abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 764 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Kancelářský balík Hancom Office - I

    12. 12. 2002 | Robert Krátký | Recenze | 8297×

    Recenze dalšího konkurenta pro MS Office.

    Úvod

    Hned úvodem musím předeslat následující: Hancom Office není zadarmo. Je to sice sada aplikací určená výhradně pro Linux, ale zdarma je smíte používat jen prvních 30 dní od instalace (a navíc pouze trošku okleštěnou "Evaluation" (zkušební) verzi). Rozhodnete-li se tento programový balík koupit, musíte počítat minimálně s 50 USD (cena při stažení z internetu). Druhou nepříjemnou záležitostí je čeština. Hancom Office mluví pouze anglicky (a japonsky, čínsky, korejsky a arabsky...) a ani při psaní nemáte možnost zapnout českou kontrolu pravopisu (ispell není podporován). Psát česky samozřejmě lze. Pokud je vám jedna z těchto věcí proti srsti, nemá pravděpodobně cenu pokračovat ve čtení.

    Instalace

    Hancom Office (dále jen "HO") je dodáván pouze v binární (HO používá své Qt i FreeType knihovny) podobě a jeho instalaci řeší install skript, který najdete v hlavním adresáři po rozbalení .tgz archívu (případně v kořenovém adresáři CD-ROM). Tento archív je k mání po bezplatném zaregistrování na stránkách firmy Hancom a to buď jako soubor o velikosti 61 MB nebo několik 14 MB souborů (pro stahování přes pomalejší připojení k internetu). Po spuštění skriptu vás instalací provede pohodlný grafický instalátor, který vás po úspěšném dokončení vyzve k restartování X (!). Za zmínku stojí stručný návod k instalaci obsažený v souboru readme. Instrukce (dosti lámanou angličtinou) nabízejí řešení v případě, že instalace selže. Doslova se tam říká, že na některých linuxových systémech nemusí instalační skript pracovat správně. Nápravu má zjednat provedení příkazů:

    su root
    mount /mnt/cdrom
    cd /mnt/cdrom
    ./install

    Nechci být přehnaně jízlivý, ale tohle rozhodně není nazývání věcí pravými jmény. Myslím, že i zcela nezkušený uživatel by si zasloužil vědět, že instalaci je prostě třeba provádět s určitými právy - a ne tvrdit něco o zvláštních podmínkách daného systému...

    První dojmy

    HO se sestává ze čtyř nosných aplikací a shellu pro jejich pohodlné spouštění. Máme tu textový editor Hancom Word ve verzi 6 (k dispozici i samostatně), tabulkový kalkulátor Hancom Sheet 2 (nově také samostatný), nástroj na tvorbu prezentací Hancom Presenter 2 a konečně kreslící program Hancom Painter 2.

    Používáte-li běžně OpenOffice.org nebo StarOffice, okamžitě si všimnete dramatického rozdílu v době potřebné pro spuštění kteréhokoliv z programů sady HO. Na mém počítači trvá první otevření OpenOffice.org Writeru přes 20 vteřin - Hancom Word naběhne za necelé čtyři sekundy. I při práci je odezva všech programů celkově velmi svižná. Rovněž paměťové nároky jsou, ve srovnání se zmiňovanými oblíbenými programy, téměř zanedbatelné. A když už jsme v tom, kolikrát vám zamrzl StarOffice? Mně mockrát. Teď používám OpenOffice.org, který pro změnu občas padá. Aplikace HO jsem však nenachytal. Snažil jsem se, seč jsem mohl, ale HO nezaváhal a shodit se mi jej nepodařilo (a to jsem prováděl psí kusy...).

    Screenshot shellu

    Uživatelské prostředí se na první pohled nijak zvlášť neodlišuje od podobného typu kancelářských aplikací, nástrojové lišty obsahují (podle zaměření programu) všechny důležité ikony. Lišty s ikonami je možné dle libosti umístit ke všem okrajům oken, pořadí a skladbu jednotlivých ikonek však ovlivnit nelze.

