abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    18.4. 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    18.4. 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 566 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Jahody nad propastí

    11.12.2011 16:09 | Přečteno: 3056×

    Viděl jsem zmírat jedno tisíciletí a dvě společenská zřízení. Přežil jsem i mnoho svých blízkých a jsem na tom stejně jako každý jiný. Jedna bajka vypráví o člověku, který prchal před lvem. Ukryl se ve vyschlé studni, držel se zoufale na jejím okraji. A spatřil že na dně studně je drak. Nad ním lev a dole drak, stejně se už dlouho neudrží. A v té chvíli si člověk všiml, že vedle něj rostou jahody. Začal je trhat a jíst a pomlaskávat spokojeností. Tak jsem na tom všichni, nad námi šelma tupého davu a pod námi čeká biologická smrt. My zatím jíme jahody.

    Možná je člověk podoben ještě více, zejména dnes, tomu co padá z mrakodrapu a během přeletu kolem jednoho okna odpovídá na otázku: jak se má. Zatím to ujde.

    Zmírající tisíciletí se ani moc netrápilo, zmizelo. Ano komunisté se moc netrápili, dokonce proti svému zvyku netrápili už v posledku ani nikoho dalšího. Vznikli z nesmírně hloupounce naivní myšlenky, že když všechno bude všech, všichni se budou snažit a všichni se budou mít dobře. Byla to samozřejmě trotlovina a nakonec vládl jen sekretariát strany. Moc o nich dobrého říci nelze, snad jen, že to vlastně byla nejméně kradoucí a hamižná skupina vládců, na zvyky před, a po, se dost krotili.

    Pak přišlo cosi, čemu se říká kapitalizmus a co je nejlépe popsané v: Aldous Huxley - Brave New World. Jen místo osvíceného vládce vládnou malé skupinky bohatých a mocných. U nás bylo spojeno s pokusem vymyslet ještě hloupější a naivnější ideologickou omáčku než zvládli komunisté, tedy tvrdit, že trh je schopný řešit problémy a že každý se má tak, jak si zaslouží. Pokud se laskavý čtenář trhá smíchy, nechť ví, že tomuhle se také, tak jako předchozímu, opravdu věřilo a věří!

    Dřívější společnost strachu a viny (ze spolupráce se zločinným režimem) ze změnila ve společnost strachu a nenávisti. Společnost se rozdělila na "úspěšné" což byla pestrá směs nesmírně schopných a báječných lidí, nebo také drzých lúzrů co jediné co umějí je se prodat. A kriminálníků. No a "neúspěšné", pestrou směs schopných ale příliš sebekritických, nesmělých, nebo také těch, co raději dělají něco o čem si myslí že má smysl, než vydělávají. A líných. Květinu vzájemné nevraživosti zalévají nechtěně média a nemajetný závidí prachy pracháči, pracháč podporu nezaměstnanému, pracující důchod důchodci, důchodce flinkání na škole studentovi, zdravý nemocnému nemocenskou...

    Dřívější společnost do svého světa uzavřených lidí, rodin a skupinek, se, kdo by věřil že to jde, ještě uzavřela. A všichni jedinci, rodiny, skupiny si staví barikády a zatím alespoň plivou po těch ostatních.

    V téhle situaci jsem pro revoluci. Pokud má být revoluce k něčemu, musí začít v našich hlavách. Proto předchozí revoluce skončily v místě, odkud vzešly, protože hlavy zůstaly stejné a o ty jde. Až pojede kolem černý býemdabljů, uhněme mu. Až ve svém černém býemdabljů se budeme řítit silnicí a bude přede námi pomalá škodovka, zabrzděme a usmějme se. Usmějme se na prodavačku a ostatní ve frontě, i kdyby to byli studenti, cizinci, důchodci, cikáni a nebo lékaři. Pak nás neohrozí ani kurz koruny, agentury, ani smutná nálada trhu.

    Nabídněme jahodu tomu, co visí mezi lvem a drakem nad propastí vedle nás.

    Pozdravme slušně pána v kanceláři, kterého míjíme při svém pádu.

    Všechny naše ješitnosti, sebelásky, nenávisti, závisti... Všechny ideologie i filosofie. Všechna náboženství. To vše zmizí jako bezcenné. Soucit a laskavost nás přenášejí do věčnosti. Čemuž věřím. Je to hloupoučké a naivní, ale o nic blbější než to, čemu věříte vy.

    Tento text byl nalezen našim psem v sklenici od Rumu v místě mezi poutním kostelem, hospodou a raketovými základnami na Brdech

           

    Hodnocení: 88 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    11.12.2011 17:09 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Bojím sa niekde vložiť svoj príspevok, pretože tým automaticky vyradím majiteľa blogu z elitného klubu:).

    Huxleyho Prekrásny nový svet som čítala za ,,temného socializmu," v pätnástich alebo tak, už vtedy sa črtala jeho obludná podoba na obzore. Veľa sa toho odvtedy zmenilo - odkedy bol diabol malý...

    ,,Kedysi dávno, keď bol diabol ešte veľmi mladý a namyslený, urobil si čarovné zrkadlo. Čokoľvek pekné sa odrazilo v jeho skle, hneď sa stalo škaredé a zlé a, naopak, všetko zlé sa stávalo pekným.

    – Som teraz najmocnejší na svete! – tešil sa diabol. Lietal so svojím zrkadlom sem i tam a prinášal smútok a nešťastie. – Len čo pozrieš do zrkadla, má ťa v moci moja kliatba. Svet zahalí čierna noc, taká je dnes moja moc! – tešil sa.

    Až mu raz skrsla v hlave naozaj diabolská myšlienka.

    – Zanesiem zrkadlo vysoko do neba, aby sa doň pozrel sám Boh. Schmatol zrkadlo a zamieril hore. Čím bol však vyššie, tým bolo zrkadlo ťažšie. Vypadlo mu z rúk a pri páde sa rozbilo na milión kúskov. Niektoré boli také veľké, že si ich ľudia vkladali do okenných rámov a sklá ukazovali zlý a krutý svet. Niektoré boli drobné – keď sa dostali do oka, človek videl miesto dobra a šťastia len zlo a nešťastie. Niektoré boli ešte menšie – vrývali sa rovno do srdca a premenili ho na cencúľ ľadu."

    11.12.2011 17:16 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    co je obludne na spolocnosti, kde je kazdy stastny? a ten kto nie je, je odoslany na ostrov medzi svojich... uplna obludnost.
    11.12.2011 17:26 order
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Neřekl bych, že závislosti na droze se dá říkat štěstí.
    11.12.2011 17:36 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    oplatilo by sa to precitat este raz, kedze zjavne od dob komunizmu to uz z hlavy vyfucalo...
    11.12.2011 17:40 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    aspoň toho Andersena by si niektorí mali dodatočne prečítať, ak nie je neskoro
    12.12.2011 00:32 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Neřekl bych, že závislosti na droze se dá říkat štěstí.
    Pokud by ona droga (v Huxleyově románu nazývaná soma) fungovala obdobně jako endorfiny, tak by to z chemicko-neurologického hlediska nebylo možné roslišit.

    Na druhou stranu, pokud rozdělíme štěstí na jeho "tělesnou" část (jsem štastný, protože se tělestně cítím skvěle) a "duševní" část (jsem štastný, protože to prostě vím), tj. něco obdobného jako dělení lásky na víc druhů ve starém Řecku, mohou drogy vyvolat jen tu první. Bohužel většině lidí ten první typ úplně stačí :-( .
    11.12.2011 18:11 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    To posielanie na ostrov... aj keď nepochybne poznáme trocha razantnejšie spôsoby vysporiadania sa s takými ľuďmi...
    11.12.2011 18:14 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Tam to dokonce není ani pustý ostrov, je plný těch nejlepších lidí. Bohužel, v našem světě se rýsují jiná řešení co s těmi co s jásotem nešlapou v brázdě a neopakují ve správnou chvíli správné slogany.
    11.12.2011 18:27 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí

    A dokonca dva. Jeden myslím Falklandy a druhý v trocha teplejšom podnebí. A teraz ma napadlo, keďže išlo o najlepších ľudí, že to vlastne bolo ako vyhnanstvo na pustý ostrov.

