abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 783 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník


    Vložit další komentář
    Nebaví mne gramatika S TAXUS Learning® gramatiku vůbec neprobírám. Naučím se ji díky doslovným, z hlediska češtiny však doslovným překladům.

    kecy + cestinarsky nesmysl

    S TAXUS Learning® pochopím angličtinu dlouhodobým posloucháním angličtiny, ale nesmím hned mluvit.

    kecy + cestinarsky nesmysl

    s timhle zkusenosti nemam, ale studuju AJ jako obor na univerzite a vim, co to znamena gramatika a naucit se ji. moje rada je: zapomen, ze neco takoveho existuje. je to parazitovani na lidske lennosti. zaplat si poradny kurs s native speakerem, konverzuj kde muzes, cti AJ clanky na netu,...
    FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
    3.2.2006 23:47 rebeka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: :(angličtina
    Nevíš co rikaš, kurz je blbost a z 20 lidi se 19 nenauči, ale s taxusem se nauči každej bez rozdilu veku, teda jestli neni blbej a vopravdu se tu angličtinu učí...
    13.2.2010 23:19 Iva
    Rozbalit Rozbalit vše Re: :(angličtina
    fajn s taxusem se to mozna nauci kazdy ale nemusi to kazdej pochopit tak aby to vzdy dobre pouzil...kurz neni o 20 lidech mam kurz, kde jsou 4 lidi
    1.10.2005 10:39 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    Rozbalit Rozbalit vše Slova
    Jak si mám vysvětlit toto?

    Angličtina obsahuje 4113 různych [sic] slov, němčina dokonce 4831 různych [sic] slov.
    1.10.2005 16:53 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Slova
    4113 různých slov - a to už se vyplatí :-D
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    1.10.2005 17:23 Michal Čihař | skóre: 61 | blog: Bláboly | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Slova
    Buď rád, že tam není 4113 stejných slov :-)
    1.10.2005 10:55 Michal Čihař | skóre: 61 | blog: Bláboly | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Zadejte titulek vašeho dotazu!
    To je dobrý web pokud se člověk chce pobavit, ale nedal bych jim ani korunu :-).
    Soulad VSW s Ústavou ČR a zákony ČR: s národním kurikulem a národními standartami: Vhodné pro výuku ve vzdělávacích kurzech, zaměřených pro jazykové vzdělávání. Současně je možné využít na ZŠ a SŠ.
    1.10.2005 13:37 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zadejte titulek vašeho dotazu!
    ...standartami...
    Fakt k popukani smichy.

    Zdenek
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    3.2.2006 23:51 Riki
    Rozbalit Rozbalit vše angličtina
    Ty se v živote nenaučiš protože nechceš, nemaš snahu a komentuješ metodu kterou si nevyskoušel...muj deda ma 76 a touto metodou se naučil za rok a pul a byl uplnej začatečnik
    1.10.2005 22:21 David
    Rozbalit Rozbalit vše Jazyky možná, počty spíše ne
    No nevím, jak vyučují jazyky, ale matematika jim moc nejde. :o))

    1+1=4
    7.10.2005 17:59 toMix26
    Rozbalit Rozbalit vše nekritizujte co jste nezkouseli!!!
    A to jste ten taxus learning zkousely nebo to kritizujete jen kvuli tomu, ze se vam nelibili jejich internetove stranky? Docela by me zajimalo kdo z vas co sem neco napsal ma s tou anglictinou opravdu zkusenosti!
    3.11.2005 11:41 shapel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nekritizujte co jste nezkouseli!!!
    Správně, když jste to nevyzkoušeli tak to nekritizujte! Již nějakou dobu se s TAXUS Learning učím angličtinu, a musím říct, že výuka je velmi příjemná. Doufám, že se skutečně naučím rozumět anglicky mluvícím lidem. Jelikož jsem úplný začátečník, tak to bude nějakou dobu trvat.
    26.1.2006 07:22 Marek Vít
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nekritizujte co jste nezkouseli!!!
    Zajímavé, pan Shapel zřejmě svůj názor kopíruje a vkládá na všechny stránky stejný. Už jsem ho někde viděl.
    9.4.2012 23:49 krizekrize
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nekritizujte co jste nezkouseli!!!
    tak ja si blbec z Taxusu koupila Nemcinu a byla jsem uplny zacatecnik. Bohuzel vsak ne zacatecnik v gramatice. Snazila jsem se u te metody vydrzet, ale neslo to. Po 2 mesicich jsem sahla po klasicke ucebnici, ktera mi vyhovuje vic. Ale souhlasim s tim, ze Taxus muze byt zajimavy pro gramotne zaostale jedince.
    19.10.2006 17:38 Vercingetorix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Taxus angličtina
    Taxus Learning je podvod! Nenaleťte!

