abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 5
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 33
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 808 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Stěhování do Anglie

    6.11.2007 00:30 | Přečteno: 3001× | Osobní

    Angličtina je jazyk důležitý. Nejlépe se to pozná, když si koupíte DVD s filmem bez českých titulků a drahá polovička se pak zdráhá dívat s vámi. Kurzy a zase další kurzy sice poskytnou základy, ale na to video prostě nestačí. A proto jsem se rozhodl řešit učení hozením do vody. Sebrali jsme saky paky a odjeli na necelý půlrok za kanál.

    Zařídit se muselo docela dost věcí, ale zdaleka nejhorší byly přípravy našich dvou koček. Jo, máme kočky (totiž kočku a kocoura). A nemůžeme je přeci tak dlouhou dobu nechat na pospas... vlastně ani nevíme komu. Neznám žádného blázna, který by si tu demoliční četu vzal na tak dlouho domu dobrovolně.

    Nejprve jsem se ujistil, že Evropská unie už obyvatele britských ostrovů přinutila umožnit cestování domácích mazlíčků. Podmínek je nutné splnit fůru, byrokracie vesele vzkvétá, ale nakonec by je prý měli přes hranice pustit, aniž by kočky musely na půl roku do karantény (či jak to dříve fungovalo).

    Pak přišlo na řadu shánění vhodného bydlení. Sehnat útulné, cenově dostupné a "pet-friendly" ubytování, to není žádná sranda. Nakonec se však zadařilo a náš domeček je príma. Dokonce tolik, že jsme se v něm zabydleli doslova okamžitě. Odjíždět se mi asi vůbec nebude chtít.

    Nejzábavnější však bylo to, co musely podstoupit kočky. Ačkoliv jsou ty potvory nevděčné pravidelně očkovány, byly už dávno pečlivě odvšiveny a odčerveny a vůbec se o ně staráme příkladně, britský systém "Pet Travel Scheme" vyžaduje, aby byly všechny tyto otravnosti provedeny znovu. A to v přesně stanovené době. Začít s přípravami se musí už půl roku před plánovanou cestou a poslední zákrok je nutné podstoupit v rozmezí mezi 24 a 48 hodinami před překročením hranice. Nekecám.

    Kočkám byly vydány evropskounijní cestovní pasy, do těch bylo vlepeno spousta štítečků, plácnuto stejné množství razítek a vepsáno všechno možné, včetně jména. Naštěstí se nikde nekontroluje, jestli na uvedené jméno opravdu slyší. Abych nezapomněl: celá tahle sranda není zrovna laciná. A když už mluvím o penězích, tak mi to nedá a musím zmínit, že lístky na trajekt pro osobní auto a čtyři dospělé pasažéry stojí o něco méně než lístky na tentýž trajekt pro dvě kočky... A to prosím musí kočky ještě zůstat po celou dobu přejezdu zavřené v autě v podpalubí.

    Neříkám, že bych pro ně požadoval samostatné sedadlo v první třídě, ale za tu vydřidušskou cenu by aspoň mohly na to moře mrknout, ne? Naštěstí jsem už před pár lety objevil společnost SpeedFerries, která to od Frantíků až k bílým útesům doverským zvládne za necelou hodinku. Paráda.

    Zabydlení, připojení na Internet a s čerstvými Tesco-zásobami teď čekáme na zítřek, kdy se ukáže, jak to dopadne s tím slibovaným házením do vody. Zmiňované Tesco-zásoby před pár hodinami dorazily až ke dveřím a já jsem si zase uvědomil, jak je ten náš český upaťchaný kapitalismus v oblasti služeb ještě nedomrlý.

