abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:33 | Nová verze

    Byla vydána dubnová aktualizace aneb nová verze 1.89 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Vypíchnout lze, že v terminálu lze nově povolit vkládání kopírovaného textu stisknutím středního tlačítka myši. Ve verzi 1.89 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:22 | Nová verze

    Proton, tj. fork Wine integrovaný v Steam Play a umožňující v Linuxu přímo ze Steamu hrát hry určené pouze pro Windows, byl vydán ve verzi 9.0-1 (𝕏). Přehled novinek se seznamem nově podporovaných her na GitHubu. Aktuální přehled her pro Windows běžících díky Protonu také na Linuxu na stránkách ProtonDB.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:33 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.78.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání na GitHubu. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:22 | Bezpečnostní upozornění

    Služba Dropbox Sign (původně HelloSign) pro elektronické podepisování smluv byla hacknuta.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 11:00 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 8.0 textového editoru GNU nano (Wikipedie). Podrobný přehled novinek a oprav v oznámení v diskusním listu info-nano nebo v souboru ChangeLog na Savannah. Volbou --modernbindings (-/) lze povolit "moderní" klávesové zkratky: ^C kopírování, ^V vložení, ^Z vrácení zpět, … Tato volba je aktivována také pokud binárka s nano nebo link na ni začíná písmenem "e".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    1.5. 23:22 | IT novinky

    Před 60 lety, 1. května 1964, byl představen programovací jazyk BASIC (Beginners' All-purpose Symbolic Instruction Code).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    1.5. 22:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 12.0 minimalistické linuxové distribuce (JeOS, Just enough Operating System) pro Kodi (dříve XBMC) a multimediálního centra LibreELEC (Libre Embedded Linux Entertainment Center). Jedná se o fork linuxové distribuce OpenELEC (Open Embedded Linux Entertainment Center). LibreELEC 12.0 přichází s Kodi 21.0 "Omega".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    1.5. 12:55 | Nová verze

    Microsoft vydal novou velkou aktualizaci 2404.23 v září 2019 pod licencí SIL Open Font License (OFL) zveřejněné rodiny písma Cascadia Code pro zobrazování textu v emulátorech terminálu a vývojových prostředích.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    1.5. 05:33 | Nová verze

    OpenTofu, tj. svobodný a otevřený fork Terraformu vzniknuvší jako reakce na přelicencování Terraformu z MPL na BSL (Business Source License) společností HashiCorp, bylo vydáno ve verzi 1.7.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci. Vypíchnout lze State encryption.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.4. 23:55 | Humor

    Spouštět webový prohlížeč jenom kvůli nákupu kávy? Nestačí ssh? Stačí: ssh terminal.shop (𝕏).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 21
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (13%)
     (31%)
     (38%)
     (19%)
    Celkem 16 hlasů
     Komentářů: 3, poslední včera 19:48
    Rozcestník

    Dreamlinux - sexy distribuce od brazilského právníka

    29.6.2009 05:20 | Přečteno: 3371× | Výběrový blog | poslední úprava: 29.6.2009 10:20

    Dreamlinux 3.5 je živá distribuce, postavená na Debianu. Dá se stáhnout jak verze s grafickým prostředím Xfce, tak i verze s Gnome. Tento článek je zaměřen na dlouhodobější zkušenosti s verzí, která má prostředí Xfce 4.4. Podle ohlasů na různých fórech se některým uživatelům tato distribuce velmi líbí. Říkají, že je to „sexy“ distribuce. Jiní zase tvrdí, že Dreamlinux prý obsahuje amatérské chyby.


    Instalace

    Start z živého CD je bezproblémový, instalace na pevný disk je naopak mírně problémová. Před instalací doporučuji vypnout screensaver, který potom zbytečně naskakuje a není vidět průběh instalace. Po kliknutí na instalační ikonu se objeví pouze jedno instalační okno. Kolonek je minimum, není kde nastavit jazyk, časové pásmo ani rozložení klávesnice. Drobný problém nastane, pokud nemáte kompletně připravený disk na instalaci. Možná se zdržíte hledáním nástroje na práci s diskem. U finální verze Dreamlinuxu 3.5 nenajdete nikde v menu GParted. Dá se spustit klasicky z terminálu.

