abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:44 | Nová verze

    Společnost Epic Games vydala verzi 5.4 svého proprietárního multiplatformního herního enginu Unreal Engine (Wikipedie). Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 9
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 37
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (8%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 825 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Miloš Zeman - Review

    13.3.2023 23:14 | Přečteno: 1416× | plky | poslední úprava: 10.10.2023 11:34

    Tak co, shrneme si Zemanovo úspěchy? :)

    Pár věcí namátkou

    „Myslí vždy o dva tahy dopředu.“ Top 10 největších úspěchů MZ


    Tak sem hodím něco, co si pamatuji, takové ty topovky od Zemana.

    1995: Bamberg

    Zeman se měl setkat a jednat s Janem Vízkem. Ten měl nabídnout půlmiliardovou půjčku finančně vyprahlé ČSSD a kompromitující materiály na opozici. Jako protislužba mělo být dosazení Vízkových lidí do vysokých funkcí. Zeman celou akci popíral s tím, že se krátce setkali, ale o ničem nejednali. Později, pod tíhou dalších informací, přiznal, že setkání bylo více. Celá kauza se nikdy nevysvětlila.


    1998: Opoziční smlouva

    Spojení ČSSD (Zeman) a ODS (Klaus) po předčasných sněmovních volbách v roce 1998. Vesměs se jednalo o spojení levice a pravice a velký fuck voličům. V tomto období začala na obchodech se státem zázračně bohatnout do té doby málo známá společnost Agrofert.


    2000-05: Olovo

    Byla to snaha shromáždit materiály na zdiskreditování významných činitelů, opozice a dalších lidí. S kauzou přišli reportéři MF Dnes. Vyvstal proti nim soud za pomluvy. Václav Havel dal novinářům milost, kterou ale odmítli a chtěli, aby soud byl a oni se mohli očistit. Celá akce se zametla do ztracena, soud nebyl. Vratislav Šíma, který byl Zemanem označen za strůjcem, dal výpověď a jako důvod uvedl, že Zeman je lhář.


    2013-06: Snaha o poloprezidentský systém

    Zeman v rozporu se zvyklostmi si vyložil věci po svém a místo toho, aby dal vládě šanci na dohodu, tak jmenoval svého kamaráda Rusnoka premiérem. Rusnokovi se ale nepodařilo sestavit vládu a byl premiérem v demisi rekordně dlouhou dobu.


    2013-04: Opilecké tanečky

    Zeman vrávoral a usínal u korunovačních klenotů. Němcová prohlásila, že to z něj táhlo. Milan Štěch naopak řekl, že opilý nebyl. Oficiální zpráva Hradu hovoří o viróze (to, že večer před akcí byl na slavnosti na Ruské ambasádě, je jen náhoda). To nakonec zlidovělo a pojem "viróza" se používá i jako synonymum k opilosti.


    2013-10: Lánský puč

    Michal Hašek se sešel se Zemanem a následně nastal pokus o svržení Sobotky z ČSSD. Za celou akcí údajně byl i Chovanec.


    2013-10: Zeman dává vyznamenání svým kamarádům

    a těm, co ho aktivně podporovali (František Čuba, Bohdalová, Slováček, později Hůlka...). Některým to ale dlouho nevydrželo a např. Hůlka později vyznamenání vrátil.


    2014-11: Hovory z Lán

    Zeman se opět na veřejnosti projevil jako dlaždič. Zazněly vulgarity jako "kunda sem, kunda tam".


    2014-11: Albertov

    Protesty proti Zemanovi spunktovala USA, protestující byli zaplacení. Toto si vymyslel Aeronet, spousta medií to publikovala a pak se museli omlouvat.


    2015-01: Hitler je gentleman

    Zeman osočil Ferdinanda Peroutku ze zmíněného článku. Terezie Kaslová (vnučka Peroutky) podala na ČR žalobu. Soud nakonec po spoustě posunů, rušení atd. vyhrála, ale skončilo to u ministerstva financí, které se omluvilo. Zeman se tedy nikdy neomluvil a zmíněný článek nebyl nikdy nalezen (i přes odměnu, kterou Zeman za nalezení článku slíbil). Byly nalezeny podobné, ale s Peroutkou nesouvisející nadpisy článků.


    2016: Kauza Brady

    Zeman ho nechal vyškrtnou ze seznamu vyznamenaných kvůli tomu, že se Herman sešel s Dalajlámou. Celé to bylo o to smutné, že Bradymu před tím kancelář prezidenta volala, že vyznamenání dostane a pak to zrušili. To způsobilo obrovskou ostudu a Zeman tak dal opět najevo svou neprofesionalitu.


    2016-10: Prohlášení čtyř

    Zeman s několika politiky zareagovali na Hermanovo setkání s Dalajlámou. Je to něco jako že ČR není zodpovědná za jednotlivé kroky některých politiků, že respektuje Čínu, uznání Tibetu jako Čínského území atd. Prostě klasické ošoupávání kolen.


    2017: Kauza Rakovina

    Svatopluk Bartík prohlásil, že má Zeman rakovinu, ví o ní a odmítá léčbu. Kancelář prezidenta ho zažalovala za pomluvu, jako nutný důkaz pro vyvrácení onoho tvrzení požadoval soud zdravotní dokumentaci Zemana, kterou ale nedodali. Dodatečně pak dodali dokumentaci v roce 2019, kdy už bylo po soudu (a Zeman asi nejspíš vyléčen :D). Bylo to jedna z mnoha mlžení o Zemanovo zdravotním stavu. Celá věc tedy nakonec vyšuměla.


    2017: Kauza trenýrky

    Ztohoven ukradli z Hradu standartu a místo ní na Hrad vyvěsili velké červené trenýrky. Ty pak Zeman slavnostně spálil v zahradě. Standarta se pak vrátila na Hrad s novým prezidentem (2023), jenž vyjednal se Ztohoven vrácení. To se Hradu/Zemanovi moc nelíbilo.


    2017-05: Zeman udělil milost dvojnásobnému vrahovi

    Konkrétně tedy Kájínkovi. Později se vyjádřil, že už by podobnou milost neudělil. Zeman ale opět i v tomto lhal a později omilostnil dalšího vraha.


    2017-07: Liglass Trading

    Mynář a Zeman lobovali za prapodivnou firmu Liglass Trading v Kyrgyzstánu. Nakonec to skončilo fiaskem a Kyrgyzstán vypověděl firmě smlouvu za neplnění závazků.


    2018: Premiér v demisi

    Zemanova opět vlastní interpretace ústavy, Babiš v demisi bez sestavení vlády funguje už půl roku a opět je Zemanem pověřen pro sestavení vlády. Čas na sestavení má na dobu neurčitou.


    2018-03: Otrava Sergeje a Julie Skripalových

    Zeman prohlásil, že zmíněný Novičok byl vyroben v ČR, což nebyla pravda a opět tím poškodil ČR. Navíc tuto špatnou interpretaci uvedl z tajného spisu, který neměl zveřejňovat.


    2018-03: Rektor Bek

    Zeman nepozval na svou inauguraci tohoto rektora kvůli osobním sporům. Na to zareagovali někteří rektoři, kteří účast odmítli. Není to poprvé, kdy se Zeman zachoval neprofesionálně ve své funkci. Není to ani poprvé, kdy má spory s rektory. Naposledy např. odmítl podepsat jmenování rektorů.


    2018-08: 50. výročí okupace

    Zeman se zúčastní, ale nebude mluvit a ani uctívat památku padlých hrdinů. Vše už prý řekl v minulosti. Toto jednání je víc, než prapodivné.


    2018-10: CEFC

    Zeman tlačil tuto firmu do ČR, loboval za ní, předával kontakty do Ruska, sliboval investice a další věci. Výsledkem byl krach CEFC. Tajemník CEFC byl obviněn z uplácení, kupčení se zbraněmi a další věci. Slavný pokus o Čínské investování shořelo jak papír.


    2018-10: Vulgarity

    Zeman opět mluví vulgárně před národem v živém vysílání.


    2020-01: Zeman udělil milost vrahovi

    Slib, který opět nenaplnil a udělil milost člověku, který spáchal 18 trestných činů včetně vraždy.


    2020-04: Mynář pořádá soukromou zabijačku

    I přes covid zákazy a další věci pořádá Mynář zabijačku ve své restauraci. Pro svrchovanost zákony neplatí.


    2021-01: Mynář nedostal prověrku

    Nedostal jí mj. kvůli podezření z podvodu s penzionem. Zeman se ho zastal. Chvíli o prověrku žebrali. Když se ukázalo, že jí nedostane, tak otočili s tím, že jí nepotřebuje a nestojí o ní a celé je to jen kampaň proti jeho osobě.


    2021-10: Hrad zamlčuje informace

    Konkrétně o Zemanově zdraví. Dlouhodobá hospitalizace v nemocnici. Unikají zprávy o problémech s játry. Po celou dobu se vždy kolem Zemana mlžilo s jeho zdravím.


    2021-10: BIS řeší únik tajných informací

    BIS řeší únik tajných informací na Hradu. Kauza Vrbětice.


    2021-11: Mynář nařídil skartaci tajných dokumentů

    Vše údajně bylo legální a prošlo to standardním procesem, jen s tím rozdílem, že byly skartované dva dokumenty navíc, a čirou náhodou ty, o které se zajímal BIS, jejichž se zřejmě týkalo ono vyšetřování. Navíc měly být standardně skartovány až v roce 2023.


    2022-03: Zeman udělil milost kamarádovi Balákovi

    Byl usvědčen z hospodářských zločinů a dalších činů v Lánské oboře. Vytěžení lomu, nevýhodné smlouvy atd. atd. atd.


    2023-01: Zeman udělil milost dalšímu známému

    Konkrétně Nečasové.


    2023-01: Audit Hradu

    Nově zvolený prezident Petr Pavel trvá na auditu Hradu. Posílá tam NKÚ.


    2023-01: Kauza Korunovační Klenoty

    Byly před rokem odemčeny bez klíčníků v rozporu s protokolem.


    2022-2: NCOZ vyšetřoval Mynáře

    Byl hlavním podezřelým v kauze hospodářských zločinů v Lánské oboře. Obviněn nikdy nebyl.


    2023-02: Aféra stan

    Mynář si zadarmo půjčuje věci z Hradu. Přišlo se konkrétně na stan, později ale vypluly další věci.


    2023-02: Mynář zdarma využíval hradní auto

    Využíval jej na odvoz dříví do svého privátu.


    2023-03: Mynář si zdarma chodil zastřílet

    Chodil do Lánské obory střílet trofejní kusy v rozporu s pravidly (zval ho Balák, na což neměl pravomoce). Celkově všechny střelecké hrátky stály 3,5m, z toho cena trofejních kusů 270 000,-Kč. Později si Mynář zpětně upravil pravidla tak, že může zařizovat pozvánky na hony i on. Takže se vlastně nic nestalo :).


    2023-03: Mynář řeší dofakturaci

    Konkrétně půjčení stanu a využívání vozidla Hradu. Odvolává se, že mu to zapomněli vyfakturovat a on za nic nemůže.