    Podľa knihy mali experimentálne overené, že taká spoločnosť nefunguje a človek, ktorý tam odišiel v podstate uvidel, že je blázon a spravodlivejšia spoločnosť existovať nemôže (nespomínam si, či vedeli o spoločnosti pred Fordom).

    11.12.2011 18:39 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Myslím že už to je experimentálně ověřené i v naší společnosti před Fordem. Skupinky vynikajících lidí na jednom opuštěném místě - průser!

    Nevím jestli jste to tak myslel, ale naopak fungují dobře skupinky, kde jeden je vůdčí typ, další rád plní pokyny, jiný je trochu zasněný a tenhle pragmatik. Doplněno o remcala a cvoka to funguje. Z čehož je opět vidět, kdo je pro společnost důležitý a kdo ne. Tedy dokonale nevidět, musí to být směska..
    11.12.2011 20:42 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí

    Ospravedlňujem sa. Akosi som to nedokončil. Chcelo som to napísať asi takto..

    že spoločnosť nemôže fungovať inak, ako práve funguje (a pritom v dejinách nájdeme toľko rôznych spôsobov fungovania, ktoré pretrvali niekoľko generácií).

    11.12.2011 20:57 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Aha! Já se omlouvám, já mám dlouhé vedení. :)
    11.12.2011 21:13 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    nie je sa začo ospravedlňovať, chyba bola na mojej strane.
    11.12.2011 18:59 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    ale oni nesli budovat spolocnost na ten ostrov, oni si tam isli len dovolenkovat do konca zivota.
    11.12.2011 20:56 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Předseda udělal další znamení T a posadil se. Pobožnost začala. Posvátné tabletky somy byly uprostřed stolu. Kalich s chlazeným jahodovým koktajlem, obsahujícím somu, putoval z ruky do ruky. Se slovy „Piji na svůj zánik“ z něho dvanáct lidí upilo. Potom za doprovodu syntetického orchestru zazpívali První hymnu souladu.

    Ó Forde, učiň, ať teď spolu splynem jako dvě kapky v řece sociální, Ať v spojení se zatřpytíme silném jako tvá limuzína triumfální.‘

    Dvanáct vroucích slok. Potom kalich putoval podruhé. „Piji na Vyšší bytost,“ zněl nyní přípitek. Všichni pili. Hudba neúnavně hrála. Bubny bily. Naříkání a řinčení harmonií se v rozechvělých útrobách měnilo v posedlost. Zpívali Druhou hymnu souladu.
    11.12.2011 23:32 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    uz nad tim premejslim pres 4 hodiny, ale porad mi neni jasny, proc to zrcadlo bylo se zvetsujici se vzdalenosti od zeme stale tezsi a tezsi?
    12.12.2011 00:24 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Tak pokud s rostoucí vzdáleností od země víc a víc zrychloval, pak mohlo dojít k tomu, že setrvačná hmotnost rostla rychleji než klesala gravitační hmotnost.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    12.12.2011 00:37 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    no ja doufam, ze to tady nejaky fyzik nahodi. Licifera si predstavime jako raketu s pohonem, ktera v nejakem drzaku drzi to zrcadlo. Nyni lucifer stale vice a vice zrychluje - zajimalo by me, jake jsou napr. po 20 sek. ty hmotnosti? Hmotnost licifera a zrcadla je mozno zvolit, zrovna tak jako pocatecni zrychleni.
    12.12.2011 01:45 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Ehm, asi jsem neměl pravdu - protože gravitační hmotnost se počítá z klidové hmotnosti tělesa, bude vždycky konstantní. Tedy 10kg vážící zrcadlo bude k zemi vždycky přitahováno silou ~100N (resp. nižší čím dál jsme od Země). Tedy jediná možnost, jak by k tomu mohlo dojít je, že by se zvětšovalo zrcadlo (resp. lucifer by ho zvětšoval cestou, aby obsáhlo celé nebe). A musel by to dělat rychleji, než slábne gravitační síla země (která slábne kvadraticky)
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    =^..^= AmigaPower® avatar 12.12.2011 10:08 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Já bych vás poslal s 20kg bednou s vercajkem do 12. patra bez výtahu vy teoretici... :-D
    12.12.2011 00:57 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    naopak fungují dobře skupinky, kde jeden je vůdčí typ, další rád plní pokyny, jiný je trochu zasněný a tenhle pragmatik. Doplněno o remcala a cvoka to funguje.

    no tak, pán dad, nebudte taky detailista
    Bluebear avatar 12.12.2011 01:54 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Myslím, že vysvětlení je spíš v mystice než ve fyzice. :-)

    Řekl bych, že čím dál byl ďábel od země, tedy i od své domény, Pekla, a blíž k nebi (doméně Boží), tím menší efekt měla jeho moc a tím méně fungovalo i zrcadlo. Tudíž chudák ďábel měl čím dál menší nosnost, a tedy mu zrcadlo připadalo těžší, a možná i zrcadlo samo v důsledku snížení jeho kouzla nabývalo na váze, protože se čím dál víc podobalo běžnému předmětu a nabíralo váhu odpovídající prosté fyzice (možná, že ďábel stvořil zrcadlo velmi těžké z konstrukčních důvodů, nebo náhodou a nevšiml si toho, protože ho na zemi bez problémů unesl).

    Kdyby ho do nebe i donesl, stejně by neuspěl, protože v nebi by zrcadlo nefungovalo vůbec (tam už by jeho moc nebyla vůbec cítit). A co hůř, i kdyby nakonec fungovalo, stejně by proti Bohu nefungovalo, protože Bůh z definice nemá ani zápornou stránku, ani nemá negativní odraz (jako by na číselné ose chybělo na záporném konci číslo, které by bylo protikladem velmi velkého čísla kladného).
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    12.12.2011 06:08 whistle....
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    a tiež je možné, že mu, ako sa blížil k Bohu, ubúdali sily... aspoň niekto tu má detskú fantáziu a netrvá na overovaní faktov v rozprávkach:)
    12.12.2011 06:09 whistle....
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    jako by na číselné ose chybělo na záporném konci číslo, které by bylo protikladem velmi velkého čísla kladného...

    to ste vlastne tiež povedali
    12.12.2011 08:21 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Proč tak složitě? Nesl jste někdy dýl svini? (to je terminus technikus pro batoh). Víte jak je stále těžši a těžší, ačkoliv je třeba už i lehčí o sežraný zásoby. Prostě z pekla do nebe je to daleko a Lucifer toho měl plný kecky. Navíc Lucifer, jak říká jméno, je zvyklý nosit oheń a ne zrcadla.

    Ovšem je-li bajka pravdivá. A bajky jsou vesměs pravdivé, dozvěděli jsem mimoděk mnoho podstatných věcí! Bůh a ďábel existují! Jejich bydliště jsou od sebe vzdálena delší úsek než malý. Oba jsou obdařeni zrakem. Zrcadla dlouho nesena nabývají (možná) na váze. Nekoukejme se do zrcadel.

    Já mohu verifikovat naznačené. Podívám-li se do zrcadla, ačkoliv jsem půvabný, inteligentně vyhlížející muž v nejlepších letech, v zrcadle vidím odpudivou trosku. Apagé satanas!
    12.12.2011 12:40 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    jak rika amiga nahore, bedna s vercajkem 'je s kazdym patrem tezsi'. Muzeme se tomu smat, je to vtipna poznamka a tak trochu vsichni vime, jak je to doopravdy.

