abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 19:11 | Nová verze

    Open source RDP (Remote Desktop Protocol) server xrdp (Wikipedie) byl vydán ve verzi 0.10.0. Z novinek je vypíchnuta podpora GFX (Graphic Pipeline Extension). Nová větev řeší také několik bezpečnostních chyb.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    Rocky Linux byl vydán v nové stabilní verzi 9.4. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:22 | Bezpečnostní upozornění

    Dellu byla odcizena databáze zákazníků (jméno, adresa, seznam zakoupených produktů) [Customer Care, Bleeping Computer].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 21:11 | Zajímavý článek

    V lednu byl otevřen editor kódů Zed od autorů editoru Atom a Tree-sitter. Tenkrát běžel pouze na macOS. Byl napevno svázán s Metalem. Situace se ale postupně mění. V aktuálním příspěvku Kdy Zed na Linuxu? na blogu Zedu vývojáři popisují aktuální stav. Blíží se alfa verze.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 23
    včera 14:33 | Pozvánky

    O víkendu 11. a 12. května lze navštívit Maker Faire Prague, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    8.5. 21:55 | Nová verze

    Byl vydán Fedora Asahi Remix 40, tj. linuxová distribuce pro Apple Silicon vycházející z Fedora Linuxu 40.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 19
    8.5. 20:22 | IT novinky

    Představena byla služba Raspberry Pi Connect usnadňující vzdálený grafický přístup k vašim Raspberry Pi z webového prohlížeče. Odkudkoli. Zdarma. Zatím v beta verzi. Detaily v dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    8.5. 12:55 | Nová verze

    Byla vydána verze R14.1.2 desktopového prostředí Trinity Desktop Environment (TDE, fork KDE 3.5). Přehled novinek v poznámkách k vydání, podrobnosti v seznamu změn.

    JZD | Komentářů: 0
    7.5. 18:55 | IT novinky

    Dnešním dnem lze již také v Česku nakupovat na Google Store (telefony a sluchátka Google Pixel).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    7.5. 18:33 | IT novinky

    Apple představil (keynote) iPad Pro s čipem Apple M4, předělaný iPad Air ve dvou velikostech a nový Apple Pencil Pro.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (63%)
     (8%)
     (13%)
     (16%)
    Celkem 150 hlasů
     Komentářů: 11, poslední dnes 18:00
    Rozcestník

    Linuxové herní novinky – červenec 2013

    13. 8. 2013 | Jiří Komárek | Hry a zábava | 5885×

    V Cryteku hledají linuxového programátora, objevila se nová verze Mupen64Plus, pro Linux vyšly hry Dota 2, Duke Nukem 3D Megaton Edition, Left 4 Dead 2, Forgotten Myths, RUSH a EDGE, The Raven: Legacy of a Master Thief, The Book of Unwritten Tales, Legends of Aethereus, The Grave Digger a s novými verzemi přicházejí Minecraft a Spiral Knights. První prázdninové linuxové herní novinky jsou tu.

    Obsah

    Crytek hledají linuxového programátora

    link

    Crytek, tvůrci CryENGINE, hledají do týmu týmu linuxového programátora. Náplň práce: udržování linuxové verze jejich enginu. Přidáním informace, že daný engine využívají herní pecky jako Crysis, Warface, Ryse: Sons of Rome či původní Far Cry je snad všem vše jasné. Navíc by měli zbystřit místní programátoři grafických enginů a začít pravidelně sledovat stránky Cryteku, zda-li se náhodou nepouští do expanze na další unixové platformy.

    Mupen64Plus

    link

    Kdo však raději dá přednost starším prověřeným klasikám, rád sáhne čas od času na nějaký ten emulátor. Pokud jste zažili dobu Nintenda64, pak vás potěší nová verze jeho emulátoru Mupen64Plus. Ta nese označení 2.0 a po čtyřech letech vývoje s sebou přináší podporu architektur ARM a PPC, stejně tak podporu pro běh přes MINGW, podporu pro knihovnu SDL 2.0, podporu zvukové knihovny speexdsp, možnost změny okna, podporu běhu s OpenGL ES 2.0, autokonfigurace pro různé herní ovladače, bugfixy a hlavně vyladění běhu spousty her.

