abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×

dnes 12:55 | Nová verze

Byla vydána verze 17.12.0 KDE Aplikací (KDE Applications). Přehled novinek v kompletním seznamu změn a na stránce s dalšími informacemi. Aplikace, které nebyly dosud portovány na KDE Frameworks 5, byly z KDE Aplikací odstraněny.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
dnes 03:00 | Komunita

Na Humble Bundle lze získat počítačovou hru Company of Heroes 2 (Wikipedie, YouTube) běžící také v Linuxu zdarma. Speciální akce končí v sobotu v 19:00.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
dnes 02:00 | Zajímavý software

Christian Kellner představil na svém blogu projekt Bolt řešící bezpečnost rozhraní Thunderbolt 3 na Linuxu. Pomocí příkazu boltctl nebo rozšíření GNOME Shellu lze komunikovat s démonem boltd a například zakázat neznámá zařízení a předejít tak útokům typu Thunderstrike nebo DMA.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
dnes 01:00 | Nová verze

Po půl roce vývoje od vydání verze 11.0 byla vydána verze 11.1 svobodného softwaru pro vytváření datových úložišť na síti FreeNAS (Wikipedie). Nejnovější FreeNAS je postaven na FreeBSD 11.1. Přehled novinek v příspěvku na blogu. Zdůraznit lze zvýšení výkonu OpenZFS, počáteční podporu Dockeru nebo synchronizaci s cloudovými službami Amazon S3 (Simple Storage Services), Backblaze B2 Cloud, Google Cloud a Microsoft Azure

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 23:55 | Nová verze

Po dvou měsících vývoje od vydání verze 235 oznámil Lennart Poettering vydání verze 236 správce systému a služeb systemd (GitHub, NEWS).

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
včera 20:00 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 19:33 | Pozvánky

Pražská Fedora 27 Release Party, oslava nedávného vydání Fedory 27, se uskuteční 19. prosince od 19:00 v prostorách společnosti Etnetera (Jankovcova 1037/49). Na programu budou přednášky o novinkách, diskuse, neřízený networking atd.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 18:11 | Nová verze

Byla vydána verze 2.11.0 QEMU (Wikipedie). Přispělo 165 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 000 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 17:44 | Komunita

Canonical oznámil dostupnost kryptografických balíčků s certifikací FIPS 140-2 úrovně 1 pro Ubuntu 16.04 LTS pro předplatitele podpory Ubuntu Advantage Advanced. Certifikace FIPS (Federal Information Processing Standards) jsou vyžadovány (nejenom) vládními institucemi USA.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
včera 16:11 | Zajímavý software

Společnost Avast uvolnila zdrojové kódy svého dekompilátoru RetDec (Retargetable Decompiler) založeného na LLVM. Vyzkoušet lze RetDec jako webovou službu nebo plugin pro interaktivní disassembler IDA. Zdrojové kódy RetDec jsou k dispozici na GitHubu pod open source licencí MIT.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
Jak se vás potenciálně dotkne trend odstraňování analogového audio konektoru typu 3,5mm jack z „chytrých telefonů“?
 (8%)
 (1%)
 (1%)
 (1%)
 (75%)
 (14%)
Celkem 994 hlasů
 Komentářů: 45, poslední 1.12. 19:00
    Rozcestník

    Recenze Google Nexus S

    7. 4. 2011 | Luboš Doležel | Recenze | 16537×

    Dostal jsem tu příležitost ozkoušet si nový telefon s Androidem v podání Google, i když tedy výrobcem telefonu je vlastně Samsung.

    Google Nexus S v mnohém připomíná HTC Desire HD, o kterém jsem tu psal nějaký ten měsíc nazpátek. Ten je nadále mým telefonem, a proto se samozřejmě nemohu vyhnout srovnávání s ním. Především jsou oba telefony high-end zařízení stejné generace, proto není podobnost až tak překvapivá. Jinak Google si telefony sám nevyrábí – až doposud bylo výrobcem HTC (Nexus One a ještě dříve také první vlaštovka T-Mobile G1), nyní Google přešel k Samsungu.