    Tedy muzeme se smat, nez prijde pan Smolik a prohlasi, ze je tisiciletou praxi prokazano, ze cim dele se batoh nese, tak tim je tezsi. A proto je nejvyhodnejsi nosit takove batohy v systemech, ktere tuto vlastnost batohu nejlepe zohlednuji. I takovi lide jako pan Smolik jsou mezi nami a proto je treba byt v diskuzi pokud mozno korektni a pohybovat se v ramci znamych fyzikalnich zakonu.
    12.12.2011 09:07 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Jinak ovšem, máte pravdu. Myslím. Obrazně a v symbolech řečeno: Když "nesete" něco důležitého, čim blíž jste konečné zkoušce, navíc vůči síle která vás přesahuje, tím je úděl těžší (koneckonců pro dnešní generaci hobit a jeho prsten)
    11.12.2011 17:59 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Ja jsem spokojeny. Par veci mi na stavajicim stavu samozrejme vadi, ale to je dan za demokracii. Vice slusnosti a mene zavisti mezi lidmi by opravdu neskodilo.

    Mel bych jen otazku, jak lze definovat, ze volny trh nefunguje? Premyslel jsem o tom a rekl bych, ze strasne zalezi na uhlu pohledu. Z meho pohledu je volny trh funkcni a jedna se o moralni zrizeni, kdezto z pohledu jineho cloveka (nepracujiciho, nekvalifikovaneho, lineho, slabsiho, etc) se jedna o nefungujici system, protoze je z nejakeho duvodu dany jedinec frustrovan. To vsak nepovazuji za spravny uhel pohledu, protoze silnejsi maji mit ve spolecnosti lepsi postaveni - nezijeme sice v idealnim stavu, ale celkem to ujde - kazdy muze ukazat, co v nem je.
    11.12.2011 18:12 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Měl bych otázky:

    1) My máme demokracii? Co si pod tím slovem představujete? Znamenalo to lidovládu. A to chcete? Vážně? Vy byste se mi jevil spíš vyznavač Steinera a nějakého individualismu a tak.

    2) Proč by neměl trh fungovat? Funguje. A dokonce něco velmi dobře řeší. Jen ne všechno a vždycky.

    3) kdezto z pohledu jineho cloveka (nepracujiciho, nekvalifikovaneho, lineho, slabsiho, etc) se jedna o nefungujici system, protoze je z nejakeho duvodu dany jedinec frustrovan. Skutečně? S kolika takovými jedinci jste mluvil? Nebo jste si utvořil názor, včetně toho, jaký mají jiní názor, doplnil vysvětlením proč ten jejich názor je špatný... to je pak ale samomluva.

    Jinak spokojenejch lidí je! A spokojenost jde napříč vším. Věkem, pohlavím, majetkem, rasou, vzděláním, zaměstnáním... Souvisí samozřejmě s chemií těla. ale pak... no, s dalším.
    11.12.2011 18:17 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    ...protoze silnejsi maji mit ve spolecnosti lepsi postaveni...

    Keď si niekto pod silnejším predstaví napríklad zlodeja alebo politika, tak len ťažko príjme názor, že mu to postavenie patrí a otočí sa k niekomu, kto sľúbi spravodlivosť.

    PepaSFI avatar 11.12.2011 18:36 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    kdo je ten silnější co má právo na lepší postavení? Ten kvalifikovaný, pilný a schopný nebo ten kdo má jen dost drzosti na to aby se pohyboval na hraně zákona a daleko za hranou morálky a slušnosti? Je úspěšným podnikatel který má nový dům, každý rok jiné auto, na dovolené je víc než ve firmě a přitom dluží všude kam se podívá, počínaje vlastními zaměstnanci, konče finančním úřadem?
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    11.12.2011 18:48 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    To vsak nepovazuji za spravny uhel pohledu, protoze silnejsi maji mit ve spolecnosti lepsi postaveni - nezijeme sice v idealnim stavu, ale celkem to ujde - kazdy muze ukazat, co v nem je.

    Jak píši i kolegové, to je ošemetné. Co je lepší postavení? Něco s erekcí, tak je to jasné. Ale má "lepší postavení" vážený umělec, co ale moc nevydělává, nebo majitel komplexu továren, nebo premier vlády, nebo šéf mafie? V čem silnější? A vy myslíte že když někdo předvede, dolní horní co v něm je, jak třeba umí zahrát fugu d minor, tak že... co? A vytáhne toho talenta na svět trh a nebo někdo, kdo si toho všimne a ví co dělat dál?

    Kdybych měl hádat, Vás postihl nějaký větší úspěch a poli finančním a v jistém slova smyslu společenském. Budete se divit, také mne to kdysi postihlo a mělo to podobné symptomy. Neštěstí i bohužel (často si říká bohužel) jsem to překonal. Ale to jen hádám, omlouvám se předem. :)
    11.12.2011 21:30 TM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Ale houby ho postihl úspěch na poli finančním... Tyto typy znám. Je postižený ideologickým fanatismem, nic víc v tom není. Celá řada z nich nijak zvlášť úspěšná není a jsou to normální průměrní trumberové - jen s patřičnou ideovou výbavou, jako kdysi v časech rudých spasitelů.
    Patří k nim i studentíci a absoloventi, kteří "přemluvili bábu" a teď se zděšením zjišťují, že po škole bez rodičů to v blahoslaveném Trhu není tak skvělé, jak jim tloukli do hlav. Když slyším jejich stesky, musím se v duchu smát, ale jsem chvílemi i zděšen - hledají viníky té svojí mizérie. Ne v sobě, ale tu v Cikánech, tu ve "flákačích", tu v jakýchsi reinkarnovaných komunistech, kteří číhají za každým rohem, melou cosi o zlé Evropské Unii....
    Až se ti zklamaní hošíci zradikalizují pod vlivem nedobrých vyhlídek péče Božího Trhu, bude ještě veselo....
    11.12.2011 23:24 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Pekna a usmevna analyza :-) Jiste takovi jedinci existuji :-) Jak jsem rekl, ja jsem proste spokojeny :-)
    12.12.2011 00:05 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Jak tak si zde znovu ctu to, co jste napsal, napada mne, ze je snad spravne to, ze ma mlady clovek spoustu iluzi a pak nasledne pri konfrontaci s realitou zjistuje, ze svet vypada trochu jinak. To je normalni situace. Uplatnit se neni jednoduche, to jiste... ale kazdy se snad uplatnuje, jak umi.. Pokud ne, je to jeho problem. A vsemocny volny trh snad nikomu neslibuje, ze se budou mit vsichni dobre - to snad ani nelze a je to spravne. Snahy o rovnostarskou spolecnost zde jiz byly. Jake je podle vas idealni zrizeni? Chcete snad, aby tito studentici, ktere zde zesmesnujete, zili z dani vydelavajicich? Kdyz jste byl mlady, mel jste nejake iluze? Pokud ne, je mi vas lito. Nezesnesnujte mlade lidi pro jejich vize o idealnim svete a viru ve volny trh. Tito lide (alespon nekteri z nich), na rozdil od nekterych, nechteji byt ziveni cely zivot ostatnimi a myslim si, ze pro celou spolecnost je clovek s touto virou efektivnejsi nez zapaleny mlady socialista, ktery studuje do triceti a pak jde rovnou na pracovni urad.
    lucorp avatar 12.12.2011 13:49 lucorp | skóre: 3 | blog: Konverzia stavbára na ajťáka | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Tito lide (alespon nekteri z nich), na rozdil od nekterych, nechteji byt ziveni cely zivot ostatnimi a myslim si, ze pro celou spolecnost je clovek s touto virou efektivnejsi nez
    Naozaj si myslis, ze clovek ktory je schopny rozvracat rodiny a nicit zivoty vsetkych ludi vo svojom okoli pri honbe za kapitalom, ktory mnohokrat niekolkonasobne predci jeho potreby, je pre spolocnost hodnotnejsi nez flakac, ktory sice dostane diel z penazi vsetkych, ale ruku na srdce - je ta ciastka az tak uzasne vysoka? Podla mojho nazoru totizto staci maximalne na prezivorenie z jedneho mesiaca na druhy, avsak zabranuje kriminalite, na ktoru by boli poberatelia tychto davok v opacnom pripade odkazani.
    "Vyčíslovať straty na predajoch za pirátske kópie je ako vyčíslovať o koľko deti prichádzame masturbáciou..."
    12.12.2011 14:14 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Mladý člověk by měl mít ideály! Určitě! Pokud možno nereálné, extrémní... jasně, tak to má bejt. Já jsem v období stařecké skepse, ale ideálů jsem si užil...