    Mimochodem, ačkoliv bych to ještě před týdnem nečekal, tak jsem se zamiloval do GPS navigace. Když si představím, jak jsem vždycky ověřoval cestu při světle pidiautolampičky na mapě s rozlišením 1:300k, vůbec se mi nechce do těch dob vracet.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    6.11.2007 01:16 laco
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    No s těma kočkama to je známá věc, ale stejně...
    14.7.2011 15:20 czechmonster
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Češi a Slováci v Anglii www.lochneska.cz - informace o životě v Británii, práce, ubytování, pojištění, brigády, studium, nakupování, agentury, aupair Anglie, letenky, vyřizování před odjezdem - po příjezdu do Anglie, Londýn, angličtina
    6.11.2007 01:34 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    To jsou nam novinky.

    Kazdopadne drzim vsechny palce, at Ti to "hazeni do vody" vyjde nad ocekavani skvele!
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    6.11.2007 01:48 Radek Hladik | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Na tu navigaci doporucuju dat pozor. Taky jsem si ji zamiloval, spoustu veci udela dobre, ale uz se mi stalo, ze jsem s autem z pujcovny a s rizenim na divne strane couval 100m z jednosmerky, ktera byla v mapovych podkladech obracene a v realu oznacena jen z druhe strany... Legracni bylo, ze jsem to zjistil ve chvili, kdy proti me vyjelo vozidlo cca 3x vyssi nez ja :-)
    6.11.2007 17:34 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Nepochybuji o tom, že nás jednou vypeče, ale zatím je to dobrý rádce. Jen občas dává zmatené povely při zastávkách na odpočívadlech u dálnic ("při nejbližší příležitosti proveďte U-turn" apod.).
    7.11.2007 02:04 Radek Hladik | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Přesně tak, dobrý rádce, zlý pán :-)

    Taky se mi jednou stalo, že jsme zastavili u hospůdky s domácími klobásami a já jsem si pro jistotu vzal GPSku do kapsy a protože to bylo jen na chvíli, tak jsem to ani nevypínal... No a ono mi to mezi tím naplánovalo, jak se otočím a kudy pojedu z hospody zase dál :-)
    6.11.2007 07:54 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    jak je ten náš český upaťchaný kapitalismus v oblasti služeb ještě nedomrlý.

    A co teprve, až zjistíte, že nejen nedomrlý, ale navíc ještě daleko dražší. Nabeton se vám nebude chtít zpátky ;-)
    6.11.2007 10:47 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    No, to bude mozna proto, ze jim to tam delaji Polaci, Cesi a tak :-D
    6.11.2007 11:09 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    A co teprve, až zjistíte, že nejen nedomrlý, ale navíc ještě daleko dražší.
    Tak tohle jsem zatím v cizině nepozoroval. Většinou je to tak, že jsou běžné věci stejně drahé, někdy trochu dražší. Ani ty služby nejsou "na Západě" levnější - jen jich je mnohem více a fungují o dost spolehlivěji.
    Rezza avatar 6.11.2007 11:47 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    A pak clovek dojede na zapad, jen to trosku stoci na jih a zjisti, ze ac jsou sluzby mnohem drazsi, tak zlata ceska neochotna prodavacka v Lidlu :) V nekterych zemich nezvladaji ani to pipani carovych kodu :)
    freshmouse avatar 6.11.2007 08:33 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Roberte, nechceš napsat i něco o samotném životě v cizině? Myslím, že nejen mne by to zajímalo. Ne že bych chtěl migrovat, a kdyby ano, tak asi ne do Británie, ale jen bych chtěl vědět, jak takový život mimo rodnou hroudu probíhá.
    David Ježek avatar 6.11.2007 09:11 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    +1 … takové blogy tu čtu asi nejraději (viz trained.monkey)
    6.11.2007 11:16 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    (viz trained.monkey)
    Tyhle zápisky mě také bavily. Jen nebudu moci poskytnout podobný náhled na shánění práce, jelikož já jsem si všechnu práci přivezl s sebou...
    6.11.2007 10:45 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Zatím bych mohl psát tak leda o životě až za velkou louží, ale to už bylo dost dávno. Navíc dneska je v módě Ameriku nesnášet, takže kdybych se tu rozepsal, že mi vlastně chutnají hamburgery z fast-foodů (tedy kromě KFC a Maca, ty mi připomínají film Křidýlko nebo stehýnko...), tak bych to určitě schytal.

