abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 03:22 | Zajímavý článek

    V aktuálním příspěvku na blogu počítačové hry Factorio (Wikipedie) se vývojář s přezývkou raiguard rozepsal o podpoře Linuxu. Rozebírá problémy a výzvy jako přechod linuxových distribucí z X11 na Wayland, dekorace oken na straně klienta a GNOME, změna velikosti okna ve správci oken Sway, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 00:11 | Nová verze

    Rakudo (Wikipedie), tj. překladač programovacího jazyka Raku (Wikipedie), byl vydán ve verzi #171 (2024.04). Programovací jazyk Raku byl dříve znám pod názvem Perl 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:44 | Nová verze

    Společnost Epic Games vydala verzi 5.4 svého proprietárního multiplatformního herního enginu Unreal Engine (Wikipedie). Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    26.4. 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    26.4. 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 9
    26.4. 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 44
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (75%)
     (8%)
     (2%)
     (15%)
    Celkem 858 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Měření WiFi signálu v jazyce C

    22. 2. 2016 | Karel Kulhavý | Návody | 12747×

    Řekněme, že máme notebook s jednou WiFi kartou a chceme v C vypisovat sílu signálu a odstup od šumu na terminál, abychom našli optimální pozici notebooku. Člověk by mohl čekat, že měření WiFi signálu v jazyce C bude složitější, ale linuxový kernel nám poskytuje data tak snadno přístupným způsobem, že je naprogramování příslušného programu. poměrně jednoduché.

    V souborové hierarchii /proc, což jsou speciální soubory generované linuxovým kernelem, je soubor jménem /proc/net/wireless, kde se zobrazují aktuální monitorovací data o bezdrátových kartách včetně síly signálu. A to jednoduchým textovým způsobem, který je možné automaticky parsovat funkcí sscanf jazyka C. Data v /proc/net/wireless se aktualizují několikrát do sekundy, a tak se hodí pro realtime optimalizaci polohy přijímače.

    Využít můžeme toho, že máme kartu jenom jednu. Nemusíme proto zjišťovat, která karta je která, a tuto v souboru potom hledat. To nám situaci značně zjednoduší.

    Bude uvedena na první datové řádce, a tak stačí přeskočit hlavičku, která je tvořena fixním počtem dvou řádků. Obsah souboru /proc/net/wireless vypadá například takhle:

    Inter-| sta-|   Quality        |   Discarded packets               | Missed | WE
     face | tus | link level noise |  nwid  crypt   frag  retry   misc | beacon | 22
     wlan0: 0000   61.  -49.  -256        0      0      0      0     11        0

    Slovo link označuje SNR a slovo level sílu signálu.

    Signál je minusový, protože jsou to decibely vůči miliwattu (dBm) a přijímaný výkon je typicky v řádu mikrowattů (-30 dBm), nanowattů (-60 dBm) nebo pikowattů (-90 dBm). Vysílač má typicky 100 miliwattů. Zřídka se nám podaří přijímač nacpat tak blízko vysílači, aby anténa zabírala 1/100 zorného pole vysílače, chytli jsme celý miliwatt a dBm bylo tak kladné.

    Hodit se nám mohou oboje hodnoty. Šum vzniká kromě přijímače také v kosmu a provozem ostatních WiFi i ne-WiFi bezdrátových komunikačních zařízení a také mikrovlnných trub.

    Vzhledem k malé vlnové délce a odrazům od místnosti vzniká částečně stojaté vlnové pole – nerovnoměrný signál v prostoru, kde velikost nerovnoměrností (vzdálenost mezi maximem a minimem dlouhodobé síly signálu) je na škále čtvrtiny vlnové délky, v našem případě je vlnová délka 12 cm a čtvrtina je 3 cm. Signál se tak může změnit ze silného na slabý posuvem notebooku o pouhé 3 cm.

    Také se může stát, že optimální odstup signálu od šumu a tedy optimální příjem bude v místě neoptimálního signálu – signál vysílače bude sice snížený, ale signál mikrovlnné trouby bude v tom místě zeslabený ještě o mnoho víc. Vzorek boulí v prostoru z vysílače a vzorek boulí v prostoru z rušiče jsou nezávislé, protože tyto dva signály mohou přicházet z různého směru a různé dálky, a tak interferovat mezi odrážejícími překážkami různým způsobem.

    Na druhou stranu síla signálu je údaj, který je jednodušší měřit, a tak mu člověk může víc důvěřovat. Měření SNR je složitější a může být například v kartě nebo ovladači zabugované nebo zatížené neočekávanými nebo nepředvídatelnými vedlejšími efekty implementace měření.

