abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 15:44 | Zajímavý článek

    Ondřej Filip publikoval reportáž z ceremonie podpisu kořenové zóny DNS. Zhlédnout lze také jeho nedávnou přednášku Jak se podepisuje kořenová zóna Internetu v rámci cyklu Fyzikální čtvrtky FEL ČVUT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:22 | IT novinky

    Společnost BenQ uvádí na trh novou řadu monitorů RD určenou pro programátory. První z nich je RD240Q.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    dnes 13:00 | IT novinky

    Byl aktualizován seznam 500 nejvýkonnějších superpočítačů na světě TOP500. Nejvýkonnějším superpočítačem nadále zůstává Frontier od HPE (Cray) s výkonem 1,206 exaFLOPS. Druhá Aurora má oproti loňsku přibližně dvojnásobný počet jader a dvojnásobný výkon: 1,012 exaFLOPS. Novým počítačem v první desítce je na 6. místě Alps. Novým českým počítačem v TOP500 je na 112. místě C24 ve Škoda Auto v Mladé Boleslavi. Ostravská Karolina, GPU

    … více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 10:11 | Nová verze

    GHC (Glasgow Haskell Compiler, Wikipedie), tj. překladač funkcionálního programovacího jazyka Haskell (Wikipedie), byl vydán ve verzi 9.10.1. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 09:22 | Nová verze

    Po 9 týdnech vývoje od vydání Linuxu 6.8 oznámil Linus Torvalds vydání Linuxu 6.9. Přehled novinek a vylepšení na LWN.net: první a druhá polovina začleňovacího okna. Později také na Linux Kernel Newbies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    11.5. 18:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 0.2.0 v Rustu napsaného frameworku Pingora pro vytváření rychlých, spolehlivých a programovatelných síťových systémů. Společnost Cloudflare jej letos v únoru uvolnila pod licencí Apache 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    10.5. 19:11 | Nová verze

    Open source RDP (Remote Desktop Protocol) server xrdp (Wikipedie) byl vydán ve verzi 0.10.0. Z novinek je vypíchnuta podpora GFX (Graphic Pipeline Extension). Nová větev řeší také několik bezpečnostních chyb.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 15
    10.5. 04:11 | Nová verze

    Rocky Linux byl vydán v nové stabilní verzi 9.4. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    9.5. 22:22 | Bezpečnostní upozornění

    Dellu byla odcizena databáze zákazníků (jméno, adresa, seznam zakoupených produktů) [Customer Care, Bleeping Computer].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 22
    9.5. 21:11 | Zajímavý článek

    V lednu byl otevřen editor kódů Zed od autorů editoru Atom a Tree-sitter. Tenkrát běžel pouze na macOS. Byl napevno svázán s Metalem. Situace se ale postupně mění. V aktuálním příspěvku Kdy Zed na Linuxu? na blogu Zedu vývojáři popisují aktuální stav. Blíží se alfa verze.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 61
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (70%)
     (7%)
     (11%)
     (12%)
    Celkem 206 hlasů
     Komentářů: 14, poslední dnes 15:03
    Rozcestník

    Určitě se Vám ještě ozveme....

    22.6.2009 16:10 | Přečteno: 1761× | Zahranici | poslední úprava: 22.6.2009 16:06

    Tak tuhle větu jsem slyšel za poslední dva týdny několikrát. Ano, týká se to hledání práce v Anglii....

    Předně bych se chtěl omluvit za dlouhou pauzu. Poslední dva měsíce toho bylo opravdu mnoho: poslední zkoušky a hlavně bakalářská práce která se nečekaně protáhla.

    Jak jsem tedy na tom s hledáním? Předně musím říct srabácky, že jinak než přes agentury jsem se práci neodhodlal hledat. Kultura mi tu přijde dost jinde než v ČR a propasovat CV někam kde to bude někoho zajímat je dost těžké, ne-li nemožné. Na webu mají firmy většinou mail na HR maily z kterých mám pocit že jsou jak černá díra. Žádný feedback, žádná odpověď, prostě ticho po pěšině, což je asi to nejvíc demotivující.