    Co mi na Vás zaráží je ten dualizmus. Lidé jsou buď "úspěšní", čímž se myslí (tuším) na trhu, nebo příživníci na dávkách. Buď vyznavači tržních sil, nebo komunisté. Všechno se točí kolem kapitálu... hergot chlape, vy byste si rozuměl s jistým K. Marxem, ten také za vším viděl ekonomické síly. :) A to není nic jiného a ani nic mezi tim?

    Nadávno jsem se setkal s jednou bývalou kolegyní. Zářila štěstím nad svojí prací, má na starost (sociální práce s postiženými) dítě, na kterém všichni před ní pohořeli (já ho znám a tak se nedivim). Bere za to bezmála deset tisíc... Prej díky dotovaným školním obědům to jde. Považuje sama sebe, je považována rodiči dítěte a školou kde pracuje, za nesmírně úspěšnou. Ovšem ona je také, de facto, živena z daní. Stejně jako učitel, politik... Je tedy vlastně neužitečný zoufalec? Bídně živená z daní? A vy jste nechodil k lékaři, do školy, nevyužíval úřadů? A Vás zajímá kdo je užitečný pro společnost? To mne překvapuje, nedávno jste razil právo silnějšího a tam o nějaké "užitečnosti" pro ostatní není řeč.
    13.12.2011 07:12 whistlebower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    U nás vraj idú štrajkovať zamestnanci ÚPSVaR... majú ešte nižšie platy ako učitelia( aj tie sú už dosť hlboko pod priemerom)...takže naozaj by sa im oplatilo byť radšej na dávkach soc. pomoci. Ale napr. prezident policajného zboru dostal odmenu 3 500 eur, štátny tajomník 2800 a viceprezidenti policajného zboru 2 800 eur ...Takže na ministerstvách, na sudcoch a podobných dôležitých zložkách sa nešetrí, uťahujú sa opasky len tým nedôležitým.

    13.12.2011 08:31 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Na tom, pokud bude opravdu krize (nezapomínal bych, že experti na ekonomiku se ještě snad nikdy netrefili do prognozy a to po desetiletí), myslím že na tomhle bude záležet. Pokud ti "silní", tedy ti co jsou u moci (a neoblbujte mi floskulemi o demokracií) si ponechají přemrštěná koryta a budou se snažit všechno ušetřit jen na poddaných - budou bouře, možnost pro nového Hitlera... To je pak hned. Vemte si jaký fofr a zdánlivě z naprosto klidného status quo to vzalo ve východní Evropě v osmdesátých, jak nedávno a Arábii.
    14.12.2011 21:03 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Dnes sme mali s kolegom pri popolníku 50 m od školy smutný rozhovor. Bavili sme sa o kvalite našej roboty... a zhodli sme sa, že systém je nastavený tak, aby vyhovoval všetkým možným záujmom, len nie tomu cieľu, ktorý by výchovno-vzdelávací systém mal mať: aspoň udržať kultúrnu úroveň národa:(

    Ide o všetko možné: o zadržiavanie budúcich nezamestnaných v školách, tak aby sa na papieri nezvyšovala miera nezamestnanosti(preto sa razantnejšie neznižuje počet škôl a neskúma sa do hĺbky, či neznižujú nároky štúdia pod 0 úroveň, aby vôbec mali koho ,,vzdelávať"), o vytvorenie zdanie zvyšujúcej sa úrovne vzdelania,o veľa muziky za málo peňazí( prideľovanie finančných prostriedkov školám na žiaka, zvyšovanie úväzkov za znižovania reálnych príjmov pedagógov) atď. Tým, čo sú teraz pri korytách je srdečne jedno, že vyrastajú generácie budúcich voličov vulgárnych populistických vodcov, ktorí potrebujú na to, aby sa dostali k moci nemysliace masy.Získa si ich ten, kto bude hovoriť ich jazykom, jazykom Rytmusa a Nory Mojsejovej. Už teraz má tento jazyk veľa sympatizantov, lebo si vyžaduje poznanie len niekoľkých slov slovnej zásoby. Oni nemyslia na budúcnosť tých, čo prídu po nich- a dúfajú, že za nich ešte tá ,,demokracia," ktorá ich udrží pri moci,potrvá a že národ ešte zatiaľ nie je na tom tak zle, aby si vybral namiesto nich ešte niekoho horšieho.

    Je to ako hovorí Rytmus v ....
    12.12.2011 14:24 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Podle vašich měřítek byli nesmírně úspěšní (vlastně jsou) a přínosní třeba kluci a holky, co šéfovali v USA Lehman Brothers. Pěkné obleky, slušné chování, tučný účet v bance, platili daně... Ty slavné vševědoucí agentury jim dávaly nejvyšší rating ještě pár hodin před jistou změnou...

    Ach! A jaký by měl svět užitek, kdyby tihle místo své usilovné a dlouho nadmíru úspěšné práce brali podporu a seděli doma nad lahváčem! To by se ušetřilo! Užitečnost je ošidná věc...
    12.12.2011 15:04 TM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Nikdy jsem netouzil po nejakem raji, kde maji vsichni stejne.
    Zdravy rozum, to je to co vam a vsem fanatikum libovolne barvy chybi. Vetsina tech naivnich studentu se z pravicovych iluzi vyleci (stejne jako kdysi jejich predchudci z iluzi komunistickych). Fanatici jako vy ne. Ti si vzdy budou priohybat realitu, aby zapadla do jejich ideologickych fantazii.
    13.12.2011 22:33 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Kdyz jste byl mlady, mel jste nejake iluze? Pokud ne, je mi vas lito.

    Dovolím si vyjadriť za generáciu, ktorej vám ,,je ľúto." Myslím, že my sme už nijaké ilúzie nemali, ak ich mal niekto z predošlých generácií, tie posledné sa im zrútili v 68. Mali sme však ideály.Veľmi odlišné od tých Vašich aj od tých umelých,falošných, ktoré nám nanucovala oficiálna propaganda. Možno nie všetci, boli aj takí ako Vy, ktorých jediným ideálom bolo, aby sa mali dobre oni a ich rodina a robili pre to čo mohli, napríklad sa driapali do rôznych funkcií, budovali si sieť užitočných známostí, využili čo a koho mohli, podrazili aj najlepšieko ,,kamaráta" ak ho potrebovali prekročiť na ceste hore, aby sa dostali k výhodám.Pretože na všetkých by sa nedošlo. Aj vtedy boli uzavreté skupiny, ktoré sa vedeli o seba postarať, ale netrúfli si sa s tým chvastať na verejnosti tak ako sa teraz chvastajú mnohí tí, čo ,,zaslúžene" prišli k miliónom. A tiež si nemohli pre seba nechať až tak nehorázne veľa, keď sa väčšina pretĺkala od výplaty k výplate, keď tu boli vdovy, siroty, ľudia so sociálnymi dôchodkami- generácia z čias kapitalizmu, ktorá celý život tvrdo pracovala a kvôli ktorej bola tá ,,revolúcia." Boli by tým popreli ideológiu, ktorej boli hlásateľmi. To čo nám vadilo, vážený mladý muž, nebolo ani tak to, že sa nemáme tak skvele materiálne ako na Západe, bol obrovský rozpor medzi slovami a skutkami, pokrytectvo, prázdne frázy, vydieranie za účelom vynútenej lojality s režimom, ktorý slúžil tým, čo si ho sprivatizovali, cenzúra, kvôli ktorej ste sa nedostali ku knihe, ktorú by ste si chceli prečítať, k filmu, ktorý by ste chceli vidieť...Áno, vadila nám aj tá prevažne sov., rumunská, bulharská ,,populárna hudba" v rádiu, alebo že sme museli na rifle kupovať načierno bony od vexlákov... Keď ste držali hubu a krok, hodili vám väčšiu kosť - nie iba v podobe peňazí, materiálnych výhod, ale aj v podobe možnosti sebarealizácie. K našim ideálom rozhodne nepatril svet rozdelený na hŕstku nehorázne bohatých špekulantov a úžerníkov a masu chudákov, žijúcich z ruky do úst, ba čo horšie, zástupy nezamestnaných,dôchodcovia, ktorí si nedokážu z dôchodku zaplatiť ani strechu nad hlavou, bezdomovci zamrznutí na ulici po štedrovečernej večeri od charity...spoločnosť rozdelená na vzájomne oddelené, uzavreté skupiny prechovávajúce voči sebe nenávisť. To je totiž realita.
    11.12.2011 23:54 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Slovo silnejsi jsem nezvolil spravne. Myslel jsem proste lidi, kteri jsou schopni se adaptovat na aktualni situaci a vyuzivat ji ve svuj prospech. V podstate mam na mysli schopnost preziti. Muze to byt velmi vzdelany a dobre placeny inzenyr. Muze to byt obchodnik bez vzdelani. Muze to byt nejaka popstar. Muze to byt clovek bez vzdelani, ktery dela kazdou chvilku neco jineho. Muze to byt klidne i politik a i ten clovek za hranou zakona. Jde o to vyuzit moznosti systemu.