    A o životě jen za kanálem zatím vím houby. Budu však průběžně přidávat zápisky o nových zkušenostech, takže třeba z toho nějaký obrázek vznikne. Dneska vyrážíme do místního kulturáku (no tfuj, "Community Arts Centre" zní o moc lépe ;-)), kde by měla hezčí polovička v roli dobrovolné pracovní síly prožít své hození do vody, křest ohněm a tak všelijak podobně. Takže pak podám zprávu, jak to dopadlo.
    6.11.2007 10:52 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Prvni odstavec - nejspis ne. Pokud by ses ovsem hodlal stat Luciferem, tedy pardon, Svetlonosem a kazat o jedinem spravnem spojenci, ktereho nesmime nikdy opustit, tak nejspis ano :-)

    A jinak preji hodne stesti a at se ti dari. Jenom opatrne s tou GPS, abys nedopadl jako ten cesky kamionak nedavno, ktery slepe veril strojku a skoncil na dost dlouho napasovany na nejake uzke silnicce :-D
    6.11.2007 16:41 Chulda | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    A jinak preji hodne stesti a at se ti dari. Jenom opatrne s tou GPS, abys nedopadl jako ten cesky kamionak nedavno, ktery slepe veril strojku a skoncil na dost dlouho napasovany na nejake uzke silnicce :-D
    V Brandyse ma byt podle nejakejch map most, ktery tam neexistuje. Takze snad po pripadu uvizleho kamionu v dane slepe ulici narazite na znacku "most neexistuje" :-)
    Luk avatar 7.11.2007 02:06 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Nepříjemné také je (u navigací, ale samozřejmě i map), že člověk sice může rozlišovat třídu silnic, ale už ne další vlastnosti. Leckterá "okreska" (silnice III. třídy) je totiž podstatně lepší než některé silnice I. třídy.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    freshmouse avatar 6.11.2007 10:57 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Já to totiž prvně pochopil tak, že jsi se teď vrátil a popisoval jsi to zpětně... Tak počkáme, co se dá dělat. :-)

    Ale zrovna hambáče z Maca mi chutnají. Tedy, ne že bych někdy jedl nějaké jiné... Jsou super hlavně v tom, že je dostanu rychle, za relativně málo peněz a trochu se z nich i najím. To je dobré třeba pro případ, kdy jedu ze školy a potřebuju si ještě před tím, než dorazím domů, něco zařídit: na "klasické" jídlo není čas, tak si vezmu "jednoho nebo dva číze" -- a je to. Určitě to ale není jídlo na každý den... Že to není zdravé? Nemyslím, že by to bylo o tolik horší (nebo vůbec) než doma ohřáté párky nebo omeleta... Ale jinak mám většinou při sobě v batohu nějakou tu housku se sýrem, nebo šunkou. Já hlady nezhynu. :-)

    O životě v U, S a A určitě napiš. A o U a K taky.