    Obsah

    Po fyzické stránce

    link

    První věcí, kterou jsem zaznamenal, je nízká hmotnost telefonu. Ta je jen nějakých 129 gramů, což by se sice mohlo zdát být „tak akorát“, nicméně mezi současnými telefony, které často mívají plechovou skořápku, je to velice lehká výjimka. To se samozřejmě projeví na odolnosti telefonu – co plechový telefon přežije s drobným ťukancem, to může u „levného“ plastu dopadnout hůře. Na druhou stranu plastový telefon drží dobře v ruce, u plechových telefonů jsem měl mnohokrát (a z dobrých důvodů) strach, že mi telefon vyklouzne z ruky.

    Google Nexus S Google Nexus S Google Nexus S

    Co se tlačítek týče, na telefonu jsou celkem tři. Jeden malý na zapnutí na pravém boku a obvyklé dvojtlačítko je pak na opačném boku. Tlačítka jsou vystouplá, a to chválím. Riziko náhodného stisku osobně snáším lépe než frustraci z obtížnosti tlačítko nahmatat a stisknout. Ostatní tlačítka jsou součástí dotykového displeje a jsou tedy v podstatě softwarová. Zadní stěna telefonu je blýštivá, s jakousi texturou.

    Google Nexus S Google Nexus S

    Displej

    link

    Srovnáme-li telefon s Desire HD rozměrově, je o něco menší, což odnáší hlavně displej. Ten má sice identické rozlišení (480×800), ale větší displej svým způsobem neuškodí, protože ty pixely jsou už tak opravdu miniaturní. V Samsungu nicméně dobře odhadli velikost (mé? :-)) ruky, protože pokud mám telefonu v dlani, palcem dosáhnu na celý displej. Za toto jim patří pochvala. Po zapnutí jsem se hned zarazil, co je na tom displeji jenom zvláštního...

    Google Nexus S Google Nexus S

    Nexus S se pyšní displejem Super AMOLED a jestli jsem rozdíly mezi některými technologiemi LCD označoval za neznatelné, tak toto opravdu znát je. Namísto tradičního: zapnu telefon, obrazovka se černě rozsvítí a pak se na ní něco ukáže zde naprosto odpadá prostřední krok. Displej se nijak viditelně nerozsvěcí, prostě se uprostřed ničeho najednou objeví logo. Obecně je displej velmi dobře čitelný na světle a především tam také doceníte výborný kontrast. Zatímco na Desire HD se za silného slunečního svitu ztrácí v Google Maps rozdíl mezi zastavěnou ulicí a polem (obojí je šedé), na Nexusu S je tento rozdíl vidět naprosto jednoznačně. I když si telefon nekoupíte, stojí za to se na ten displej podívat, tak až ho některý z vašich kamarádů koupí, víte, na co se hned podívat.

    Musím zmínit to, že displej má také nějaký jiný dotykový povrch, je nepatrně méně citlivý. To není výtka, ale ani pochvala, spíše jen poznámka na okraj. Ze začátku jsem měl problém s vysouváním svrchní lišty a občas i ťuknutím na něco jinde na displeji – prostě jsem si zvykl, že stačí skoro jen přejet prstem těsně nad povrchem – na druhou stranu se mi vůbec nestávalo, že bych telefon držel pevně v ruce a omylem přitom "stiskl" něco na okraji displeje.

    Displej má také jinou barvu bílé, řekl bych, že je taková nažloutlá. Pokusil jsem se to zachytit fotoaparátem, ale pohořel jsem, protože zatímco na fotografii vypadá displej Nexuse jako skvělý, až lehce namodralý, displej od Desire HD zase vypadá značně načervenale. Přitom je to tak, že právě ta bílá na tom Desire HD mi vždycky připadala jako "ta správná". Každopádně nejde o nic, na co by se nedalo zvyknout.

    Google Nexus S

    Bezdrátové sítě

    link

    Telefon nabízí obvyklou paletu podporovaných sítí – čtyřpásmové GSM a třípásmové WCDMA. Z 3G datových technologií se už bohužel nepyšní maximální možnou rychlostí dosažitelnou pomocí HSDPA, ale pouze polovičními 7,2 Mbps, ale přiznejme si, kde to člověk vlastně opravdu naplno využije? Vyložená tragédie jsou pak WiFi sítě. Buď byl můj testovaný model nějaký porouchaný, nebo to opravdu bylo tak zlé. Pozor, nejen „v čárkách na displeji“, signál opravdu vypadával v místech, kde se HTC Hero i HTC Desire HD ještě s přehledem držely. Jestli jsem vždy WiFi antény v nejrůznějších PDA považoval za špatné, tak toto mé dosavadní zkušenosti trumflo s přehledem.