    V tom, ze se kazdy muze projevit, jsem se take nevyjadril prilis stastne. Na svete neexistuje spravedlnost. Nespravedlnost se deje uz jen tim, jaci rodice si vas poridi. Chtel jsem rici, ze clovek nema systemove prekazky, ktere by mu nejak cilene branily (kasty, politicka prislusnost, atd). Jiste ma urcite lepsi start do zivota zabezpeceny clovek - takovy je zivot.. v prirode ma take vetsi sanci na preziti a lepsi socialni postaveni vetsi a rychlejsi jedinec.

    Nevim, jestli mne potkal nejaky uspech. Uspech je velmi relativni a v podstate prchavy. Ja osobne si nestezuji a jsem spokojeny.
    12.12.2011 08:31 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Takhle tomu rozumím. Ona spokojenost mne také postihuje, Ovšem napadá mi právě, že je to spokojenost člověka co si pochutnává na jahodách, nebo co se mu tak dobře plachtí vzduchem, tedy že mohu každou chvíli čekat věci nemilé.

    Ovšem i věci nemilé jde zvládnout s jistým druhem úsměvu. za a) šklebu, za b) úsměvem vyrovnání se s životem a se vším co nese. Kéž bych měl tu sílu k tomu druhému, nebo alespoň prvnímu.

    Ovšem pak je jistá spokojenost, která je otupělostí. Myslím že nelze žít spokojený obklopený neštěstím, které se nás jen díky klice zrovna netýká. A tohle je myslím častý stav v naší společnosti. Takovej pes to ví. Pere se s ostatními jako pes, ale ví že tu smečku potřebuje a když jde do tuhýho, padne za záchranu jiného člena smečky, třeba toho, co se s nim před chvílí rval. Stejně není moc prozíravé být jen a jen šťastný, když to se smečkou jde do řiti.

    Takhle to teda alespoň říká náš pes a já mu věřím.
    Bluebear avatar 12.12.2011 02:01 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Z meho pohledu je volny trh funkcni a jedna se o moralni zrizeni, kdezto z pohledu jineho cloveka (nepracujiciho, nekvalifikovaneho, lineho, slabsiho, etc) se jedna o nefungujici system, protoze je z nejakeho duvodu dany jedinec frustrovan. To vsak nepovazuji za spravny uhel pohledu, protoze silnejsi maji mit ve spolecnosti lepsi postaveni - nezijeme sice v idealnim stavu, ale celkem to ujde - kazdy muze ukazat, co v nem je.

    Tož, silnější jedinci mají v libovolné společnosti vždycky lepší postavení, to se děje automaticky. (Pokud definujeme sílu jako schopnost využít společnost ke svému prospěchu.)

    Nerozumím ale, co je na tom morálního, resp. jaký má smysl definovat morálku takto; pokud je morálka identická se zákonem džungle (a tedy s běžnou fyzikou), není třeba ji vůbec definovat a zbytečně si znečišťovat jmenný prostor :-)
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    12.12.2011 15:37 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Proti znecistovani jmennych prostoru, zejmena tech globalnich, se pripojuji. Resil bych to zavedenim nejake struktury jmennych prostoru, nejlepe hierarchickych.
    11.12.2011 18:18 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    hrach na stenu
    11.12.2011 18:59 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    V téhle situaci jsem pro revoluci. Pokud má být revoluce k něčemu, musí začít v našich hlavách.
    Tohle říká dost lidí, především těch s podobným smýšlením, jako je popsáno v zápisku. Vždycky se ptám: revoluce jakým směrem? K jakému systému? Ono totiž lidé mohou s velkým nadšením "provést revoluci", pak ale nadšení a kouzlo momentu vyprchá a nastane trapné ticho, kde ve vzduchu jen visí myšlenka "No jo, ale co teď?"
    11.12.2011 19:11 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Vždycky se ptám: revoluce jakým směrem? K jakému systému?

    Proč směrem? Proč k systému? Systém se utvoří podle požadavků lidí, nikoliv lidé podle systému. Potom je systém ale uloupen několika málo lidmi a ti jej využívají.

    Tady se ale myslím píše o "revolučním myšlení" v tom směru, vyměnit laskavost za nasranost. "Moc" potřebuje mít lidi nasrané jednoho na druhého, nezajímající se o druhé, leda z důvodu obrany či útoku. Proto ona "revoluce".

    Ale je třeba si uvědomit, že jde o text z Brd. Fabián a tak. To nemůžete použít na semináři, stejně jako na Fabiánově hradu nefungují některé jinde funkční poučky :))))
    11.12.2011 23:59 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Proč směrem? Proč k systému? Systém se utvoří podle požadavků lidí.
    Ano, na to se přesně ptám - jaký systém bude utvořen podle jakých požadavků. Má vůbec ten, kdo volá po revoluci, představu, jaké jsou ty požadavky?
    nikoliv lidé podle systému. Potom je systém ale uloupen několika málo lidmi a ti jej využívají.
    To jsem neměl na mysli...
    Tady se ale myslím píše o "revolučním myšlení" v tom směru, vyměnit laskavost za nasranost.
    Aha, ok,... to už je lepší ;-)
    12.12.2011 08:34 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Ten konec je důležitý. Nemyslim revoluci vnější, neb jak jsem již psal, si myslim že jsou ke škodě. Navíc si myslím, že spíš než definovaný cíl, je důležitý definovaný směr a kroky. Zní to možná divně....
    Migi avatar 11.12.2011 19:35 Migi | skóre: 59 | blog: Mig_Alley
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    proč by měla revoluce vždy znamenat změnu systému. Hrozně mi vadí, že spousta lidí vidí za revolucí jen výměnu systému, a mnoho z té spousty zna jen dva stavy - dřívější komunismus a dnešní kapitalismus. Proč by ale revoluce měla znamenat výměnu jednoho za druhé? Proč by se mělo pokaždé začínat od nuly, stavět nový systém, během čehož si ho skupina těch "mocných" upraví k obrazu svému? Stejně to nakonec skončí u nespokojenosti většiny a např další podobně nesmyslné revoluce a opakování předešlého děje.

