abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 18:11 | Nová verze

    Yocto Project byl vydán ve verzi 5.0. Její kódové jméno je Scarthgap. Yocto Project usnadňuje vývoj vestavěných (embedded) linuxových systémů na míru konkrétním zařízením. Cílem projektu je nabídnou vývojářům vše potřebné. Jedná se o projekt Linux Foundation.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 17:56 | Nová verze

    Operační systém 9front, fork operačního systému Plan 9, byl vydán v nové verzi "do not install" (pdf). Více o 9front v FQA.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:11 | Nová verze

    Svobodná webová platforma pro sdílení a přehrávání videí PeerTube (Wikipedie) byla vydána v nové verzi 6.1. Přehled novinek i s náhledy v oficiálním oznámení a na GitHubu. Řešeny jsou také 2 bezpečnostní chyby.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    dnes 12:33 | Zajímavý software

    Lennart Poettering na Mastodonu představil utilitu run0. Jedná se o alternativu k příkazu sudo založenou na systemd. Bude součástí systemd verze 256.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    včera 23:22 | Nová verze

    Hudební přehrávač Amarok byl vydán v nové major verzi 3.0 postavené na Qt5/KDE Frameworks 5. Předchozí verze 2.9.0 vyšla před 6 lety a byla postavená na Qt4. Portace Amaroku na Qt6/KDE Frameworks 6 by měla začít v následujících měsících.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    včera 21:44 | Komunita

    Ubuntu 24.10 bude Oracular Oriole (věštecká žluva).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    včera 20:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 2.45.0 distribuovaného systému správy verzí Git. Přispělo 96 vývojářů, z toho 38 nových. Přehled novinek v příspěvku na blogu GitHubu a v poznámkách k vydání. Vypíchnout lze počáteční podporu repozitářů, ve kterých lze používat SHA-1 i SHA-256.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:33 | IT novinky

    Před 25 lety, ve čtvrtek 29. dubna 1999, byla spuštěna služba "Úschovna".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:00 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 24.04.28 s kódovým názvem Time After Time svobodného multiplatformního video editoru Shotcut (Wikipedie) a nová verze 7.24.0 souvisejícího frameworku MLT Multimedia Framework. Nejnovější Shotcut je vedle zdrojových kódů k dispozici také ve formátech AppImage, Flatpak a Snap.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    28.4. 16:33 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (75%)
     (8%)
     (2%)
     (15%)
    Celkem 887 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    A je po dovolenke

    11.8.2009 23:19 | Přečteno: 965× | Linux

    Ej, bolo ze to radosti, ked som pocala Jurka... Konecne, po dlhej dobe asi dvoch rokov 5 dni volna obklucenych dvoma viikendami. Zasluzil som si. Kratky pohlad spat aj s par kratkymi zvastami k tomu.

    Cele dni som nic nerobil. Inokedy hrozna predstava, pre niekoho aj nepredstavitelne - nic nerobit sa vlastne neda. Poznate to. Prevalovat sa z boku na bok, pozerat film, serial, alebo len tak si prezerat web, pripadne sa este aj na jest, ale len vtedy ked hlad premoze lenivost. Takto nejak ta moja dovolenka vyzerala a som na nu hrdy. Dokonca som bol aj dva krat na kupalisku, a to som si myslel, ze ako spravny IT nedam dopustit na ziaru CRT/LCD. Ku koncu uz boli aj vycitky z toho nic nerobenia...ale rychlo presli.

    Medzi nic nerobenim som hral Baldur's Gate II - a div sa svet, prehubol som sa az do datadisku ToB. Btw. uzasna hra, kto nehral, nevie co je RPG.

    Dalsim nic nerobenim bolo zhliadnutie par filmovych trhakov. Nasleduju par vetove minirecenczie:

    Novy Star Trek - zaradil som sa do skupiny sklamanych a negativne naladenych. Hrozne. So starym dobrym ST to malo spolocne akurat mena postav. Inak nic. Nenasiel som pointu, nemal som pocity uzasu a napatia ako pri inych ST, ci uz serialoch alebo movies. Nic, nothing, naaaada...

    Angels and Demons - Tak na tento som sa strasne tesil, lebo knizka bola jednoducho strhujuca. Natocene to nebolo zle, a ked som sa zamyslal po zhliadnuti, nikto iny ako Tom Hanks mi ako lepsi predstavitel hlavneho hrdinu ani nenapadol, ale ... ale reziseri/scenaristi sa od knihy v mnohych detailoch odklonili az to extremov. Strucne: Ti, co necitali knihu, odporucam. Ti, co ju citali, radsej nie... No ale, co sa dalo cakat, tema knihy a ich filmove spracovanie je na dlho a vysledok je vzdy rovnaky ;)

    AvP Requiem - Tuto som bol pre zmenu velmi fascinovany a mozno som popredu tak nejak podcenoval, a prave preto bol zazitok z tohto filmu super. Clovek si uvedomuje, ze sleduje efektovy brak, ale dobre urobeny. Film ma dokazal drzat chvilami v napati, nebol nudny ako som sa bal. Takze fanusikom odporucam.

    La Mala Educacion a Carne Tremula - tieto skvosti som sice videl uz v minulosti, ale bol cas, bolo s kym a tak som si ich pozrel znovu a uvedomil som si preco patri Pedro medzi mojich osobnych TOP filmmejkrov.