    2023-03-07: Těsně před koncem mandátu udělil Zeman milost

    Dno se stále nenalezlo, takže Zeman udělil milost spřízněné firmě.


    2023-03-08: Pronájem prostor

    S posledním dnem mandátu podepsal Hrad smlouvu na pronájem prostor Hradu za pár korun.


    2023-03: Zmizelá inventura?

    Z Hradu zmizel seznam majetku, předchozí inventarizace atd. To zřejmě ztíží audit, co kde chybí atd. Mynář obvinil bývalé zaměstnance, on za nic nemůže.


    2023-03: 2x Žádost o abolici pro Mynáře?

    Provalilo se, že Zeman 2x žádal Fialu o abolici pro Mynáře. Neúspěšně.


    2023-04: Kancelář v Dejvicích?

    Zeman si zřídil kancelář v Dejvicích. Není tam bezbariérový přístup a vypadá to na přestavěnou ložnici. Jediné vysvětlení je nárok na dotace ve výši 50kkč pro chod kanceláře a asistenta (toho mu bude dělat jeho manželka). Po několika provozních dnech bez asistentky bylo řečeno, že asistentka dělá z domova / HomeOffice.


    2023-05: Mynář a slivovice z autoservisu

    Mynář nakupoval slivovici z autoservisu, který neměl ani povolení na prodej a obchodování s alkoholem. Jedna lahev vyšla na cca 3000,-Kč. Celkem bylo takto nakoupeno slivovice za 1,1 milionu. Za prezidentské dary hradní kancelář utratila celkem 23 milionů. Dodavatel tvrdí, že dodal jen etikety. Navíc z lánské obory prý zmizely švestky a na základě toho Mynář podal trestní oznámení.


    2023-06: Mynář a šperky

    Mynář si ze skladu pro dary za celou svou dobu působnosti vybral šperky v celkové hodnotě 535 000,-Kč. Neexistuje evidence o tom, komu byly darovány / kde skončily. Každopádně vypadá to, že Miroslav Kala, prezident NKÚ, nějaké šperky také obdržel (konkrétně stříbrné manžetové knoflíčky). Zajímavé je, že NKÚ na toto při auditu nenarazil. To pro NKÚ nevypadá moc důvěryhodně.


    2023-09: Zemanová končí s nadací, poslala ji do likvidace. Dlouho nevykazovala činnost

    20.12.2021 vykázala nadace poslední činnost přes facebook a nadační stránky. Od té doby nic. Těžko říci, jak moc reálně nadace fungovala. Zemanová byla známá jako "neviditelná" první dáma.


    2023-10: Zeman končí s nadací

    Nadace nemá transparentní účet, nelze si ověřit, kdo co přispíval a kam co šlo. Na účtu je zůstatek 139 932,-Kč. Nadace fungovala necelých 10 let. Od založeno v roce 2023 do konce nadace v roce 2021 bylo přijato celkem 20,4m Kč.


    Pár zajímavostí

    Náklady na zdravotní péči Zemana jsou v posledním roce cca 300 000,-Kč / měsíc s tím, že 160 000 - 170 0000,-Kč je hrazeno Hradem, zbytek VZP.

    Zeman 10 let prošoupával kolena a snažil se dehonestovat ČR ve prospěch Ruska a Číny tak dlouho, až z toho nic nebylo a navíc musel pod tíhou okolností útoku na Ukrajinu otočit a proti milovanému Rusku se ohradit a odsoudit jeho činy.

    Celá parta kolem Zemana přispěla do slovníku českého jazyka mj. i těmito novotvary: čaulidi, chcimíři, flastenci, lepšolidi, kňú, hrhul...


    Reálné úspěchy

    Nerad bych Zemanovi křivdil, takže bych rád věděl, co pro ČR za těch 10 let udělal. Rozdělování společnosti do toho nepočítám. Našel jsem:


    Závěr

    Je to jen pár věcí, co jsem zaregistroval. Lze tedy předpokládat, že mi něco uniklo a lze předpokládat, že na veřejnost uniká vždy jen menší část kauz. Kostlivců ve skříně lze tedy očekávat hodně. Rok 2023 tedy bude nejspíše ještě hodně zábavný :-/.

    Občané ČR si za posledních 10 let mohli přičichnout k politickým praktikám z rozvojových zemí a ukázky toho, jak hluboko lze klesnout a postupně dehonestovat ČR v očích jiných států. Pro spoustu lidí je ale Zeman stále hrdina a vzor, kterému ve stoje tleskají. Jejich ještě větším hrdinou by se dozajista stal, kdyby podobně jako Putin, vylovil z rybníku starobylé amfory nezměrné ceny.

    Zdar Max

           

    Hodnocení: 80 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Člověk z Horní Dolní avatar 13.3.2023 23:22 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Je to blb. Pavel bude lepší.
    Max avatar 13.3.2023 23:34 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Já si myslím, tedy doufám, že Zeman ukázal opravdu maximální možné dno u vyspělejšího státu a nikdy snad už na podobnou úroveň neklesneme.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    14.3.2023 02:55 J
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Kdykoliv se podivam na vysledky voleb tak si rikam ze preci jenom muze byt jeste hur. Nechme se prekvapit, strasne rad bych chtel verit tomu ze Zeman byl posledni megapitchus prezident ale nic neberu a takovy optimista proste nejsem.
    16.3.2023 07:31 ZV
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    poslušnejší
    17.3.2023 11:13 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    +1 bude tančit, jak jeho páníčkové budou pískat
    14.3.2023 00:03 tttttttttttttt
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Připsal bych ještě smlouvu s Alterem o Lidový dům. Ale teda za to, že se to táhne 20+ let nemůže. V součastosti odloženo, než se dořeší jiný případ. Wtf?
    14.3.2023 00:03 tttttttttttttt
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    * Altnerem
    Max avatar 14.3.2023 00:44 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Myslel jsem na to, ale nakonec jsem to tam nedal, i když byl částečně na začátku Zeman. Kauza Altner je největší ostuda soudnictví. I když tedy Rath měl také slušně nakročena, ale nakonec ho uhnali.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    14.3.2023 23:17 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Nějaký podíl měl taky na "deblokaci ruského dluhu", na čemž stát ztratil nějaké desítky miliard, které zřejmě mohl dostat, pokud by se na to šlo jinak. je to dost zamotaná věc, která se táhla léta, ale dost z těch důležitých vysvětlení, jako že třeba dostaneme místo peněz zastaralou ruskou vojenskou techniku, bylo za Zemanovy vlády.
    14.3.2023 00:06 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Zeman udělil milost dvojnásobnému vrahovi
    Nebyl náhodou dvojnásobný vrah odsouzen za to, že ve stejném okamžiku zabil dva lidi ze dvou různých míst? Víteco, ta poslední část mi přijde spíš na Nobelovu cenu za fyziku než na doživotí...

    Jinak ty povídačky o "vlastní interpretaci" Ústavy jsou neplatné v situaci, kdy jsme měli asi tak tři prezidenty, takže statisticky neexistuje "správná" interpretace. A pokud si dobře pamatuju, tak to s tím Rusnokem odkoukal od Klause a Havla, takže 3 ze 3 to vlastně bylo v souladu se zvyklostmi, ne?
    Quando omni flunkus moritati
    Max avatar 14.3.2023 00:48 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    To s tím Klausem a Havlem, můžete dodat jména? Nechci nijak oponovat, ale jsem příliš mladý, abych to věděl a zajímá mě to.
    díky.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    14.3.2023 08:23 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Jména čeho? Tak mladý na to, abyste neuměl použít wikipedii, zase nejste
    Quando omni flunkus moritati
    Max avatar 14.3.2023 08:30 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Myslel jsem na ty případy, které odkoukal od Havla a Kluase.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    14.3.2023 08:46 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    #14

    Buď trollíte, nebo se chystáte říct, že ty předchozí případy jsou něco jiného, protože v těch případech vám to nevadilo.
    Quando omni flunkus moritati
    Max avatar 14.3.2023 08:53 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Nějak jsem se ztratil. Požádal jsem o doplňující informaci k "...A pokud si dobře pamatuju, tak to s tím Rusnokem odkoukal od Klause a Havla...", protože jsem příliš mladý a v té době jsem politiku aktivně neřešil. To jest celé. Nevidím na tom žádné trollení, ani nekonzistenci. Uvedl jsem, že nechci oponovat, chci jen více informací. Zřejmě jsem se jen nešťastně vyjádřil a každý myslel něco jiného?
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    14.3.2023 00:56 J
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Tolik slov a pritom stacilo napsat ze ten mega kokot je konecne pryc. Na to se rad kdykoliv napiju.
    14.3.2023 01:10 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    To myslíte tu zombie, co umřela před pěti lety ale furt bloudí po zemi, protože ji nechtějí ubytovat ani v pekle?
    14.3.2023 07:33 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Celá parta kolem Zemana přispěla do slovníku českého jazyka mj. i těmito novotvary: čaulidi, chcimíři, flastenci, lepšolidi, kňú, hrhul...
    Minimalne caulidi a knu je Buresova prace...
    Podpora Izraele, Zeman od nich dostal nejvyšší Izraelské vyznamenání.
    Podporovat agresora je pozitivni?! Golanske vysiny, anyone?
    Slib, který opět nenaplnil a udělil milost člověku, který spáchal 18 trestných činů včetně vraždy.
    Havel i Klaus pustili o dva rady(!) vic podivnych existenci. Takze v milostech se Zeman drzel hodne pri zemi.
    Standarta se pak vrátila na Hrad s novým prezidentem (2023), jenž vyjednal se Ztohoven vrácení
    Ukradena standarta prece byla rozstrihana na kousky a roz(pro)dana podporovatelum Ztohoven...

    ---

    Zeman taky prispel k hudebnimu rozvoji mladeze: https://www.youtube.com/watch?v=xvXolK9d2ig
    Max avatar 14.3.2023 08:19 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    1) ...Celá parta kolem...
    2) Myslím si, že podpora Izraele pozitivní je.
    3) V zápisku nepíši, že amnestie Havla a Klause byly ok. U Havla se dá část amnestií pochopit (nešlo zjistit, kdo byl politický vězeň a kdo ne), i když to způsobilo dost problémů (přispělo to ke zvýšené kriminalitě), ale pak tam měl pár pofidérních milostí. To, co udělal Klaus, to byla dýka do zad všem. Každopádně nelze ospravedlňovat Zemana za to, že někdo se choval ještě hůř. To opravdu ne. Nejhorší na tom je, že Klaus se aspoň snažil maskovat amnestie pro kamarády, kdežto Zeman na férovku nic nemaskoval a se vztyčeným prostředníčkem si dělal, co chtěl.
    4) Dlouho se mluvilo, kde je, co se s ní stalo. Pak se objevilo info, že bude rozstříhána a rozdána mezi náhodné lidi. Ale to se myslím nakonec nepotvrdilo. Zřejmě k tomu tedy nakonec nedošlo.

