abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 765 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Doporučte nejlepší ISP pro domácnost

    17.11.2008 08:41 | poslední úprava: 17.11.2008 08:52

    UPC mě skutčně vrcholně nasralo. Teď zvažuji co s tím. Závazek už nemám, takže je můžu poslat do prdele bez ohledu na reklamaci blokování nějakého provozu, což je IMHO nejrychlejší cesta bez dohadování. Ovšem nevím, kterého pokytovatele zvolit. UPC má sice veřejnou, ale dynamicky přidělovanou adresu (v praxi se nemění, ale garance žádné). Takže možná by bylo dobré zvolit providera s pevnou IP adresou. U ADSL jsou to IMHO všechny.

    Vyřízení ADSL přípojky by mě stálo 3000,- kč :-(        

    Hodnocení: 55 %

            špatnédobré        

    Anketa

    doporučuji:

    (jedná se sice o Ostravu, ale mnozí provideři jsou celorepublikoví - např ADSL)
     (41 %)
     (0 %)
     (9 %)
     (9 %)
     (11 %)
     (24 %)
     (11 %)
     (0 %)
     (4 %)
     (7 %)
    Celkem 46 hlasů

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    kozzi avatar 17.11.2008 10:41 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Doporučte nejlepší ISP pro domácnost
    No dokonce mám pocit že UPC omezuje i redtube.com. Vždy když jsem na tu stránku najel tak se internet nehorazne spomalil, dokonce i po odchodu z techto stranek to chvili trvalo nez se rychlost obnovila. Jinak to ze se IP nemeni neni zcela pravda me se parkrat zmenila cimz jsme zjistil ze neni na pevno :-D. Jinak blokovani p2p mi nejak moc nevadi. Stejne to vsichni pouzivaji ke stahovani nelegalniho obsahu, takze sem pro aby takto byli stahovači omezeni.
    Linux je jako mušketýři "jeden za všechny, všichni za jednoho"
    17.11.2008 11:01 Wire64 | skóre: 7 | blog: wireblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Doporučte nejlepší ISP pro domácnost
    Ale oni neblokují jen P2P. Prý jsou problémy i s VPN.
    Max avatar 17.11.2008 11:09 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Doporučte nejlepší ISP pro domácnost
    Já mám taktéž UPC (Praha). Bohužel u svého PC moc nejsem, abych to mohl nějak zaznamenat :-/. V poslední době jsem dosti používal torrenty a myslím, že to jelo ok. Nicméně to prověřím a vyzjistím. Ovšem raději než změnit provozovatele (utéci) bych problém řešil a zkusil zjistit, zda nejednají v rozporu se zákonem, popř. smlouvou.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Max avatar 17.11.2008 11:06 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Doporučte nejlepší ISP pro domácnost
    Jop, ale také velká část lidí to používá k šíření legálních věcí, hlavně oss tím lze hodně ulevit od zátěžů na serverech. Proto když můžu, tak vše sosám přes torrenty.
    Vskutku si myslíš, že trestání nevinných zato, že někdo zlobí je ok? Když to přeženu, tak řekněme potrestáme cca 10-30% nevinných uživatelů, abychom ostatním zabránili nelegální akce. Můžu to převést do drsnější praxe : "Když omylem popravíme jednoho nevinného za nějakou dobu, tak se to vyplatí a tu jednu nevinnou mrtvolu za nějakou dobu jsme schopní klidně obětovat".
    Toto řešení se mi rozhodně nelíbí.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    kozzi avatar 17.11.2008 12:30 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Doporučte nejlepší ISP pro domácnost
    Ale tak, si opravdu myslíš že 10-30% lidí to využívá legálně? To že si občas minimum lidí stáhne nějaký distro s torrentu, je pravda to dělám i já. Ale na druhou stranu kolik těch lidí je? Kolik z nich má UPC a jak moc to p2p omezují. Mě stejně torrent nikdy nejel nějak extra. Takže to že občas budu stahovat nějaký distro o chvíli déle mě nezabije.
    Linux je jako mušketýři "jeden za všechny, všichni za jednoho"
    Bluebear avatar 17.11.2008 16:38 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Doporučte nejlepší ISP pro domácnost
    Ale tak, si opravdu myslíš že 10-30% lidí to využívá legálně?