    Menu jsou řazena opět podle stejného vzoru jako u jiných programových balíků, takže žádnou oblíbenou funkci byste neměli dlouho hledat. Nemilé překvapení na vás ovšem čeká v nabídce Help. Najdete tam sice slušivý About dialog a odkaz na webovou stránku Hancom, ale to nejdůležitější, totiž nápověda, tam chybí. Je sice možné spustit docela elegantní prohlížeč nápovědy, ale najdete v něm pouze obrázek, který znáte z About. Na internetových stránkách je mezi výhodami pořízení plné verze programu i položka "Elektronická nebo tištěná uživatelská příručka", což tedy pravděpodobně znamená, že do zkušební verze nebyla nápověda schválně zařazena. To trošku zamrzí, protože kvalitu návodů považuji za docela důležitý faktor pro rozhodování, zda za program skutečně platit.

    Další výtku musím směřovat k nepochopitelné nekonzistenci v ovládání jednotlivých programů sady. Hancom Word ukrývá možnost celkového nastavení ve File : Options (položka Edit : Properties sice existuje, ale nedělá vůbec nic...), naproti tomu v Hancom Sheet je podobné nastavení ukryto pod Tools : Options. Proč? Tak to také nevím - a nechce se mi věřit, že by si toho vývojáři prostě nevšimli.

    Z podobného soudku je i výběr a možnosti použití klávesových zkratek. Hancom Word vás možná bude chvilku mást tím, že namísto obvyklého podtržítka pro zvýraznění písmene, které je třeba stisknout pro rychlou volbu funkce (při přístupu do menu je to Alt + písmeno), nabízí toto písmeno kapitalizované v závorce za názvem funkce. Důvodem je, že ne vždy je písmeno použité pro klávesovou zkratky obsaženo v názvu funkce. Takový klávesový povel však opravdu nemůže být intuitivní a zapamatovatelný. Dejme tomu, že je to pozůstatek původního jazykového prostředí, pro které byl program napsán (korejština). Kdo mi však vysvětlí, proč ani tyto podivné klávesové kombinace nejsou jednotné ve všech aplikacích sady? Chci-li v Hancom Word vyvolat menu Insert(D) (Vložit), je tedy třeba stisknout Alt+D. V Hancom Sheet je to ale obvyklé Insert, tudíž zkratka Alt+I. Je to maličko hra na schovávanou.

    Poslední záležitost, na kterou jsem v této souvislosti narazil, je podivné chování dialogových oken - opět pouze v Hancom Word. Nejde totiž změnit jejich velikost. Ve Windows(tm) je to sice standardní chování, z X Window jsme však zvyklí na větší komfort. Při procházení adresářovou strukturou na disku v oknech typu Open jsme tedy limitováni devíti řádky, které se do implicitní velikosti okna vejdou.

    Hancom Word 6

    O některých zvláštnostech uživatelského rozhraní této stěžejní aplikace jsem se již rozepsal. Sázím na to, že popisované odchylky od zbytku programů mají svůj původ v historii vzniku celé sady. Prvním, a dlouhou dobu jediným, programem totiž byl právě textový editor. Ostatní aplikace, které z balíku činí plnohodnotný kancelářský nástroj, byly doplněny až později. Autoři se teď snaží narvat nohu do rukávu. Neradi by změnili u Word ovládání, které si možná někteří uživatelé již stačili osvojit. Zároveň by však chtěli nově vytvářené programy přiblížit běžným standardům v této kategorii. Výsledkem je trošku hybrid.

    Škaredé fonty

    Další důležité téma jsou fonty. Hancom Office sice disponuje vlastní základní sadou fontů (a po zaplacení dostanete další), jenže ty jsou pro zobrazení češtiny takřka k ničemu (viz screenshot). Jakmile však Wordu zpřístupníte fonty, které nemají podobné neduhy, bude vše v pořádku. Provede se to vytvořením symlinků na vaše fonty do adresáře /usr/local/HancomOffice2/font/. Pouhé přidání cesty s vašimi fonty do souboru .fontrc, které je doporučené v readme, bohužel kýžený výsledek nepřinese.