    Dota 2

    link

    Pár dní po vydání verze pro Windows vyšla i linuxová verze této legendární hry, která kdysi vznikla jako mód Warcraftu III. Dota 2 v sobě kombinuje prvky strategie s RPG. Ve hře si vyberete jednoho ze stovek hrdinů, utvoříte tým po pěti hráčích a spolu se svými spolubojovníky se vydáte zničit své nepřátele. Strategické prvky hry jsou obsaženy ve způsobu boje, neboť postavy ovládáte podobně jako v původním Warcraftu III, tj. pohledem shora. RPG je naopak obsaženo v možnosti vylepšovat svého hrdinu, jeho vlastnosti a schopnosti.
    Dota 2 je exkluzivně distribuována Steam. A cena? Zdarma! Placeny jsou pouze a jen různé vizuální změny.

    Linuxové herní novinky 07/2013 Linuxové herní novinky 07/2013 Linuxové herní novinky 07/2013

    Duke Nukem 3D Megaton Edition

    link

    Hail to the King, baby! Atomový vévoda konečně vyšel v betaverzi i pro Linux. Tato legendární FPS snad ani nepotřebuje nikterak představovat, za zmínku stojí snad pouze ono slovní spojení „Megaton Edition“. Za tímto názvem se skrývá edice, která obsahuje kromě původní hry (spouštěné přes DOSBox) i Duke Nukem 3D: Atomic Edition, která obsahuje všechny čtyři původní epizody, Duke Caribbean: Life's a Beach, kde na vás kromě spoře oděných žen čekají i stará známá prasata ve fešáckých letních košilích, Duke It Out in D.C., kdy budete před nájezdem vesmírných potvor bránit místa jako je Bílý dům či hlavní sídlo FBI a konečně Duke: Nuclear Winter, kde potkáte vaše nepřátele se santovskou čepicí na hlavě či rovnou s parohy jeho sobů.
    Cena za tohoto krasavce je 10 €. Shake it, baby!

    Linuxové herní novinky 07/2013 Linuxové herní novinky 07/2013 Linuxové herní novinky 07/2013

    Left 4 Dead 2

    link

    Monstra z vesmíru nejsou jediným problémem, kterému čelí naše planeta. Daleko horší jsou lidé. Respektive to, co se z nich stane po smrti. Valve vydává linuxový port známé hororové střílečky Left 4 Dead 2. V této hře si tam můžete nejen sami v klidu užívat nikdy nekončící střelbu do nemrtvých, ale taktéž můžete jít do akce s kamarády a plnit zadané cíle kooperativně a nebo zkusit některý z dalších dostupných módů.
    Hra je dostupná, jak jinak, přes Steam za 20 €.

    Linuxové herní novinky 07/2013 Linuxové herní novinky 07/2013 Linuxové herní novinky 07/2013

    Forgotten Myths

    link

    Duke je sice neopakovatelný, Left 4 Dead hrozivé, ale FPS je pro Linux i bez nich dost. Co ale citelně chybí jsou karetní hry. Ne, teďka nemyslím Solitare, ale spíše virtuální verze sběratelských karetních her ala Magic: The Gathering. A právě jednou takovou je Forgotten Myths, která čerstvě vydala linuxovou verzi a nyní se snaží přes Greenlight dostat na Steam.

    Princip hry je takový, že na začátku si vyberete jednu ze tří stran, za kterou budete bojovat, a zdarma dostanete základní výbavu. Poté můžete dále zdarma hrát, zpoplatněna jsou až různá vylepšení a další karty. Na ty si sice můžete vydělat i samotným hraním, ale jednak je to dost zdlouhavé a jednak se přes skutečné peníze snadněji dostanete k některým vzácnějším kartám. Cena za balíček vylepšení začíná na půl dolaru, což je lákavá cena za možnost porazit kamaráda přes internet, neboť se jedná o on-line hru.