    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    14.3.2023 08:24 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Myslím si, že podpora Izraele pozitivní je.
    Samozřejmě, podporovat zemi, která vytrvale okupuje území cizího státu a ten stát navzdory OSN neuznává, je v pořádku. Jen byste měl být trochu konzistentní a stejně tak podporovat Rusko.
    Quando omni flunkus moritati
    Max avatar 14.3.2023 08:41 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Aha, tak to jo :D. Díky, hned si poběžím ušít ruskou vlajku...
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    17.3.2023 11:17 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    To je klasika místních lepšolidí a západohujerů. Zločiny západu a "demokratických" zemí jsou jim lhostejné, přitom když něco stejného provede protivník, tak je hned problém. Pokrytci.

    Matouš 7:3-5 B21

    Jak můžeš říci svému bratru: ‚Nech mě, ať ti vytáhnu z oka třísku,' a přitom máš sám v oku trám! Pokrytče, vytáhni nejdříve trám z vlastního oka, a tehdy prohlédneš, abys vytáhl třísku z oka svého bratra.
    17.3.2023 23:03 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review

    Pobavils. Vytáhneš-li třísku, je šance že se to zahojí, ale na trám v oku je i dnes medicína krátká.

    Jinými slovy. Ten kdo má v oku trám už tím okem nezahlédne nikdy nic. Nemá tudíž žádný význam mazat mu med kolem huby a balamutit, že tím okem ještě někdy něco uvidí.

    14.3.2023 09:33 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    1) Pokud davas do jedne party Zemana a Burese, tak nutne zahrnuje i Pavka. Posledni dva jmenovani meli k sobe pres StB bliz nez kdokoliv z nich k Zemanovi.

    2) Aha, takze okupace Ukrajiny Ruskem velky spatny, okupace Syrie Izraelem velky dobry. Ses dost odkopal...

    3) Pointa je, ze Zeman pustil na svobodu mnohem min lidi nez jeho predchudci. Takze jeho "hruzovlada" je v tomhle ohledu naopak vyrazne zlepseni.

    4) Doslo. Tohle je fake.
    Max avatar 14.3.2023 10:00 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    1) Nejsou snad známi žádná vazby Pavla na STB, takže to nechápu. Tady se tedy názorově rozcházíme, ale to samozřejmě nevadí.
    2) Ještě jsi zapomněl na okupování Palestiny. Myslím si, že Arabsko-Izraelské války jsou mnohem komplikovanější, než nastiňuješ a nelze to srovnávat s ničím jiným. Příměr k Rusku je podle mě úplně mimo.
    3) Souhlasím, že pustil "jen" pár vrahů a kamarádů, ale o to s větší drzostí. Nelíbí se mi ani jedno a osobně to vnitřně cítím na podobné rovinně.
    4) Opravdu nevím, skupina to prohlásila, ale nikde jsem se nedočetl, zda k tomu skutečně došlo, nebo to byl z jejich strany fake, aby se jich na to už nikdo neptal a po standartě nepátral.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    14.3.2023 10:08 Kate | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Pokud je ten konflikt tak komplikovaný, kde se bere ta jistota že podporování jedné ze stran zaslouží chválu?
    Max avatar 14.3.2023 10:22 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Komplikovaný v tom, že se to tam mydlilo od počátku věků až to vyústilo k tomu, že se jedna skupinka chtěla osamostatnit a založit stát Izrael. Boj za nezávislost židů tedy byla jedna z prvních Arabsko-Izraelských válek. Díky tomu se jim podařilo vytvořit takový jakoby demokratický a prosperující ostrov na dálném východě.
    Porovnávat to s náckovskými manýry Ruska (podobnost s WWII čistě náhodná, že...), který baží jen po rozšiřování svého území, to podle mě rozhodně nelze.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    14.3.2023 11:03 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    A ted ten demokraticky a prosperujici ostrov ma specialni vojenskou operaci v Syrii. Rozhodne u toho nebazi po rozsirovani sveho uzemi...
    14.3.2023 11:29 PetebLazar | skóre: 33 | blog: l_eonardovo_odhodlani
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Není to jen důsledek předchozích válek arabských zemí vedených proti Izraeli? Ten je v důsledku toho snad stále ve válečném stavu se Sýrií (dohodnuto je myslím pouze příměří)?
    Fluttershy, yay! avatar 15.3.2023 10:17 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review

    Izrael je od samého počátku založený na osadnickém kolonialismu a vytlačování dosavadních obyvatel. Viz Nakba. Taková The Great Book Robbery je o událostech roku 1948.

    Ale dříve byla ještě nějaká snaha o dohodu na kompromisu, kdežto současná korupční-národovecká-theokratická vláda už zcela obnažuje tuhle politiku. Je to výsledek kombinace ekonomické krize v 80. letech, demografických změn v 90. letech (příliv imigrantů z východní Evropy, navyklých autoritářskému myšlení a připravených urvat si majetek pro sebe),…

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Max avatar 14.3.2023 11:36 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Říkáš tomu speciální vojenská operace, aby jsi vsugeroval podobnost s Ruskem. Děláš, jako by Syrie a další byli neviňátka, kteří neútočí. Faktem je, že se tam bijou všichni navzájem kontinuálně od počátku věků. Jednou zaútočí Syrie, Izrael udělá odvetu. Podruhé Izrael a Sýrie odvetu, potřetí Palestinci atd. atd. atd.
    Proč netvrdíš, že Syrie, nebo Palestinci provádějí speciální operaci v době jejich útoku nebo odvety? Protože se ti to nehodí do krámu?
    Ta snaha protlačit analogii s Ruskem je hodně bídná ;-).
    Rusko má jen jednu analogii, a to je s Hitlerem a WWII ;-).
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Max avatar 14.3.2023 11:46 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Přílohy:
    Ještě nějaké pěkné fotky RuSSia vs Nazis, viz příloha.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    15.3.2023 09:48 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Tak jo, budeme se bavit posilanim obrazku?
    14.3.2023 12:21 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Děláš, jako by Syrie a další byli neviňátka, kteří neútočí. Faktem je, že se tam bijou všichni navzájem kontinuálně od počátku věků. Jednou zaútočí Syrie, Izrael udělá odvetu. Podruhé Izrael a Sýrie odvetu, potřetí Palestinci atd. atd. atd.
    Děláš, jako by Ukrajina a další byli neviňátka, kteří neútočí. Faktem je, že se tam bijou všichni navzájem kontinuálně od počátku věků. Jednou zaútočí Ukrajina, Donbas udělá odvetu. Podruhé Donetsk a Ukrajina odvetu, potřetí Rusaci atd. atd. atd.
    Proč netvrdíš, že Syrie, nebo Palestinci provádějí speciální operaci v době jejich útoku nebo odvety? Protože se ti to nehodí do krámu?
    Protoze prece nebijeme cernochy, neresime historicke krivdy a valky, to uz je uzavrene. Takze resim *soucasne* konflikty - kdo je zmrd a ma okupacni armadu mimo svoje uzemi je jasne jak v pripade UA-RF, tak v pripade I-S (a dalsich).
    Ta snaha protlačit analogii s Ruskem je hodně bídná ;-)
    Tvoje snaha mit dvoji metr na okupanty je hodne bidna.
    Max avatar 14.3.2023 12:39 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Současný konflikt na dálném východě trvá minimálně 60 let. Není na něm nic moc současného, stále se řeší to samé a nikdy se to neuzavřelo, i když tam snahy byly, nikdy nebyly úspěšné.
    To, že Ukrajina útočí na Donbas, je dobrej joke. Tady někdo zapomněl, že Donbas bylo svrchované území Ukrajiny, než tam Rusko poslalo svou armádu, která tam působí asi od roku 2015. Rusko to samo uznalo, že tam má vlastní vojáky, ale obhajovalo to tím, že to jsou vojáci na dovolené :D.
    Celou dobu o tom Rusko lhalo, ale když už byl plný internet ruských vojáků na Donbasu a velký tlak na Kreml, tak to nakonec zaobalili do dovolené :D.
    Donbas je opět krásná analogie k WWII, konkrétně k našim Sudetům. Nejdřív si vzali Donbas, pak Krym a pak chtěli celou Ukrajinu. Rusko plánovalo převrat, ale nevyšlo jim to, takže z toho nakonec vznikla válka, které říkají "speciální operace".
    Obhajovat obsazení Donbasu Ruskem je jako obhajovat obsazení Sudet Němcema ;-).
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    14.3.2023 12:58 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Současný konflikt na dálném východě trvá minimálně 60 let. Není na něm nic moc současného, stále se řeší to samé a nikdy se to neuzavřelo, i když tam snahy byly, nikdy nebyly úspěšné.
    Takze kdyz se budou rusaci s ukrajincema mydlit jeste 59 let, tak to zacne byt v pohode? Ses snad zblaznil...
    Tady někdo zapomněl, že Donbas bylo svrchované území Ukrajiny
    Kdyz je dostatecna motivace se trhnout, tak tam vlitne nekdo silnejsi a trhnuti bud znemozni (Katalansko, Kosovo) nebo podpori (Donetsk, SS z CSR). Temahle historickyma faktama kdo-odthnul-od-koho-co se nema smysl zaobirat, abychom neskoncii v restaurovani Rimske rise...
    Obhajovat obsazení Donbasu Ruskem je jako obhajovat obsazení Sudet Němcema ;-).
    To tady nastesti nikdo nedela. Nebo jo?
    Max avatar 14.3.2023 13:30 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Ne, já celou dobu říkám, že tvé příměry jsou úplně mimo a porovnáváš totálně nesmyslně.
    Ano, celá tvá argumentace vypadá, že Rusko postupovalo při obsazování Donbasu a Krymu správně, takže tyto věci obhajuješ, což je velmi podobný postup, který zvolil Hitler se Sudetama. Jen tedy Hitler to dal bez boje, kdežto Rusko narazilo na odpor.
    To, že Rusko chtělo pokračovat dál, rozsázelo svoje lidi po Ukrajině a chtělo násilně převrat, to se také nepovedlo. Tyto věci nemají nic společného s tím, že se chce někdo trhnout, toto všechno je o tom, že chce někdo obsadit jiný stát. Začalo to neúspěšným vařením žáby a vygradovalo to v obrovskou válku.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    14.3.2023 14:02 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Jediny kdo tady obhajuje *vybrane okupanty*[1], jsi ty. Ja naopak *vsechny okupanty*[2] zatracuju.

    [1] Izrael

    [2] Izrael, Rusko, Saudskou arabii, Treti risi, whatever...
    14.3.2023 13:00 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Tady někdo zapomněl, že Donbas bylo svrchované území Ukrajiny, než tam Rusko poslalo svou armádu, která tam působí asi od roku 2015

    Tenhle argument se libi 10 z 9 Srbu.
    14.3.2023 19:11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    skrytý komentář Náš administrátor shledal tento komentář závadným.

    nenávist k národu, etnické skupině

    Zobrazit komentář
    18.3.2023 20:59
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    skrytý komentář Náš administrátor shledal tento komentář závadným.

    kolovrátek

    Zobrazit komentář
    14.3.2023 20:13 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    takový jakoby demokratický ostrov...
    ...který jakoby okupuje cizí území, jehož obyvatelé si nepřáli být okupováni a je tedy jednáno proti jejich vůli, tj. nedemokraticky.