    Poslední dva nebo tři víkendy se snažím vyhledávat zajímavé pozice a posílat CV. Každý týden se mi z cca 6 inzerátů na které jsem odpověděl ozve jeden „zainteresovaný“ pracovník agentury že tedy jako jsem pro ně velmi zajímavý. Tady se příběhy mích třech telefonátů rozchází. První telefonát skončil na tom že vše zváží a ozve se. Chyba byla si nevzít číslo, ten dotyčný se už totiž neozval. Což je další nectnost (a nevím zda v ČR je to taky tak), lidé z agentur volají zásadně ze skrytého čísla. Takže pokud je nějak nepřímou cestou nedotlačíte k tomu abz vám aspoň dali email nebo telefonní číslo, je takřka nemožné ho nějak poté odchytit. Čili rada je to že ještě před ukončením hovoru, říci jim o to aby vám poslali mail kde povětšinou mají své detaily. Při nejmenším máte mail.....

    Druhý člověk se mi ozval druhý den, měli jsme 10 minut rozhovor po telefonu, vysvětlil jsem mu své předešlé zaměstnání, na jakých projektech jsme dělali, co jsem tam dělal a co bych rád dělal. Pak se poptal na takové standardní věci jako jestli vyhledavam permanent/part-time/contract, visa a snahu se někam popřípadě přesunout. Skončilo to používáním slov lovely, amazing, perfect z čehož jsem měl velmi dobrý pocit a příslib že se ozve zítra po schůzce s klientem. Neozval se, neozval se ani druhý den což už mi nedalo a volal jsem mu. Omlouval se že ta schůzka neproběhla protože jsou busy ale že po víkendu určitě bude vědět. V pondělí volal že opět nic ale zkusí do středy zjistit pokud se neozve, nic nezjistil a bude na telefonu až za týden protože bude mít dovolenou. Pochopitelně nic a já čekám do středy doufajíc že se něco dovím.

    Třetí člověk se mi ozval před minulým víkendem. Všechno šlo skvěle, dokonce i řekla že po víkendu mi zavolá co a jak i s přesným časem interview protože má předběžně sloty ve středu, čtvrtek a pátek. Do středy se pochopitelně neozval nikdo, volal jsem tedy, nebyla bohužel v kanceláři, kolega ale slíbil že jí pošle mail s tím že jsem volal. Ve čtvrtek se ozvala že se omlouvá, ale že se z firmy ještě neozvali. Hopefully ale zavolá v pátek jak se věci mají případně v pondělí po víkendu. Je pondělí dopoledne, a stále nic.....        

    Hodnocení: 87 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    22.6.2009 17:23 Espinosa | skóre: 24 | blog: Espblog | London
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Určitě se Vám ještě ozveme....

    Já hledal první pozici blahé paměti dva měsíce - duben, květen 2005. Měl jsem z ČR vyděláno na 3 měsíce, takže to bylo tak akorát. Ale to byla konjunktura, teď tady hodně přituhlo. Věří že pro nově příchozí (absolventi, přistěstěhovalci.. ) bez relevatní praxe to budou mít hodně těžké.

    O jakou pozici se ucházíš?

    Odhadnul jsi svůj požadovaný plat relaisticky? Oni ti to nebudou moc rozmlouvat nebo radit. On tam bude no-match a na interview tě nepošlou.

    Jsi registrovaný na linked-in? Máš dost relevantních konexí? Napsali ti všichni kolegové pozitivní hodnocení? V AJ pochopitelně. Máš reference od kolegů kteří zvládnou telefonát v AJ? Oni to obvolávají!

    Máš CV na Monstru? Tam hledali vždy nejvíc. Zkus vyhledávat sám a aktivně, napiš všem HR relevatních firem které mají na web stránkách alespoň zdání, že "currently hiring". Nejlepší nabídky byli vždy na Jobserve, ostatní jen sekundovali.

    Jsi na Facebooku? Jsi tam přihlášen do relevantních skupin?

    Přispíváš do odborných fór?

    Máš relevantní odborný blog v AJ? Publikuješ tam často?

    Všechno se počítá!

    Smiř se s tím, že se nejdříve musíš propracovat do databází agentur, že tě běžně budou cpát na pozice o které jsi nežádal (samozřejmě ne tak lákavé, finančně nebo lokačně). Snaž se dostat na nějaké interview, tím pro agenturu projdeřš testem a dokonce se i uvolí tě vidět osobně. Jinak jsme pro ně jen "materiál".

    V jakém městě jsi? Jak to máš s ubytováním a úsporama? Ona je teďka tlačenice i o horší joby.