    A princip hry? Pokud jste někdy hráli některou ze sběratelských her, nejlépe již zmiňované Magic: the Gathering, budete téměř hned vědět co a jak.

    Linuxové herní novinky 07/2013 Linuxové herní novinky 07/2013 Linuxové herní novinky 07/2013

    RUSH a EDGE

    link

    Herní studio Two Tribes to s kostičkami prostě umí. Skutečně! Jako důkaz poslouží dva nové přírůstky do linuxového herního puzzle světa. Tím prvním je RUSH, což je cokoliv, jen ne lehká puzzle hra, ve které máte za úkol dostat poskakující kostičky do „domečku“. Jak prosté, že, tím spíše, pokud vás kostičky poslouchají. Ovšem poslouchají vás jen potud, pokud jim dáváte dostatečné příkazy. A navíc kostičky jedné barvy patří tam a ty druhé zase jinam. Když přidáte 3D herní svět, váš mozek si při hraní rozhodně neodpočine.
    A neodpočine si ani při druhé z jmenovaných her, EDGE. Tady pro změnu plně ovládáte kostku, která hýbe herním světem. A cílem je, jak jinak, přinést dobro na tento svět. Tedy porazit temnou kostku.
    První jmenovanou, RUSH, najdete na Steamu za 4,50 €, tu druhou, EDGE, tamtéž, ovšem již za 7 €.

    Linuxové herní novinky 07/2013 Linuxové herní novinky 07/2013 Linuxové herní novinky 07/2013

    The Raven: Legacy of a Master Thief

    link

    The Raven: Legacy of a Master Thief, je první ze série tří příběhů v 3D adventuře z kriminálního prostředí ze šedesátých let dvacátého století. V roli švýcarského policisty se vydáte do Paříže, abyste pomohl svému kolegovi ve vyšetřování zločinu a příběh vás nakonec zavede až do Egypta, kde... A to záleží již na vás, jak celá story skončí. Ovšem poté, co hru dohrajete, ji budete moci hrát znovu: za druhou stranu. V roli pachatele se budete snažit uniknout před zákonem a ze všech sil budete usilovat o pokud možno jiný konec, než ten, který jste si přál v první fázi hry.
    První díl The Raven: Legacy of a Master Thief je možno zakoupit přes Steam za 25 €, komplet sérii je možné si předobjednat za 30 €.

    Linuxové herní novinky 07/2013 Linuxové herní novinky 07/2013 Linuxové herní novinky 07/2013

    The Book of Unwritten Tales

    link

    Humorně pojatá, klikací adventura z nádherně graficky propracovaného světa. Co víc si přát. Přesně taková je klikací adventura The Book of Unwritten Tales. Mortimer MacGuffin, starý skřítčí archeolog totiž našel artefakt, jehož držitel má tu moc definovat osud světa. A tak se krom našich čtyř hlavních hrdinů, ze kterých si při hraní můžete vybrat a využívat tak jejich předností, vydává na pouť i Armáda Stínů.
    Za vegetariánskými draky či dobromyslnými zombiemi se můžete vydat přes Steam za 20 €.

    Linuxové herní novinky 07/2013 Linuxové herní novinky 07/2013 Linuxové herní novinky 07/2013

    Legends of Aethereus

    link

    Opět fantasy svět, který je svírán konflikty, opět s krásnou grafikou, ovšem v této hře spíše než mozek budete potřebovat svaly. Minimálně ty virtuální. Legends of Aethereus je klasickou RPG z fantasy světa, ve které se vydáte za obyvatele Nexus City-State, poslední naděje světa Aethereus, bojovat proti nájezdům hordy Khagal Tribes. Spolu s dalšími bojovníky tak budete on-line stát bok po boku proti nejrůznějším nepřátelům na mnoha rozmanitých lokalitách.
    Hra se v současnosti snaží dostat na Steam přes Greenlight, ovšem již teď si ji můžete koupit přes Greenman Gaming za 22,50 €.

