abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.4. 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    23.4. 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 24
    23.4. 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 725 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Filip Korbel

    Přezdívka: SAKI

    Moje domovská stránka: http://www.stickfish.com

    O mně: Vedu firmu Stickfish což je ICT firma specializující se na technologie VDI (Virtual Desktop Infrastructure). Stickfish poskytuje řešení předních výrobců, jako jsou Oracle, Sun, IBM, Red Hat, Oracle či VMware, vyspělé síťové prvky Juniper a dále vlastní vysoce bezpečné a rychlé řešení enterprise virtual desktop Raydesk. Stickfish provozuje známý elektronický obchod 64bit.eu

    Linux používám od roku: 1999

    Používám tyto distribuce: Debian na server, Fedora na desktop

    Můj blog: Orwell na AbcLinuxu.cz

    Můj prima blog: Strana němého úžasu

    Seznam příspěvků na abclinuxu.cz
    (články, komentáře, dotazy, zprávičky, hardwarové a softwarové záznamy, pojmy ve slovníku).

     

    Aktuální zápisy

    Podpora prodeje Microsoft produktu

    17.3.2006 21:50 | Přečteno: 1885× | Život s Leošem

    Nejmenovana spolecnost, distributor, je nasim dodavatelem na mensi harampadi jiz docela dlouho a nemame si na co stezovat. Ceny, logistika i komunikace je bez problemu. Respektuji, ze vyuzivaji kampane BSA, protoze i u nas vyuzivame akce ruznych vendoru pro EDU slevy, upgrade serveru a pod. Jiz jsem si zvykl, ze cim vetsi obrat temto distributorum delame, tim vice mame telefonatu druhu: "Vite o skvele akci Edimax nebo Lexmark... ?" Pokazde jim musime slozite popisovat, ze se timto zbozim u nas nikdo nezabyva a co ze to je vlastne UNIX a RISC server. Poprosim je, at si ve svem CRM udelaji poznamku, ze mimo SCSI disku a ECC RAM od nich nikdy nic dalsiho brat nebudeme. Ale je to marny boj :-( Nize uvedeny email obdrzeny v dnesni patecni podvecer mne donutil k pousmani, tak vam jej chci predlozit k dalsimu pranyrovani. Obchod delaji dobre :-)

    Vážení partneři,

    díky probíhajícímu projektu společnosti Microsoft "Upozornění programu Výhody legálních Windows" * a kampani BSA ** registrujeme v současné chvíli velkou poptávku zákazníků po legalizaci softwaru, primárně operačního systému.

    Máte tedy velikou příležitost, jak zvýšit svůj prodej právě díky nabídce legalizace. Chceme se ujistit, že zákazníkům nabídnete správnou možnost jak si zlegalizavat svůj sofware. Na stránce www.microsoft.com/cze/windows/legalizace naleznete informace, jaký nejlepší způsob legalizace můžete Vašim zákazníkům nabídnout.

    Jak nejvýhodněji zlegalizovat licenci pro Váš počítač?

    Cenově nejvýhodnějším způsobem nákupu je koupě operačního systému Windows ve verzi OEM. Pokud jste nenakoupili operační systém zároveň s novým počítačem, máme pro Vás časově omezenou nabídku pro legalizaci operačního systému - speciální balení OEM System Builder po jedné licenci s legalizační samolepkou. Tato legalizační nálepka platí pro OEM verze Microsoft Windows XP Home a Professional v české a slovenské lokalizaci.

    Co je potřeba vědět při nákupu OEM Windows

    Každý počítač potřebuje licenci na veškerý software na něm nainstalovaný. Jsou pouze 2 způsoby jak získat licenci operačního systému Windows: OEM (Original Equipment Manufacturer) nebo krabicová verze OEM licence je nepřenositelná - je vázána na počítač, kam byla poprvé nainstalována.

    UPOZORNĚNÍ:

    Multilicenční programy pokrývají pouze upgrade operačního systému - vždy je nutná podkladová licence operačního systému. V případě aplikací, jako je např. Microsoft Office pokrývají multilicenční programy licenci celou.