    Už několik sekund po stisku tlačítka Apply indikátor hlásí, že je hotovo neuvěřitelných 46%. Potom se indikátor zastaví a dál postupuje už pomalu. Ale i tak je instalace na rozdíl od některých jiných distribucí poměrně rychlá. Instalace proběhla úspěšně a Dreamlinux nastartoval ve správném rozlišení bez potřeby jakéhokoliv dalšího nastavování.


    Vzhled a nastavení

    Prostředí Dreamlinuxu se trochu podobá Mac OS X. Ve spodní části obrazovky dominuje animovaný Engage panel. Animace podobného druhu každý neocení, ale budiž. Za zmínku stojí, že tvůrci Dreamlinuxu vybrali vcelku atraktivní ikony. Vypadají rozhodně lépe, než ikony běžně používané v distribucích s prostředím Xfce.


    DL1

    Některé ikony na ploše (Home, Trash, File System), nejdou v prostředí Xfce 4.4 běžným způsobem smazat, což může někomu vadit. Řešení už bylo mnohokrát publikováno na netu. Postup se dá najít například tady. Připomínky jsou i k bílým rámečkům okolo textů u ikon na ploše. Uživatel je může odstranit editací skrytého souboru .gtkrc-2.0, umístěného v jeho domovském adresáři. Poněvadž tato úprava není zase tak moc známá, uvádím zde kód, který se má do zmíněného souboru zkopírovat:

    style "xfdesktop-icon-view" 
    {
    XfdesktopIconView::label-alpha = 0
    
    base[NORMAL] = "#3F6BA4"
    base[SELECTED] = "#3F6BA4"
    base[ACTIVE] = "#3F6BA4"
    
    fg[NORMAL] = "#ffffff"
    fg[SELECTED] = "#ffffff"
    fg[ACTIVE] = "#ffffff"
    }
    widget_class "*XfdesktopIconView*" style "xfdesktop-icon-view"
    

    Jak je vidět z následujících obrázků, výše uvedený postup úpravy souboru opravdu funguje. Popisky ikon v Xfce po úpravě se v podstatě neliší od konkurenčních prostředí Gnome či KDE.


    DL2a DL2b

    Na tomto místě se musím zmínit o jednom podstatném rozdílu mezi Dreamlinuxem 3.5 a distribucí Xubuntu 8.04, která má také grafické prostředí Xfce 4.4. Kliknutím pravým tlačítkem myši na plochu v Xubuntu získáte přístup k nastavení plochy a tvorbě spouštěčů. V Dreamlinuxu se po stisknutí pravého tlačítka myši na volné ploše vyvolá menu aplikací. Chceme-li v Dreamlinuxu dělat nový spouštěč, musíme kliknout pravým tlačítkem do oblasti některé ikony na ploše. Tak získáme přístup k další nabídce. Po kliknutí na poslední položku (Desktop) v této nabídce se dostanete k položkám vytvořit nový spouštěč a nastavení plochy. Po kliknutí na předposlední položku si konečně můžeme vybrat jinou tapetu nebo změnit velikost ikon. Nedivím se dotazům k této věci na různých fórech. Uživatelé Xubuntu mají přístup k nastavení plochy jednodušší.


    Dreamlinux Control Panel

    Dreamlinux Control Panel (DCP) budí opravdu dobrý dojem. Máme na něm k dispozici přístup téměř ke všemu, co potřebujeme nastavovat. Horní část patří systému, prostřední část hardwaru a dolní část nastavení sítě. Prostřednictvím panelu můžeme po instalaci konečně nastavit to, co se v mnoha jiných distribucích nastavuje už během instalace. Mám na mysli jazyk, rozložení klávesnice, datum a čas.