    Běžné funkce

    Hancom Word nepostrádá žádnou z důležitých funkcí vyspělých editorů. Naopak doplňuje standardní schopnosti mnoha vítanými nápady. Preview (náhled) je prosté, ale velmi rychlé a přizpůsobivé. Nechybí snadné generování indexu a obsahu, přehledné styly odstavců, šablony dokumentů, možnost automatických oprav ani schopný kreslící nástroj. Hodí se tzv. Multi-column break, tj. zalomení více sloupců najednou. Ocenil jsem zdánlivé maličkosti typu rozbalovací ikonky pro výběr druhu zobrazení stránek (formátovací značky, mřížka, okraje stránky, atd.) nebo možnost nastavit v procentech řádkování přímo na nástrojové liště. Jediné, co v tomto směru chybí, je absence možnosti vkládat do dokumentu pole s proměnnými.

    Ikonka

    Kompatibilita s MS Office

    Ať již se nám to líbí nebo ne, kompatibilita s formáty MS Office je důležitá pro každodenní nasazení v běžném provozu. Můžete se třeba stokrát zaříct, že nebudete používat těžkopádné, neúsporné a ještě ke všemu proprietární formáty fy. Microsoft, ale realita s vámi vyběhne. Dokud o tom nepřesvědčíte také své známé, klienty nebo zaměstnavatele, nezbývá vám nic jiného než být připraven(a) na vše. Hancom Office o sobě tvrdí, že je v tomto směru správnou volbou. U každé z aplikací se proto podíváme, jak obstála v mém malém soukromém testu.

    Pro textový editor jsem si stanovil tři jednoduchá kritéria použitelnosti. Pokud uspěji v načtení a uložení (a opětovném úspěšném načtení v microsoftích programech), budu editor považovat za dostatečně kompatibilní:

    1. obyčejný text formátovaný do odstavců, běžné atributy (tučný, kurzíva), čísla stran
    2. obrázek ukotvený na stránce, pevně stanovená velikost + text
    3. jednoduchá tabulka v kombinaci s textem

    Hned jsem zjistil, že laťka byla nasazena příliš vysoko. Přiblížím vám problémy při importu, se kterými jsem se setkal.

    1. Běžný zformátovaný text nečinil Wordu většinou problémy. Trochu jej poplete přílišné kombinování formátovacích prvků obsažených ve stylu odstavce a těch, které jsou uplatněny přímo na text. Může se proto stát, že uvidíte nepodtržený nadpis a celý odstavec pod ním podtržen bude. Žádná velká tragédie, podobné přehmaty dělá občas MS Word také, pokud dokument otevřete v jiné verzi, než kterou jste použili pro jeho vytvoření.

      Velmi mě překvapilo perfektní rozpoznání všech druhů seznamů. Jejich vlastnosti, včetně odsazení od okraje stránky a mezery mezi číslem (znaménkem) a položkou seznamu, interpretuje Word zcela správně (a lépe než OpenOffice.org Writer). Čísla stránek však bezchybná nejsou. Po pravdě řečeno, nejsou vůbec. Nedokázal jsem Word přimět ani jedinkrát k zobrazení jakéhokoliv čísla stránky v importovaném souboru. Nejdále, kam jsem se dostal, bylo ukázání celkového počtu stránek (je-li nastaveno zobrazení strana X z Y. Navíc, a to je ještě horší, Word nerozpozná tvrdý konec stránky. Výsledkem může být soubor, jehož délka se vám smrskne z 50 stránek na 10 a zkuste se v něm pak vyznat.