    * Pro více informací o WGA (Výhody legálních Windows) navštivte stránky www.microsoft.com/genuine ** Informace o právě probíhající kampani BSA naleznete na stránkách www.bsa.cz

    distributor s.r.o.
           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    17.3.2006 22:00 Jirka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podpora prodeje Microsoft produktu
    vtipalci :-)
    17.3.2006 22:13 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podpora prodeje Microsoft produktu
    Mně na té odkazované stránce rozesmálo tohle:
    Proč se vyplatí používání legálního software
    1. bezpečnost - máte zaručen stálý přístup k aktualizaci produktů a zabezpečení pomocí Windows Update včetně servisních sad, aktualizací zabezpečení a kritických aktualizací.
    2. spolehlivost - pořizujete-li software legální cestou, víte navíc, že pochází z důvěryhodného zdroje a můžete se tak spolehnout na jeho funkčnost a bezpečné užívání, včetně záruky.
    3. jistota - originální software je dodáván s veškerými náležitými dokumenty. Tím, že máte takové doklady vždy po ruce, získáváte navíc jistotu legálního užívání vašeho software, které může být kdykoliv, kdy je to případně zapotřebí, prokázáno (kontroly finančních úřadů, prohlídky policie aj.)
    4. legální software JE levnější než nelegální - pořízení originálních produktů s sebou nese řadu výhod, které jejich uživatelé mohou využívat. Nelegální programy vám mohou přinést pouze zbytečné problémy.
    5. výhodné nabídky přístupné pouze legálním uživatelům (Windows Genuine Advantage) - Microsoft Photostory, Windows Update, cizí jazykové verze, slovníky, doplňky aplikací atd.
    Je to zvláštní.
    1. Systém je tak bezpečný, jak je jeho správce šikovný. Některé systémy jsou obecně bezpečnější než jiné, protože k tomu mají lepší předpoklady, vždy to ale nakonec závisí na uživateli nebo správci. Na tom, jestli byl software zakoupen nebo stažen z internetu bez placení to naštěstí nezávisí.
    2. Platí totéž, co pro bezpečnost.
    3. Výhodné je to nanejvýš v byrokratickém a policejním státě.
    4. Opět iluze - P2P sítě jsou velmi levné. :-)
    5. Platí totéž, co pro předchozí bod.
    17.3.2006 22:32 Kero | skóre: 2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podpora prodeje Microsoft produktu
    Ad 4 - občas se stává, že instralační soubor z p2p sítě je upravený a je v něm keylogger, virus, malware...

    Mohl by mi někdo objasnit OEM? Kolik částí počítače můžu vyměnit, aby licence byla stále platná, například mi odejde základní deska, je licence stále legální? Pokud je OEM kupována k HDD nebo tak, je to jasné, ale v případě celého počítače si moc jistý nejsem.
    Jsem odpůrcem GPL, ale ne odpůrce svobodného softwaru. Jen software pod MIT licencí je opravdu svobodný.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 17.3.2006 22:45 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podpora prodeje Microsoft produktu
    Ad 4 - u BT se vám to nestane, hned by to někdo reportnul...
    17.3.2006 22:49 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podpora prodeje Microsoft produktu
    Ani u DirectConnectu, ani u BitTorrentu se mi to nikdy nestalo. Ale mohlo by se...
    18.3.2006 10:20 Bubak | skóre: 16 | blog: Čtvrtá cenová
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podpora prodeje Microsoft produktu
    Dneska uz si OEM licenci Woken k disku nekoupis, ty pravidla Microsoft docela zostril, viz kratke (a reklamni:-)) shrnuti u Alzasoftu. Dobre jim tak:-).
    ... máš jen mrtvou kočku a poškrábanýho jezevčíka ...
    18.3.2006 12:35 Non_E | skóre: 24 | blog: hic_sunt_leones | Pardubice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podpora prodeje Microsoft produktu
    Mě na tom Alzasoftu docela pobavil jejich FAQ:
    Koncový zákazník má počítač bez OS. Jak ho může zlegalizovat?
    Nejvýhodnějším řešením je nákup licencí s kódem WZ180 OEM Windows XP Pro nebo WZ170 OEM Windows XP Home spolu s neperiferní hardwarovou součástí (myš, klávesnice, interní datový kabel apod.). Toto řešení je možné do vyprodání zásob starých licencí.
    Tak to tu můžete zavřít, pánové. Jediný legální počítač je ten s MS Windows.
    Only Sith deals in absolutes.
    Cubic avatar 17.3.2006 23:53 Cubic | skóre: 24 | blog: obcasne_vyplody | Essex
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podpora prodeje Microsoft produktu