    Innocent until proven guilty. Presumpce neviny u nás, pokud vím, stále platí.

    V momentě, kdy se mi brutálně zpomalí připojení, protože všichni, kteří dřív stahovali distra přes torrent, budou nuceni je tahat přes HTTP, anebo v momentě, kdy mi kvůli hovadským blokováním nepůjde VPN připojení, tak vyrazím na UPC a budu na ně fakt sprostý.
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    17.11.2008 11:50 Radovan Garabík
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Doporučte nejlepší ISP pro domácnost
    Stejne to vsichni pouzivaji ke stahovani nelegalniho obsahu
    -- no neviem, ale mam pocit, ze az tak vela detskej pornografie a materialov propagujucich fasizmus sa nestahuje... a ine veci v nasich koncinach su vacsinou legalne. (Mozno si mal na mysli nelegalne stahovanie legalneho obsahu, ale na druhej strane, stahovanie je vacsinou legalne, ak to clovek pouzije pre svoju osobnu potrebu... zeby si mal na mysli nelegalnu distribuciu materialov, na ktore poskytovatelia nemaju distribucne prava? :-))
    kozzi avatar 17.11.2008 12:33 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Doporučte nejlepší ISP pro domácnost
    Tak pokud vim na slovensku je i stahovani nelegalni ne (myslim napr hudbu a filmy)? Jinak je pravda ze pokud si u nas stahnu nejakej film tak v podstate nic neporusuji, ale to se mozna casem zmeni a hlavne je problem ze to stejne vetsinou sdilim coz uz nelegalni je.
    Linux je jako mušketýři "jeden za všechny, všichni za jednoho"
    17.11.2008 18:16 Radovan Garabík
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Doporučte nejlepší ISP pro domácnost
    Pokial viem, tak to nelegalne nie je:

    § 24 autorskeho zakona, ods. 1)

    """Rozmnoženinu zverejneného diela môže fyzická osoba vyhotoviť bez súhlasu autora pre svoju osobnú potrebu a na účel, ktorý nie je priamo ani nepriamo obchodný; za také použitie nevzniká povinnosť uhradiť autorovi odmenu."""

    Dalej sa pise, ze sa to netyka pocitacoveho programu ani databazy ani literarneho diela a inych, ale filmy a hudba (v zvukovej podobe) tam spomenute nie su

    Dalej § 32:

    (1) Súhlas autora sa nevyžaduje na vyhotovenie rozmnoženiny diela, ktoré je dočasné alebo náhodné a je neoddeliteľnou a podstatnou časťou technologického postupu, ak jeho jediným účelom je oprávnené použitie diela alebo uskutočnenie prenosu diela v komunikačnej sieti medzi tretími osobami sprostredkovateľom, ak nemá samostatnú majetkovú hodnotu.

    (2) Za použitie diela podľa odseku 1 nevzniká povinnosť uhradiť autorovi odmenu.

    Cize ja by som argumentoval, ze zdielanie niecoho cez P2P siet je v poriadku podla § 32 lebo je nevyhnutne na to, aby som dielo "opravnene pouzil" podla § 24 pre svoju osobnu potrebu na neobchodne ucely. IANAL.
    kotyz avatar 18.11.2008 10:29 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Doporučte nejlepší ISP pro domácnost
    P2P neni nevyhnutelny, muzes si to stahnout treba z rapidu nebo nakyho ftp a navic ti to nejspis i pude rychlejs. A pri tom to nikomu nenasdilis takze to bude jen pro tvoji osobni potrebu a nemuzou na tebe kvuli nejakymu sireni a distribuci. Takze az na to P2P souhlas se vsim.
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    kotyz avatar 18.11.2008 10:23 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Doporučte nejlepší ISP pro domácnost
    Ja sem proti. Nezalezi na tom co pres to kdo stahuje, ale jednou nabizeji pripojeni k celymu internetu a nechavaji si ho zaplatit, tak at si ty omezeni strci nekam. Az budou nabizet pripojeni jenom k dejme tomu seznamu, novinkam, zive a icq s emailem a bude to tak jasne uvedeno tak nereknu ani popel. A O2 je podle me s tim neomezene omezenym internetem za 300,- kterej stoji ve finale pokazdy minimalne tisicovku jeste horsi.
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    kozzi avatar 18.11.2008 12:12 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Doporučte nejlepší ISP pro domácnost
    Me by nevadiloto že se rozhodly proste poskytovat omezeny pristup do site internet, ale je na houby to že omezí internet i těm, kteří už jejich služby využívají a v době kdy si je pořídili tak byl neomezenej. Takže by bylo správné aby stávajícím zákazníkům poskytovali stále stejné služby, jako doposud. A jen novým zákazníkům služby omezené, jelikož ti už o omezení ví a mohou se dle toho rozhodovat. Jenže takto to nikdy neudělají. Zvláštní je že když zvedli rychlosti, tak jim přišlo normální nechat starým zákazníkům jejich rychlosti a nové rychlosti nabýzet jen novým zákazníkům :D
    Linux je jako mušketýři "jeden za všechny, všichni za jednoho"
    kotyz avatar 18.11.2008 20:19 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Doporučte nejlepší ISP pro domácnost
    Jo, sou to pekny mrchy. Omezeni pro vsecny, vyhody jen novejm zakaznikum.

