neměl a přece se po zadání hesla to okno otevřelo, byť se to tohoto případu dle mého skromného názoru netýká. Míním tím po úpravě VC-cli. A otevřelo se jen jednou. Zaškrtl jsem to i ve VC a byl zvědavý, jestli se to otevře 2x a ono nic. Zase jenom jednou. I po rebootu. Tak se v tom pak vyznej :-D

    Nechme to plavat. V práci i doma se mi to teď otevírá jen jednou a čas se dá využít lépe.

    Měj se

    PS: ještě divnější je, že se třeba neotvírá okno pro datadisk, který je nastaven na automount. Dokonce se neotevřelo ani pro flešku, kterou jsem před startem dal do ntb, abych zjistil jak to je. Cinnamon má před sebou ještě kus cesty :) Ale pro mme je skvělý (optické důvody).
    k3dAR avatar 7.3.2017 23:52 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint 18.1 - VeraCrypt - konzolový i GUI současně
    nesouhlasit muzes, ale neni ti to nic platne ;) samozrejme sem chapal ze veracrypt kontejner nepripojujes pri startu systemu, ale az pak rucne pomoci VeraCrypt GUI tak ja si psal :)
    v tom nastaveni Nemo to mas napsane:
    "Automaticky pripojit odpojitelna zarizeni pri startu a pri jejich pripojeni"
    a "Automaticky otevirat slozku pro automaticky pripojena zarizeni"
    takze pokud mas prvni volbu aktivovanou tyka se to i zarizeni co pripojujes za chodu systemu, tedy CD/DVD, USB HDD, USB Flasku, SD kartu, ale prave pak pro dalsi pripojene (i virtualni) zarizeni jako veracrypt kontejner, nebo treba pro Raspberry IMG systemu, kteremu nedjriv primapujes (podle v IMG obsazene tabulce oddilu) pomoci nastroje kpartx patricne zarizeni loop0p1, loop0p2 atd...

    nakonec muzes si to vyzkouset, kdyz vypnes tu moznost ve VeraCrypt GUI a vypnes tu moznost v Nemo, tak by se nemelo zobrazit po pripojeni zadne okno
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    Petr Fiedler avatar 8.3.2017 10:57 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint 18.1 - VeraCrypt - konzolový i GUI současně
    Máš pravdu. Díval jsem se znovu do nastavení Nema. "... a při jejich připojení" jsem špatně pochopil.

    Taky jsem si to vyzkoušel. Když zrušíš zatržení u "Automaticky připojovat odpojitelná zařízení ...", tak se to okno stejně otevře. Neotevře se pouze tehdy, je-li zrušeno zatržení u "Automaticky připojovat složku ...".

    Tak zdar u dalšího dotazu :-)
    k3dAR avatar 8.3.2017 20:02 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint 18.1 - VeraCrypt - konzolový i GUI současně
    jj, tak je to v poradku :)
    to prvni je automaticky pripojovat, coz misto toho ty delas rucne pomoci veracrypt gui
    to druhe je automaticky otevrit slozku, to je jedno jestli bylo to automaticke nebo tve rucni :)
    vime ze pripojovani se ti delo jen 1x, ale otevirani_slozky 2x, jen nevime proc 2x :)
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    Petr Fiedler avatar 9.3.2017 10:32 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint 18.1 - VeraCrypt - konzolový i GUI současně
    Zajímalo by mne, kolik oken by se ti otevřelo na tvém stroji byť ve virtuálu, kdybys nechal v nastavení Nema i VC všechny ty volby zaškrtnuty. Pokud budeš mít čas a chuť a zkusil bys to, tak by to bylo zajímavý. Já si totiž myslím (možná mylně), že by se ti to i tak otevřelo jenom v jednom okně. Ale zásadní to pro mne není. Pokud máš důležitější věci na práci, tak to nech plavat ;-)
    k3dAR avatar 9.3.2017 22:20 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint 18.1 - VeraCrypt - konzolový i GUI současně
    kdyz to(SystemIntegration/OpenExplorerWindowForSuccesfullyMonuntedVolume) v VeracryptGUI zapnul (myslel sem ze je to vychozi aktivovane, ale nebylo) a ponechal to(AutomatickyOteviratSlozku...) vychozi aktivovane v Nemo, tak se mi po rucnim pripojeni kontejneru v VeracryptGUI, otevre Nemo okno 2x ;) takze tim zahada uz neni tak zahadna, chova se to tak jak by melo :)
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    Petr Fiedler avatar 10.3.2017 10:27 Petr Fiedler | skóre: 35 | blog: Poradna | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint 18.1 - VeraCrypt - konzolový i GUI současně
    Díky za tvou vstřícnost k3dAR.

    Je to přesně jak jsi napsal. Znovu jsem to zkusil na notebooku. Vše jsem zatrhl a otevřelo se to 2x. Sice nechápu, proč před tím ne, ale teď už mi to funguje tak jak má.

    Tak zatím ...

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.