    Google Nexus S

    GPS mělo očekávatelnou citlivost, Bluetooth jsem ani nezkoušel.

    Fotoaparát

    link

    Čočka fotoaparátu se krčí nejen na zadní stěně přístroje, ale taktéž i nad displejem (pro videohovory). Aplikace fotoaparátu umí využívat obě čočky. Fotí se maximálně v rozlišení 5 Mpx, což se oproti jiným telefonům sice může zdát málo, ale fotky mi subjektivně přišly kvalitnější (ostřejší a méně zašuměné), než ty osmimegové z Desire HD. Posuďte sami z několika fotografií. Jinak na zadní stěně je taktéž přisvětlovací dioda – jen jedna, ale svítí dostatečně.

    Google Nexus S Google Nexus S Google Nexus S Google Nexus S Google Nexus S Google Nexus S Google Nexus S Google Nexus S Google Nexus S

    Čtečka RFID

    link

    Pod označením Near field communication se v telefonu ukrývá vestavěná čtečka kódů RFID. Po pravdě nevím, jestli má Android API, které umožňuje s tímto dělat nějaké hezké „hlouposti“, každopádně to oficiálně má sloužit asi k rychlé výměně kontaktních informací, což zní v podstatě jako budoucí náhrada čtení QR kódů. Abych pravdu řekl s QR kódy jsem si vždycky spíš hrál, než že bych to používal k něčemu užitečnému. Alespoň jsem tedy vytasil všechny bezkontaktní karty z mé peněženky, abych je vyzkoušel, ale žádná karta nebyla podporována, a tak jsem se nedočkal žádného zajímavého výstupu. Proto ta zmínka o API na začátku odstavce...

    Google Nexus S Google Nexus S

    Úložiště dat

    link

    Protože jsem se chystal udělat benchmark telefonu v Kwaak3 (Quake 3 Arena), vyndal jsem ze svého telefonu paměťovou kartu a jal jsem se hledat, kam ji strčit do Nexuse. Po chvíli klení „To jsem blázen!“ jsem začal hledat na webu, kdeže se tajemný slot skrývá, a on se nikde neskrývá, žádný tam totiž není. Telefon má sám o sobě vnitřní úložiště o kapacitě 16 GB, z toho cca. 1 GB slouží pro instalaci aplikací a cca. 15 GB jako náhrada SD karty. Na jednu stranu je to sice fajn, člověk ušetří za SD kartu a 16 GB je v podstatě hodně, na kartě SDHC můžete přece jen mít až 32 GB, ale hlavně se mi přítomnost karty už vícekrát hodila v situacích, kdy jsem neměl při ruce USB kabel.

    Google Nexus S Google Nexus S

    Když už jsme u toho, Nexus S používá konektor microUSB, ale to by pomalu mělo být mezi telefony standardem.

    Google Nexus S

    Software

    link

    Na telefonu běží čistý, neupravený Android 2.3.3 "Gingerbread". Zda je to dobře, či ne, to je asi spíš věcí osobních preferencí. Na jednou stranu telefon není bržděn pomalým HTC Sense (resp. jeho dlouhým načítáním), na druhou stranu jsem především v oblasti aplikace Telefon postrádal různé vychytávky – hlavně zkombinovaný číselník s hledáním v telefonním seznamu. Nic víc k softwaru asi nejde říct, prostě Android :-)

    Google Nexus S Google Nexus S Google Nexus S Google Nexus S Google Nexus S Google Nexus S

    Google Nexus S Google Nexus S Google Nexus S Google Nexus S Google Nexus S Google Nexus S Google Nexus S

    Výkon

    link

    Neměl jsem při ruce žádnou benchmarkovací sadu, ale zkusil jsem nejprve přehrávání „typického SD ripu“ v RockPlayeru, šlo tedy o přehrávání v softwarovém režimu. Telefon to výkonnostně na první pohled zvládal, ale nemohl jsem si nevšimnout občasných zácuků spojených se znatelným zhoupnutím ukazatele FPS. V „megahertzích“ je přitom telefon stejně vybavený jako Desire HD, kde se v případě stejného videa nic takového nedělo. Jal jsem tedy podezření, že GPU bude o něco slabší, a nainstaloval jsem proto port hry Quake 3 Arena na Android nazvaný Kwaak3.