    Clovek si plati pripojeni k netu, premium na rapidu a odvadi dan z kazdyho existujiciho pametovyho media snad jen s vyjimkou tuzek a papiru, kupuje originalni CD a DVD kdyz ma tu moznost a ani by mu neprali jednou za cas si sosnout neco pro vlastni potrebu ...

    To je hnus velebnosti, kam sme to dojeli!?

    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Cohen avatar 17.11.2008 11:35 Cohen | skóre: 21 | blog: Drobnosti | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Doporučte nejlepší ISP pro domácnost

    NETBOX (pokud jsi v dosahu, nevím, odkud jsi).

    OpenPGP key fingerprint: 489C 5EC8 0FD6 2BE8 9E59 B4F7 19C1 3E8C E0F5 DB61 (https://www.fi.muni.cz/~xruzick7/pgp-klic/)
    17.11.2008 11:49 Wire64 | skóre: 7 | blog: wireblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Doporučte nejlepší ISP pro domácnost
    to je skutečně luxus. Ovšem nedosažitelně daleko :-(
    17.11.2008 13:33 alfonz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Doporučte nejlepší ISP pro domácnost
    nebo nějaký free sítě, třeba www.pilsfree.net, ale nevím odkud jsi;)
    17.11.2008 14:00 Ctirad Feřtr | skóre: 43 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Radiokomunikace nebrat!
    Velmi důrazně bych varoval před ADSL od českých radiokomunikací. Pokaždé, když si u nich někdo z mého okolí službu objednal, skončilo to těžkým průserem. V reklamě slibují hory doly, ale realita je úplně jiná.

    Naposledy se nachytal jeden kamarád, který chtěl upgradovat z 2Mbit VOL na 20Mbit ČR. Telefonicky i mailem se nechal ujistit, že na jeho čísle 20Mbit zřídit možné je, tak do toho šel s tím, že i kdyby to nakonec blblo a jel jenom 8Mbit, tak to bude pořád hodně velký skok proti stávajícím 2Mbit. Musel nicméně zkousnout to, že díky průtahům ze strany O2 bude měsíc bez internetu. To by se ještě dalo chápat.

    Ale pak to začalo. Přišel samoinstalační balíček jako dobírka za >2000Kč s tuctovým modemem, co na maloobchodě nestojí ani polovic. Takovouhle "drobnost" vám nikde neřeknou. A navíc zatímco smlouva byla na 20MBit, na lístku s konfigurací v samoinstlačním balíčku bylo 8Mbit. WTF? Pár dní na to mu přišla faktura na nějakých 260Kč za týden připojení k internetu, které v tu dobu ještě vůbec nebylo (ani nemělo být) aktivní. WTF???