    Jinak řečeno různým entitám ne/schvalujete identické jednání podle toho, jak se vám ta skupina ne/líbí.
    Quando omni flunkus moritati
    Max avatar 14.3.2023 20:47 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Já si spíš myslím, že si to docela drsně přibarvujete, aby se to hodilo do vaší růžové představy nevinné Palestiny, Sýrie a dalších...
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    16.3.2023 08:19 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Žádná taková moje růžová představa není, tu jste si domyslel. Stejně jako tu takzvanou izraelskou demokracii.
    Quando omni flunkus moritati
    Max avatar 16.3.2023 08:34 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    V tom se neshodneme.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    16.3.2023 08:43 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Jako že vy lépe víte, jaké já mám představy o Palestině... tak to jo.
    Quando omni flunkus moritati
    Max avatar 16.3.2023 11:18 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Nerozumím, nikde jsem netvrdil, že něco vím lépe, než vy. Jen jsem krátkou větou prohlásil, že se naše názory rozcházejí a nedojdeme ke schodě. Tím jsem tedy chtěl i toto téma uzavřít, protože mi přišlo, že z obou stran bylo vše řečeno.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    14.3.2023 10:21 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    1) Nejsou snad známi žádná vazby Pavla na STB, takže to nechápu.
    Jasne ani trosku. A to je "nedezinformacni medium". Kdybych ti poslal nejaka peprnejsi, tak se asi opupinkujes :-)

    Mimochodem, moc dlouho to spojovani nasem "generalu v.v." nevydrzelo. Jsem zvedav na podobny seznam po jeho funkcni obdobi, protoze chlapec si rekl "co bolo, to bolo, terazky som prezidentom" a uz nekamufluje.
    Max avatar 14.3.2023 10:26 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    To jsem zaznamenal, ale je to pořád jedna paní povídala. Naproti tomu Babiš v TV prohlásil, že s STB spolupracoval a v SK o něm existují navíc záznamy. To, že si sehnal pár starých StBáků, který před soudem řekli, že tenkrát lhali a teď mluví pravdu, to v SK nakonec také nedopadlo. Prostě komedie.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    14.3.2023 11:25 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Az na to, ze to, co vedlo k rozhodnuti slovensky soud (postupne jeho tri instance) nebyli jen ti stari estebaci, ale i to, co se delo na bratislavske sprave StB v osmedesatkach. Hezkou vyzkumnou zpravu z toho vydal slovensky Ustav pameti naroda. Pokud je vam to jmeno povedome, tak ano, to je ta sama instituce, ktera jindy tvrdi, ze ty seznamy jsou duveryhodne.

    Vzhledem k tomu, ze se ten pripad netyka mne, prijde mi to humorne. Ve skutecnosti je dost smutne kam az jsou nekteri schopni zajit ve svem svatem boji.
    Max avatar 14.3.2023 11:28 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Zapomínáš na to, že se Babiš před delší dobou přiznal i v TV ;-). Záznam je mj. i na YT.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    14.3.2023 12:16 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Pak je ale otazka, proc ten zaznam nebyl pouzit ze strany odpurce uz soudu :-)

    Ona je totiz spoluprace a spoluprace. Babis, pokud vim rozporoval sve zarazeni jako agenta. To, ze mel s Stb kontakty mohl tezko poprit, to totiz plynulo z jeho prace v PZ. Tam chodili na koberecek vsichni.
    Max avatar 14.3.2023 12:27 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Jde konkrétně o toto video: 2. Andrej Babiš - Show Jana Krause 23. 9. 2011, kde se odkazuje, že spolupracovat s StB, ale jen s tou hodnou.
    Ano, lze to vykládat různě, ale pokud už mele takové věci, tak v kombinaci s dalšími je to prostě už hodně nedůvěryhodné.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    14.3.2023 19:19 J
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Pavel byl v kontrarozvedce, sam to priznal. Byt za komunistu v kontrarozvedce znamenalo byt posluhovacem rezimu. Nemusel spoluoracovat s Stb, nemusel byt ani komunistou. Kontrarozvedka v naproste vetsine statu dela spinavou praci, takze bych si nejake iluze o nem nedelal. Vybrat si mezi Babisem a nim je jako vybrat si jestli chces vibrator do prdele bez lubrikantu nebo bez lubrikantu rychle. V normalnim state by spoluprace pro komunistickou garnituru mela znamenat nemoznost dostat se do politiky, cesi ale miluji komunisty takze to dle toho v cr i vypada.
    Max avatar 14.3.2023 20:53 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Říkal, že byl na výcviku. Z výcviku je najednou člen (říkáš ty), který plně kooperuje s StB (říká předřečník)? Zase bych tak moc nevěštil ;-). Našlápnuto k tomu ale samozřejmě měl, jenomže to ještě neznamená, že by to tak dopadlo.
    Osobně mezi Babišem a Pavlem vidím mílové rozdíly, že ty máš rovnici voják = StB, takže stejný jako Babiš, je hodně hodně úzké vidění světa.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    15.3.2023 02:38 J
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Ja nerekl ze vojak=stb. Ja rikam ze kontrarozvedka je stejny bordel jako stb. Ze byl jenom na vycviku? A pak ho do ni nevzali? Ono to funguje opacne, nejprve podepises papiry ze pravujes pro kontrarozvedku, pak dostanes vycvik a pak dostanes sve ukoly. Jestli plnil nejake ukoly nebo ne se nedovime. Jestli byl v kontrarozvedce to vime. Pavel je jenom mensi zlo nez Babis, o hodne mensi zlo, ale porad je to vysmech vsem lidem kteri za komunistu byli treba v uranovych dolech.
    16.3.2023 01:35 PetebLazar | skóre: 33 | blog: l_eonardovo_odhodlani
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Je tolik překvapující, že otec plukovník kontrarozvědky vychová ze syna člena kontrarozvědky a ne člena Charty 77? Nepodceňoval bych sílu indoktrinace v rodině.
    16.3.2023 09:16 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Spíš "rodinná tradice" a "tlačenka" :-)
    16.3.2023 11:56 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review

    Sourozenci Schollovi byli také přesvědčení nacionální socialisté a přes to si dokázali uvědomit, že je něco špatně a něco proti tomu nakonec i reálně podniknout.

    Indoktrinace v rodině pochopitelně hraje roli. Viz bláznivá Konečná, před kterou by nejspíš zbledla i Švorcová. Ale Petr Pavel má za sebou 33 let, během kterých žádnou sviňárnu vůči tomuto státu a jeho obyvatelstvu neudělal. Což bohužel o Babišovi, Havlovi, Zemanovi ani Klausovi napsat nelze.

    16.3.2023 19:11 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Však za ty dezinformace byli podle práva po zásluze potrestáni, stejně jako dezinformátoři Jan Hus a Giordano Bruno :-D
    15.3.2023 09:47 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Musim priznat, ze mne posledni dobou bavi mentalni prostocviky vsech tech ruznych stupnu "skomunistysenebavi" s cilem dokazat, ze nas komunista je lepsi nez vas komunista.

    Fakt mne bavite :-)
    16.3.2023 08:22 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    ... a náš agresor je lepší než váš agresor
    Quando omni flunkus moritati
    17.3.2023 11:21 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    https://www.youtube.com/watch?v=_xqIFeVFBR8

    Když jejich komunistickou minulost a přisluhovačství KSČ přirovnám k šachům, tak Bureš byl obyčejným pěšákem, zato Pávek šachistou, co řídí všechny figurky.
    17.3.2023 23:06 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review

    To si děláš prdel, že? Babiš byl nastrčená kunda která donášela na kolegy, což byla vždy ta největší špína, jakou pohrdali i ti, co ji využívali. Protože takoví byli schopni zaprodat pro svůj prospěch i vlastní matku.

    16.3.2023 19:09 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    1) Vojenská (kontra)rozvědka nepodléhala StB, ono to mohlo být spíš naopak. Každopádně je velmi blízký tehdejší realitě výrok, že takoví lidé jako Pavel úkolovali a/nebo šikanovali lidi, jako je Babiš.

    Spíš než na StB bych hledal vazby na GRU, které Pavel podléhal a která vedla ten špionský kurz namířený proti NATO, kam až do jednadevadesátého roku pilně docházel.

    3) Pár vrahů a kamarádů pustil i Havel (oni pro něj na opláku povraždili víc lidí než komunisti v politických procesech), to je holt taková tradice. Ne že bych to tak úplně podporoval, ale někdy to smysl mělo.

    Vezmu to při jednom, tyhle obrázky jsi viděl?

    https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-ukrajinske-tanky-na-sobe-mely-nemecke-krize-chyba-jednotlivce-priznal-kyjev-40422039

    Ne jednoho jednotlivce, ale hned několika, vlastně tam takovýchhle jednotlivců mají několik divizí :-D

    A jeden přidám do přílohy, pochází z Redditu, kterým se místní rusobijci rádí zaštiťují ;-)
    14.3.2023 08:19 ehmmm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Opozicni smlouva. Vrbetice. Uz jenom takova legracka byla jeho fotka (dle Zizaly video) na bezkach pred druhym obdobim. Na druhou stranu, nekteri novinari by se mohli strilet.
    Max avatar 14.3.2023 09:10 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Čtu si o opoziční smlouvě a celému tomu cirkusu kolem ODS a ČSSD. To je strašný...
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    14.3.2023 13:14 ehmmm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Jsem myslel, ze jsi starsi. Meho tatu to tenkrat dost nastvalo. Prohlasoval, ze od ted nema cenu chodit k volbam. Ja tedy volit chodim a doufam, ze tak aspon branim vetsimu zlu.

    Ovsem cele tohle trumfnul soused, stary velmi schopny pan, ktereho zrovna na vrcholu sil v 1968 trochu uklidili. Kdyz jsem se po letech rozciloval o opozicni smlouve, tak zminil historku, jak resili pad IPB a ze potrebovali protlacit nejaky navrh zakona, aby lide dostali aspon neco a mohli dal fungovat. (Slo mu pry nejen o sve uspory, ale i o nejake skoly a podobne instituce, ktere mely ucet u IPB.) Rikal, ze jednal s ruznymi stranami, az mu jeden politik poradil "Heledte se, kdyz s tim navrhem prijdu ja, tak to z principu smetou tamti. Kdyz s tim prijdou oni, tak to smetu ja. Jdete za komunistama, jestli to ma hlavu a patu, tak jim to projde." Sel za komunistama a proslo to. Podle nej jsou politicke strany jenom takove divadlo pro lidi.
    14.3.2023 14:26 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review

    Těch co zažili opoziční smlouvu je tu jen hrstka. A těch co tenkrát po volbách nejásali nad dalším vítězstvím liberáních a středových stran ještě méně – vím pouze o sobě. Výsledek voleb tehdy vytvořil patovou situaci. Mlaďoši, co pod vůdčí silou KSČ zažili akorát první stupeň ZŠ, jásali protože viděli jen to, že Zemanova ČSSD sice získala nejvíc křesel (74), ale blok tzv. liberálních stran mohl složit jasnou většinu (63 ODS + 19 US + 20 KDU-ČSL = 102). Komouši, co měli 24 křesel, vůbec nebrali v potaz. Podcenili hoši několik faktorů. Především to, že Klaus i Zeman jsou ptáčci z jednoho hnízda, stejně ješitní, samolibí a pomstychtiví. Rok předtím namydlil Ruml a spol. Klausovi schody. Tudíž pro něj bylo zcela nepřijatelné s nimi dál spolupracovat.