    2. Také tento bod se ukázal být nad síly Wordu. Logo na začátku stránky ještě zvládl bezchybně, avšak dva obrázky vedle sebe už ne. Zkusil jsem dva obrázky pod sebou a mezi nimi text: obstojný výsledek. Jenže stačí text strčit do tabulky, nastavit obtékání a nestačíte se divit. Několikrát jsem dokonce skončil s popsaným obrázkem, zatímco tabulka byla na svém místě, ale prázdná. Zapomeňte na obrázkové katalogy, distribuované ve formátu MS Word (zvrácenost).

    3. Tabulky mi mírně spravily náladu. Ukázalo se, že většinou je import v pořádku. Narazil jsem pouze na dva případy, u kterých Word záhadně pozměnil šířku jednotlivých sloupců, ale nebyl jsem s to vysledovat příčinu. Trable nastanou pouze ve zmiňovaném případě "náročné" kombinace tabulky s jinými objekty, ale také pokud tabulka přesahuje na další stránku - to se pak dějí nepředvídatelné věci.

    Schválně jsem se zatím nezabýval exportem zpět do microsoftího prostředí. Nechal jsem si to jako poznámku na konec, protože podle toho, čeho jsem byl sám svědkem, si není nač stěžovat. Žádný z nešvarů vpravdě mizerného importu se exportu netýká. Je to však jen jedna (podle mého názoru ta méně důležitá) strana mince.

    Tisk

    Nejdřív ta špatná zpráva. V dialogovém okně Print je sice rolovací menu, které na první pohled vypadá, že nabídne dostupné tiskárny, ale k dispozici je pouze standardní lp. Chcete-li určit, která tiskárna bude pro tisk použita, nebo třeba v jakém rozlišení se bude tisknout, z programu to provést nelze. Na druhou stranu se nabízí několik velice šikovných možností nastavení. Především je to funkce automaticky vtěsnat až šestnáct stránek na jeden papír. Můžeme také tisknout odzadu, určit v procentech velikost tištěné stránky nebo nastavit pauzu po daném počtu vytištěných stran.

    Dialog pro tisk

    Kontrola pravopisu

    Jen krátce zmíním kvalitní kontrolu pravopisu, kterou je Word vybaven. Čeština sice chybí, ale jinak je průběh pravopisné kontroly nejen rychlý, ale i dostatečně komfortní. Kapku mě zarazilo, že slovník spellcheckeru nezná výrazy "Hancom" a "Linux", ale což. Nestojíte-li o to, aby vás spellchecker informoval červenými vlnovkami o své marné snaze rozpoznat česká slova, budete muset vypnout automatickou kontrolu.

    Hodnocení

    Hancom Word je sympaticky vypadající editor, kterému nechybí žádná podstatná vlastnost, jež by správná aplikace tohoto druhu neměla postrádat. Nedostatky, o kterých jsem mluvil, jsou chvílemi až zarážející, nicméně v závislosti na druhu konečného nasazení/uplatnění nemusejí představovat zas tak vážný problém. Obecně hodnotím Word jako velmi silný (a rychlý) nástroj, pomocí kterého lze snadno vytvářet i náročnější dokumenty.

    V druhé části probereme zbývající tři programy, které HO obsahuje, a podíváme se blíže na jejich možnosti interakce, a to jak mezi sebou, tak s ostatními nainstalovanými aplikacemi.

    Odkazy a zdroje

           