    spolehlivost - pořizujete-li software legální cestou, víte navíc, že pochází z důvěryhodného zdroje a můžete se tak spolehnout na jeho funkčnost a bezpečné užívání, včetně záruky.
    jakou zaruku maji na mysli? mel jsem pocit ze kdokoli udela nejakej soft okamzite vam rekne ze ho pouzivate na vlastni nebezpeci a za pripadna selhani nenese zadnou odpovednost atd. atd.
    18.3.2006 00:39 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podpora prodeje Microsoft produktu
    Asi záruku pravosti a kvality. :-)
    18.3.2006 19:09 petr_p
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podpora prodeje Microsoft produktu
    No, ono zalezi na zakonech dane zeme. Napr. u nas plati, ze prodejce softwaru se nemuze zreknout odpovednosti za chyby v programu a tim i zpusobene skody. Pokud je v licenci neco jineho, tak je tato cast licence jednoduse neplatna. Co se tyce vyse zaruky, tak to si nejsem jisty. Nekde jsem cetl, ze se rovna cene softwaru, ze kterou byl prodan, jinde, ze je nejaky konkretni strop (radove tisice korun). Zdroj uz bohuzel nevim. Zkuste pohledat.
    18.3.2006 13:17 HS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podpora prodeje Microsoft produktu
    Timto jsi me pripomel, co jednu moji kamaradku z gymnazia rozemalo. V nejakem casopise zabyvajici se spotrebni eletronikou nasla :
     Proc Nokia xx yy nenabizi uzivateli danou funkci ?
    
    Aby jste jsi mohli koupit dalsi verzi Nokie, ktera uz ji ma . 
    Je to to same , dalsi skvar, ktery ma za ucel pouze presvedcit lidi , jak maji namastit kapsy dane firme ....
    18.3.2006 14:46 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podpora prodeje Microsoft produktu
    Jo, to je jasný... A taky co nejvíc provolat... Když jsem si v červnu 2004 koupil nový telefon (mimochodem Sony Ericsson T105, dobře vypadá, ale nic moc...), vydržel jsem ho poměrně "intenzivně" (tj. asi 25 minut hovoru a 15 SMS za měsíc) používat do podzimu, kdy jsem si pořídil pevnou internetovou linku a bylo...
    18.3.2006 21:49 Lukáš Rýdlo | skóre: 18 | blog: Silný kafe | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podpora prodeje Microsoft produktu
    Ze tam jeste nepripsali nejaky pekny slogan o Windows. Treba ten, ktery pouzivaji uz od dob W95. Jsou "jeste stabilnejsi", "jeste bezpecnejsi" a "jeste zabavnejsi" ;-) Ale koneckoncu pravdu maji. Stabilnejsi NEZ opilec stojici na jedne noze na stozaru snad budou, bezpecnejsi NEZ vyber z automatu za tmy v tesne blizkosti veznice mozna taky. No a nejen, ze jsou zabavnejsi, ale dokonce nejzabavnejsi ... je sledovat predevsim uzivatele Windows, kdyz se pokousi prijit na to, proc jim to nefunguje :-D

    Jen bych jim mozna poslal email, ve kterem bych je upozornil, ze znam lepsi zpusob, jak legalizovat svuj pocitac. Staci si nainstalovat Linux. (A klidne bych jim poslal i "legalizacni nalepku" -- ovsem s tucnakem! :-D.)
    θηριον ειμι

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.