    Přeju tedy příjemný pobyt. (Mimochodem, jak to vypadá s tím článkem? Jak jsem ti říkal o tom dalším, tak "snad ve čtvrtek"... Znáš mě. :-))
    6.11.2007 11:05 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Že to není zdravé? Nemyslím, že by to bylo o tolik horší (nebo vůbec) než doma ohřáté párky nebo omeleta...
    Mně na hamburgerech z Maca nevadí, že nejsou zdravé - ty z ostatních fast foodů také ne. Mně prostě nechutnají. I Burger King je lepší než ty jejich housky gumovky.
    (Mimochodem, jak to vypadá s tím článkem? Jak jsem ti říkal o tom dalším, tak "snad ve čtvrtek"... Znáš mě. :-))
    Z toho prvního nic nebude, protože se původní autor, který měl téma zamluvené, nakonec odhodlal k činu. Ale na ten druhý s těším a už ti ho nikdo nevyfoukne.
    freshmouse avatar 6.11.2007 11:12 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Mně na hamburgerech z Maca nevadí, že nejsou zdravé - ty z ostatních fast foodů také ne. Mně prostě nechutnají.
    Já jsem nemyslel, že říkáš, že jsou nezdravé. To jsem řekl tak obecně.
    I Burger King je lepší než ty jejich housky gumovky.
    Prý má BK teď (je to tak půl roku, co jsem to četl) být i v Česku (?).
    6.11.2007 11:22 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Prý má BK teď (je to tak půl roku, co jsem to četl) být i v Česku (?).
    On ještě není? Mám pocit, že jsem to už někde viděl. Každopádně v Německu jsou určitě, takže si tam člověk na nějakou tu svačinku může zajet, že jo :-)
    kotyz avatar 6.11.2007 15:31 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    A nebyl to big burger? ten je i tady v Plzni.
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    6.11.2007 15:40 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Nebyl - ten na Americké znám, i když jsem si tam ještě nikdy nic nedal.
    David Ježek avatar 6.11.2007 13:41 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    popravdě ... u Maca ani jinde jsem snad nikdy nic neměl (jednou v živote "cosi do ruky" u KFC, jinak nic). schválně, kolik vás tu je, kdo taky nikdy v životě neměl BigMac? :-)

    jinak proti fastfoodu nic. kdo chce kam, pomahaj mu tam :-D
    6.11.2007 14:44 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Ja ani SmallMaca...
    6.11.2007 15:47 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Hmm já neměl v životě BigMac, protože nejím maso :-)
    6.11.2007 16:06 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    kolik vás tu je, kdo taky nikdy v životě neměl BigMac? :-)
    BigMac je ještě docela dobrej, protože tam je - kromě té žalostné housky - i dost dalších věcí. Ale ty jejich obyčejné hamburgery a cheeseburgery jsou oproti konkurenci chudinky.
    freshmouse avatar 6.11.2007 16:15 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Hmm, a kolik stojí BigMac? Skoro sedmdesát korun... Měl jsem ho asi jednou, možná dvakrát. Chutnal mi, ale cheesburger (za dvacet) mi chutná taky.
    6.11.2007 18:55 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    schválně, kolik vás tu je, kdo taky nikdy v životě neměl BigMac?
    Já v životě neměl Mac-cokoliv. Akorát na základní škole jsem jednou seděl u Mac-intoshe.
    Quando omni flunkus moritati
    6.11.2007 11:52 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    za relativně málo peněz a trochu se z nich i najím.

    V tom pripade se muselo neco zmenit. Sam sice do podobnych zarizeni nechodim, jelikoz s nimi neprijdu moc do styku a snad vzdy byla lepsi alternativa, ale obcas se kamarad stavoval autem v McDrivu a kupoval si nejaky gablik. Hlava mi to moc nebrala, protoze to bylo par km pred domovem a za dve nikterak velke housky s necim a dvoudeci piti daval neco ke stovce, za coz by mel o pul hodiny pozdeji normalni jidlo s pulitrem piva. Nebo jsou v McDrivu jine ceny nez na normalnim pulte?

    Osobne mi to vzdy prislo spise jako magie znacky nez neco svetoborneho v oblasti stravovani...
    freshmouse avatar 6.11.2007 14:59 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Hmm, nevím, v McDrive jsem nikdy nebyl...

    Každopádně, co jsem tak viděl na těch tabulích s nabídkou, pití je u Maca hodně (a tím myslím HODNĚ) drahé, hranolky asi dražší než v nějakém bufáči na nádraží, ale řekl bych, že aspoň budou trochu dobré, menu mi přijdou drahá. Osobně si ale kupuju jen ty hambáče.