     

    the.max avatar 23.6.2009 00:36 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Určitě se Vám ještě ozveme....
    Tak tohle mi prijde HODNE ujety, kvuli praci bejt regnutej a aktivni na kdejakm socialnim webu. Co to ma sakra spolecnyho s pracovni pozici? To je snad prece coste moje soukroma vec jestli tam nekde jsem nebo ne a kazdymu je po tom prece h.v.o!
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    Maty avatar 23.6.2009 01:02 Maty | blog: matyho | Birmingham
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Určitě se Vám ještě ozveme....

    hehe dyt jo....Zustan radsi v CR.....

    Maty avatar 23.6.2009 01:01 Maty | blog: matyho | Birmingham
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Určitě se Vám ještě ozveme....

    O jakou pozici se ucházíš?
    Linux System Administrator/ Network Infrastructure Administrator

    Odhadnul jsi svůj požadovaný plat relaisticky?
    20,000 GBP annual, coz mi prijde primerene vzhledem k tomu ze jsem cerstvy graduate...

    Jsi registrovaný na linked-in?
    Ano mam. http://www.linkedin.com/in/matyasprokop. Recommandation mam bohuzel jen od jednoho cloveka...Ostatni jsou lini hehe....Mam ten odkaz vubec nekde zverejnovat na CV nebo Covering letter?

    Máš CV na Monstru?
    Ano mam.....Na Jobserve taky monitoruju....

    Jsi na Facebooku?
    Ano jsem. Co se tyce FB, tak ten mam ciste pro privatni veci takze zadne odborne skupiny nevyuzivam....

    Přispíváš do odborných fór?
    Nee....

    Máš relevantní odborný blog v AJ? Publikuješ tam často?
    Akorat Twitter ktery mam zase jen pro ciste privatni veci...

    Jsem v Hullu, chvilema v Londyne. Jak rikas. Nas uz tady strasi od ledna at osud padame o prazdniny a vratime se trebas za rok....Uspory mam tak na mesic max. na dva mesice. No dost premejslim na preklenuti o masters a pockat az se to trochu za ten rok tady uklidni.....

    23.6.2009 13:27 Espinosa | skóre: 24 | blog: Espblog | London
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Určitě se Vám ještě ozveme....

    Ad plat. £20K/a to zní realisticky. Teda jestli jsi vyskoškolák s ukončeným Masters (Ing, Mgr, ..). Ještě před rokem, dvěma bych řekl i že se podceňuješ, teď jsou horší časy.

    Máš nějaké certifikáty?

    Snaž se probuzoerovat kamarády ať ti nějaké hodnocení dají, získej je na reciprocitu, i jim se to jednou bude hodit. Já jsem tohle dost zanedbal a teď to horko těžko doháním.

    Já také používám FB také jen pro osobní účely, na svolávání pařeb s bývalými kolegy a tak. O tom, že se tak FB používá jsem pravda jen četl, zato opakovaně -  The Economist, The Times - to nejsou bulvární plátky.

    Určitě si založ nějaký technický blog! Aby když zadají tvoje jméno do Google tak na ně neco relativního vyjede. V AJ pochopitelně. Oni toho jsou schopní. Minimálně si ověří, že zvládáš plynule psanou angličtinu. Vytištěné stránky tvého blogu si vezmeš sebou na pohovor a/nebo pošleš spolu se s vým životopisem. Jestli jsi nezaměstnaný stejně nemáš co dělat ne ;-) Zapoj se do nějakého OSS projektu, prostě aby bylo vidět že odborně nelenivíš ani co nejsi placeně zaměstatnaný.

     

    Maty avatar 23.6.2009 14:02 Maty | blog: matyho | Birmingham
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Určitě se Vám ještě ozveme....

    No mam za sebou 2 roky informacniho managementu v CR, pak pul roku business na Islandu a ted rok business v UK...S tim ze mam asi 5 letou praxy part-time v oboru....

    Certifikaty mam jenom CCNA1, bohuzel jsem si je nikdy nedelal protoze sem se vzdycky vsechno ucil sam:((

    S tim LinkedInem je prave problem ze moc lidi ho v CR nepouziva....Coz je skoda....

    Maty avatar 23.6.2009 14:07 Maty | blog: matyho | Birmingham
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Určitě se Vám ještě ozveme....