    Funkce read_quality načte dvě číselné hodnoty – SNR a síly signálu – ze souboru /proc/net/wireless. Začleněna do hlavního programu vypadá takto:

    #include <stdio.h>
    #include <unistd.h>
    
    float snr, signal;
    
    void read_quality(void)
    {
    	FILE *f;
    	int l;
    	char buf[4096];
    	f=fopen("/proc/net/wireless","r");
    	for (l=0;l<3;l++)
    		fgets(buf,sizeof(buf),f);
    	fclose(f);
    	sscanf(buf," %*s %*s %f %f",&snr,&signal);
    }
    
    int main(int argc, char ** argv)
    {
    	while(1){
    		read_quality();
    
    		printf("SNR=%6.1f, signal=%6.1f\n"
    			,snr
    			,signal
    		);
    		usleep(80000);
    	
    	}
    }

    Soubor /proc/net/wireless otevřeme pomocí funkce fopen(). Funkcí fgets načítáme řádky a přeskakujeme je. Poslední načtený řádek potom parsujeme funkcí sscanf. Třetí a čtvrté textové pole je číselná hodnota udávající odstup signálu od šumu (signal to noise ratio, SNR) a sílu signálu.

    Funkce main používá usleep 80 milisekund, aby chrlení čísel probíhalo požadovanou rychlostí. Použity byly proměnné float (globální proměnné snr a signal), protože v /proc/net/wireless jsou tečky, které normální celočíselné konverzi nechutnají. Navíc naznačují, že v lepších implementacích tam třeba budou desetiny decibelů.

    Při použití proměnných s desetinnou čárkou float, double, long double je potřeba vždy dát pozor, aby se předával správný druh pointeru, které funkce tisku nebo čtení očekávají (v našem případě konkrétně specifikace formátu %6.1f). Pokud se tyto neshodnou, program vyžije – interpretovat se budou náhodná binární data jako číslo s desetinnou čárkou, nebo přepisovat pár bajtů za proměnnou. V jazyce C existují také automatické konverze předávaných hodnot float na double. Pokud program vypisuje nuly nebo nesmysly, jsou tyto záležitosti častou příčinou.

    Ke kompilaci bude třeba mít nainstalovaný balík GCC. Program napíšeme do souboru wifi.c a zkompilujeme takto:

    gcc -o wifi wifi.c

    Po spuštění ./wifi vypadá výstup takto:

    SNR=  41.0, signal= -69.0
    SNR=  39.0, signal= -71.0
    SNR=  39.0, signal= -71.0
    SNR=  39.0, signal= -71.0
    SNR=  39.0, signal= -71.0
    SNR=  41.0, signal= -69.0
    SNR=  41.0, signal= -69.0
    SNR=  39.0, signal= -71.0
    SNR=  39.0, signal= -71.0
    SNR=  39.0, signal= -71.0
    SNR=  39.0, signal= -71.0
    SNR=  37.0, signal= -73.0

    Podařilo se nám vyrobit jednoduchý C program na měření signálu a odstupu signálu od šumu WiFi karty. Na něm mohou čtenáři vidět jednoduché textové rozhraní linuxového kernelu /proc/net/wireless i příklad jednoduchého programování v jazyce C se čtením ze souboru, parsováním číselných údajů, tiskem desetinných čísel a čekáním.

           

    Hodnocení: 36 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    22.2.2016 16:55 DD
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    A proc je to psano v C? nestacil by AWK, pripadne perl?
    Petr Tomášek avatar 22.2.2016 18:07 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    No, kdyby jen to, ale např. se ten program nevyrovná dobře se situací, kdy je v systému více wifi-karet...

    (P.S. Proč vlastně číst z /proc/, když informace lze sehnat přímo pomocí API? Teda, když už jsme u toho C-čka...)
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    kyknos avatar 22.2.2016 18:15 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    aby to bylo čitelné, neasi (proti perlu a awk)

    ale lepší by byl python :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    22.2.2016 22:07 Dirka | skóre: 15 | blog: dirka12345
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    heh tak awk jako je prasarna vetsinou, ale zrovna pro takovejto typ ulohy ho povazuju za prvni volbu ...

    tail -n 1 /proc/net/wireless | awk '{print "SNR " $3 ", Signal " $4 }'

    a v tom perlu by to taky nevypadalo nak moc hur ...
    22.2.2016 22:21 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    Pokud bych byl troll, tak bych napsal, ze ctyricetilety student ichtyologie neni tou spravnou osobou, ktera by mela posuzovat kvalitu a citelnost kodu a to tim spise, ze ona osoba nebyla schopna chodit vcas do prace u zamestnavatele, ktereho permanentne s gustem drze pomlouva.
    kyknos avatar 22.2.2016 22:31 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    1. nejsem ctyricetilety

    2. nejsem student ichtyologie

    3. nikoho nepomlouvam

    4. tipnul bych si, ze kodu jsem napsal vice a lepe nez ty :D
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    22.2.2016 22:40 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    Nemluvil jsem s tebou a uz vubec ne o tobe. Pouze jsem konstatoval, co bych napsal, pokud bych byl troll.