    Až dosud to nicméně pořád vypadalo, že jde jenom o omyl a po vyjasnění bude všechno OK. Ani omylem. V den D, kdy to měli zapnout se sice na modemu rozsvítila kontrolka synchronizace, ale k navázání komunikace už nedošlo. Volalo se tedy na jejich zákaznickou linku. Tarif 10Kč/min a nic se tam nedozvíte! Maximum, co tam umí, je přečíst vám ty údaje z papíru, co jste dostali k samoinstalačnímu balíčku. Nic víc. Vlastně ještě můžete nahlásit poruchu. Stalo se. Takže volali z poruch a tvrdili, že u nich je všechno v pořádku (jak jinak), nicméně z nich vypadlo, že na inkriminovaném čísle je maximální rychlost 4Mbit. WTF?!?!?! To fakt nevědli dřív? Pak by se jejich nabídkou nikdo nezabýval. Druhý den se internet rozejel, asi na půl dne. Reálná rychlost kolem 1Mbit/s a k tomu děsné výpadky. Pak to zase chcíplo a za posledních 14 dní to občas tímhle způsobem naběhne a zase chcípne. Vyzkoušeno i s jiným modemem se stejným výsledkem. Fakt boží. Ať žijí České Radiokomunikece :-(

    Heron avatar 17.11.2008 14:11 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Radiokomunikace nebrat!
    Tak u nás máme s ČR zkušenosti dosti opačné. Přepnutí z nízkého tarifu na 20Mbit/s (to že to nepojede 20 nám bylo jasné, ale průmér 12 na down bylo příjemné překvapení), bylo hotovo za 3 min po položení telefonu.
    17.11.2008 14:57 Ctirad Feřtr | skóre: 43 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Radiokomunikace nebrat!
    Tak buď rád a doufej, že nebudeš mít problémy. Už jenom ten vyděračský tarif na zákaznickou linku + operátoři, kteří nejsou schopní sdělit ani základní informace (třeba jestli je služba na daném čísle aktivní nebo ještě ne) jsou myslím dostatečné vyrování.
    17.11.2008 14:59 Wire64 | skóre: 7 | blog: wireblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Radiokomunikace nebrat!
    já měl s ČRA taky dobré zkušenosti. Dnes jsem jim volal a byli ochotni cokoli řešit. Na UPC nemají ani nonstop linku pro zákazníky.
    Václav 18.11.2008 12:15 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Radiokomunikace nebrat!
    Také s nimi mám velmi dobrou zkušenost. Máme 12Mb pro náš dvoubytový privát (8 lidí celkem) a s rychlostí je vše v pořádku, žádné výpadky, torrent taky bez problémů. (no, router už to nenese nejlépe a zvedá se krapet latence, takže pauzujeme stahování když spolubydlící paří Counter Strike, ale to není chyba ČR…)
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    17.11.2008 14:46 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Doporučte nejlepší ISP pro domácnost
    Co poruba.net? Sice jsou czfree jen tak trosku, ale se svoji optikou skoro vsude smele konkurujou upc a televykukum.

    Zdenek
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    18.11.2008 13:17 filo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Doporučte nejlepší ISP pro domácnost
    802.cz jsi zkoušel ? Beru od nich net cca 4 roky a prozatím spokojenost.
    Max avatar 18.11.2008 14:39 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Doporučte nejlepší ISP pro domácnost
    Wow, ty se pochlapili :) Vím o nich, ale vždy jsem u nich koukal na telefonní služby a internet jsem přehlížel. Přemýšlím, že na ně přejdu, pokud budu v dostupné lokalitě. Hlavním důvodem by pro mne byl ten upload, jenž UPC má opravdu mizerný. A cenově by byl levnější o 300,- To se mi líbí :).
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    19.11.2008 13:09 Hm
    Rozbalit Rozbalit vše Mam ADSL od SkyNet,
    asi jejich nejlevnejsi verzi pres Telecom, a jsem spokojen. Nejsem ovsem zadny brutalni stahovac. Rychlost (zatim?) jen 2 Mb (vic ted ani nepotrebuji), v cene 12 GB dat mesicne (ani nevyuziji), zadny FUP, pevna verejna IP. Provoz spolehlivy bez propadu rychlosti (download obvykle > 1500 Kb), za dobu pouzivani (ze by 3 roky?) snad jen jedna planovana dopredu oznamena asi 2h nocni odstavka (jinak nekolik neohlasenych, divne resenych havarii Telecomu). Vzdy vstricne jednani at uz mailem nebo telefonem. (pozn.: jejich zamestnanec nejsem)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.