    DL3

    Ikona označená jako Nvidia Install je v podstatě pouze nápověda. Po kliknutí se objeví jen návod, co máme udělat pro instalaci binárních ovladačů. Poněkud přehlednější podobu návodu níže uvádím:

    1. Stiskněte Control+Alt+F1.
    2. Zadejte uživatelské jméno a heslo.
    3. Napište sudo nvidia-install.

    Jak vidět, tvůrci Dreamlinuxu při instalaci binárních ovladačů asi spoléhají na repozitáře Ubuntu. Mimochodem, na počítači, osazeném starší grafickou kartou s čipem nVidia, se po uplatnění uvedeného postupu systém naprosto zhroutil. Neškodil by seznam podporovaných čipů nVidia. Binární ovladače se touto metodou podařilo úspěšně nainstalovat až na počítači s novějším typem grafické karty. Při restartu se objevilo logo nVidia a 3d podpora byla na světě. Po instalaci 3d podpory se vzhled Dreamlinuxu změní. Písmo v menu a v popisech ikon na ploše se zvětší. S animovaným Engage panelem, umístěným ve spodní části obrazovky, se můžete klidně rozloučit. Lépe ho nahradí Avant Window Navigator.


    Avant Window Navigator

    Avant Window Navigator (AWN) je v sytému nainstalován a připraven k použití, stejně jako Emerald a Compiz včetně kofiguračního panelu. Protože o AWN se toho v souvislosti s Dreamlinuxem obyčejně moc nepíše, zmíním se o něm trochu podrobněji. Po kliknutí pravým tlačítkem myši na ikonu spouštěče na panelu se objeví pouze skromná nabídka, kde lze jen vyměnit ikonu nebo odstranit spouštěč z panelu. Obvyklá položka Dock Preferences tady chybí.


    DL4

    K podrobnějšímu nastavení AWN a ke správě appletů a spouštěčů, se dostaneme nejsnáze prostřednictvím Dream Control Panelu. Appletů je k dispozici přes třicet. V základním nastavení je aktivován jen jeden applet, a to kombinovaný Launcher/Taskmanager. Funkce je jasná už z názvu. Po kliknutí na ikonu spouštěče na AWN panelu se pod ikonou aplikace buď zobrazí šipka, signalizující běh aplikace, popř. se ukáže nová ikona v jeho pravé části. Pokud bude pod ikonou šipka, nemůžeme pochopitelně kliknutím na tuto ikonu spustit další instanci aplikace. Nastavení lze změnit, funkce šipek může být inverzní.

    Pokud se týká dalších nabízených appletů, většinou v podstatě jen duplikují to, co už máme k dispozici jinde. Ale za vyzkoušení určitě stojí klasické applety Clock, Mount a Weather. Posledně jmenovaný applet je defaultně nastaven tak, že ukazuje počasí v Portlandu. Při změně naštěstí nemusíme zadávat kód města, stačí název. Po kliknutí na defaultně nastavený Quit-Logoff applet není vidět žádnou akci. Původní příkaz se ale dá snadno vymazat a nahradit jiným, funkčním.


    DL5

    Správa spouštěčů je určitým problémem Avant Window Navigatoru v Dreamlinuxu. AWN manažér nepracuje tak, jak bychom očekávali. Problémy jsou následující:

    1. Změny existujících spouštěčů nefungují.
    2. Přes tlačítko Open nelze zadat příkaz ke spuštění aplikace.
    3. Tvorba spouštěčů při zapnutém Compizu vede k potížím.

    Z uvedeného je zřejmé, že místo změny nějakého spouštěče jej musíme vymazat a pomocí tlačítka Add udělat nový. Příkaz do kolonky Command je třeba napsat vždy ručně nebo odněkud zkopírovat. Compiz se dá naštěstí snadno předem vypnout kliknutím na příslušnou ikonu v DCP. Při tvorbě nového spouštěče AWN manažér akceptuje pouze ikony z umístění /home/user. V okně pro výběr ikon je totiž ze dvou možností Stock/InTheme a Custom defaultně nastavená ta druhá. Ikona nově vytvořeného spouštěče se dá ještě v AWN manžéru snadno přesunout myší na požadované místo.

    Je-li zapnutá animace ikon, třeba efekt nazvaný Classic, tak ikona po najetí kurzoru pěkně poskakuje. Někdy ale efekt nechce zmizet. Typicky u vypalovacího softwaru Brasero ikonka skáče i po skončení vypalování. Nepřestane a skáče pořád dál. Po vypnutí Compizu občas zůstanete bez dekorací oken. Správně by se za této situace měly objevit dekorace nastavené ve správci oken Xfce. Většinou pomůže Compiz znovu zapnout a zase vypnout, ale nesvědčí to o stabilitě.