    http://diskuse.doktorka.cz/taxus-learning/

    http://galambos.blog.sme.sk/c/23499/LAPSUS-Learning-ja-chciet-ziadny-teoria.html

    http://taxuslearning.250free.com/
    17.5.2007 10:55 nkkk nkkk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Taxus angličtina
    Do teď sem byl na vážkách a přemýšlel o tom že to koupím, po přečtení http://taxuslearning.250free.com/ sem rozhodnut, ať si vlezou na hrb! Ujišťuji že to není zdaleka první recenze kterou jsem čet, ať už pro či proti. Takže možná jdu do intenzivního pobytového kurzu. I na to by mne zajímal váš názor. Jedná se o tuto školu http://www.hampson.cz/kdojsme.php?PHPSESSID=156f03fd550c67a0803d186a3eff2105 Jedná se mi o ten pobytový kurz pro začátečníky. Cena je skoro 20 tisic. Za týden takže raketa. :-(
    3.9.2007 23:20 centurion
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Taxus angličtina
    To co sa pise na "http://taxuslearning.250free.com/" su hluposti. Keby to bola pravda tak sa asi nikto nikdy nenauci ziadny jazyk. Spochybnuju sa tam reklamne hlasky, ktore propaguju Taxus Learning, avsak tie spochybnenia su este vacsie hluposti ako tie samotne reklamne texty. Mozem potvrdit, ze Taxus Learning naozaj funguje a funguje lepsie ako vacsina inych metod. Ti, ktori ho kritizuju, ho bud nikdy neskusili alebo ho pouzivali nespravne.
    19.9.2007 09:12 thomasek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Taxus angličtina
    Souhlasim s Centurionem, Taxus Learning pouzivam a necitim, ze bych vyhodil prachy za volovinu a uz vubec ne, ze by mi to vymyvalo mozek. Prinejmensim o tom nevim.:D K vymyvani mozku slouzi spise nekonecne serialy komercnich televizi, nebo ne? Metoda TL funguje a to je muj nazor. Krasne barevne obrazky mne opravdu nechybi, nekomu mozna budou.:D Mimochodem, na shora uvedenem odkazu jsem cetl i negativni reakci od nejake lektorky ve smyslu "Tí z vás, čo ste správne "How do you do?" pochopili ako zoznamovaciu frázu "Teší ma.", ste asi geniálni.". To je preci volovina prelozit to obecne jako "Teší ma." Obrat "How do you do?" se pouziva jednak po seznameni, ale i jako zdvorilostni zahajeni rozhovoru jiz znamych lidi. Takze spravny preklad v obecnem smyslu by mel byt "Jak se Vam (Ti) dari?". Opravdu takovouto lektorku mit je muj sen...
    24.3.2008 16:38 Nezmar
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Taxus angličtina
    Znate nekoho kdo se podobnyma metodama naucil anglicky? Co rikate na Magickou Anglictinu. Pokousel jsem se o prvni lekci a zda se mi to sileny. Ruzne rychlosti nahravek. Kdy mam problem porozumet normalni rychlosti natoz zrychlene. Jinak moc pekne stranky o vyuce EN jsou tady http://www.helpforenglish.cz/
    19.1.2011 23:01 roman
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Taxus angličtina
    magickou anglictinu ne je pry lepsi taxus navic je obsahlejsi ted to zkousim sem si to stahl a uvidime mozna by bylo lepsi si ho koupit uz v prvni rade je tam motivace cenova :-D ale uceni je jednoznačně příjemne a snadne prvni cast v pohode rozumim co rikaji druhou cast zatim nic tak necham tomu cas jako prvni casti a uvidime at si kazdy mysli co chce vetsinou to kritizuji ti co to neskusili a prehlizi ti co to uz umi pomoci tohoto programu jsou to pouze zavistivci kteri se to ucili slozitou klasickou nudnou metodou ve skolstvi xxxxx let a stejne to nekteri zapomeli :-DDDDDDDDDDDDDDD
    23.8.2011 10:26 Jiří Páral
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Taxus angličtina
    Dobrý den,

    rád bych Vám doporučil internetový obchod http://www.knihyzanglie.cz , který prodává velmi levné anglické knihy v originále. Velký výběr, rychlá expedice a doprava za pouhých 39 Kč je samozřejmostí. Vaše cesta k dokonalé angličtině začíná právě tady.

    http://www.knihyzanglie.cz

    Sám mám s tímto obchodem velmi dobré zkušenosti.
    25.1.2015 11:40 Nitram
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Taxus angličtina
    Osobně si myslím, že podobné programy a webovky jsou jako doplňující věc docela dobré. Sám pracují na webu, kde se zabývám výukou angličtiny. Pracuji na tom úplně sám, takže je tam potřeba ještě něco dodělat, ale jinak si myslím, že se na tom webu dá něco naučit. Např. anglická slovíčka si tam člověk může zopakovat v jedné aplikaci a mnoho dalšího.
    28.6.2016 10:13 Ján
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Taxus angličtina
    O tomto programe som ešte nepočul. Čo som pozrel komentáre tak môže byť rovnako dobrý ako ten čo používam ja. Ja mám momentálne Imitum a zatial si na tom jedem...:) Je to prehľadné a zaujímavé....+ žiadne biflovanie sa gramatiky ;) http://www.anglictina-bez-biflovania.sk/anglictina-pre-husakove-deti/?a_box=y7x556ws
    29.10.2016 12:58 robob
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Taxus angličtina
    Ahoj o taxuse som ešte nepočul idem to kuknúť. Ja používam Imitum od angličtiny bez biflovania. A celkom sa mi to pozdáva.
    18.11.2016 10:43 Ivo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Taxus angličtina
    Zdravím, ja odporúčam pozrieť sa na túto stránku, sú tam zaujímavé veci, pre učencov angličtiny ;) http://www.domluvitse.cz/

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.