    1. 39 nebo 40? Par mesicu nehraje roli.

    2. Opet slovickaris. Studujes nejakou podobnou biologickou pseudovedu, aby ses mohl tvarit jako vedec. Blbe na tom je, ze z tebe, i diky veku, opravdovy vedec nebude.

    3. Tve vypady proti suse jsou co? Za sve problemy si muzes sam.

    4. Tipovat muzes. Tvuj kod jsem nevidel, takze netusim, zda byl lepsi nez muj. Treba ano. Ale hadal bych, ze ne, kdyz se zde honosis mnozstvim napsaneho kodu. Ale na ichtyologa programujes jiste dobre.
    kyknos avatar 22.2.2016 22:51 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    pseudovedu :D nafackuj si, a prestan jist, chodit k doktorovi a pouzivat pocitace :D
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    22.2.2016 23:00 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    Facky? Opet jsi agresivni? Doufam, ze mne zase nebudes vyzyvat na souboj. :-D
    pavlix avatar 22.2.2016 23:09 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    :D
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    23.2.2016 02:17 leosl
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    to nechceš, chytneš mastnovlasytýdu, skutečný předmět jeho bádání - bádá, jak ze svých vlasů extrahovat ropu
    Fluttershy, yay! avatar 22.2.2016 22:54 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    Pokud bych byl troll, tak bych napsal, [napsáno]
    Pouze jsem konstatoval, co bych napsal, pokud bych byl troll.

    (Odin je troll.) implikuje (Odin napsal [nějaké kecy].)

    Pravda.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    22.2.2016 23:01 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    Ty jsi zde chybel.
    23.2.2016 08:55 mankind_boost | skóre: 7 | Hliněná chýše, 5482/3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    :-D
    Jen skutečný mankind_boost je zárukou kvality.
    23.2.2016 21:56
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    skrytý komentář Náš administrátor shledal tento komentář závadným.

    trolling

    Zobrazit komentář
    22.2.2016 23:39 me
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    refaktorizace v shellu & awk. Rad by jsem videl reseni v Pythonu...
    #!/bin/bash
    
    while :; do
    awk '
    # BEGIN { snr=0.0; signal=0.0;}
    (FNR==3) { snr = $2; signal = $4;}
    END {printf("SNR=%6.1f, signal=%6.1f\n", snr, sig);}
    ' /proc/net/wireless
    sleep 8
    done
    
    Josef Kufner avatar 23.2.2016 00:00 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    Je lepší dát sleep do podmínky while, neboť pak je cyklus snadněji zabitelný. Nevýhodou je zdržení při spuštění, ale to obvykle nevadí.
    while sleep ...
    do
       ...
    done
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    23.2.2016 00:23 me
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    Tak jeste jednou a lepe; tak malo radku a tolik chyb jsem udelal; tak to dopadne, kdyz clovek podceni problem.. ;-)
    #!/bin/bash
    
    while sleep 0.08; do
    awk '
    # BEGIN { snr=0.0; signal=0.0;}
    (FNR==3) { snr = $3; signal = $4;}
    END {printf("SNR=%6.1f, signal=%6.1f\n", snr, signal);}
    ' /proc/net/wireless
    done
    
    23.2.2016 13:51 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    watch --interval=0.08 cat /proc/net/wireless

    Akorát v téhle podobě to není ani na blog. A ty globální proměnné v tom C kódu... :-/
    Quando omni flunkus moritati
    23.2.2016 11:17 Cabrón
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    import time
    
    while True:
    	with open("/proc/net/wireless") as f:
    		lines = f.read().split("\n")
    		tokens = lines[2].split()
    		
    		print("SNR=%6.1f, signal=%6.1f" %(float(tokens[2]), float(tokens[3])))
    	
    	time.sleep(80e-3)
    
    pavlix avatar 23.2.2016 11:43 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    Variace na totéž téma.
    from __future__ import print_function
    
    import time
    
    while True:
        with open("/proc/net/wireless") as stream:
            next(stream); next(stream)
            print("SNR={:6.1f}, signal={:6.1f}".format(*[float(n) for n in next(stream).split()[2:4]]))
        time.sleep(.08)
    