    Pro mne osobně tahle jejich smlouva znamenala otevření stavidel Zemanově politice faulů, porušování pravidel, podrazů a lumpáren. Jen díky tomu se dostala k moci ta pijavice jménem Babiš.

    14.3.2023 10:13 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Hele, Vrbetice... tak to mne celkem setrvale zajima... jak to dopadlo u soudu?
    14.3.2023 09:45 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Statem organizovane a vymahane zdravotni pojisteni, ktere ani neni pojistenim ale dani, je zlo vsech zel!!!

    Max avatar 14.3.2023 10:04 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Vítám tě do diskuse, ty jsi mi tu chyběl :).
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    14.3.2023 14:14 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Take zdravim :-) Jsem zpet a silnejsi nez kdy drive ;-)
    16.3.2023 20:34 ewew | skóre: 40 | blog: ewewov_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review

    Myslím, že sa skôr maskoval inou prezývkou alebo zmenil formulácie myšlienok.

    Root v linuxe : "Root povedal, linux vykona."
    14.3.2023 11:02 J
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Souhlas. At si kazdy plati pojisteni jake chce. Oh wait, v CR by si stejne jako v US spousta idiotu pojisteni neplatila, protoze netflix, voyo,…
    Max avatar 14.3.2023 11:26 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Samozřejmě, že neplatila, ale o to Mayhemovi nejde, jemu jde jen o jeho peníze.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    14.3.2023 14:14 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    +1
    14.3.2023 16:50 sdfg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Se pridavam. Dulezity je, aby me nekdo neokradal a nechal me at se zaridim jak chcu. V takovem pripade (a jenom v takovem pripade) zase ja necham ostatni at se zaridi jak chcou.
    14.3.2023 17:48 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Dekuji. Nyni z nas tyji ostatni, je to amoralni stav.
    14.3.2023 14:16 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Treba ano, treba ne. Pokud ano, co je v tom za problem? Je to prece jejich svobodne rozhodnuti. Nekdo muze byt i nepojistitelny a bude odkazan na charitu, libovuli ostatnich, atd. V cem je vsak problem? Klicove je mit osobni svobodu naklad si s vlastnimi zdroji a netyt ze statem nasilim vybrane berne od schopnych lidi.
    Max avatar 14.3.2023 14:31 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    To je otázka, jaké by to mělo reálně ekonomické dopady. Tj. pokud by vlivem toho začala být populace více a více nemocná kvůli zanedbání zdravotní péče. Ještě existuje možnost, že by se dožitý věk zase snížil, takže další taková důchodová reforma. Nevím, mě ten stav ohledně zdravotní péče v USA nepřijde moc ok.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    14.3.2023 15:02 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    To je otázka, jaké by to mělo reálně ekonomické dopady.
    Tezko predikovat. Nekdo by si pojisteni platil, nekdo ne z principu, nekdo by si platil peci sam. Dalsi veci jsou incentivy. Lide by si treba davali pozor na prevenci a zivotni styl, pokud by platili komercni realne pojistne. Dalsi vec by byla konkurence pojistoven snizujici cenu pojisteni a kontrolni incentiva samotnych pojistoven. Byla by zde charita, pece zdarma v ramci PR, sbirky (ty jsou i dnes), atd. Spoustu lidi zemre i dnes kvuli neefektivnimu a podfinancovanemu statnimu zdravotnictvi... At hodi kamenem ten, kdo neslysel o takovem pripadu.
    Nevím, mě ten stav ohledně zdravotní péče v USA nepřijde moc ok.
    Proc ne? Slusny pracujici clovek s prijmy tam pojisteni mel davno pred obamacare. Prumerny vek doziti je tam take normalni. Funguje tam skvele prave charita, cirkevni nemocnice, atd. Spise je tam problem s obrovskou mirou statnich regulaci, norem a dohledu, ktera brutalne svazuje a prodrazuje cele toto odvetvi. To, ze je neco soukrome, tam bohuzel neznamena, ze je to svobodne a volnotrzni.
    Max avatar 14.3.2023 18:19 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Lide by si treba davali pozor na prevenci a zivotni styl, pokud by platili komercni realne pojistne.

    To si nemyslím.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    14.3.2023 19:27 J
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    U inteligentnich lidi to opravdu funguje, lidi chodi na prevence, zerou salaty, sportuji,.. no a pak je tady skupina lidi kde to proste nema sanci fungovat a je normalni kdyz ma 15tileta holka 200kg. Ja jim rikam idioti.
    15.3.2023 08:07 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Jiste. Vtip je v tom, ze je to proste na nich. Jejich svoboda.
    16.3.2023 20:32 ewew | skóre: 40 | blog: ewewov_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review

    Pochybujem, že šport niečomu pomôže. To je len relikt minulosti. Úplne zbytočný nadmerný pohyb s rizikom vyššieho opotrebenia pohybového aparátu čo zvyšuje náklady na zdravotnú starostlivosť. Počas COVID19 niektoré osoby nemohli vydržať bez tej zbytočnej činnosti. Mali nutkanie na tie náhodne pohyby.

    Root v linuxe : "Root povedal, linux vykona."
    Fluttershy, yay! avatar 16.3.2023 20:40 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review

    lol

    Nechceš se podělit, co ti ten mindrák přivodilo? Byl jsi s tím na psychoterapii?

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    16.3.2023 20:57 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Na Covidu bylo vtipné, že likvidoval sportovce a vyhýbal se kuřákům. Člověk by u respirační choroby čekal opak.
    xxxs avatar 16.3.2023 21:07 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    asi sa mu pacili pekne pluca s prerastenym povrchom a nepacila vrstva bordelu.
    16.3.2023 21:15 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    S pěkně prokrveným povrchem místo vrstvy dehtu? Je to možné.
    17.3.2023 00:47 ewew | skóre: 40 | blog: ewewov_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review

    Hlavný rozdiel je v tom, že u týchto osôb je rozdielné množstvo vdychnutého vzduchu. Určite tam hrá rolu čas expozície osoby v kontaminovanom vzduchu od vírusu COVID19, maskovanie choroby zdravotným stavom čo mohlo spôsobiť oneskorenie detekcie priznakov a choroba prešla do vyššieho štádia.

    U fajčiara je faktor, že splodiny fajčenia majú vyššiu teplotu a to prípadný kontaminovaní vzduch môže zbaviť životaschopného vírusu i keď môžu zostať jeho zvyšky čo môže prípadne spôsobiť pozitivu testu ale pritom v tele nie je daný vírus. Určite tu hrá rolu aj používanie ochrannej pomôcky vo forme respirátora, čo pri športovcoch nebolo možné alebo veľmi obmedzené. Určite možnosť nakazenia znížilo obmedzenie stretávania, čo športovci nedokážu ovplyvniť.

    Root v linuxe : "Root povedal, linux vykona."
    Jendа avatar 17.3.2023 09:43 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Četl jsem hypotézu, že příliš nemocní kuřáci už umřeli [nebo ze zdravotních důvodů přestali kouřit], takže u covid-nemocných kuřáků je méně komorbidit a proto mají menší šanci na těžký průběh/smrt.
    Max avatar 17.3.2023 10:07 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Já toho četl už spoustu. Nejdříve první infa z Číny, že za velkou úmrtností mohou kuřáci, pak info, že kuřáci nejsou tak postižení, protože ta nemoc se má v tom hnusu problém udržet, pak jsem četl, že ústní voda také napomáhá tomu se covidu částečně vyhnout, nebo ho minimalizovat atd.
    Žádnou seriózní studii jsem nezaznamenal a to, co se ke mně dostalo, byly vždy jen nějaké selské dedukce vyvařené z vody :-/.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    18.3.2023 11:05 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    To mi připomnělo článek, který jsem kdysi četl. Ten vysvětloval fakt zjištěný německým autoklubem, že Toyoty mají při technických prohlídkách nejméně závad ze všech značek, tím že jsou permanentně rozesrané, takže jejich majitelé jedou nejdřív do servisu a pak teprve na technickou, zatímco ostatní to dělají obráceně :-D

    Ale ono to tak může být, takže bych ani tuhle možnost nevylučoval.
    16.3.2023 22:11 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    likvidoval sportovce a vyhýbal se kuřákům.

    Pravdu díš. ;-)

    17.3.2023 12:32 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Jak prosim likvidoval sportovce? Cca 95% mrtvych je 65+. Umirali proste geronti. ;-)
    17.3.2023 13:00 ewew | skóre: 40 | blog: ewewov_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review

    Aj ty raz budeš starý. Uvidíš, že si zaslúžiš čo si zasial.

    Root v linuxe : "Root povedal, linux vykona."
    17.3.2023 13:50 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    To neni argument. Byt stary neznamena, ze nemate pojisteni ci zdravotni peci. Byt stary neznamena nepojistitelny. Laskave neprosazuj nasili, kdy bezzemci tyji ze schopnych, kteri pod hrozbou nasili musi platit zdravotni berni dle vyse prijmu!
    14.3.2023 19:25 J
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Hele, ja jsem pro aby zdravotnictvi fungovalo na bazi komercniho pojisteni. Bydlim v US, za zdravotni pojisteni pro rodinu platim min nez jsem platil v CR na odvodech, dostupnost a kvalita sluzeb je dle me lepsi nez v CR. Problem je s idioty kteri si zdravotni pojisteni neplati a pak potrebuji zachranovat, cely medicare, medicaid stoji podobne jako ceske zdravotni pojisteni prachy stat a to platime ve finale vsichni. Takze bych byl asi radikalnejsi - neplatis si pojisteni, mas proste smulu, muzes si tak sehnat prachy na operaci pres charitu. Tohle je ale diky ruznym dobroserum tezko realizovatelne, v CR by byli proti vyzirkove na socialnich davkach, v US by byli proti vyzirkove na socialnich davkach, zajimave ze na barve kize nesejde ale ti vyzirkove jsou v obou pripadech tmavsi. Jo a rasista nejsem, s cernou holkou jsem nejakou dobu zil a treba tohle vyzirkovstvi byl jednom z x duvodu k rozchodu.
    14.3.2023 20:03 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Znamy mi take kdysi vypocetl pojistku, kterou bych platil v US a byl jsem prekvapen, jak to bylo levne oproti memu zdravotni dani v CR. Lide tady asi moc koukaji na tv, kde je us pojisteni demonizovano.
    14.3.2023 23:20 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    A teď tu o kůzlátkách.