    Ukonceny Masters nemam:/ Coz je dalsi moznost a ty by si mohl urcite vedet vic. Zvysi to tvoje sance najit v UK praci? Protoze me to prijde jako jedna z moznosti preklenout tenhle rok kdy je krize (uz po krizi?) a zkusit to za rok s Master diplomem....Me prijde Master's degree dobre hlavne potom do CR protoze titul BA v CR temer nic nezmanena....

    Maty avatar 23.6.2009 01:31 Maty | blog: matyho | Birmingham
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Určitě se Vám ještě ozveme....

    A jenom me tak napada....Jakou cestu si teda volil ty aby si neco nasel?

    23.6.2009 13:42 Espinosa | skóre: 24 | blog: Espblog | London
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Určitě se Vám ještě ozveme....

    Heh, tu nejlehčí. Dorazil jsem do Londýna v době vrcholné konjunktury v roce 2005 a to už se třemi lety relevatní komerční praxe. Sice u ČR ale i to se počítá.

    Taky musím pochválit školu, VŠE, připravili nás dobře i po praktické stránce.

    Teď už si mohu dovolit být trochu lenošný. Mám kontakty, na minulý projekt mě dohodil kámoš, na tenhle zase já jeho. Ruka ruku myje. Nemluvě o tom, že mám přiměřeně vyděláno a žiji relativně skromě a tak pracuju  8 - 9 měsíců v roce. Udržuji princip vysokoškolských prázdnin i po vysoké škole. Je to i praktické, v létě se stejně hledá práce nejhůř (dovolené, projekty se nezačínají, stávající jsou v plném proudu), nejlépe z podzima (to už je patrné které projekty se zpožďují), a ještě lépe na začátku zimy (hoří projekty co se musí stihnout do vánoc) také v dubnu to ujde (na začátku nového finančního roku; udělá se rozpočet na nový rok a otevírají se nové projekty - a nebo se vyhazuje a snižují stavy, jako to bylo zhusta letos).

    Za pár týdnů mi končí kontrakt, tak uvidíme, taky ponesu po dlouhé době kůži na trh ;-)

     

    23.6.2009 02:38 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Určitě se Vám ještě ozveme....
    Jsi registrovaný na linked-in? Máš dost relevantních konexí? Napsali ti všichni kolegové pozitivní hodnocení? V AJ pochopitelně. Máš reference od kolegů kteří zvládnou telefonát v AJ? Oni to obvolávají!

    Jsi na Facebooku? Jsi tam přihlášen do relevantních skupin?

    Přispíváš do odborných fór?

    Máš relevantní odborný blog v AJ? Publikuješ tam často?
    ted nevim, jestli je to jenom sverazny humor nebo totalni demence.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    Maty avatar 23.6.2009 12:59 Maty | blog: matyho | Birmingham
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Určitě se Vám ještě ozveme....

    Co je tohle pro krista pana za reakci?? Jeden reaguje ze to je demence, druhy placa neco o hovnech....Ach jo.... Budte lidi trochu konstruktivni nebo tohle byl vazne muj posledni prispevek do blogu....Za chvili to tady bude jak na idnes....

    23.6.2009 13:20 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Určitě se Vám ještě ozveme....
    sorry, ale jestli o budoucim povolani rozhoduje pritomnost ve vsech sluzbach, co jsou momentalne ,,trendy'' ... tak to radsi budu nezamestnany...

    totalne nechapu, co tak podruzne veci jako pritomnost na facebooku ma spolecneho s budouci praci...

    mimochodem, to ti fakt nevadi, ze davas tolik osobnich veci k naprosto volnemu pouziti? to ti nevadi, ze kvuli tvoji praci budou otravovat tvoje kolegy/kamarady? ...a to i bez tveho vedomi! ...co kdyz nekdo na tebe bude nasrany? atd. atd.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    Maty avatar 23.6.2009 13:45 Maty | blog: matyho | Birmingham
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Určitě se Vám ještě ozveme....

    Ja myslim ze tim ze vyuzivas blogovani, socialni site apod. davas najevo ze existujes. Ze nejsi ten kdo je zalezli v mistnosti a komunikuje jen se svym pocitacem a sem tam zajde do hospody. Das vedet co te zajima, obhajujes to a sdilis to vse s ostatnimi. Ne jenom vztekle nadavat ze tohle je na hovno a tamhleto je demence.....