    Pokud byste chtěli vyzkoušet výkon i svého telefonu, upozorňuji, že benchmark (timedemo) jsem prováděl ve vyšším rozlišení než standardních 640×něco - šlo o 800×něco (netroufám si odhadovat, kolik se ve skutečnosti vykreslovalo řádků, proto udávám jen jeden rozměr). Zde jsou výsledky:

    • Google Nexus S: 32,6 FPS
    • HTC Desire HD: 50,2 FPS
    • HTC Desire Z: 41 FPS

    Máte-li v plánu na telefonu hrát nějaké OpenGL řežby, buďte trochu na pozoru, ale jinak ano, Angry Birds fungují dobře :-) A co se výdrže baterie týče, nekoná se žádné velké překvapení. Při aktivním používání telefon vydrží den, pokud se vám ale bude jen povalovat v kapse, tak i několik dnů.

    Závěr

    link

    Nexus S je velmi vydařený telefon, u kterého se však nemohu zbavit dojmu, že opět na trhu napomáhá vytvářet situaci, kdy ani jeden chytrý telefon není tím nejlepším, protože se dá najít jiný, který jej překoná, ale zase má jiné slabiny. A i když už má jeden zdánlivě všechno, zase nemá hardwarovou klávesnici. To mě jako náročného uživatele vždy trápilo, protože jsem se nedovedl rozhodnout, co si mám pořídit – čemu dát přednost. Každopádně menší váha a displej s výbornou černou a kontrastem (i když podle Wikipedie se zdá, že na náš trh pak půjde varianta s horším S-LCD) jsou hlavní a neoddiskutovatelnou devizou přístroje.

    Doporučil bych tedy rozhodovat se podle ceny, osobních preferencí či priorit a dalších odlišností.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Thunder.m avatar 7.4.2011 10:14 Thunder.m | skóre: 35 | blog: e17
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Nexus S je takový svatý Grál, z počátku se na něj čekalo jako na úžasnou novinku kterou by snad každý chtěl, postupně během měsíců však tohle očekávání vyprchává a v době kdy bude opravdu v prodeji i u nás už na trhu bude zcela jistě mnoho lepších produktů... Stále nevěřím že ještě není k dispozici po více jak 4 měsících masírování.
    Ondroid avatar 7.4.2011 10:24 Ondroid | skóre: 32 | blog: Hombre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    On není ? Vždyť ho má dávno kdejaký eshop skladem.
    carnero avatar 7.4.2011 10:34 carnero | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Nexus S je již zhruba měsíc normálně v prodeji. Je také k dispozici u Vodafone (S-LCD verze) a brzy dorazí i k O2 (S-AMOLED verze).
    7.4.2011 10:34 Mige_Amour | skóre: 12 | Benešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Mě by hlavně zajímalo, jak je to doopravdy s tou životností u AMOLEDů. Po internetu lítají různé ?fámy?, že se tam vypalují duchové, ztrácí jas atd. Nechce se mi pořizovat telefon na jeden rok.
    carnero avatar 7.4.2011 10:40 carnero | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Jas neztrácí, ztrácí modrou složku. A duchové se vypalují. Při střídmém používání bude obojí nejspíš znát tak za rok a půl, při hodně aktivním používání do půl roku. Fámy to nejsou, jeden takto "vyběhaný" AMOLED už mám doma :) Mimochodem, v ČR se dá ale koupit LCD Nexus S (SunnySoft, Vodafone) u kterého tohle nehrozí.
    8.4.2011 10:33 Mige_Amour | skóre: 12 | Benešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Ten vyběhanej AMOLED ti nevadí? A nemohl by ses pokusit to vyfotit, abych věděl, co by mě kdyžtak čekalo?
    carnero avatar 8.4.2011 10:42 carnero | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Vyfotit je to těžké. Na fotkách to skoro není vidět, ale člověk to vnímá celkem výrazně. Ten výpal se projevuje tak, že na místech statického obrazu je displej o něco tmavší než jinde. Čím světlejší je statický obraz, tím víc je na jeho místě displej vypálený. Druhou věcí je slábnutí modré barvy, takže displej se postupně posouvá k teplým barvám. Což není prakticky viditelné a neobtěžuje to.