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    23.2.2016 12:23 me
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    Toto reseni nepocita s tim, ze v PC neni WiFi karta:
    Traceback (most recent call last):
      File "wlan.py", line 9, in <module>
        print("SNR=%6.1f, signal=%6.1f" %(float(tokens[2]), float(tokens[3])))
    IndexError: list index out of range
    
    Jendа avatar 23.2.2016 00:57 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    aby to bylo čitelné, neasi (proti perlu a awk)
    A já myslel, že člověka, který potkává DNA sekvence, nemůže nějaký Perl rozhodit :-)
    23.2.2016 10:00 gogol
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    Tipol by som si, ze tam mas Atheros, preto to ukazuje tak velke SNR pri signali -73dBm aj ked zjedotene ovladace sa od 2.6.31 sa v hodnote SNR dost podobaju. Bohuzial podobnost je zjednotena s kartami Atheros.
    23.2.2016 11:30 marek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    pavlix avatar 24.2.2016 10:32 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    Ten ale doufám nemusí cyklovat přes usleep.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    egg avatar 23.2.2016 16:32 egg | skóre: 20 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    Na nalezení vhodné polohy notebooku stačí v shellu
    watch -n 1 cat /proc/wireless
    a parsovat očima. :-)
    egg avatar 23.2.2016 16:35 egg | skóre: 20 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    /proc/net/wireless
    samozřejmě, sorry
    23.2.2016 21:56 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    Bystroushaak avatar 28.2.2016 15:47 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    Cool.
    24.2.2016 07:13 TM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    Ano. Je to velmi slabý článek. Nebýt obvyklé exhibice anarchisty Odina pod ním, člověk by se ani nepobavil. Tak to bylo smutné...
    pavlix avatar 24.2.2016 10:42 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    Článek je od začátku špatně. Když už tak by se měl jmenovat jak v céčku načíst dvě hodnoty z tabulky. Ten /proc/net/wireless by mohl být použit maximálně jako příklad. Ale určitě se najde mnoho lepších příkladů, kde se parsuje víceřádková tabulka. A jestli to správně chápu, tak by na tohle měl fungovat netlink a ten je socketový, takže nevyžaduje cyklus s usleep a zbytečné periodické probouzení.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    25.2.2016 13:30 ksjdhfjah
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    V první chvíli jsem měl pocit, že jsem na Rootu...
    pavlix avatar 25.2.2016 13:51 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    Bejvávalo.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    25.2.2016 15:24 ksjdhfjah
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    No právě... Já jsem ten dojem měl, až jsem si to přečetl.
    25.2.2016 19:03 David Indra | skóre: 15 | Prostějov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    Nechápu, co s tím článkem máte za problém. Pro mě, jako začátečníka to je fajn čtení. Dozvím se, kde v systému je info o wifi a taky vidím ukázku Céčka, což se mi hodí, protože v něm nepíšu. To všechno za minutu čtení. A to se, alespoň mně, vyplatí ;) Nejde o to, že to jde napsat líp... Je to jen demonstrační příklad. Jen název článku by mohl být jinak.

    Autorovi díky za článek ;)

    D.
    MaSo avatar 25.2.2016 20:39 MaSo | skóre: 15 | blog: MaSo | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    +1
    Webové síťové nástroje: http://nettools.mzettik.cz (pracuje se na tom - pomalu :-) )
    Josef Kufner avatar 26.2.2016 00:58 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    Ono by stačilo, kdyby tak byl článek prezentován. Teď to vyznívá jako pokročilý materiál a proto mnozí (celkem oprávněně) prskají.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    pavlix avatar 26.2.2016 08:12 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    Nechápu, co s tím článkem máte za problém. Pro mě, jako začátečníka to je fajn čtení. Dozvím se, kde v systému je info o wifi a taky vidím ukázku Céčka, což se mi hodí, protože v něm nepíšu. To všechno za minutu čtení. A to se, alespoň mně, vyplatí ;) Nejde o to, že to jde napsat líp... Je to jen demonstrační příklad.
    Mně osobně se třeba nelíbí, že ten demonstrativní příklad je prakticky jediný obsah článku. To je snad dostatečný důvod hodnotit článek podle demnostrativního příkladu, když není podle čeho jiného hodnotit.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    8.3.2016 12:36 zz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Měření WiFi signálu v jazyce C
    To je vtip?

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.