    Hodnocení: 38 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    29.4.2020 13:07 xavierhenry898@gmail.com
    Rozbalit Rozbalit vše Roku account setup
    Want to know how to link Your Roku device? It's not a big deal to complete the Roku.com/link activation now. It’s the recent Roku article that helped me. I can understand the steps clearly. Expecting more creative blogs related to the guidelines Roku.com/link activation, troubleshooting going forward…
    2.5.2020 08:58 avast activation
    Rozbalit Rozbalit vše avast activation
    Avast is antivirus software that offers a complete virus protection suite. More than 400 million users trust Avast as the best antivirus security which is available at avast.com/activate and Avast store. You can purchase Avast online or get the installation CD. avast.com/activate | avast activation| avast insert activation code
    28.8.2020 10:15 Ara Gates
    Rozbalit Rozbalit vše How To Activate ESPN and ESPN+ on Roku Using espn.com/activate?
    Blogs on the various sporting events are literally the best. Especially, the return of the premier League and Liverpool winning the competition have been discussed so far. You can watch all these shows on the ESPN channel and to activate the channel, use the espn.com/activate
    1.11.2020 07:19 Webroot geek squad download
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kancelářský balík Hancom Office - I
    Webroot geek squad download is an internet security product (or antivirus) that helps your system from frequent cyber threats.
    1.11.2020 07:33 www.webroot.com/safe
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kancelářský balík Hancom Office - I
    www.webroot.com/safe is undoubtedly one of the most appreciated and renowned for removing viruses and restricting malicious links and sites to open on the device and thus it protects data and devices on a large scale.
    1.11.2020 07:42 www.norton.com/setup
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kancelářský balík Hancom Office - I
    www.norton.com/setup - Norton Setup - Norton is unarguably one of the most popular and used antivirus programs.
    1.11.2020 08:02 www.trendmicro.com/downloadme
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kancelářský balík Hancom Office - I
    www.trendmicro.com/downloadme is a platform for installing the trend micro antivirus without any problems directly.
    5.12.2020 04:07 www.webroot.com/safe
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kancelářský balík Hancom Office - I
    www.webroot.com/safe- Webroot antivirus software is not only fast but also efficient. It provides complete protection at a low price.
    5.12.2020 04:11 www.norton.com/setup
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kancelářský balík Hancom Office - I
    Norton.com/setup – The internet has revolutionized not only the medium of communication but also has impacted our productivity to a large extent.
    5.12.2020 04:14 WWW.MALWAREBYTES.COM/INSTALL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kancelářský balík Hancom Office - I
    www.malwarebytes.com/install- Malwarebytes is an anti-malware program that helps the user to keep their computer secure from malware infection.
    5.12.2020 04:16 Xfinity Email Sign in
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kancelářský balík Hancom Office - I
    Xfinity Email Sign in – Comcast now Xfinity is a large US-based internet provider offering a wide range of communication services. TV, cable internet, Comcast Email, and voicemail are some of the available services.
    5.12.2020 04:20 AOL Desktop Gold Download
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kancelářský balík Hancom Office - I
    AOL Desktop Gold Download is the upgraded model and this is best in all the terms. No matter if it’s speed, enhanced security, or quality tech support, AOL Desktop Gold will provide you all of these things.
    19.12.2020 12:15 www.webroot.com/safe
    Rozbalit Rozbalit vše www.webroot.com/safe
    www.webroot.com/safe Webroot Safe is one of the established great Antivirus software programs. In case you own a device or device that you’re connecting to the internet or some other tool you then must have an antivirus software program.