    Inb4 pičus neví, že v Americe většinou pojištění hradí kus úkonu a dost se pak může platit na místě...
    15.3.2023 02:48 J
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Pojisteni je takove jake si zaplatis. Me treba pojistovna plati vse, mam u emergency copay $40 a mame spoluucast $3000 za celou rodinu. Vsechny operace, vsechny navstevy lekare, leky, to vse mi plati pojistovna. Pro me a rodinu to stoji $1500 mesicne. Za posledni rok jsem mel ucty z nemocnice a od doktoru ve vysi $68k. Stalo me to $1300 ze spoluucasti a $18k na pojisteni. Brz pojisteni bych platil tech $68k. Jine je to u vision a dental, v mem pripade za vision i dental platim pro rodinu par dolaru mesicne ($27) a vision mam neomezeny, pojistovna plati jednou za dva roky bryle nebo cocky, u dental jsem rocne omezen na $1000 za ukony mimo prevence. Prevence je zdarma u vision, dental i medical. Tolik ke tvym kuzlatkam.
    15.3.2023 10:25 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Presne tak. Nadrecnik nema zkusenosti a mele kraviny. Dekuji za krasny pripad dostupnosti pece.
    15.3.2023 20:11 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Nadřečník přesně věděl, že je tam spoluúčast, na rozdíl od tebe, což se potvrdilo. A I dare you porovnat ty uvedený ceny s ČR lol.

    16.3.2023 09:06 J
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Porovnavat ceny s CR je blbost, v CR lekar vydelava kulovy ve srovnani s lekarem v US. Porovnavat odvody v CR vs pojisteni v US jiz jde a ty cisla jsou podle me takova, ze CR je desne neefektivni a na jednotku vykonu drazsi i pres mizerne platy zdravotniku. Dalsim faktorem je podle me dostupnost, v CR jsem na obycejne CT cekal 3 tydny, v US jsem sel na CT ten samy den. Vymena kloubu? V CR cekani nekolik mesicu, v US min nez 2 tydny. Samozrejme beru ze lokalni dostupnost v horni dolni muze byt u obou horsi.
    17.3.2023 12:53 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Presne tak. Ceske zdravotnictvi je absolutne neefektivni a silne podfinancovane a jeho kvalita neni nic moc, ale to se nesmi rikat, protoze socialisticke zdravotnictvi je svaty gral demokracie a populismu :-D
    17.3.2023 13:03 ewew | skóre: 40 | blog: ewewov_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review

    Každí má právo na zdravotnú starostlivosť. Problém je, že súkromné subjekty odčerpavajú financie určené na zdravotnictvo.

    Root v linuxe : "Root povedal, linux vykona."
    17.3.2023 13:46 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Každí má právo na zdravotnú starostlivosť
    Sice nevim, z ceho toto pravo ma pramenit, ale nevsiml jsem si, ze by nekdo nekomu upiral pravo na zdravotni peci. Jen jde o to, aby si kazdy platil sluzbu, kterou konzumuje. Pravo neznamena povinnost pro ostatni mu toto zajistit.
    Problém je, že súkromné subjekty odčerpavajú financie určené na zdravotnictvo.
    Za prve nevim, odkud toto prameni. A za druhe, pokud mas na mysli dnesni socialisticky stav a hru na soukrome zdravotnictvi, pak se neni o cem bavit. To, ze mudr v horni dolni je soukromnik, nic neznamena, kdyz ze 100% ma prijmi od statnich pojistoven.

    Musi se zrusit povinne pojistnei, musi se zrusit statni pojistovny, musi se privatizovat statni zarizeni zdravotnicka a take vse deregulovat. Pak muzeme mluvit o soukromem a svobodnem zdravotnictvi.
    Fluttershy, yay! avatar 17.3.2023 14:13 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review

    České zdravotnictví je vskutku kočkopes, ale když z rad těch akciovek vypadne veřejná sféra, v dostupnosti péče si moc nepomůžeme.

    Jsou různé možnosti, jak to řešit. Ať už je to britská státní NHS, nebo francouzský systém se skutečně neziskovými pojišťovnami, nebo singapurský sice tržní, ale také s povinným pojištěním a státní účastí.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Fluttershy, yay! avatar 17.3.2023 13:19 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Laskavý čtenář si všimne, že „Odin ma rad temne sudetske hvozdy, zelene sudetske louky a stare sudetske domy.“

    Kdo poskytuje zdravotní péči tam? Na komerční bázi? Jak to jde? (Např. Lužická nemocnice v Rumburku míří do insolvence – ano, ta tehdy spadalo pod město… jež ji odkoupilo od soukromých vlastníků, kterým po privatizaci zrovna neprosperovala.)

    Jak to, že za hranicemi v Německu je ta zdravotní péče lepší?

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    17.3.2023 13:48 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Vsude kritizujes argumentacni klamy a fauly, ale sam se jich dopoustis.

    Jak muze fungovat soukrome zdravotnictvi za stavajici situace, kdy mame povinne zdravotni pojisteni (dan), brutalni regulace, pouze statni pojistovny, atd.? A v tomto silne deformovanem prostredi argumentujes nejakym jednim pripadem??? Wtf? :-D
    Fluttershy, yay! avatar 17.3.2023 14:28 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review

    Pouze státní pojišťovny? Co to je za kokotinu? Slyšeli někdy o např. Revírní bratrské pokladně?

    Ano, komerční lobby si může vymoct zavedení regulací ve svůj prospěch. Běžně se tak děje. A ať mi nikdo nevykládá, že ani ve VZP nejsou komerční zájmy.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    17.3.2023 14:51 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    OMG nebavme se o marginaliich. Proste existuje zde par hracu, kdy 99% pojistencu ma stat ve svych pojistovnach. Neexistuje konkurence. Jak by mohla, kdyz stat konkuruje statu, ze? Komercni hraci neexistuji diky regulacim, zakonum a statnim pojistovnam.

    A ano, komercni lobby a korporaty si diky statnimu aparatu a statnimu zlu mohou vymoci pro sebe vyhody. To je dalsi argument toto odvetvi privatizovat a decentralizovat, dekuji kolibaci.
    17.3.2023 12:52 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Marginalni spoluucast, troubo.
    15.3.2023 02:59 J
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    V mem pripade jsem na odvodech na zdravotnim v CR platil vice nez v US protoze jsem vydelaval hodne penez. Zdravotni pojisteni v US muze byt za par dolaru ($90), nebo i za par tisic dolaru, krasa je v tom ze kazdy si muze vybrat co mu vyhovuje. Kamarad je mlady, plati si malo za pojisteni s vysokou spoluucasti protoze nepredpoklada ze bude mit nejake zdravotni komplikace. Ja jako starsi clovek si platim naopak hodne za zdravotni s malou spoluucasti protoze jednak u me je pravdepodobnost zdravotnich potizi vyssi a jednak mame decka u kterych je pravdepodobnost urazu docela velika.
    15.3.2023 08:07 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Presne tak.
    15.3.2023 20:14 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Kamarad je mlady, plati si malo za pojisteni s vysokou spoluucasti protoze nepredpoklada ze bude mit nejake zdravotni komplikace.
    Průser je pak ale, když je člověk jedna z těch výjimek, co dostane v 25 rakovinu a tak podobně.
    krasa je v tom ze kazdy si muze vybrat co mu vyhovuje
    Reálně je to ale spíš tak, že si může vybrat, na co mu stačí peníze...
    16.3.2023 09:10 J
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Realne je to tak, ze naprosta vetsina americanu jsou pitchusove a idioti a misto zdravotniho pojisteni si radsi plati deset ruznych netflixu, 5 ruznych predrazenych telefonnich pausalu a zerou furt nejaky fastfood. Ono se to nezda, ale naprosta vetsina americanu utrati klidne $1000 mesicne za fastfood, $400 za netflixy a $300 za telefony. Kdyby nebyli takovy kokoti tak maji zdravotni pojisteni. A ano, muj kamarad kalkuluje s rizikem, ze rakovinu v rodine nemeli tak ji snad nedostane ani on.
    Jendа avatar 15.3.2023 23:43 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Jak to tam funguje s oceňováním podle rizika? Například pokud máš mutaci v BRCA genu (násobně vyšší riziko rakoviny), tak ti pojišťovny napálí obrovskou pálku? A pokud už nějakou nemoc, co vyžaduje pravidelné platby máš - například diabetes 1. typu - tak tě přece nepojistí bez započítání plné hodnoty těch plateb, ne?

    Samozřejmě pokud jsi pojištěn od malička, tak ses pojistil v době, kdy jsi uvedené ještě nevěděl a pojistné máš konstantní. Ale co když pojišťovna zkrachuje, nebo ji z nějakého jiného důvodu potřebuješ změnit?
    16.3.2023 06:51 Kate | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    S tím předraženým insulinem je nejspíš diabetes solidní pálka i s pojištěním.
    16.3.2023 09:18 J
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Za xx let v US jsem nevidel nejakou pojistovnu krachovat, je to obrovsky byznis, tiskarna na prachy. Menit pojistovnu muzes jednou rocne, pak jsou jeste nejake vyjimky kdy muzes menit pojistovnu/balicek sluzeb. Ocenovani dle rizika je vec ktera je castecne omezena statem, treba kdyz jses tehotna tak te pojistovna nemuze nepojistit. U kuraku jsou vyssi platby ale nerekl bych ze zasadne vyssi a u nemoci jako popisujes jsem treba u sve pojistovny nezaregistroval zadny rozdil v cene (zena potrebuje trvalou lecbu), je ale mozne ze to zavisi od konkretni nemoci. Kamarad ma zenu s rakovinou a rozdil v cene pojistneho kdyz se registrovali jsem taky nevidel.
    16.3.2023 20:53 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    I kdyby lidem s brca byla dana vyssi pojistka dle rizik, je to spravne. V CR jim to nedobrovolne plati ostatni.
    Fluttershy, yay! avatar 17.3.2023 11:36 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review

    Pro Mayhemův postoj je tu zavedené pojmenování:

    eugenika

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    17.3.2023 11:58 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Bohuzel nerikas pravdu, nemily kolibaci. Proste jen jde o to, aby kazdy platil realne trzni ceny pojistneho na svou zdravotni peci a to svobodne, aby ani nebyl nucen to platit. Stavajici stav, kdy se plati zdravotni dan povinne a dle vyse prijmu, je zlocinny.
    17.3.2023 13:04 ewew | skóre: 40 | blog: ewewov_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review

    Odpisy dani sú čo ?