    "mimochodem, to ti fakt nevadi, ze davas tolik osobnich veci k naprosto volnemu pouziti? to ti nevadi, ze kvuli tvoji praci budou otravovat tvoje kolegy/kamarady? ...a to i bez tveho vedomi! ...co kdyz nekdo na tebe bude nasrany? atd. atd."

    Davam k volnemu pouziti toliko informaci kolik jsem ochoten zverejnit.

    Prosim te jak otravovat? Neprehanis trochu? Myslis kvuli referencim? Ale no tak to budou "otravovat" tak jako tak. Krom toho, ja mam byvale kolegy pro ktere to neni obtezovani ale radi me podpori.... Co kdyz na me bude nekdo nasrany? Jak nasrany? Na Facebooku nema k mym datum pristup dokud neni mim pritelem (a krom toho na FB nemam takrka zadne citlive udaje, dokonce ani mou sexualni orientaci:), LinkedIn jakbysmet, tam nic neuvidi dokavad nepovolim ja a krom toho je to jen muj CV, zadne udaje o mne tam ani nejsou a Twitter mno hehe, tam si s nim o tom i rad popovidam....

     

     

    23.6.2009 17:02 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Určitě se Vám ještě ozveme....
    Ja myslim ze tim ze vyuzivas blogovani, socialni site apod. davas najevo ze existujes.
    ja radsi existuju v realnem svete.

    mimochodem, pokud budem vychazet z premisy o blogovani a pouzivani ruznych web 2.0 nesmyslu... pak nam z toho vyjde, ze pomalu nejlepsi IT pracovnik v cele CR je pan mgr. radek hulan. ;-]
    Davam k volnemu pouziti toliko informaci kolik jsem ochoten zverejnit.
    abyses jednou nedivil, ze nahodou o tobe nekdo vi vic, nez by sis pral....
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    23.6.2009 19:33 Espinosa | skóre: 24 | blog: Espblog | London
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Určitě se Vám ještě ozveme....

    mimochodem, to ti fakt nevadi, ze davas tolik osobnich veci k naprosto volnemu pouziti?

    Pokud se stále bavíme o informacích typu moje zveřejněné odborné články, moje OSS projekty na kerých pracuje, odborné skupiny kde jsem přihlášený a tak. Nemusíte si dávat potenciálního headhuntera jako přítele, on stačí že monitoruje skupiny a aktivitu v nich.

    Vůbec jaká je vaše sebe prezentace. On i takový avatar může vyprávět ;-) Bral by jste na vedoucí pozici firmy ve zdravotnictví někoho kdo má jako avatar hromadu prázdných půllitrů a jako motto "každej den jsem na Kovárně!" ?

    to ti nevadi, ze kvuli tvoji praci budou otravovat tvoje kolegy/kamarady? ...a to i bez tveho vedomi!

    To je holt život. Jde o zvyk. Tady s tím lidé počítají. Předpokládají, že oni recipročně dělají co vy by jste pro ně také udělal.

    ...co kdyz nekdo na tebe bude nasrany? atd. atd.

    I s tím se počítá. Hlavně u vedoucích pracovníků, tam se s nějakou to kritikou systematicky počítá, jako vedoucí nemůžete být s každým kamarád. Pokud dostane jen samé pochvaly, je jim to podezřelé a budou považovat reference ze nevalidní. Něco jako když si na CV napíšete že jste expert od assembleru po javu.

     

    23.6.2009 13:49 Espinosa | skóre: 24 | blog: Espblog | London
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Určitě se Vám ještě ozveme....

    Ne to je realita země v krizi, kde ale stále jsou lákavé platy, ovšem ostřejší boj o ně, kde se na pracovní trh valí hromada cizinců, hlavně Indové a Číňané, s úplně padělanými CVčky a vysokoškolskými tituly. Headhunters používají každé stéblo jak oddělit zrno od plev.

    Jsou to samozřejmě doplňkové techniky, hlavné a nejdůležitější jsou osobní kontakty, relevatní doporučení, ověřitelné reference. Ale je jasné, že pokud jste na trhu nový, tak je nemáte, pak nastupují právě tyhle techniky.