    Software

    Skladba softwaru v Dreamlinuxu je vcelku běžná. Nejvíce jsou zastoupena multimédia. Jde o aplikace jako např. AviDemux 2.4.3, Brasero 0.8.2, EasyTAG 2.1.4, Totem 2.22.2, Rhythmbox 0.11.6. V oblasti grafiky je to GIMP 2.6, gThumb 2.10.5, Inkscape 0.46. Dále OpenOffice.org 2.4, Firefox 3.0.6, Thunderbird 2.0.0.16, Synaptic 0.62.1, GParted 0.36.

    V oblasti softwaru leží nejvíce problémů této distribuce. Část softwaru nejde rozumným způsobem odinstalovat. Zdůrazňuji, že mám na mysli čistou instalaci systému, s nímž se ještě nic nedělalo. Jde nejen o aplikace jako Thunderbird, HJSplit či Mousepad, ale v podstatě také o celé grafické prostředí Xfce. Vtip je v tom, že Synaptic ani jiné běžné prostředky, příslušné balíčky prostě nevidí. Dozvíte se jen, že software prý není nainstalovaný.

    Synaptic, GParted a Midnight Commander nejsou začleněny v menu. Kdo je tam chce mít, musí si vytvořit příslušné soubory, jak je v Xfce zvykem. Synaptic má spouštěč alespoň na Engage panelu, popř. na panelu AWN. Nainstalovaná verze programu GParted je navíc dost stará (0.36). Při práci s ním jsem narazil na problémy, které jsou v nové verzi 0.45 (Debian Squeeze) odstraněny.

    Při přehrávání ozvučených videosouborů v AviDemuxu nejde zvuk. Můžete zkusit doinstalovat balíček alsa-oss a v menu změnit nastavení položky Audio output na OSS. Je to částečné řešení problému, ale bez zvuku se někdy opravdu těžko stříhá. Mimochodem, balíček alsa-oss mohli dát do distribuce rovnou, aby se nemusel doinstalovávat.

    Totem 2.22.2 v Dreamlinuxu překvapivě někdy nezobrazuje titulky. Rada z internetového fóra, že si máte zapnout v preferencích automatické nahrávání titulků, asi nepomůže. Mimochodem, titulky v Totemu spouštím ručně. Tato možnost se objeví po kliknutí pravým tlačítkem na soubor v Playlistu. Potíže s titulky souvisí, stejně jako řada jiných problémů v různých distribucích, se zapnutým Compizem.


    Easy Install

    Jednou z vymožeností Dreamlinuxu je Easy Install, pokus o zjednodušení instalace určitého softwaru. Ještě v dubnu letošního roku šel používat. Potom zničehonic přestal fungovat. Při pokusu o spuštění z terminálu se objevilo chybové hlášení. Z chybového hlášení bych na první pohled usoudil na nefunkční server někde za mořem. Problém byl v neprovedené aktualizaci distribuce. Většinou dělám aktualizace distribucí jen v minimální míře (bezpečnostní) a pokud možno vždy čekám na novou verzi distribuce. Po následující aktualizaci funguje Easy Install bez problémů:

    sudo apt-get install dream-update
    sudo apt-get install libgtk2-ruby libgtk2-ruby1.8
    sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

    Pod názvem jednoduchá instalace si představuji instalaci na jeden klik, bez jakýchkoliv problémů, a stejně jednoduchou možnost odinstalace. Na následujícím obrázku se můžeme podívat, jaké aplikace vlastně tato vymoženost Dreamlinuxu nabízí.


    DL6

    Aplikace nainstalované prostřednictvím Eeasy Install o sobě po instalaci dají vědět, což považuji za správné. Buď se objeví nová položka v menu nebo spouštěč na ploše. To pochopitelně neplatí pro Codec Install a DVD Support.

