abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 17
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 786 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dve konektivity a load balancing

    2.7.2008 14:31 | linux

    Situace je takova, ze mam router, ktery ma k dispozici dve konektivity do internetu. Jedna je celkem silna (radove desitky mbit full-duplex) a druha je pouze 8mbit. Slo by mi o to, rozdelit nejaky zpusobem prenos tak, aby sel v urcitem pomeru mezi konektivitami, nebo abych rekl posilej pres prvni konektivitu x mbit a kdyz bude vetsi pozadavek na rychlost(vice dat k odroutovani) tak se pouzije druha konektivita. Studoval jsem na lartc.org, dosel jsem k tomu, ze se daji rozdelovat jednotliva spojeni v urcitem pomeru, ale to stale neni to prave orechove. Nemel by nekdo napad, jak na to??? Diky za pripadne reakce

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    2.7.2008 14:42 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dve konektivity a load balancing
    Určitě musíte rozdělovat spojení, jemnější dělení pro vás pravděpodobně nemá smysl. Podle prvního paketu spojení se určí odchozí IP adresa, na kterou pak protějšek odpovídá – tím je určeno, kterým spojením se k vám budou vracet odpovědi (a po navázání spojení už nelze IP adresu zdroje měnit). Můžete sice odchozí pakety již navázaného spojení poslat přes druhého ISP, ale vracet se vám budou stále přes toho prvního – a zpravidla je silnější download, takže upload balancovat nemusíte. A na začátku spojení asi nedokážete určit, jak velký v něm bude provoz, takže asi nezbývá jiná varianta, než nějak určit, kterým spojem má jít následující spojení, a spoléhat se na to, že se celkové vytížení obou spojů bude pohybovat někde okolo požadovaných hodnot.
    2.7.2008 15:13 maertien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dve konektivity a load balancing
    Bohuzel potrebuju per-packet rozdelovani. Na ta spojeni je to sice hezke, ale neni spojeni jako spojeni a muze dochazet k ruznym nechtenym stavum...
    2.7.2008 16:11 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dve konektivity a load balancing
    V tom případě musíte svést konektivitu od poskytovatelů i na druhém konci do jednoho bodu (nějaké peeringové centrum nebo něco, kam mají oba vaši ISP dotažené „dráty“, a kam si dáte vlastní router), veškerá vaše spojení budou (pokud se dívám „z internetu“) jakoby zakončena v tomto bodě (budou mít jeho IP adresu) a teprve tam uděláte DNAT a paket pošlete vybraným spojením. Od ISP budete kupovat jen okruhy k tomuto bodu. Na celou akci bych počítal rozpočet v desítkách až stovkách tisíc.

    A nebo si rozmyslete, zda opravdu potřebujete rozdělování po paketech i na downloadu. Protože neexistuje jiné řešení, než to, které jsem popsal v předchozím odstavci. Když váš klient naváže TCP/IP spojení přes ISP1, navazuje jej z IP adresy A. Počítač někde na druhém konci světa mu odpoví a pošle paket na adresu A a do sítě ISP1 – nemůže nijak vědět, že kdyby paket poslal na nějakou jinou adresu B skrze síť ISP2, paket nakonec dorazí k původnímu klientovi. A změnit IP adresu během spojení také nemůžete, protože TCP/IP spojení je určeno dvojicí IP adres a dvojicí portů. U jiných druhů komunikace (třeba UDP) je to podobné – UDP paket většinou přijde jako odpověď na nějaký požadavek, a přijde na stejnou IP adresu, ze které šel požadavek. A i kdyby UDP paket přišel „sám od sebe“, našel si jeho odesílatel vaši IP adresu třeba v DNS – pak můžete něco ovlivnit nastavením DNS, ale nedokážete udělat tak jemné rozlišení, abyste udělal load balancing po paketech. Jediná možnost jak udělat load balancing po paketech pro download je dostat se k paketům někde mezi „internetem“ a sítěmi vašich ISP.
    2.7.2008 16:23 maertien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dve konektivity a load balancing
    Dekuji za reakci. Se strojem venku se pocita.
    2.7.2008 16:41 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dve konektivity a load balancing
    Pak záleží na tom, jak moc to chcete mít spolehlivé. Levnější varianta mít počítač u nějakého běžného ISP nebo třeba v housingovém centru a dělat NAT tam, pak ale kapacita vaší konektivity bude záviset na tom, kolik vám dovolí tento ISP. A nebo dražší varianta (v řádech, které jsem napsal výš) pronajmout si rack někde třeba v Sitelu, od vašich stávajících ISP mít jenom okruh a v místě s NATujícím počítačem si nasmlouvat konektivitu klidně od třetího ISP nebo od několika ISP.
    2.7.2008 16:15 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dve konektivity a load balancing
    V tom případě potřebujete vlastní autonomní systém a dynamické směrovaní.
    cezz avatar 2.7.2008 14:58 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dve konektivity a load balancing
    No ja som videl riesenie pomocou servera niekde v hostingu. (s dobrou konektivitou) Data sa vlastne posielali dvoma nezavislymi spojmi s tym, ze server robil nasledne SNAT smerom do internetu (aspon tak som to zbezne pochopil) Ale co viem, nebol to ziaden zazrak..

    Mne este napada jedno podobne riesenie - spojit tie dva tunely bondingom, ale neviem do akej miery je to vhodne riesenie.

    http://blackhole.sk/topicm-vychytavky-loadbalancing - to je to prve riesenie, ale pripada mi zbytocne komplikovane.
    Computers are not intelligent. They only think they are.
    2.7.2008 15:12 maertien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dve konektivity a load balancing
    Diky za hint, to vypada celkem nadejne. Reseni pres stroj venku mne take napadlo.
    2.7.2008 16:23 maertien
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dve konektivity a load balancing
    Dekuji vsem prispevatelum za jejich reakce.
    2.7.2008 20:58 Dušan Hokův | skóre: 43 | blog: Fedora a další...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dve konektivity a load balancing
    proc se posledni dobou dotazy objevuji v blogu a ne v poradne?
    cezz avatar 3.7.2008 17:02 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dve konektivity a load balancing
    Teraz som aj celkom rad, v poradni by som to prehliadol..
    Computers are not intelligent. They only think they are.
    onion avatar 4.7.2008 16:24 onion | skóre: 8 | blog: onion | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dve konektivity a load balancing
    Protoze z poradny se casto ledacos vyhazovalo s tim, ze to tam nepatri a netyka se to dostatecne Linuxu. A nez spekulovat nad tim, jestli zrovna muj dotaz nebude na obtiz v poradne a riskovat jeho smazani, je snazsi dotaz umistit do blogu.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.