    Linuxové herní novinky 07/2013 Linuxové herní novinky 07/2013 Linuxové herní novinky 07/2013

    The Grave Digger

    link

    Karetních her je pro Linux možná docela málo. Co však na linuxové herní scéně chybí zcela úplně, je hra, kde byste v roli hlavního hrdiny obcházeli hřbitovy, vykopávali hroby a utíkali před duchy zemřelých. Tedy, alespoň donedávna bych tvrdil, že něco takového pro Linux zcela téměř jistě neexistuje. Naštěstí tomu tak již dneska díky Home Groan Games není, neboť toto herní studio právě vydalo svoji akční adveturu The Grave Digger. V této hře ovládáte postavu, která se po nocích místo do postele vydává na hřbitovy, kde jí není nic svaté. Místo toho, aby umrlé nechala v klidu odpočívat, snaží se jim vybílit jejich nové příbytky.
    Pokud již teď máte jasno, co budete příští noc dělat, nachystejte si 5 € a vydejte se na Desuru. Pokud však stále váháte, poohlédněte se tamtéž po demo verzi.

    Linuxové herní novinky 07/2013 Linuxové herní novinky 07/2013 Linuxové herní novinky 07/2013

    Minecraft 1.6.1

    link

    Nejen velkými distribučními sítěmi linuxový herní svět živ jest. Mezi zřejmě nejpopulárnější hry pro Linux patří Minecraft, hra, ve které si herní svět z pohledu první osoby přetváříte k obrazu svému. A ta hned první červencový den vydala novou verzi 1.6.1, kde asi největší novinkou je přidání koní. Ty si však nejdříve musíte najít, ochočit, krmit, zapustit, a až poté je možné na nich cválat po širém světě a skákat přes překážky. Stanou-li se vašimi společníky, určitě oceníte i nově přidanou zbroj právě pro ně. Ovšem nemáte-li tak vysoké cíle, určitě si vystačíte s dalšími přidanými zvířaty, a to oslem a mulou. S nimi pak budete moct lehčeji hledat nově přidané olovo či zpracovávat jíl na vypálený jíl či malovaný vypálený jíl. A dostanou-li vaši čtyřnozí přátelé hlad, určitě přijde vhod nově přidaný balík sena.

    Linuxové herní novinky 07/2013 Linuxové herní novinky 07/2013 Linuxové herní novinky 07/2013

    Nový patch pro Spiral Knights

    link

    Fantasy MMORPG Spiral Knights vydala nový patch, který přináší nemálo novinek. Po dosažení druhé hodnosti přibudou nově tři hlavní hrdinové: ohnivý Drakon, pobožný Seraphinx nebo temný Maskeraith. Nově také můžete zkoumat a vynalézat v biotechnologické laboratoři, která se nachází na místě zvaném Haven. Zde můžete jednak rozvinout některou ze svých schopností, ale třeba i získat informace jak se starat o svého hlavního hrdinu či přetvořit nějaký ten minerál v jídlo. Změněno bylo v tomto patchi též užití energie pro jednotlivé operace, vyvážení obtížnosti a systém pro vzkříšení hlavního hrdiny. Plus přibyla nová místa a spousta dalších věcí.

    Linuxové herní novinky 07/2013 Linuxové herní novinky 07/2013 Linuxové herní novinky 07/2013