    Jeden stojí dvacku, a je to houska; uvnitř je maso, kečup, cibule (takže to člověk nesmí před tím než jde mezi lidi), hořčice, okurka, sýr... Za dvacku mi to přijde rozumné.

    (Nehledě na to, že se u Maca nesmí kouřit, je tam prakticky vždycky uklizeno a klid. Navíc si jídlo můžu hned u pokladny nechat dát do pytlíku a jíst si ho řeba cestou. Jediná věc, co mě štve, je, jak se pořád ptají: "A dáte si pití?" Někdy mi přijde, že mě chtějí i naštvat, ale to se jim nepodaří. :-))
    6.11.2007 14:02 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    me by podobne hozeni do vody melo cekat v lednu, ale na americkem kontinentu... abych pravdu rekl, ameriku taky moc nemusim, jsem bytostne euroobcan, na stole mam fotku zdenka skromacha, hamburgry z mcdonald taky nemusim... jak tak nad tim premyslim, bude zazrak, kdyz dostanu viza... ;-]
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    6.11.2007 14:44 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    jo, ted v nedeli na hokeji jeden clovek povidal, ze musel pul hodiny vysvetlovat, proc ma v pase razitko z Libanonu. Ale nakonec se uredni zastupce spojence naseho nejlepsiho uvolil povolit mu vstup na posvatnou pudu :-D
    6.11.2007 15:11 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    zajimalo by me, co udela treba podpis pod "ne zakladnam" ;-]
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    freshmouse avatar 6.11.2007 15:16 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Na druhou stranu: každá země má právo určit si podmínky vstupu cizinců do ní. Ať už to je hladké oholení, barva očí, nebo kvalita zpěvu. Někdy se mi zdá, že si myslíte, že "oni nás tam přeci MUSÍ pustit". To je ale samozřejmě mýlka.
    6.11.2007 15:32 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    ..., barva oci, kvalita zpevu... na neco takoveho nebudu reagovat... i kdyz vlastne ted uz na to reaguju.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    freshmouse avatar 6.11.2007 15:33 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Tím jsem chtěl říct jen to, že kritéria si mohou určit, jaká chtějí -- ať jsou nesmyslná, nebo ne.
    6.11.2007 17:30 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    mohou,to samozrejme. Ale potom mohu posilat k sipku Spacky, kteri hlasaji, ze je to spojenec a tudiz mu musime vyhovet. Ale to uz se dostavame jinam...
    freshmouse avatar 6.11.2007 17:33 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    To samozřejmě můžeš, to je zase tvoje právo.
    6.11.2007 19:04 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    To ještě neznamená, že ho jiný ouřada na letišti na posvátné půdě neotočí zpátky.
    Quando omni flunkus moritati
    6.11.2007 11:48 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Po těch "přistěhovaleckých" zápiscích stejně nikam bez ztráty tváře ani nemůžeš :-P
    freshmouse avatar 6.11.2007 14:49 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Ten zápisek se jmenoval Můj milý ilegální... Kterému slovu z těch tří nerozumíš? :-) (Jestli tam Robert plove ilegálně s dalšími dvěma sty lidí z jeho tlupy a hodlá tam zapálit nějaká auta, tak se omlouvám. ;-))
    freshmouse avatar 6.11.2007 15:05 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Navíc není Robert žádný misionář. (Myslím.)
    6.11.2007 15:07 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Hele, nelži, jo? :-) V diskuzi jsi napsal, že "Mně je jedno, jestli sem někdo emigruje z východu, západu nebo z jihu... Jde o to, jak se umí a hlavně CHCE integrovat. Když já přijedu do Íránu a začnu se tam chovat "jako doma", čeká mě trest, jaký čeká." Tohle je ta podstata, nikoli legální nebo ne.