    Dost of filmoch, este som sa pustil aj do citania dalsej knizky. Eragon. Moc moc som sa bal, ze pojde aj na svoj zaner o hrozny brak, o vykradacku myslienok z Pana Prstenov, ale ako som sa len mylil... Teda, nemam este docitane, ale vrelo odporucam uz len kvoli originalite a krasnemu jazyku a rozpravacskemu stylu autora.

    No a z toho post dovolenkoveho este migracia laptopu na Arch(len vcera). Uzasne, ale to by bolo na dlho... zasvateni vedia...

    Tolko v rychlosti, co som vsetko stihol za tu kratucku domacu dovolenku. Ked to tak po sebe citam, uvedomujem si, ze zmysel tejto mojej dovolenkovej skusenosti bol hlavne v niecom inom. Nie je ani tak dolezite co som robil, ani to ze som nebol v 5* hoteli niekde pri mori - all inclusive samozrejme, ale to, ze som si nasiel cas na seba, na svoje zaluby, na svoje myslienky a na svojich najblizsich.

    Btw. je divne, ze uz sa tesim do skoly? :)

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    12.8.2009 08:09 pht | skóre: 48 | blog: pht
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A je po dovolenke
    Btw. je divne, ze uz sa tesim do skoly? :)
    Je.
    In Ada the typical infinite loop would normally be terminated by detonation.
    12.8.2009 08:35 Raduz | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A je po dovolenke
    Angels and Demons - Tak na tento som sa strasne tesil, lebo knizka bola jednoducho strhujuca.
    Tady nemůžu nezareagovat. Film jsem neviděl a netoužím po tom, protože knížka...knížka byla naprosto příšerná, hloupá a blbá. Uznávám, dočetl jsem ji, ale odkládal jsem ji s pocitem znechucení. Da Vinci Code bylo o třídu lepší (i když taky žádnej zázrak).
    12.8.2009 16:39 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A je po dovolenke
    knížka byla naprosto příšerná, hloupá a blbá. Uznávám, dočetl jsem ji, ale odkládal jsem ji s pocitem znechucení. Da Vinci Code bylo o třídu lepší
    Eh... vždyť to bylo úplně totéž. Jako přes kopírák, jen vyměněné kulisy. Zápletka, hrdina, holka, padouch, vrahoun, vyústění ... všechno stejné. A blbé...
    12.8.2009 21:13 Raduz | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A je po dovolenke
    Da Vinci Code mělo aspoň zajímavou hlavní myšlenku, která mě zaujala. Jo, vím že si Brown s historií taky dělal co chtěl, ale celkem mě to bavilo. Díky tomu jsem posléze přečetl i "Holy Blood, Holy Grail", což bylo velice zajímavé čtení - i když svým způsobem nebezpečné, protože předkládalo kraviny jako seriózní fakta.
    unknown_ avatar 13.8.2009 17:00 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A je po dovolenke
    Neboj, ja uz mam za sebou prvnich 6 dni skoly.
    12.8.2009 11:10 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A je po dovolenke
    Baldur's Gate II […] kto nehral, nevie co je RPG
    Kdo nehrál Ultimu VII, neví, co je RPG. Baldur's Gate? Fallout? Nuda.
    Novy Star Trek
    Mně se ten film líbil. Pár dnů nebo týdnů po zápisku Davida Ježka mi to nedalo a schválně jsem si pustil devátý a desátý StarTrek (Insurrection, Nemesis) a musím říct, že je to úplně to samé jako ten "nový". Ale do mrtě, jenom efektíky jsou, jaksi, víc dnešní.
    Angels and Demons […] knizka bola jednoducho strhujuca
    Ten film je k uzoufání jednoduchý, což jsem ovšem čekal po předchozí zkušenosti s knižní i filmovou Šifrou. Šel jsem na něj jenom proto, abych zjistil, jestli má cenu číst knížku. Nemá. Předpokládám, že je to navlas stejné jako Šifra, on totiž ten autor na víc nemá, a ta se sice dobře a rychle četla, ale to je tak asi jediný její klad. Navíc v Andělech a démonech Tomu Hanksovi při běhu nevlají vlasy, což je zásadní zápor :-D
    Eragon
    Eragona mám rád. Sice tam nejspíš není nic moc originálního, ale výsledek je velmi pěkný, a zase po dlouhé době jedna žánrová kniha, která má i skvělé "materiální" zpracování. Je to přímo lahůdka, číst ta krásná písmena na velikých stránkách… taky za tu cenu bych nečekal nic menšího :-)
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    12.8.2009 13:21 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A je po dovolenke
    Kdo nehrál Ultimu VII, neví, co je RPG. Baldur's Gate? Fallout? Nuda.
    V podstatě souhlasím, ovšem s důležitou výhradou: u Baldur's gate i Falloutu jsou nejlepší dvojky, ty se Ultimě VII minimálně vyrovnají a spíše překonají. Minimálně kvůli "koeficientu znovuhratelnosti" - k BG2 a F2 se lze pořád vracet a hrát to znova a znova, pokaždé jinak.

    PS: "My favorite line is: Name! Job! Bye!"
    12.8.2009 13:38 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A je po dovolenke
    Ale musím uznat, Ultima VII je z nich jediná která má celou Enterprise :-)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.