    Root v linuxe : "Root povedal, linux vykona."
    17.3.2023 13:43 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Odpisy jsou odpisy. Co tim myslis? Jakoze to, ze stat umoznuje nekomu slevu na dani ci 'odpis' majetku, je nejaka zlodejina, protoze clovek nasledne zaplati mene na danich? :-D Delas si legraci? :-D To, ze je zlo mensi, je prece dobre. ;-)
    15.3.2023 14:14 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    v CR by byli proti vyzirkove na socialnich davkach, v US by byli proti vyzirkove na socialnich davkach, zajimave ze na barve kize nesejde ale ti vyzirkove jsou v obou pripadech tmavsi
    Vypadá to že nejsi moc v kontaktu s českou politickou scénou a máš v tom guláč. V ČR mají o bezplatnou zdravotní péči největší starost naopak ti nejbělejší, enticky nejčistší, celý-život-poctivě-pracující a nej-ne-sluníčkovější češi.
    15.3.2023 16:08 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Je irelevantni, o jake jde etnikum. Je mi uplne jedno, kdo ma jakou barvu nebo narodnost. Klicove je proste to, aby zdravotni pojisteni nebylo statni a bylo ryze soukrome. Pak nas uz zneuzivaci bezplatne pece nemusi trapit, budou se starat o sebe sami.
    15.3.2023 20:16 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Why don't poor people buy more money?
    16.3.2023 09:24 J
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    To je takove slunickove. Realita je takova, ze spousta cechu nechce pracovat protoze jim stat dava dostatecne vysoke davky. Tchyne je na davkach snad cely zivot, jeji dalsi dcera je na davkach snad 80% sveho produktivniho veku a to bydli 20 minut od orahy po dalnici, 30minut cesty autobusem. Proc? Protoze z davek zaplati co potrebuji, maji na cigara, voyo, jednou tydne na vecirek s kamarady a to jim ke stesti staci. Takze jsou poor protoze si to vybrali. Tary ve statech je to ve spouste pripadu podobne, spousta lidi dela uolny hovno protoze jim stat da par dolaru mesicne ktere jim ke stesti staci. A naopak spousta lidi ma 3-4 prace aby se meli proste lip.
    17.3.2023 12:33 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Co s nimi? At si plati sluzby, ktere konzumuji. Botka.
    xxxs avatar 15.3.2023 07:45 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    preukazal zazracne ucinky promethea a vplyv zdravej pecene(jater) na mentalny vykon.

    nemal by mat blog nazov skor ako: "mej se, kundo!"?

    15.3.2023 07:59 Host
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Tímhle blogem jste mne dosti zklamal, vždy jsem Vás považoval za člověka, který si pečlivě ověřuje fakta, než něco prohlásí. Minimálně v případu "strýčka Brejdyho" a v "údajné rakovině" se vědomě dopouštíte dezinformací. To, že nemáte rád Zeman, Vám nikdo nebere, ale držte se prosím pravdy.
    Max avatar 20.4.2023 01:12 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Já ten zápisek nelovil z hlavy, ale snažil jsem se vše ověřovat. Můžete tedy dodat zdroje, jak to podle vás mělo být?
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    15.3.2023 10:26 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Je legrace pozorovat, jak se socialiste boji byt jen predstavy zavedeni soukromeho zdravotniho pojisteni :-D Asi citi, kdo z koho tyje v tomto systemu... :-D
    15.3.2023 17:19 2012
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    S tou milostí, tu musí podepsat i Premiér, ne? Babiš mu to tenkrát podepisoval? Jestli ano, tak je za to přeci taky morálně odpovědný.
    Max avatar 15.3.2023 19:39 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Milost uděluje a podepisuje prezident. Nevím o tom, že by do toho nějak vstupoval premiér.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Fluttershy, yay! avatar 15.3.2023 19:55 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review

    Ústava, Hlava třetí, Článek 63

    1. Prezident republiky dále […] nařizuje, aby se trestní řízení nezahajovalo, a bylo-li zahájeno, aby se v něm nepokračovalo, má právo udělovat amnestii.
    2. Prezidentovi republiky přísluší vykonávat i pravomoci, které nejsou výslovně v ústavním zákoně uvedeny, stanoví-li tak zákon.
    3. Rozhodnutí prezidenta republiky vydané podle odstavce 1 a 2 vyžaduje ke své platnosti spolupodpis předsedy vlády nebo jím pověřeného člena vlády.
    4. Za rozhodnutí prezidenta republiky, které vyžaduje spolupodpis předsedy vlády nebo jím pověřeného člena vlády, odpovídá vláda.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    xxxs avatar 15.3.2023 20:26 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    v praxi je to tak, ze do milosti im nikto nezasahuje, abolicie a amnestie su na spolupodpis.
    Fluttershy, yay! avatar 16.3.2023 11:48 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review

    Řeč byla o odpovědnosti. Ta tam aspoň formálně je. Když už tedy o ní víme, můžeme ji požadovat.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    xxxs avatar 16.3.2023 13:22 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    pri milosti nie je ani formalne. pasy rozhodol sam za seba.
    Fluttershy, yay! avatar 16.3.2023 13:43 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review

    Já jsem se hlavně ztratil, o které milosti je vůbec řeč. Kájínek? OP píše Kájínek a nějaký podobný jedinec.

    Abolici pro Babiše Zemanovi prý vymluvil sám Babiš. Abolici pro hradní kumpány Fiala Zemanovi teď zatrhl. A nic moc dalšího z vyhledávačů dostat nejde.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    xxxs avatar 16.3.2023 14:48 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    na mojej strane to vsiakava tak, ze prazdny nick tvrdi, ze za milost je spoluzodpovedny premier.

    max tvrdi, ze premier s tym nic nema.

    ty citujes, abolicie a amnestie, co je tesne vedla.

    ja ti davam voditko, ale ides stale liniu zodpovednosti inych osob ako prezidenta.

    ja tvrdim, ze nie.

    ty sa snazis konkretizovat o ktoru milost ide a vyzera to tak, ze sa ti stiera rozdiel medzi aboliciou, milostou a amnestiou, co je v pripade tvojich znalosti podivne.

    co mi uslo?
    Max avatar 16.3.2023 16:22 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Přečetl bych si ten link níže, co posílám. Podle něj neexistuje z právního hlediska něco jako "milost", existuje abolice a amnestie s tím, že "milosti" říkáme lidově tomu, co dělá prezident podle článku 62.
    Pokud to chápu správně, tak v případě Nečasové chtěl nejdříve prezident po premiérovi podepsat abolici (podle článku 63), což neprošlo, tak se na to nakonec vybodnul a znovu nahodil sebe podle článku 62.
    Z významového hlediska mezi abolicí a milostí není rozdíl, z právního hlediska "milost" neexistuje. Ale třeba se pletu, nejsem právník, jen čerpám z obecných informací a z toho infa v tom článku níže.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    xxxs avatar 16.3.2023 18:33 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    jj, potom, co som odoslal, som si to vsimol. asi je tam trocha sedej zony. tym, ze si zeman sam vytvaral prezidentsky system, tak mu presli veci, ktore by ani nemuseli. nikto mu do toho nerypal, tak (asi) neexistuje judikat najvyssieho, alebo ustavneho sudu, co je asi chyba. u nas si taketo atrakcie prezidenti nechavaju podpisovat.
    16.3.2023 12:49 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Jenze tohle je abolice (zastaveni beziciho trestniho stihani), ne milost. To, cemu se rika milost (zmirneni nebo zruseni a zahlazeni jiz plnomocneho odsouzeni) je Clanek 62 odstavec g) a k tomu zadny spolupodpis nepotrebuje.
    Fluttershy, yay! avatar 16.3.2023 13:52 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review

    Obojí. Milostí se rozumí abolice, agraciace a rehabilitace (takže z obou článků), ale IANAL, tohle jsem vyčetl z právnických webů.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Max avatar 16.3.2023 14:11 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Já našel toto: Právní úprava udělování milosti a amnestie prezidentem republiky - je čas na změnu?.
    A v roce 2017 se v médiích objevovali spekulace, zda pro udělení milosti musí být nutný podpis premiéra, nebo ne. Do té doby údajně nebyl a v roce 2017 to někteří právníci začali zpochybňovat. Aspoň tak jsem to pochopil, ale zase jsem po tom nijak extra nepátral.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Max avatar 16.3.2023 14:16 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Ještě tedy dodám, že jsi tedy citoval z 63, ale další kauzule je v 62. Prostě právo není easy a spousta věcí se může vykrývat úplně odjinud :-/. Jinými slovy, to co v zákoně najdeš, nemusí být pravda, protože to může překrývat jiný zákon, třeba i z jiného oboru :-/.
    Právničina prostě není jednoduchá věc a právní analýzy poptávají i ostřílení politici, protože ví, že by se nemusli strefit do černého :-/.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    16.3.2023 09:05 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    psát oslavné články o Zemanovi.. Maxíku jsi dezolátská svině
    Max avatar 16.3.2023 11:45 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Tak teď nevím, zda je to ironie, nebo jsi si jen spletl slovník...
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    16.3.2023 12:01 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    O tom házení hoven jsi ještě nikdy nic neslyšel? I když spadne, vždycky něco ulpí takže stejně smrdíš jako ten co posral a do kalhot se ti nikdo dívat nebude aby se přesvědčil o opaku.
    16.3.2023 18:29 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    No, ten článek Zemana silně glorifikuje a bagatelizuje jeho prohřešky. To je jakobys v článku o Hitlerovi uvedl, že si špatně čistil zuby, občas byl nevrlý na sousedy a měl rád zvířátka. A nějak zapomněl na Holocaust.
    16.3.2023 19:36 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Max avatar 16.3.2023 20:18 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Dělat nějaký šílený matrix prezidentů a porovnávat jim pindíky, to opravdu nebyl a není můj záměr. Spousta lidí to dělá a pak navíc ještě mají tendenci obhajovat zločiny hláškami jako: "Nojo, ale tenhle byl horší, tohle ještě jde."
    Pokud jde o ten podpis týkající se valorizace důchodů, tak já to chápu tak, že se tu nevytváří zbytečná blokace něčeho. Záměrem přeci není něco blokovat, ale co nejrychleji to vyřešit. Z toho pohledu mi ani nedává smysl to, co dělá Okamura, Babiš a jiní, kdy schválně drží svým zbytečným tlacháním sněmovnu v šachu jen kvůli tomu, aby se "dnes" nehlasovalo. Problém tím neřeší, jen to zbytečně prodlužují a vlastně zajišťují to, že 200 lidí nic nedělá a jsou tam relativně zbytečně, protože ty tlachy, co podobní zdržovači dělají, nic ve skutečnosti neříkají.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    16.3.2023 20:25 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Spousta lidí to dělá a pak navíc ještě mají tendenci obhajovat zločiny hláškami jako: "Nojo, ale tenhle byl horší, tohle ještě jde."
    Například vy a agent Pavel.
    Z toho pohledu mi ani nedává smysl to, co dělá Okamura, Babiš a jiní, kdy schválně drží svým zbytečným tlacháním sněmovnu v šachu jen kvůli tomu, aby se "dnes" nehlasovalo. Problém tím neřeší, jen to zbytečně prodlužují
    Každá mince má dvě strany. Tahle mince má tu, že se vládní strany rozhodly svůj pohled na řešení problému protlačit za každou cenu. Pro vás v pořádku, protože kreativní interpretace Ústavy je špatná u Zemana, protože toho nemáte rád.
    Quando omni flunkus moritati
    Max avatar 17.3.2023 07:12 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Ne, já neříkám, že Pavel je lepší možnost, já říkám, že Pavel je velmi dobrá možnost a jenom jsem se tu nechal zbytečně zavléct do diskuse o StB. Proti Pavlovi nic nemám, to, že byl na vojně za komunistů a snažil se jít částečně ve šlépějích svého otce, také ne. Pro mě jsou směrodatné reálné věci, tj. né co kdyby, ale co reálně udělal, jak se kdy choval atd. A teď nemyslím jen to, co o něm koluje ve veřejných mediích, ale i to, co o něm koluje v lehce osobnějším sektoru (zkušenosti lidí, co s ním jednali, jeho podřízených atd.).