    19.12.2020 12:18 www.norton.com/setup
    Rozbalit Rozbalit vše www.norton.com/setup
    www.norton.com/setup:- Today’s online threats include much more than viruses. There are many different kinds of online threats that can infect your devices and give cybercriminals access to your personal data. You want protection against all of them. Norton security technology includes multiple layers of defense to help catch and block all kinds of online threats that try to infect your devices.
    19.12.2020 12:20 www.trendmicro.com/bestbuypc
    Rozbalit Rozbalit vše www.trendmicro.com/bestbuypc
    www.trendmicro.com/bestbuypc Trend micro is internal security for our computer. It is going to protect you from all kinds of viruses, trojans, and malwares.Trend Micro Internet Security gives you Advanced Online Protection for you and your Family and Internet Security provides protection against ransomware, viruses, cybercriminals, and other online threats.
    19.12.2020 12:23 www.trendmicro.com/downloadme
    Rozbalit Rozbalit vše www.trendmicro.com/downloadme
    www.trendmicro.com/downloadme Computer security is the process of preventing and detecting unauthorized use of your computer. Prevention measures help you stop unauthorized users from accessing any part of your computer system.
    19.12.2020 12:28 www.malwarebytes.com/install
    Rozbalit Rozbalit vše www.malwarebytes.com/install
    www.malwarebytes.com/install Malwarebytes proactively protect people and businesses against dangerous threats such as malware, ransomware, and exploits that escape detection by traditional antivirus solutions. Malwarebytes completely replaces antivirus with artificial intelligence-powered technology that stops cyberattacks before they can compromise home computers and business endpoints.
    19.12.2020 12:42 Aol desktop gold download
    Rozbalit Rozbalit vše Aol desktop gold download
    Příloha:
    aol desktop gold download :-AOL is a popular web provider and hosts a variety of online consumer services. The AOL desktop application gives you the convenience of having your AOL Mail, AIM chat, and news updates all in one place. In addition, the application is free and very user friendly. You can install this host of utilities on a Windows or Mac OS computer.
    19.12.2020 12:53 comcast email sign in
    Rozbalit Rozbalit vše comcast email sign in
    comcast email sign in provides a webmail service through its Xfinity cable and phone subscription packages. Xfinity subscribers can create up to seven Comcast webmail addresses with each account. If you cancel your subscription you can retain these email addresses provided you access your inbox at least once every nine months.
    23.1.2021 09:14 Benjamin Carter
    Rozbalit Rozbalit vše Online Gun Slaes
    We’re a team of individuals committed to posting data about different weapons. In addition to this, we handle online gun sales, and as a part of this, our expert panel works to extreme levels. Spreading knowledge about weapons is our highest level priority.
    28.1.2021 12:48 richardharvey
    Rozbalit Rozbalit vše Best AR 15 Slings
    In my view, the best AR-15 sling is the Magpul Two-point MS1. It is made for rapid adjustments, and when the weapon is set, this element provides a lot more secure experience. Yes, it’s a surprise, though. In addition to this, you can get other great features. This is a component that is designed for both comfort and convenience.To know more about AR 15 slings ,VISIT - AR 15 sling
    30.1.2021 15:17 richardharvey
    Rozbalit Rozbalit vše Best Customfirearms
    Firearms have turned out to be the most critical resource. Ever since COVID-19 arrived, it has been chaos all over the place.It can be used to fire the projectiles at high speed. Some scenarios might be rare, but you can find weapons for that too.Guns are a top priority when it comes to home defense. Several people have bought rifles and pistols for their cause.custom firearms is all about your creativity. It creates an authentic identity. In the case of guns, Looks matter as well.Some dudes love to apply Cerakote, and that’s always fine.
    18.2.2021 12:33 kristian roger
    Rozbalit Rozbalit vše customize your own ar 15
    Making a custom gun is not a walk in the park. It would be best if you researched a lot. First of all, you have to acquire a reasonable frame. Register it with the ATF and get the identification number. Then, you can start to build the weapon. Start with the upper receiver assembly and go with the lower one. The receiver is regarded as the haven for all the elements. Custom AR15 is one of the most demanded weapons, and there’s no doubt in that. Also, acquire the barrel as it contributes to the accuracy.
    18.2.2021 14:24 Benjamin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kancelářský balík Hancom Office - I

    In the list of the best guns to buy, the ATI GSG 1911 seems to be a perfect weapon. The gun was made in Germany and arrived with a 10 round magazine. The SIG P320 M17 is a type of the P320. Yes, it’s an exceptional weapon. Other than this, the Glock 19 is the finest gun ever. It has appeared in a lot of movies. But that isn’t the only reason. The weapon is good in terms of reliability, and what else do you even expect in the first place. It has also become one of the best guns to buy in the USA

    22.2.2021 13:39 fix error code 009 on Roku
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kancelářský balík Hancom Office - I

    Would you like to know learn how to troubleshoot Roku Error code 009? Here is the article with the title “Troubleshooting guide to resolve Roku Error code 009”.Spend your free time reading, if you are stuck with the error code. Read the troubleshooting tips to overcome Roku Error code 009 on Roku.Excellent article and you have done a good job. Want to know some more solutions to solve the Roku Error code 009? then never delay calling our technical specialist squad by dialing the toll-free number +1-820-300-0450.