    Můžeme se tu ohánět definicí revoluce, ale proč by měla znamenat změnu systému ve smyslu jeho nahrazení? Proč né změna taková, že se jen vyspraví jeho nedostatky?
    12.12.2011 00:03 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Můžeme se tu ohánět definicí revoluce, ale proč by měla znamenat změnu systému ve smyslu jeho nahrazení? Proč né změna taková, že se jen vyspraví jeho nedostatky?
    Já ale neměl na mysli nutně výměnu systému, klidně to může změna ve smyslu vyspravení nedostatků. Ptal jsem se, jestli ten, kdo volá po revoluci, má rozmyšleno, jaké nedostatky by to měly být a jak by měly být spraveny...

    Častokrát mi totiž přijde, že lidi považují revoluci za svatou krávu, která vyřeší všechny jejich problémy, aniž přitom mají jakoukoli koncepci, co a jak by ta revoluce měla měnit. Ví jen to, že by měla měnit. A z toho pak může být víc problémů než užitku. Viz např. VV.
    12.12.2011 00:12 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    proč by měla revoluce vždy znamenat změnu systému.
    Mám pocit, že právě tak je revoluce definovaná.
    11.12.2011 19:23 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    je spravna moje domnenka, ze kdyz pes nasel tu zpravu, tak ze nebyl na voditku?
    11.12.2011 19:37 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Jste, tak jako téměř vždy, nadobyčej bystrý! Nebyl! Ale na druhé straně, já na vodítku byl a tím se to myslím vyrovnalo. V restaurantu, kam jsme potom dorazili, se ovšem situace obrátila a pes byl na vodítku a já dostal volno, čehož jsem využil k snědení jednoho smažáku a vypití dvou kofol.

    Chápu že Vás neovodítkovaný pes irituje, možná i sere, ale přiznejme si to, raději iritovaného dada než daga. Navíc možnost, že by zrovna tenhle náš někoho kousl je mnohem méně pravděpodobná, než že kousnu někoho já.

    Ovšem ve chvíli, kdy poutní Kostel svatého Jana Nepomuckého prosvítal skrzeva stromoví zlacen zapadajícím sluncem, v takové chvíli, v takové chvíli se opravdu nehodí myslet na vodítka, a to ani kdyby zlaceny byly raketové základny! Toto je ovšem vodítkem k pochopení, proč k nálezu došlo, ač pes na vodítku nebyl a Kostel svatého Jana Nepomuckého také ne.
    11.12.2011 23:53 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    no tak proc to nenapisete hned, ze prosvital ten kostel skrz to stromovi. Jako voditko pro ctenare, aby pochopili, ze v takove situaci nelze svobodu pohybu uprit ani kreature (kreatura zde neni myslena negativne - neco jako pravicovy volic, nybrz neutralne = zvire).

    Nevoditkovany pes skyta v sobe skutecne jiste nebezpeci, v tech chvilich je patrne nejlepsi hledat ukryt v nejake studne , nejlepe s jahodami a bez draka.

    P.S. Kofola je silene nezdravy svinstvo. Mel jsem kamarada s chemicko technologicky a ten kdyz nam na vojne vypravel, jak se to vyrabi ....
    12.12.2011 08:37 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Kofola je svinstvo. Ale když nekouřím a nepiju a nefetuju, čim si mám už kurva drát kazit zdraví?

    Ano, máte zcela pravdu! Jako nedávám vodítko psu, nedávám ho ani, ke své hanbě, čtenářům.

    12.12.2011 15:57 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    čo vodítko,z toho sa dá urvať,ale náhubok

    stále nevyšli z módy, aj keď majú demokratický dizajn a brechať vo svojom výbehu je dovolené
    12.12.2011 17:22 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Málem jsem udělal smajlíka!
    12.12.2011 09:27 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Teď mi ale napadlo něco velmi divného. Je to jistě hloupost, ale jen pro jistotu: Vás samozřejmě ani nenapadlo že jako pes, že Takový Pas by měl chodit po lese na vodítku? Na Brdech. Ne, nenapadlo, to jen se mi tam mihlo hlavou... co to se mnou asi je, že mi napadají takové věci...
    12.12.2011 10:11 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Kdysi i vodítko být muselo, dokonce i na zahradě. Ale kdeže loňské sněhy jsou.
    xxxs avatar 11.12.2011 20:00 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    je spravna moje domnienka, ze ak by psom voditko na nieco bolo, tak by sa im vyvinulo v evolucnom procese?
    11.12.2011 19:52 whistlebower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Presne z toho tie zimomriavky, že ľudia by sa mali prispôsobovať nejakému systému, ktorý má šlapať podľa predstáv nejakej hŕstky geneticky upravenej na riadenie. Ostatných treba len niečím vhodným nakŕmiť, aby nešpekulovali a nespôsobovali poruchy toho dokonalého samoúčelného poriadku- prvky narušujúce systém vylúčiť a izolovať.Na to je treba uskutočniť ,,revolúciu" v hlavách,usmerniť myslenie tak, aby nedochádzalo k vybočeniu zo žiaducej schémy-a to sa úspešne darí.Nejaké chaotické úvahy o subjektívnych predstavách o šťastí a zmysle života- ale choďte!
    11.12.2011 19:58 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    No, ono to s tím systémem bývá vzájemné. Oni ho i uzpůsobují lidé. A lidé chtějí jasno a pořádek, žádný chaos... Pořádeček. :) takže ten systém i trochu nutí aby on nutil je do lajny. Shání si toho vůdce smečky, nějakej ten totem, fetiše...
    11.12.2011 20:42 whistlebower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    ...ten systém i trochu nutí aby on nutil je do lajny

    systém, ktorý sa snaží zachovať sám seba sa v tom vyššom záujme zbaví čohokoľvek... stačí zastarať, nestíhať, párkrát sa zadrhnúť ...a je v lajne aj so svojimi totemami a fetišmi... v slovenčine to pravda znamená niečo trochu iné
    =^..^= AmigaPower® avatar 11.12.2011 21:49 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    ...vraťte mi Jílka!!! :-D
    11.12.2011 21:53 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Jilek sel za lepsim, bloguje na idnes - mimojine ty samy zvratky jak tady ...
    =^..^= AmigaPower® avatar 11.12.2011 23:02 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    jj, iMac, iPhone, iDnes :-D hustá "zombie" fotka a jeden klasickej odstavec o 6358234898585 písmenech :-D
    11.12.2011 23:11 ajtyman
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Nedalo mi to, abych se tam nepodival. Zvratky skutecne okopirovane ze sveho blogu, a kdyby se nechtelo zvracet z textu, tak z ty jeho fotky houmlesaka urcite. Jsem rad, ze se ten pan presunul pryc do levicoveho platku, a je od nej klid.
    11.12.2011 22:04 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Musíš definovat Jílka! Abychom Ti dodali toho pravého. Jan Jílek bloguje, Jan Jílek ovšem také 6. října 2011 zemřel. Pokud ti jde o jílek vytrvalý, Lolium perenne, s jarem se dočkáš.

    Hele já myslim že vim o co Ti jde. Nakosím to s jarem plnou nůši jilka a donesu, ju? :))
    kotyz avatar 11.12.2011 22:13 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Ještě si zapoměl na firmu Jan Jílek - Výkopové práce ;-)
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Migi avatar 12.12.2011 20:20 Migi | skóre: 59 | blog: Mig_Alley
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Aby to nedopadlo tak, že Jan Jílek bude povolán k vykopání hrobu pro Jana Jílka, který se po přečtení blogu Jana Jílka sjel Jílkem.

    To nám to ten tejden zase začíná.
    kotyz avatar 12.12.2011 20:33 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    To by byl EPIC WIN! :-D
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    =^..^= AmigaPower® avatar 11.12.2011 23:04 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    zhuluje to?
    11.12.2011 23:16 ajtyman
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    jenom nektery...
    kotyz avatar 11.12.2011 23:21 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Jako Šalvěj :-D
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    12.12.2011 00:48 CET
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    vyskusaj
    12.12.2011 08:38 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Tebe jo! :)
    Marcela* avatar 12.12.2011 17:00 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Soucit a laskavost nás přenášejí do věčnosti. Čemuž věřím.
    K tomu se s dovolením připojuji :-).