    Závěr

    link

    Producenti her zřejmě dobře chápou, že spousta volného času se o prázdninách dá využít rozličným způsobem a proto připravili hned v červenci pořádnou sadu her. Uvidíme, zda-li trend setrvá i pro srpen, nebo jestli si dají naopak chvíli pauzu.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    vain avatar 13.8.2013 07:37 vain | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – červenec 2013
    Včera se dokonce začalo spekulovat o tom, že by pro Linux mělo vyjít Metro 2034 a možná i Metro 2033. To by byl docela dobrý zářez. Kéž bych se dočkal i trojice Stalkerů, ale to asi nehrozí.
    If the only choice you've got is to do the wrong thing, then it's not really the wrong thing, it's more like fate.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 13.8.2013 09:09 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – červenec 2013
    Hehe, Phoronix dokonce prohlásil, že už vyšlo... co na to říct.
    vain avatar 13.8.2013 09:40 vain | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – červenec 2013
    No byla o tom diskuse pod tím článkem na Phoronixu, ono se to totiž objeví v knihovně mezi Linuxovými hrami těm, co to mají už koupené pro Windows. Ale po stažení to hlásí že chybí binárka pro spuštění. Na Phoronixu jsou někteří moc rychlí se svými závěry, hlavně být první, až pak se to vyzkouší. Je to v článku doplněné, že to vlastně až tak ještě nevyšlo. Phoronix je třeba brát s rezervou ;-)
    If the only choice you've got is to do the wrong thing, then it's not really the wrong thing, it's more like fate.
    AsciiWolf avatar 13.8.2013 12:25 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – červenec 2013
    Na druhou stranu, Phoronix zcela nekecal - dle SteamDB.info je u Metro: Last Night skutečně nějaký neveřejný "linux" branch...

    Mimochodem, před hodinou se zmínka o Linuxu objevila i u legendárního System Shocku 2. ;-)

    vain avatar 13.8.2013 14:44 vain | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – červenec 2013
    O Steamdb vím, taky na něj odkazuji u mého prvního komentáře. Phoronix ale kecal v tom, že "Game Is Out For Linux", což jaksi není ;-)
    If the only choice you've got is to do the wrong thing, then it's not really the wrong thing, it's more like fate.
    Ravensun avatar 13.8.2013 15:48 Ravensun | skóre: 11 | blog: Ravensun's blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – červenec 2013
    Cože System Shock 2 na linuxu? =O Oh my god! Ty opravdu existuješ a vyslyšel jsi mé tajné přání :)
    Gentoo je můj poslední velký linux test...
    14.8.2013 09:35 2X4B-523P | skóre: 38 | blog: Zelezo_vs_Debian
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – červenec 2013
    +1
    14.8.2013 21:46 Love_Dali | skóre: 24
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – červenec 2013
    MNO, tak to už vyslysel snad dávno ne? Mam SS2 koupeny na Gogu a neměl jsem nejmenšího problémů s Winem.. ;)
    Ravensun avatar 14.8.2013 23:41 Ravensun | skóre: 11 | blog: Ravensun's blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – červenec 2013
    Já vím, že s wine a s tím patchem jádra hry to funguje, ale já tu jásám nad SS2 pro linux. Né SS2 pro Windows spuštěný skrze wine pod linuxem. To je trochu rozdíl.
    Gentoo je můj poslední velký linux test...
    AsciiWolf avatar 15.8.2013 00:29 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – červenec 2013
    Tak to tě bohužel nepotěším. Vypadá to, že ten port SS2 pro Linux nebude nativní, nýbrž bude využívat Wine; viz SteamDB. :-(
    AsciiWolf avatar 13.8.2013 12:20 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – červenec 2013
    Kéž bych se dočkal i trojice Stalkerů, ale to asi nehrozí.
    +1 :-(
    Salamek avatar 14.8.2013 10:38 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – červenec 2013
    Metro pro linux? Must have!
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    vain avatar 14.8.2013 11:56 vain | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – červenec 2013
    Tak potvrzeno jedním z vývojářů. Jsou prý ale na začátku portování, takže datum vydání není známo.
    If the only choice you've got is to do the wrong thing, then it's not really the wrong thing, it's more like fate.
    14.8.2013 22:04 Love_Dali | skóre: 24
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – červenec 2013
    Vzhledem k tomu, ze i jejich Win verze jsou nehorázně špatně optimalizovaný, tak mě poněkud jímá strach..
    vain avatar 15.8.2013 06:45 vain | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – červenec 2013
    Já hrál jen Metro 2033 na letitém Core2Duo a GeForce 9800 GT na dost vysoké detaily a 1920x1200 a neměl jsem problém. Jak je na tom Metro 2034 (tedy Last Light) nevím, co je Steam pro Linux, nenakupuji hry, které Linux nepodporují, takže, ačkoliv se mi první Metro moc líbilo, do dvojky nejdu, pokud nebude port pro Linux, samozřejmě.