    21.10.2021 09:30 Max Turner
    Rozbalit Rozbalit vše www.hp.com/go/wirelessprinting
    Set up Microsoft 365 through microsoft365.com/setup and use Microsoft apps such as Word, PowerPoint, and Excel, online storage, cloud-connected features, and more. If you have a Microsoft account associated with Outlook, OneDrive, Xbox Live, or Skype, you can proceed with Microsoft 365 login | microsoft365.com/setup | www.hp.com/go/wirelessprinting
    21.10.2021 09:31 Max Turner
    Rozbalit Rozbalit vše ij.start canon
    Visit ij.start.canon | ij.start canon and find out the best way to download Canon printer drivers. Canon printers are ideal for every situation wherever you need a document, paper, or photo print or even if you wish to scan, fax, and do more ijstart.canon will make you learn how to set up a canon printer to get advanced printing features. To complete your Canon ij printer setup with several connectivity options like WiFi, USB, Bluetooth, and others, see and follow below mentioned steps.

    21.10.2021 09:33 Max Turner
    Rozbalit Rozbalit vše www.trendmicro/activate
    Enter Trend micro activation code on www.trendmciro.com/activate | www.trendmicro/activate to download and activate Trend Micro. To activate Trend micro, make sure you already have an activation code that you’ll probably enter on the trendmicro.com/activate site.
    21.10.2021 11:18 finley jordon
    Rozbalit Rozbalit vše text setup
    Microsoft 365 is based on a subscription model, which ensures that users must pay to use Microsoft 365’s services. Microsoft 365 all-time helps you to keep your product up to date while Microsoft updates it. microsoft365.com/setup | camps.intuit.com | camps.intuit.com

    Canon Pixma MG 2522 is an all-in-one inkjet printer equipped with multifunctional features like printer, scanner, and copier. Canon.com/ijsetup/mg2522 | Canon.com/ijsetup mg2522

    21.10.2021 11:20 finley jordon
    Rozbalit Rozbalit vše trendmciro
    Defend against the unknown threats and proceed for Trend micro download with www.trendmicro.com/activate having Advanced Machine Learning Technology. Trend micro security is the best way to save your Connected World to all the digital part. Install www.trendmicro/activate from the official site and get the trend micro activation key to complete the process.

    3.1.2022 10:35 ethan potter
    Rozbalit Rozbalit vše Canon IJ Network Tool
    Canon IJ Network Tool is a toolkit software with the options to keep a check on most of your Canon printer network settings and adjust them according to your requirements. The Canon IJ Network tool will get you through the network settings uninterruptedly.Canon IJ Printer Utility is a complete software package meant to adjust and modify the configurations of your printer device as per the requirement.

    3.1.2022 10:48 canon.com/ijsetup
    Rozbalit Rozbalit vše canon.com/ijsetup
    The setup process for every Canon model is almost similar, however the download through https //ij.start.cannon or http //ij.start.cannon and installation process may differ. All-in-one Canon Inkjet printers are suitable for home, business, school, and others to improve productivity. Depending on your requirement, it offers a type printer including PIXMA, SELPHY, MAXIFY, etc. Some factors need to be in mind while choosing an inkjet printer for you. Later, you can easily set up your Canon printer through drivers from canon.com/ijsetup , wireless connection, USB, and a few components.
    18.2.2022 05:44 luna beth
    Rozbalit Rozbalit vše ij scan utility
    ij scan utility is a free photography program that enables you to quickly scan photos and documents. ij scan utility download is one of the programs you’ll definitely have to get if you’re using a certain Canon printer or scanner model. ij canon scan utility one of the official software for image management that you’ll need to use if you’re working with this brand. Set up your Canon printer through drivers from canon.com/ijsetup wireless connection, USB, and a few components.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.