    Vzhledem k tomu, že se podle mě nedokážeš integrovat ani do naší společnosti, tak jinde ti to líp půjde těžko :-)
    freshmouse avatar 6.11.2007 15:12 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Vzhledem k tomu, že se podle mě nedokážeš integrovat ani do naší společnosti, tak jinde ti to líp půjde těžko :-)
    A proto potřebuji nové ministerstvo, vlastní odborový svaz a dům s prezentací mojí menšiny. Taky si dejte bacha, co mi říkáte, mohla by to totiž být xenofobie! ;-)
    Hele, nelži, jo? :-) V diskuzi jsi napsal, že "Mně je jedno, jestli sem někdo emigruje z východu, západu nebo z jihu... Jde o to, jak se umí a hlavně CHCE integrovat. Když já přijedu do Íránu a začnu se tam chovat "jako doma", čeká mě trest, jaký čeká." Tohle je ta podstata, nikoli legální nebo ne.
    To všechno samozřejmě platí. Zaprvé musí mít někdo dovolen vůbec vstup k někomu jinému, zadruhé, i když má vstup povolený, musí se umět také chovat dle norem té které společnosti.
    Isah avatar 6.11.2007 10:04 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie

    A co kočičky, jak se zabydlují? A jak tu cestu zvládly? Také přeju úspěšný pobyt.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    6.11.2007 10:59 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Naše kočky jsou velmi odlišné. Kocour je plachý a ustrašený, kdežto kočka je drzá a sebevědomá. Dát třeba kocourovi pilulku, to je nadlidský výkon, protože se jakékoliv manipulace se sebou samým příšerně bojí, takže se také urputně brání. Kočka se klidně nechá chytnout za hlavu a kdyby člověk chtěl, tak jí do krku nasouká třeba neuvařenou špagetu, aniž by jí to nějak extra vadilo.

    O to zajímavější bylo, že zatímco plachý kocour si cestu autem v kleci docela užíval (seděl a sledoval oknem okolí), tak frajerská kočka neustále kňourala a snažila se z klece (či přepravky nebo jak se tomu říká) dostat.

    A stejné je to i po příjezdu. Kocour, který je doma obvykle těžce pod pantoflem a vzrůstem menší kočka mu nic nedaruje, si užívá náhle nabyté volnosti, jelikož kočka se tu ustrašeně plazí při zemi a její domácí suverenita je v tahu.
    6.11.2007 10:42 Jiří Hlinka | skóre: 29 | blog: zapisky | Teplice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Připojuju se k přáním příjemného pobytu. Vím o sobě, že bych to nezvládnul, pobývat v cizině na delší dobu než na "dovolenou", takže obdivuju každýho, kdo do toho jde.
    A nebyly by GPS souřadnice domečku, ať si ho můžeme prohlídnout :-)?
    6.11.2007 10:50 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Připojuju se k přáním příjemného pobytu.
    Dík.
    Vím o sobě, že bych to nezvládnul, pobývat v cizině na delší dobu než na "dovolenou", takže obdivuju každýho, kdo do toho jde.
    Já to mám naopak velmi rád, takže to ode mě není žádná velká oběť. Kdybychom neměli kočky (a kdyby mi nebylo líto nechat v Evropě nevyužité auto), tak bychom jeli za tou angličtinou nejlépe až k protinožcům.
    A nebyly by GPS souřadnice domečku, ať si ho můžeme prohlídnout :-)?
    "Suffolk" nestačí? ;-)
    6.11.2007 11:17 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Když už jste jeli autem... jak zvládáš ježdění vlevo?