    Mě to nevadí protože ten mobil s vypáleným displejem už nepoužívám :D Jestli se pohybuješ po Praze a okolí, můžeme zajít na pivo a displej Ti ukážu.
    12.4.2011 23:36 včelař
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Fotky jsou třeba zde: http://www.mysamsungwave.com/index.php?topic=2988.0
    carnero avatar 7.4.2011 10:38 carnero | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Může autor článku prosím doplnit kde mobil vzal? Případně jeho typové označení (v nastavení přístroje). Po světě se aktuálně dájí sehnat asi čtyři varianty a zadní kryt s androidíky svědčí o tom, že tenhle tak docela běžný není. V USA se typicky prodává i9020 (Super AMOLED) zatímco v ČR je to i9023 (Super LCD). Rozdíly, hlavně v displeji jsou obrovské.
    Ondroid avatar 7.4.2011 10:47 Ondroid | skóre: 32 | blog: Hombre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Rozdíly obrovské ale který je lepší mi není jasné. Jsou lidi co chtějí jedině i9023 že nemá SAMOLED a jsou lidi co zas prahnou jen po i9020, že má SAMOLED :-).
    carnero avatar 7.4.2011 10:51 carnero | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Absolutně lepší není ani jeden. Každý má jiné požadavky, takže si každý musí vybrat sám. Já osobně mám radši S-AMOLED (lepší kontrast, lepší barvy, vyšší spotřeba a vypalování mi nevadí).
    Luboš Doležel (Doli) avatar 7.4.2011 11:02 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Zápůjčka od Google. Už vrácená, ale i podle těch fotek to byl AMOLED.
    carnero avatar 7.4.2011 11:26 carnero | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Děkuji. To vysvětluje tu texturu na zádech.
    7.4.2011 11:25 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    OT: na to, jakým to bylo foceno foťákem, jsou ty fotky hodně nekvalitní. Když už nejde poponést si to k oknu, tak aspoň pořídit statívek na stůl za 200, ať ty dlouhé časy nejsou na kilometr vidět.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 7.4.2011 12:22 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Stativek by to neunesl a stativ jsem před pár týdny někomu půjčil, takže to musím teď dělat z ruky.
    7.4.2011 12:56 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Stačí tel. položit na zem na A4 a foťák zapřít o hranu stolu, nebo opřít o monitor a foťák na stole/knížce nebo... Je mi to jedno, jen mi přijde škoda sekat s takovým foťákem takové mazaniny, když s minimem námahy to jde lépe i s kompaktem.
    8.4.2011 02:31 retroslava | skóre: 9 | blog: TryCatch | Žižkoff
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Hezká pračka.
    Pozor! Jsem naprostý idiot. Co jsem napsal včera dnes už dávno neplatí. Zavazuji se, že budu diskutovat nezávazně.
    GeoRW avatar 8.4.2011 17:03 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    129 gramov mi prijde docela dost; aj rozmermi je to dost velky telefon; ja som momentalne uplne spokojny s mojou Nokiou C5-03 (iba 93 gramov a cca o 2 cm mensi a o centimeter uzsi telefon); nikdy nepochopim preco si ludia kupuju take velke telefony, kedze to ziadne podstatne funkcie navyse nema; a ta vydrz je fakt ze mizerna; to uz je lepsie mat PDA alebo tablet, ktore nemusi clovek tahat stale so sebou
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    Martin Stiborský avatar 8.4.2011 18:22 Martin Stiborský | skóre: 26 | blog: Stibiho bláboly | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S

    Safra, to jsem si asi zase něco koupil špatně, i když paní říkala že to ten Nexus fakt je…

    Protože rozměry jsou pro mě v pohodě, váha taktéž, velký mi nepřipadá a podstatné funkce, to pozór, těch jsem pár fakt našel, tak co jsem si to sakra koupil, protože podle tvého popisu to asi Nexus nebude.

    Kvík ..
    GeoRW avatar 8.4.2011 22:05 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    tak povedz, ktore su to tie podstatne funkcie; ja fakt nerozumiem, ze preco si niekto kupi takyto telefon :-)
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    Martin Stiborský avatar 9.4.2011 10:53 Martin Stiborský | skóre: 26 | blog: Stibiho bláboly | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S

    Já zase nechápu, proč ty nechápeš že někdo má úplně jiné preference než ty.