    Celkově ale není Easy Install dotažený do konce. Hned první aplikace, Google Earth, si po instalaci vytvořila na ploše spouštěč. Ale při poklepání na ikonu se objevilo chybové hlášení. Práva jsou nastavena jen pro roota. Přitom je spouštěč v domovském adresáři uživatele. Pokud práva změníte, objeví se další dvě chybová hlášení. Tak toto asi není zjednodušení instalace. Chybové hlášení provází také spouštění Adobe Readeru. Obě aplikace ale navzdory chybovým hlášením jdou používat. U ostatních aplikací nebyly pozorovány potíže se spouštěním. Potěšil mě starý dobrý přehrávač XMMS.


    DL7

    Téměř u všech položek nabízí Easy Install také možnost odinstalování. Xara se v pořádku nainstalovala, ale nešla přes Easy Install odinstalovat, stejně jako kodeky a podpora DVD. Google desktop a Google Gadgets po sobě zanechaly zbytečné položky v menu.


    Instalace na USB flash disk

    Pro tyto účely má Dreamlinux v menu položky Live Dream, popř. Persistent Dream. Druhá položka umožňuje před instalací rozdělit flash disk na dvě části. Na jednu část se nainstaluje Dreamlinux a druhá část slouží pro data uživatele. Podle ohlasů na netu jsou kolem instalace Dreamlinuxu na flash disk problémy. I když instalace proběhne bez viditelných závad, není vyhráno. Dreamlinux v některých případech nelze z flash disku nabootovat. Instalační postup je navíc trochu složitý a zdlouhavý. K instalaci Dreamlinuxu na flash disk doporučuji raději použítl v praxi osvědčený UNetbootin. Je např. v repozitáři Debianu Squeeze. Instalace Dreamlinuxu na flash disk tímto způsobem je velmi snadná, probíhá rychle a měla by být bez problémů.


    DL8

    Pokud je potřebný instalační soubor Dreamlinuxu k dispozici na pevném disku, bude instalace trvat jen pár minut. V mém případě se podařila na první pokus a Dreamlinux svižně nabootoval. Chybičkou na kráse je samovolné vysunutí a zasunutí prázdného šuplíku CD jednotky vždy před vypnutím či restartem distribuce, umístěné na flash disku.


    Závěr

    Dreamlinux 3.5 vychází převážně z Debianu 5.0 Lenny. Z toho vyplývají poněkud starší verze softwaru, obsaženého v distribuci. Distribuce má vlastní přehledný ovládací panel (Dreamlinux Control Panel) a obsahuje funkci pro jednoduchou instalaci, popř. odinstalovaní softwaru (Easy Install). V distribuci je nainstalován mj. Avant Window Navigator, Emerald a Compiz. Instalace binárních ovladačů pro podporované čipy nVidia je poměrně snadná. Většina závažnějších zjištěných problémů je popsána výše.

           

    Hodnocení: 94 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    29.6.2009 08:06 Jan Včelák | skóre: 28 | blog: Fcelda
    Rozbalit Rozbalit vše článek ?
    Tohle by si zasloužilo článek. ;-) Nechceš se domluvit s redakcí?
    =^..^= AmigaPower® avatar 29.6.2009 08:26 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: článek ?
    ...přesně tak, tohle je regulerní článek, je škoda že už zejtra to bude zastrčený někde hluboko v blogách/blozích (ehmm, jak to je správně česky?) ;-)
    Michal Fecko avatar 29.6.2009 09:16 Michal Fecko | skóre: 31 | blog: Poznámkový blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: článek ?
    blogách :-D
    29.6.2009 09:37 tired joe | skóre: 17 | blog: rootlet | Trenčín/Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: článek ?
    ehm, v blogách, nehral tam náhodou Colin Farrell? :D
    Človek sa riadi zdravým rozumom, až keď už nezostáva žiadne iné riešenie.
    Ilfirin avatar 29.6.2009 08:33 Ilfirin | skóre: 32 | blog: ilfblog | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: článek ?
    +1
    Nicky726 avatar 29.6.2009 10:09 Nicky726 | skóre: 56 | blog: Nicky726
    Rozbalit Rozbalit vše Re: článek ?
    +1
    Enjoy the detours. There you’ll find the things more important than what you want. (Hunter x Hunter)
    30.6.2009 11:26 Jan Klaus
    Rozbalit Rozbalit vše Re: článek ?

    Článek nechci, ale stačilo by dát tučňáka, který tam v tuto chvíli pořád není.