    I když, v reálném životě, "vocaď pocaď", ten soucit a laskavost...
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    12.12.2011 17:23 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    "vocaď pocaď" je základ! Není účelem dělat ze sebe potravu pro predátory.
    Marcela* avatar 13.12.2011 09:41 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Tak tak..
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    12.12.2011 18:02 Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    No fakt že jo, ten dědek už je i na iheute :-D. Ale budiž mu to přáno, mezi tu bandu debilů zcela určitě dobře zapadne. Nevíte někdo, co je na tom ilustračním obrázku, to je pračlověk či co. Odhadoval bych to na Homo habilis, ale to je jen takový laický odhad. Pokud se tu někdo více vyzná v antropologii, tak mě kdyžtak opravte. Možná je je to nějaký dosud neobjevený druh hominida, nějaká slepá evolušní větev nebo tak něco.
    Marcela* avatar 13.12.2011 09:42 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    A z jakého rodu jste vy, výzkumníku? Tedy jestli se počítáte mezi smrtelníky ;-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    13.12.2011 20:40 Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    A z jakého rodu jste vy, výzkumníku?

    Nebuďte zvědavá, budete brzo stará. No odhadoval bych to na ten evolučně nejmladší, tedy sapiens :-D. Jak ale říkám, po určitém zkoumání toho tvora jsem sice našel určité lidské znaky, ale jinak ten tvor současnému člověku příliš podobný není a tak jsem došel k závěru, že jde o člověka zručného.

    A propo, jaktože nediskutujete na iheute, že jste své pindy přesměrovala sem? Budu hádat, tiskový orgán Modrého komsomolu iheute umožňuje vkládat kydy až po nasbírání tisícovky těch jejich zlaťáků. To se asi kurňa naklikáte a přebrodíte hromadou sračkovitých článků, než budete moc žvanit i tam :-). Frau Königstiger už teď nepochybně žhaví drát s jazykem na vestě a kliká o sto péro, dnem i nocí :-D :-D )))).

    Marcela* avatar 14.12.2011 09:18 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    A propo, jaktože nediskutujete na iheute,
    Když vás to zajímá, soudruhu, tady mi to přijde zajímavější. Zřejmě bych tam taky nepotkala takového přisprostlého exota, jako jste vy. A to si přece nemůžu nechat ujít :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    14.12.2011 09:42 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Já bych potenciál obyvatel ihaute nepodceňoval. :)))) A minimálně jeden přisprostlý exot tam je. :))))
    Marcela* avatar 14.12.2011 10:05 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Né, já nikoho nepodceňuju, prostě už víc času netu nedám ;-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    12.12.2011 20:29 sad | skóre: 10 | blog: sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Nevím, zda to sem úplně patří, ale našel jsem tento rozhovor:

    O médiích a politice s bývalým novinářem z iDnes.cz

    Velmi zajímavé čtení, i když jsem z něj dostal deprese.
    12.12.2011 20:48 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    A něco naopak proti depresím nemáte?

    Ještě je naděje že kecá a mýlí se.
    12.12.2011 21:23 sad | skóre: 10 | blog: sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Teď se podívám na Primě na Partičku :-)
    12.12.2011 21:59 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    TV nemaje, budu koukat z okna. Máme krásný výhled na periferii Prahy! :)
    12.12.2011 22:23 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    čím to máte zasklenné?
    12.12.2011 22:23 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    jedno n
    13.12.2011 08:25 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Špinavým sklem, už bych to měl umýt :)
    13.12.2011 11:25 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    ja som sa včera nasmiala na ,,Hode svišťom..." som zo str. Slovenska, hlavný protagonista hovorí ešte aj naším dialektom:) a je dokonalý prototyp stredoslovenského podnikateľa takže sa mi na tom smeje naozaj dobre
    13.12.2011 13:10 sad | skóre: 10 | blog: sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    U nás začali dávat Mami, ožeň mě. A takové exoty jsem snad v televizi ještě nikdy neviděl, hlavní protagonisté by byli velice výživný studijní materiál pro každého zvídavějšího psychiatra. Na tom je vlastně ten pořad postavený, čím větší magor, tím lépe. Ale baví mě to, člověk se u toho dobře odreaguje.
    13.12.2011 13:29 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí

    Mami, ožeň mě ale to je tá reality oná:))... nie komed. sitcom ako Hod svišťom... na tom ma baví hlavne Vajda, nemyslela som si, že je taký komik:) včerajšia časť Lavína:)

    http://hodsvistom.joj.sk/hod-svistom-epizody/2011-12-12-hod-svistom.html

    13.12.2011 18:48 whisltleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    12.12.2011 20:52 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Tedu já jsem toho pána novináře čítával a přišel mi trochu... no... exaltovaný.
    =^..^= AmigaPower® avatar 12.12.2011 20:55 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    exco? :-D
    12.12.2011 21:07 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    :-) Význam:

    • nadšený, zanícený

    • přepjatý, výstřední v chování

    No, nějak tak se mi jevil a jeví.
    12.12.2011 20:56 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Tak som si prebehla očami pár názorov toho novinára Bartoša, a tiež na mňa pôsobia tie jeho drísty depresívne.

    ,,Jinými slovy, jsou-li si obě skupiny podobné, pak platí, že jak muslimská, tak židovská víra jsou se západní společností buď kompatibilní, nebo není kompatibilní ani jedna.

    Čím více o těchto věcech přemýšlím, tím více se kloním k druhé části věty. ...co obě minority (muslimskou a židovskou) sbližuje, a to je odpor vůči křesťanům, čímž myslím i ateisty žijící v Evropě...
    12.12.2011 20:42 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    yeti je vysoký 2,5 m, ale jeho východoeurópska trpasličia forma sa údajne občas potuľuje po cestách nižších tried a pútnických trasách,ako čitateľom i dnes dosvedčili vystrašené krásne mladé dámy, čo ho tam minuli
    =^..^= AmigaPower® avatar 12.12.2011 20:51 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Blbost, Yeti neni vysokej ani jako X3...
    12.12.2011 21:11 Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí

    Jakej X3? To je nějakej kosmickej simulátor, tušim že byl i pro Linux :). Yeti to asi nebude, vypadá to na homo habilis, ten vzrůst okolo 140 cm tomu nasvědčuje, a evidentně umí už i manipulovat s předměty - v tomto případě s klávesnicí.

    Ty budeš dozajista nějaká forma člověka ztopořeného, homo erecta :-D

    12.12.2011 21:32 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Ty budeš dozajista nějaká forma člověka ztopořeného, homo erecta

    to ako ja????

    tak to ťažko:)
    =^..^= AmigaPower® avatar 13.12.2011 06:40 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    BMW X3 ty jelito :-D
    13.12.2011 06:59 whistlebower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    ja som to tušila... ale nebola som si istá, či BMW alebo NOKIA X3 tak som si radšej nekoledovala
    13.12.2011 20:55 Faunom Alien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    No jako Nokia asi těžko, to by byl opravdu hodně malý. Tak malý, nejmenší na celém světě, jak říkal Krhounek ve "Škola základ života" :-D )))
    13.12.2011 21:37 whostleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    básník se chtěl stát trpajzlíkem? :))) doba pokročila, teraz sa trpaslík chce stať literátom
    13.12.2011 21:38 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    ježiš, ja strašne komolím ten nick, si musím vymyslieť zas nejaký iný:))
    =^..^= AmigaPower® avatar 13.12.2011 22:01 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Wishingblowjob :-D
    13.12.2011 22:45 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    to je dlhé:)
    kotyz avatar 14.12.2011 00:17 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    A co debil? To je krátký a výstižný! ;-)
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    14.12.2011 06:26 whistlebower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    A co debil? To je krátký a výstižný!