     

    • čistý a aktuální Android od Google
    • možnost snadného vývoje aplikací
    • jsem online kdekoli a kdykoli, mám zábavu kdy bych jinak čuměl do zdi nebo tak něco…
    • baví mě ony "sociální sítě" jako Twitter, foursquare a podobně, je zajímavé to sledovat…
    • synchronizace s google službami
    • slušný foťák na momentky
    • je to high-end gadget, líbil se mi a prostě jsem ho chtěl

     

    Kvík ..
    GeoRW avatar 10.4.2011 15:35 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    no to co si vypisal zvladaju vpohode mensie telefony - aj ta moja Nokia - WiFi, Internet - dokonca aj flash, rozne socialne sluzby, GPS, fotak ... ;-)
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    Martin Stiborský avatar 10.4.2011 15:39 Martin Stiborský | skóre: 26 | blog: Stibiho bláboly | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S

    Jojo tak to je úplně úžasné…akorát ten zmiňovaný vývoj (který je pro mě killer feature) asi nebude taková sranda, že?

    Krásná diskuze, ale mám pocit jako bych mlátil hlavou do zdi. Takže co se mě týče, stačilo.

    Kvík ..
    GeoRW avatar 10.4.2011 15:56 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    no vsetko podstatne uz bolo pre Android (hlavne ten pre telefony) vyvinute; to uz ides dost neskoro ;-) a inak Andriod != linux bohuzial
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    10.4.2011 16:13 Hue | skóre: 6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    "Všechno, co mohlo být objeveno, už objeveno bylo." - Charless H. Duell, 1899
    Nikdo v tomhle vlákně nepsal nic o tom, že Android je Linux.

    PS: A tohle ber ode mě jen jako takovou poznámku, až budu chtít mluvit s dubem, mám na to lepší exempláře.
    GeoRW avatar 12.4.2011 07:47 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    tak preco potom reagujes na moj komentar, ktory som nepisal tebe? :-)
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    2.5.2011 10:25 Rada | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Inu.. s tím, že Android není linux bych až tak nesouhlasil. Android je "cosi jako java nad linuxovým jádrem". Nicméně jádro je úplně klasické tak jako všude jinde. Pokud si rootnete telefon, není problém si na SD kartu hodit image debianu a chrootnout se do něj:-) Je pravda, že rootnutí telefonu není na jeden klik v menu, ale já myslím, že většina lidí, kteří si s telefonem chtějí hrát, se k tomu časem stejně uchýlí. Protože vyvíjet pro linux na takovémto zařízení bez roota prostě není ta správna sranda;-)
    9.4.2011 11:47 včelař
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Nokia C5-03 není nejlepší Nokia.
    GeoRW avatar 10.4.2011 15:42 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    no jak sa to vezme :-) co sa tyka funkcii tak jasne, ze neni nejlepsi, ale pre mna ma vsetko, co potrebujem (WiFi, GPS, fotak ...) a pritom je to velmi lahky telefon s velmi dobrou vydrzou; vlacit so sebou velku tehlu mi moc prakticke neprijde
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    12.4.2011 23:20 včelař
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    V podstatě máš pravdu, za 3 715 Kč to jde.
    8.4.2011 17:28 Semo | skóre: 44 | blog: Semo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Pri foteni jemnych farebnych odtienov sa nespoliehat na automaticke vyvazovanie bielej vo fotaku. Nastavit natvrdo podla fotografovi znameho zdroja svetla a potom netreba fotky opisovat, ze mali byt menej cervene a viac modre.
    If you hold a Unix shell up to your ear, you can you hear the C.
    vlk avatar 9.4.2011 00:02 vlk | skóre: 22 | blog: u_vlka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S

    mohol si vo fotkach nechat EXIF.. (suradnice ma nezaujimaju) ide mi najme o automaticky zvolene ISO, cas, ...

    inak fajn recenzia, dik

    You don't exist, Go away !
    Luboš Doležel (Doli) avatar 9.4.2011 16:29 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    EXIF šel možná pryč při rotaci obrázku (jpegtran), u nerotovaných fotek jde o originál.
    vlk avatar 11.4.2011 11:16 vlk | skóre: 22 | blog: u_vlka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S

    zvlastne, a to nexus s akoze neodrotuje automaticky fotky podla senzoru ? mam nexus one a ten ich rotuje..