    Jinými slovy, nevím jak dvojka, ale na enginu jedničky se mi nezdálo nic "neoptimalizovaného".

    Navíc, Valve si portování na Linux strašně pochvalovalo, jak to pomohlo v optimalizacích i pro Windows verzi, takže jestli se ti engine Metra nezdál, možná bude port lepší ;-)
    If the only choice you've got is to do the wrong thing, then it's not really the wrong thing, it's more like fate.
    15.8.2013 12:35 Love_Dali | skóre: 24
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – červenec 2013
    Uvidíme, necháme se překvapit. Jenom vím, že jsem zkoušel (2033) na několika kompech DX11 a nepoužitelný. Teď mám core i5 @ 2,5GHz k tomu 2GB 555m a tam ta dx11 podpora taky nic moc. Koupeno mám na steamu zatím právě jenom 2033, tak jsem zvědav. Nejdřív se mi však musí laptop vrátit od doktora :(
    D.A.Tiger avatar 13.8.2013 16:45 D.A.Tiger | skóre: 8 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – červenec 2013
    A Betheseda nic... Pyrranha Bytes taky nic...., atd... :-( Legends of Aethereus je zase "jen" on-line. Ach jo. Beeeeeeee :'-(

    Havran vypadá takhle dost dobře. Hrál to už někdo, prosím? Má cenu za to dát tech cca 8 kil?
    Radost z toho, že někdo objeví něco nového, je omyl starý 6000 let... (Jean Paul) | anthill inside
    13.8.2013 19:37 Hue | skóre: 6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – červenec 2013
    Do Minecraftu nebylo přidané olovo... Anglický název "Lead" v tomto případě znamená laso, za které je možné vést zvířata nebo je s ním přivázat k plotu.
    13.8.2013 19:45 LazyFish
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – červenec 2013
    A taky by bylo fajn psát buď major verze (tj. 1.6) nebo aktuální verzi (což je 1.6.2). Protože napsat tam zabugovanou verzi...
    13.8.2013 23:01 xkomczax | skóre: 51 | blog: proste_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – červenec 2013
    Když ona toho 1. července vyšla verze 1.6.1, ve které se oficiálně poprvé objevily ty velké změny. Tady bych asi úplně nesouhlasil.
    13.8.2013 22:59 xkomczax | skóre: 51 | blog: proste_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – červenec 2013
    To dává smysl, u "koňské" verze... Za chybu se omlouvám.
    14.8.2013 09:37 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – červenec 2013
    Proste voditko.. Ja si novy Minecraft ale nezahraju - ty zmeny mi prijdou trochu jako "Lego pro devcata", dokud nebude novy RedPower 2 tak to IMHO nema vyznam.
    Milhouse avatar 14.8.2013 09:33 Milhouse | skóre: 15 | blog: MilhouseLand
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – červenec 2013
    Nevím kdy višel, ale včera jsem na Steamu zakoupil Strike Suit Zero. Není označen pro Linux, ale po zakoupení Win verze se stáhnul v Ubuntu a fachá. :)
    "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"
    16.8.2013 18:57 sid
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – červenec 2013
    Dota2 pro linux? Zdarma? Produktivita si jde dát prázdniny...
    19.8.2013 19:46 Krt
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – červenec 2013

    Tak prave vyslo pro linux i toto :

    Wargame Airland Battle

     

    http://store.steampowered.com/app/222750/?snr=1_7_15__13

     

    Jelikoz mam tuto hru velice rad a navic ji ted muzu hrat i na tucnakovi, nemohl jsem si tento post odpustit. Zatim open beta a jeste jsem nevyzkousel performance. Jeji predchudce ale slape na ATI pod linuxem stejne dobre jako na widlich.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.