    peripadám ti ako debil,kotyz? mne sa ten tvoj vtip - teda nechcem nikoho urazať - zdá dosť priblblý, tam kde začína hlúposť, končí sranda
    kotyz avatar 14.12.2011 11:57 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Když sis tak pěkně naběh, nemoh sem odolat ;-) Navíc BLB už je zabranej Amigapowerem jako název blogu :-P
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    14.12.2011 12:31 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    To není on, to je ona ;-)
    kotyz avatar 14.12.2011 19:49 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    To tvrdí on a už se tu v diskuzi minimálně jednou odkopal. Ale věř si čemu chceš ...
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    15.12.2011 02:32 whislteblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    kto má byť ON?:-)
    15.12.2011 02:33 whislteblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    prešmyčka:))
    Marcela* avatar 15.12.2011 09:43 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    No pro objektivitu musím říct, že i pan Jílek tu svého času v rozbouřených dobách vystupoval "v ženském převleku" a např. i se mnou takto komunikoval. Dokud se sám neprozradil :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    15.12.2011 14:23 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí

    To sú staré zlozvyky z chatu, tiež sa mi istá osoba pokúšala šepkať, posielala mi odkazy a e-maily s falošným autoportrétom na ikonke a opakovane ma oslovovala pod rôznymi mužskými a ženskými nickmi, spoznala som ju väčšinou so 100% istotou, a niekedy s 90%-nou. Buď sa snažila o deptanie, ponižovanie- alebo niečo, čo by sa dalo následne zneužiť, zo mňa vytiahnuť.Kotyz tým prezlečeným chlapom myslel asi mňa? Tak nech si klikne sem:), prečo by som sa tam po celý čas mala prezliekať za ženskú? :)

    kotyz avatar 15.12.2011 16:06 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Podle mě tu pod nickem whistleblower píšou minimálně tři různý lidi ...
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    15.12.2011 16:17 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    kde??? ja neviem, nečítam všetko, ale myslím si, že keby si ho chcel niekto odo mňa požičať, musel by vedieť napodobniť moju slovenčinu,preklepy a barokový štýl...nehovoriac o tom, že pokiaľ by to bol niekto, kto by sa pokúšal napodobniť slovenčinu, bol by to dosť trápny pokus
    15.12.2011 16:21 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    ... no, ak tak nad tým premýšľam, nezasvätenému sa môžem i ja zdať ako traja rôzni nickovia:)... ale v mužskom rode som pod týmto nickom možno písala len na úplnom začiatku... dlho klamať nickom nevydržím:), tak som si ho nechala stransparentnila
    15.12.2011 16:22 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    nechala stransparentniť:))))
    14.12.2011 13:30 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    no ale amigapower si to zvolil sám, slobodne a demokraticky... a mne si na to div že nevydal dekrét
    13.12.2011 23:24 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    14.12.2011 06:53 whistlebower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Pokúsim sa bez preklepov:

    Navrhla by som napr. kotyzovi tej iskrivej prehliadke svojho neviazaného humoru zmeniť si druhú slabiku svojho nicku, aby sa ten nick na neho podobal.Neviem odhadnúť takto na diaľku veľkosť,ale podľa toho výroku vyššie je to nadštandard.Amigapower, niektorým Vašim orálnym výlučkom nerozumiem, musím použiť slovník a potom dlho hĺbať nad jeho skrytým zmyslom v dobrej viere, že to nejaký vtipný podtext má.Už niekoľkokrát som mala podozrenie, že nie, že je to len prejav prízemnej vulgárnosti ďalšej generácie krčmových povaľačov, ktorá síce používa anglické slovíčka a IT terminológiu na skrášlenie, ale inak je to tá istá sprostota. No a kralyk sa pomaly priplichtí ku kapuste a vycerí zúbky.
    Bluebear avatar 14.12.2011 10:43 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    No a kralyk sa pomaly priplichtí ku kapuste a vycerí zúbky.

    ROTFL :-) Já vždycky říkám, že slovenština je vynikající jazyk na slovní hříčky a vtipy. :-)
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    kotyz avatar 14.12.2011 12:04 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Taky se mi ta věta líbí, schválně co na to napíše kralyk ...
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    14.12.2011 12:36 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    No co by, nic moc mě nenapadá, snad jen, že radši salát než kapustu,... no ale nebudu si stěžovat, mohlo to být mnohem horší (ughghgh-brokolice-ughghgh)... Jinak komentářům paní ze slovenska často moc nerozumim, přijdou mi poněkud lyricko-psychedelické, ale to není kritika, nevadí mi to, nechť si každý ať píše, jak mu... ehm, kotyzi,... zobák... narostl :-D
    Marcela* avatar 14.12.2011 17:27 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    lyricko-psychedelické
    a v náležité epické šíři :-)

    /Taky to není kritika, jen komentátorská poznámka :-)/
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    14.12.2011 18:51 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    :) s tou epickou šírkou si nepomôžem, Marcela, ani s tými dlhými súvetiami, ktoré občas končia niekde úplne inde, než pôvodne mali
    kotyz avatar 14.12.2011 12:03 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Změna nicku by byla suboptimální, kokotů je všude plno, ale kotyz je unikátní (až na aukro a youtube, tam už nějakej jinej kotyz byl, tak sem musel použít varianty kotyz0 a kotyz1). Velikost neni nadstandard, už sme taky dřív těch 14 cm probírali a propírali :-D A souhlasim že muj jemnej smysl pro kanální humor nesedne každýmu, ale od toho je tu to čudlítko "blokovat" a dost lidí už na to přišlo a zmáčklo ho ...
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    14.12.2011 12:24 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    nevedela som, že KQ sa meria v cm
    14.12.2011 13:23 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    To predtým som napísala úchytkom pri odchode z práce,už môžem tému trochu rozvinúť, takže:

    Změna nicku by byla suboptimální, kokotů je všude plno...

    áno,je fakt,že je...stačí sa poobzerať okolo seba... jediná výnimka je (keď už som otvorila problém s tou mágiou)vlastné zrkadlo, skoro nikto nie je taký narcista, aby sa rozplýval nad veľkosťou a krásou samého seba

    ale kotyz je unikátní

    to si tiež myslím, najmä na tej fotke z detstva minule; ale aj z niektorých hlášok som o tom bola doteraz celkom presvedčená, len tá priamočiarosť debila ma trochu zaskočila

    (až na aukro a youtube, tam už nějakej jinej kotyz byl, tak sem musel použít varianty kotyz0 a kotyz1)

    ďakujem za typ, tam to ešte vyfízlujem:)

    A souhlasim že muj jemnej smysl pro kanální humor nesedne každýmu, ale od toho je tu to čudlítko "blokovat" a dost lidí už na to přišlo a zmáčklo ho ...

    1) nijako zvlášť mi nevadí aj drsnejší humor, mám rada dokonca Fantozziho

    2)keby som chcela blokovať, tak si sem jednoducho nekliknem, ako si nekliknem na množstvo stránok, ktoré ma nezaujmú ... takže sa netešte, blokovať nemienim

    * na posúdenie štandardov a nadštandardov v uvedenom zmysle sa tu vyžadujú rukolapné dôkazy, a tie ja ako pavedec a čo to? ... magický lyrik či čo ...nemám

    14.12.2011 13:26 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    dooného... som si TAK dávala pozor... TIP
    14.12.2011 14:01 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    30.1.2012 20:34 Sebasytán Plameňák
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    Opravte si chyby, je to hnus. A vůbec, doporučuji se napříště zdržet pseudointelektuálství, nebo lépe, zdržet se celého příště jako takového.

    Závidím vám. :D
    30.1.2012 20:56 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jahody nad propastí
    nebo lépe, zdržet se celého příště jako takového Naprosto souhlasím!

    Apropo, ráčíte být plameňákem zoologicky či symbolicky ve stypu templářů?

    P.S. Z intelektuálštiny, ani pseudo, mne nejde podezírat, jsem pologramotný synek hor! :D íky.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.