     

    23.6.2009 16:30 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Určitě se Vám ještě ozveme....
    hlavně Indové a Číňané, s úplně padělanými CVčky a vysokoškolskými tituly
    jojo, s indama a cinama je sranda...
    Jsou to samozřejmě doplňkové techniky, hlavné a nejdůležitější jsou osobní kontakty, relevatní doporučení, ověřitelné reference.
    a sakra... a to nam 20 let vtloukali do hlavy, ze v kapitalismu rozhoduje hlavne to, co kdo umi... a ten kdo neco umi, ten ma podle toho velky plat...
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    23.6.2009 19:17 Espinosa | skóre: 24 | blog: Espblog | London
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Určitě se Vám ještě ozveme....

    rozhoduje co kdo umi

    Onot to skutečně platí, jen ten výrok je potřeba zpřesnit: rozhoduje co kdo umi a umí to prokázat. Zakopaný pes je samozřejmě v té druhé části ;-) No a když je každý podle svého CV master of universe je potřeba používat nějaká další kritéria. Diplomy, certifikace no a samozřejmě reference. Ono to platí i křížově, pokud nic neumíte, neměl by jste mít ani reference a pokud, tak negativní.

    Fluttershy, yay! avatar 22.6.2009 18:28 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Určitě se Vám ještě ozveme....
    Přechodníky bez jejich spolehlivé znalosti nepoužívat.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    22.6.2009 19:08 Chameleon | skóre: 21 | blog: bezbarve_zapisky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Určitě se Vám ještě ozveme....

    To si nevybereš... Hledal jsem teď práci 6 měsíců tady v našem Kocourkově (přesněji jižní čechy). Zkoušel jsem agentury, rozesílat CV, koukat do novin, na servery práce a vesměs to co popisuješ. Poslal jsem životpis, přišel mi mail že děkují a za měsíc že si "velmi váží mého zajmu..bla bla.. dali jsem přednost jinému uchazeči." Nemluvě o firmách kam jsem CV zaslal, nikdo se neozval a za 14 dnů visela ta samá pozice na netu znovu. Za exotické chování považuji jednu pozici ve finančním sektoru, kdy mi po 5 měsících (už jsem byl v nové práci) přišel jakýsi pofiderní osobní dotazník a že místo je stále volné. Ve finále jsem nastoupil k jedné firmě, kam jsem v únoru zaslal dotazník. v dubnu se ozvali že bych se měl dostavit na pohovor a v červnu nastoupil :-P. Je to tak, ale práce je to dobrá. Neříkám že jsem nějaký profík v oboru, ale požaduji minimum peněz a nabízím ochotu se učit.

    A perlička z úřadu práce - Byl jsem 2x na brigádě s celkovým výdělkem kolem 800 Kč, z toho jednou u firmy z druhého konce ČR. Napřed jsem pro úp musel vyběhat papír o tom, že jsem si nevydělal víc než je dáno zákonem. Když jsem tohle všechno pracně sehnal a přišel na pracák, úřednice mi oznámila že potřebuje ještě vyplnit čestné prohlášení, že jsem u té firmy nebrigádničil v následujícím měsíci.. Prostě blbákov hadr. Takže kolečko znovu. Teď si představte že by nebyl mail a já musel 2x na druhý konec ČR jet třeba vlakem. To bych projel víc než jsem vydělal :-)

     

    Držím palce při hledání! 

    /--OpenSUSE, prdel Linuxu.--\
    Maty avatar 23.6.2009 13:03 Maty | blog: matyho | Birmingham
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Určitě se Vám ještě ozveme....

    Jojo v tomhle vidim svoji velkou slabost. Nikdy jsem nehledal praci na plny uvazek v CR natoz v zahranici kde je jina kultura a rec cimz se vsechno stava jeste komplikovanejsim:) Thank you for cheer me up!:)

    23.6.2009 13:56 Espinosa | skóre: 24 | blog: Espblog | London
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Určitě se Vám ještě ozveme....

    Můžu nepřímo protvrdit horšící se situaci i v ČR. Kámoš, dělali jsem spolu rok, se vrátil loni na podzim z GB, 2 roky praxe v GB, ČVUT, angličtina co jazyk téměř nativní, doporučení. Čekalo ho nepříjemné překvapení. Práci hledal docela dlouho, málo nabídek, minimum pohovorů, taky se mu neozývali zpátky, řada firem jakoby nevěděla jestli spíš budo nabírat nebo propouštět. Pravda, vybíral si, jak platově tak zaměřením. Nakonec našel a na samém konci roku i nastoupil. Mimochodem, má za kolegy 3 anglány, takže té Británii tak docela neunikl ;-)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.