    29.6.2009 10:12 Johan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dreamlinux - sexy distribuce od brazilského právníka
    /Awant Window Navigator/Avant Window Navigator/

    jinak hezký příspěvek :-)
    29.6.2009 10:21 Jan Klaus | skóre: 6 | blog: jklinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dreamlinux - sexy distribuce od brazilského právníka
    Díky.
    Jardík avatar 29.6.2009 11:17 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dreamlinux - sexy distribuce od brazilského právníka
    Příloha:
    Hmm, ikonky nejdou jednoduše vypnout... a jak by to tedy mělo jít jednodušeji, než 3x kliknout?
    Věřím v jednoho Boha.
    29.6.2009 14:27 Jan Klaus
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dreamlinux - sexy distribuce od brazilského právníka

    Bohužel, ten tvůj screenshot není z Dreamlinuxu. 

    29.6.2009 14:31 Jan Klaus
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dreamlinux - sexy distribuce od brazilského právníka

    Samozřejmě mám na mysli Dreamlinux 3.5 s grafickým prostředím Xfce 4.4.

    Jardík avatar 29.6.2009 15:19 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dreamlinux - sexy distribuce od brazilského právníka
    Aha, já mám Xfce 4.6 ... do teď jsem žil v domnění, že poslední verze je 4.4 a že právě tu mám :-)
    Věřím v jednoho Boha.
    29.6.2009 11:43 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dreamlinux - sexy distribuce od brazilského právníka
    tady se clovek obcas nestaci divit co vsechno muze nekterym lidem pripadat sexy...
    Dalibor Smolík avatar 29.6.2009 12:47 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dreamlinux - sexy distribuce od brazilského právníka

    Není divu, dnes je v módě  leccos označit za "sexy", i když to se sexem nemá nic společného .. jednou se dočkáme určitě i "sexy" dańového přiznání :-)

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    =^..^= AmigaPower® avatar 29.6.2009 12:56 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dreamlinux - sexy distribuce od brazilského právníka
    Tak třeba já dneska ráno udělal fakt sexy hovno... :-D
    Jardík avatar 29.6.2009 13:42 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dreamlinux - sexy distribuce od brazilského právníka
    Woe, a já do čeho sem to šlápnul ...
    Věřím v jednoho Boha.
    =^..^= AmigaPower® avatar 29.6.2009 13:48 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dreamlinux - sexy distribuce od brazilského právníka
    ...bosou nohou? ;-)
    30.6.2009 11:22 Jan Klaus
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dreamlinux - sexy distribuce od brazilského právníka

    Policie je sexy, řekl před časem bývalý ministr vnitra Langer.

    Fluttershy, yay! avatar 29.6.2009 14:30 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dreamlinux - sexy distribuce od brazilského právníka
    IMHO hezké ikonky, ale jinak nepoužitelné.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    29.6.2009 14:33 Jan Klaus
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dreamlinux - sexy distribuce od brazilského právníka

    Co myslíš tím jinak nepoužitelné?

    Fluttershy, yay! avatar 29.6.2009 14:39 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dreamlinux - sexy distribuce od brazilského právníka
    Když jsem to naposledy zkoušel, několikrát se mi zasekla instalace (HW problém to nebyl); nastavení a výběr aplikací různě splácány dohromady, ostatně jako u všech odvozených distribucí typu *buntu.

    Pokud to člověk jenom nainstaluje a nehrabe se v tom, OK... ale jinak běda!
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    30.6.2009 13:10 Jan Klaus
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dreamlinux - sexy distribuce od brazilského právníka

    Něco na tom bude. Problémů je v distribuci dost. Ale asi není odvozená přímo z Ubuntu, spíše vychází z Debianu 5. Na rozdíl od některých jiných tvůrců distribucí si autoři dali práci navíc a napsali pár věcí v jazyku Ruby.   

    Fluttershy, yay! avatar 30.6.2009 13:34 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dreamlinux - sexy distribuce od brazilského právníka
    Ale asi není odvozená přímo z Ubuntu, spíše vychází z Debianu 5.

    Jasně, ta pětka tam ostatně být ani nemusí, že... Já jsem to myslel jako přirovnání.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.