    You don't exist, Go away !
    Luboš Doležel (Doli) avatar 11.4.2011 14:09 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Rotuje je AFAIK jen zapsáním informace do EXIFu. A tuto informaci prohlížeče obvykle ignorují, stejně tak i různé konzolové nástroje, co používám pro vytváření náhledů.
    10.4.2011 00:15 jehovista
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Nevite, kde sehnat verzi s AMOLED? Koukal jsem se po ruznych serioznich eshopech a zda se mi, ze maji jen LCD verzi.
    Ondroid avatar 10.4.2011 01:35 Ondroid | skóre: 32 | blog: Hombre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Dej si třeba do zbozi.cz hledat i9020. Otazkou ale je, jestli eshop uvádí chybné info (což je dost běžné) nebo opravdu mají AMOLED verzi.
    17.4.2011 11:58 vaclav.zahr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Prosim vas, nevite o nejaky treba ofic. diskuzi kde cloveku fundovane poradi s nexusem s?? Projel sem kdejakou diskuzi, ale nikde sem nenasel ze by tam odpovidal nekdo, kdo by tomu rozumel vic nez uzivatel. Potrebuju zjistit, jestli neexistuje nejaka aplikace ovladajici 3G pristup do site. Kdyz to mam porad aktivni, tak telefon vydrzi s tezi dva dny, ale jednou mi to nejak ztratilo 3G pripojeni a jak to bezelo jenom v GSM modu, tak mi za dva dny ubylo jenom 20% kapacity. Bylo by super, kdyby pripojeni na sit slo nejak vypinat/zapinat jenom kdyz to chci... stejne jak je to s ostatnima sitema (bt, wifi, gps).
    20.4.2011 18:47 Mige_Amour | skóre: 12 | Benešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Jestli jsem to dobře pochopil, tak nestačilo by v nastavení mobilní sítě nastavit upřednostňovaný režim sítě a tam pak dle potřeby přepínat?
    21.4.2011 20:21 vaclav.zahr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    No jestli mas na mysli tu moznost 'pouzivat pouze site 2G' tak s tim to zere jenom o malo min nez na 3G, proste to jenom sosa pres EDGE popr GPRS a ne pres UMTS nebo HSDPA. Ten rozdil spotreby neni tak velkej, aby mi to vydrzelo aspon ty tri dny. Ja bych chtel jednoduse vypinat/zapinat sitovy pripojeni (mysleno k netu, ne GSM).
    carnero avatar 21.4.2011 20:30 carnero | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    A co možnost Settings / Wireless & networks / Mobile networks / Data enabled. Vypnes a mas jen GSM pripadne UMTS. Nevím, zda je na to widget nebo ne, ale spíš ne jelikož Android obvykle neumožňuje aplikacím sahat na takové věci.
    22.4.2011 09:03 Ralphik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Ale existuje widget (tlacikto), ktere uzivatele presune tam, kde si to sam klikne a nastavi. Takze nemusi absolvovat cestu Settings / Wireless & networks / Mobile networks / ...
    23.4.2011 22:54 vaclav.zahr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    to carnero: No jo, toho tlacitka sem si nikdy nevsimnul, resp. nevedel co dela. Ale funguje to. Stahnul sem si na nexus navod, ale ma pres 600 stranek a na to sem nejak nemel cas ani naladu to cely prochazet. Ale diky.

    to Ralphik: a nevis jak se ten widget jmenuje nebo pod cim ho najit? Diky
    29.4.2011 21:36 vaclav.zahr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Jeste sem se chtel zeptat. Nemate tady nekdo zkusenosti s prehravanim videa? Cokoliv sem si do mobilu natahnul (.avi), tak mi zadnej stazenej prehravac nespustil. Potrebuju to nejdriv necim preklopit do nejakyho snesitelnyho formatu nebo si na tom proste zadnej serial nebo film nepustim?
    1.5.2011 18:11 petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Zdravím, prosím o radu jak propojit nexus s pc(usb kabel byl součastí) a upravovat tak v pc např. seznam kontaktu, jednoduše je smazat apod. V samotnem nexuxu nelze mazat hromadně(nepřišel jsme jak) ale pouze jeden po druhem. Omylem jsme nakopíroval více kontaktů než bylo potřeba a chci znovu smazat a nakopírovat.

    Díky
    4.5.2011 23:11 Peter Šantavý | skóre: 22 | blog: Obcasnik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze Google Nexus S
    Priamo v telefone je mozne pouzit aplikaciu Contact Remover (free na Android Markete).

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.