    Podsouváte mi něco, co jsem neřekl a zřejmě nebylo pochopeno to, co jsem napsal. Já budu rád, když to skončí u ústavního soudu. A zároveň nejsem rád, že někdo naprosto zbytečně blokuje 200 lidí v práci po x dní.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    17.3.2023 21:13 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    říkám, že Pavel je velmi dobrá možnost
    Jasně, protože váš komunista a agent je lepší než jiný komunista a agent.
    co reálně udělal
    No a to, že se reálně přidal do komunistické rozvědky, je pohodě, protože jste se rozhodl, že je to v pohodě - narozdíl u jiných, u kterých jste se rozhodl, že to není v pohodě. Máte v tom nějaký systém? Ano! Je potřeba z šuplíku vždy vytáhnout ten správný metr.
    Quando omni flunkus moritati
    Max avatar 17.3.2023 22:11 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Záměrně uvádíte v omyl. Komunista ani agent není, stejně jako jím není Babiš a Zeman už vůbec ne.
    Stejně tak se mi snažíte podsouvat, že jeden komunista je ok a druhý ok není, přitom nic takového jsem neřekl. To, že nesouhlasím s Babišem neznamená, že s ním nesouhlasím kvůli tomu, že byl agentem StB. To jste asi mylně vydedukoval z diskuse ohledně StB, ale na tom mé názory nijak nestaví. Jak už jsem řekl, mě jde o to, jak se kdo reálně chová, jaké má názory a co dělá. Babiše nemám rád proto, protože je to prolhaný populista, který má za sebou spoustu skandálů, prapodivných akvizic a ve vládě dokázal úplný hovno. Svou kampaní na prezidenta to dno dále prohloubil.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    21.3.2023 12:38 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Záměrně uvádíte v omyl. Komunista ani agent není
    Ano, to dneska málokdo. Ovšem to není to, co by mělo být výhradně relevantní.
    mě jde o to, jak se kdo reálně chová, jaké má názory...
    ...přičemž pozorování reálného chování a názorů je omezeno do správně zvoleného okna, do kterého se nevejde to, co se vejít nemá.
    Quando omni flunkus moritati
    Max avatar 21.3.2023 13:18 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    A to, co je výhradně relevantní určujete vy, protože jen a jen vy to víte nejlépe a všichni musí mít stejná kritéria jako vy, jinak se pletou. Tak se mi zdá, že někdo uvízl před rokem 1991 a né a né se z toho vymotat...
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    22.3.2023 00:25 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    No samozřejmě. Nechápu jak tě vůbec mohlo napadnout, že by mohlo být něco jinak, než si myslí Bourek. 8-P Ten chlapík prostě žije ve své realitě, kde sedí na lotosovém květu a vše se točí kolem něj.
    22.3.2023 13:47 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Vidíš, kolik toho máte společného :)
    24.3.2023 21:28 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Relevantní je to, co je - překvapivě - relevantní. To, že se některé skutečnosti rozhodnete ignorovat, aby vám vyšel správný výsledek, z nich irelevantní skutečnosti nedělá. Že jste tímto přístupem uvízl před rokem 1989, to je klidně možné.
    Quando omni flunkus moritati
    17.3.2023 10:37 xxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Zrovna tohle vycitat petikoalici, kdyz babis s Okamurou vyhlasi souboj o to, kdo se dyl vydrzi drzet recnickeho pultiku neni uplne fer. Predcitani random bakalarek fakt neni demokraticka debata, kterou by zakony meli prochazet, a kterou tuhle saskarnu opozice obhajuje. Cely to ma jedine logicke vyusteni a to hard limit pro vykecavani i pri normalnim projednavani (tedy zmena jednaciho radu, tak aby odrazel soucasnou politickou kulturu). Coz je paradoxne presne opak toho, co opozice tvrdi, ze chce udajne dosahnout.
    Fluttershy, yay! avatar 17.3.2023 10:53 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review

    Obstrukce jsou normální, v zastupitelské demokracii naprosto legitimní politická praxe.

    Sice se říká, že na Západě se od nich převážně upustilo, ale nechceš, aby se od nich „upustilo“ v duchu amerického Senátu, kde ani netřeba skutečně zdržovat řečněním, nýbrž stačí poslat seznam podpisů, kdo to všechno blokuje, pročež se nedělá skoro nic.

    Samozřejmě druhá věc je, že podnikatelské projekty ANO a SPD toho s demokracií samy o sobě moc společného nemají, ačkoliv v ní existují, a celá tahle šaškárna je výsledkem ochoty právě ANO, SPD a… ODS příjmovou stránku rozpočtu leccos jen ne navyšovat, tím spíš kdyby to mělo být na úkor jejich majitelů či donorů.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    17.3.2023 13:48 xxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    To ano, ale taky to predpoklada jejich stridme uzivani. V momente, kdy je to v podani SPD jediny nastroj, kterym realizuje svoji politiku, a bohuzel v boji o volice se timot smerem posouva i ANO, se to stava problemem. Ostatne CR by nebyla prvni zastupitelska demokracie, ktera by obstrukce nejak omezila.
    16.3.2023 20:45 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Mohl to rovnou vetovat, ale místo toho vojebává. Byl jsi na vojně?
    "... jen to zbytečně prodlužují ..."
    Pamatuješ Kalouskovy obstrukce? Mimochodem, celou tou větou jsi perfektně charakterizoval základní princip politiky :-D
    16.3.2023 21:11 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    P.S. Tak Pinočet je prezidentem sotva pár desítek hodin a už má druhý rekord:

    1) Nejnižší IQ ze všech českých a československých prezidentů.

    2) Nejvyšší pokutu v prezidentské kampani :-D

    "Pokuta pro Pavla je dosud nejvyšší, jakou kdy Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí udělil fyzické osobě."
    16.3.2023 21:22 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Pavlocet...
    17.3.2023 06:47 J
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    tak to IQ treba dozene tim, ze si najme nove/dalsi odborniky... https://www.lupa.cz/aktuality/hrad-najme-odborniky-na-socialni-site-chysta-novy-web/ ... Oh wait... je lepsi nez Babis, lepsi nez kokot milos, ale nejake vlhke sny o tom ze to bude skvely prezident bych nemel. Jednou komunisticka svine, porad svine.
    18.3.2023 11:10 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Komoušská...

    A jo, nového webu se důchodci nažerou. My všichni, až se to rozjed(b)e pořádně :-D
    Max avatar 17.3.2023 07:01 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Ano, těmi ostatními nemyslím jen současné prodlužovatele, ale i ty minulé.
    Kdyby vetoval, tak se to vrátí a budou to protlačovat dál (vyvolá se další kolečko o hlasování, které projde atd.), jen to tedy oddálí a problém se zase vrátí. Kdyby tu byla možnost, že se to napodruhé neprotlačí, tak vetování dává smysl, ale ono by to znovu prošlo.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    17.3.2023 10:39 xxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Je v poradku, ze to nevetoval. Po prezidentovi, co vedel vsechno nejlip a prezidentovi, co skrze rad prudil sve odpurce, tady je nekdo, kdo kupodivu posouzeni ustavnosti necha na US. Po tolika letech to vsak nektere muze lehce zaskocit.
    17.3.2023 11:38 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Jeste aby to na US nenechal, kdyz je predsedou soudruh zmr. Rychetsky stale-ne-ve-vysluzbe.
    Fluttershy, yay! avatar 17.3.2023 11:40 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Přesto mohou mít rozličné postoje k výkladu práva, takže jaký to má souvis?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    18.3.2023 10:56 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    On ten výklad práva může být dost všelijaký.

    Když minulou sobotu vlála nad Václavákem vlajka Karpatské siče, bandy tak extrémně fašistické, že jí i na Ukrajině úřady radši rozpustily (i když pouze formálně), policie mlátila lidi, kteří proti tomu protestovali.
    16.3.2023 23:00 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    19.3.2023 21:43 ZV
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review

    Mne sa páčil Zeman, keď na drzovku hovoril, čo si myslí, aj keď si bol vedomý, že to podráždi tých euro a usahujerov, alebo práve preto... On to robil pre zábavu asi celý život, že provokoval všelijaké ústredné výbory. Pred odchodom na dôchodok si asi povedal, že zábavy už bolo dosť, hlavne nech je už ticho a kľud.

    My by sme aj mali nádej na dobrého prezidenta, keby sa ľudia nedali zas zblbnúť nekalými reklamami a nezvolili nejakú novú atrapu..;)

    Max avatar 19.3.2023 22:43 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Taky názor :).
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Fluttershy, yay! avatar 19.3.2023 22:46 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Názory jsou jako řitní otvory. Prakticky každý nějaký má.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    20.3.2023 08:56 ZV
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    pekné básnické prirovnanie, Davidko... len či to vzťahuješ aj na svoje názory(?)
    28.3.2023 12:51 karel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Ne, za hovno to stoji jenom na slovensku. Vsichni inteligentni slovaci odtahli (a teda jeden i k nam bohuzel)
    1.4.2023 15:35 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Nepleť si inteligenci s vychcaností.
    Max avatar 19.4.2023 20:04 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Tak to je další bizár, otevření kanceláře bez bezbarierového přístupu, která vypadá jako přestavěná ložnice. A jak k tomu přizval novináře, které zdokumentovali, jak ho táhnou sekuriťáci po schodech. Nějak nelze očekávat, že to je kvůli práci (nedělal jí pořádně před tím, nelze očekávat, že jí bude dělat teď). Pravděpodobnější je fígl, jak čerpat další dotace, na které má v této souvislosti nárok. Hmmm, asi mu 50kkč / měsíc renta + důchod + auto + sekuriťáci nestačí.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    20.4.2023 23:11 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Kde nedělal pořádně = dělal něco jiného než to, co by si max přál, aby dělal.
    Quando omni flunkus moritati
    Max avatar 21.4.2023 00:55 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Kdo je v rozporu i se sebemenší myšlenkou pana trekker.dk = dělá vše špatně a nerozumí ničemu, protože jen trekker.dk ví, co si máte myslet a co je pro vás nejlepší.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    23.4.2023 12:43 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    To je zajímavá myšlenka, ale asi nenajdete moc lidí, co s vámi budou souhlasit. Každopádně nemění nic na tom, že definice toho dělat věci pořádně není dělat věci tak, jak to vyhovuje vám
    Quando omni flunkus moritati
    Max avatar 24.4.2023 09:21 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    To zní, jako byste mluvil sám k sobě :)
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    26.4.2023 08:05 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Asi těžko, příspěvek #188 je váš
    Quando omni flunkus moritati
    Max avatar 26.4.2023 08:25 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Díky, tímto komentářem jste mi pomohl vás zase o trochu více pochopit...
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    26.4.2023 08:56 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Pochybuji, že jste něco pochopil více, než jste to (ne)chápal předtím...
    Quando omni flunkus moritati
    Max avatar 26.4.2023 11:59 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    Hra na poslední slovo? :D
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    28.4.2023 10:04 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Miloš Zeman - Review
    To nevím, co se vám honí hlavou
    Quando omni flunkus moritati

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.