    Jednou jsem si to zkusil jenom představit a na první křižovatce jsem při odbočení vletěl do protisměru...
    Quando omni flunkus moritati
    6.11.2007 11:24 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Ze zdravotních důvodů teď nemůžu řídit, ale moje hezčí polovička to zvládá bravurně. I když první kruhový objezd po sjezdu z trajektu je vždycky trochu nervák :-).
    7.11.2007 00:04 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Představa kruhového objezdu taky nic moc. A pokud se nepletu, tak angličané jsou zrovna kruháčomaniaci.
    Quando omni flunkus moritati
    7.11.2007 01:37 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Kruhove objezdy jsou obvykle ve meste a tam je jezdeni na druhe strane v pohode, protoze okolo jsou ostatni auta, ktera vas "nepusti" do spatneho smeru. Mnohem horsi je jet po druhe strane nekde, kde je clovek na silnici sam.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    8.11.2007 16:32 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    No tak tam to zase není takový problém, že jo? ;-) Jenom se potom člověk musí zařadit na správnou stranu silnice.
    Quando omni flunkus moritati
    6.11.2007 22:47 hydrandt | skóre: 35 | blog: Kanál | Herzogenburg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Máš to fajn, že nemusíš měnit práci, a ještě k tomu v pohodě stačí na uživení dvou lidí za anglické ceny :-) Co drahá polovička, pustila práci v ČR v pohodě?

    Jinak to s těmi zvířaty je brutální, nikdy jsem si nemyslel, že je kolem toho taková byrokracie.

    Takže se současnou GPS jsi spokojen? Taky mě totiž čeká výběr, tak si říkám, že bych si ho mohl usnadnit a vsadit na něco osvědčeného...tyhle porovnávání produktů mě ubíjí.
    I am Jack's wasted life.
    7.11.2007 10:09 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Drahá polovička zrovna nepracovala, takže ČR opustila bez potíží. Anglické ceny však nejsou nijak hrozné, takže se to dá zvládnout. Největší položka je bydlení.

    S navigací spokojen jsem, ale jak jsem popisoval v odkazovaném zápisku, bezchybná není. Totiž - naviguje (zatím) skvěle a i grafické rozhraní mi velmi vyhovuje (chtěl jsem co nejlepší využití displeje a jednoduché ovládací prvky), ale ty potíže s aktualizací map mě fakt otrávily. Na druhou stranu by už teď snad měly být v prodávaných kusech nahrány rovnou ty nové mapy, takže by se s podobnými problémy už neměl nikdo potýkat.
    19.3.2008 12:29 lucieg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Ahoj, asi před dvěma lety jsem přemýšlela o delší cestě do Británie a zjišťovala jsem, jaké jsou možnosti přepravy psa. Tehdy jsem zjistila, že jediná možná přeprava je letecky v zavazadlovém prostoru a pouze s British Airways. Teď s touto myšlenkou opět koketuji, proto jsem narazila na váš příběh. Takže jestli dobře chápu, pokud pojedu autem a pes bude mít všechna potřebná očkování, můžeme se bez problmémů vydat na cestu..?? diky za odpoved
    19.3.2008 12:53 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Tak jednoduché to není. Jsou určeny přepravní firmy, které smějí zvířata v rámci programu PETS do Anglie dovážet. Seznam těch schválených je na

    http://www.defra.gov.uk/animalh/quarantine/pets/contacts.htm#transport

    Doporučuji pročíst všechny informace na

    http://www.defra.gov.uk/animalh/quarantine/index.htm

    abyste na hranicích nezjistili, že se něco změnilo nebo jste na něco zapomněli.
    19.3.2008 13:57 lucieg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Diky za odkazy :)
    14.10.2012 23:54 vladka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Ahojko, o přepravě psa či kočky do anglie pěkně vypovídá i článek zde http://www.lochneska.cz/pes-v-anglii-prevoz-psa-ci-kocky-do-anglie
    5.4.2016 15:58 Velká Británie
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Stěhování do Anglie
    Zdravím, spoustu informací o životě ve Velké Británii najdete v Online magazínu pro krajany v UK. Pokud se jedná o převoz psa nebo kočky do Anglie je podrobný článek ZDE. O bydlení v UK jsme také napsali mnoho článků.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.