abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×

dnes 00:22 | Nasazení Linuxu

Společnost Samsung oznámila, že skrze dokovací stanici DeX a aplikaci Linux on Galaxy bude možno na Samsung Galaxy S8 a S8+ a Galaxy Note 8 provozovat Linux. Distribuce nebyly blíže upřesněny.

Phantom Alien | Komentářů: 4
včera 23:55 | Komunita

Společnost Purism na svém blogu oznámila, že její notebooky Librem jsou nově dodávány se zrušeným (neutralized and disabled) Intel Management Engine (ME). Aktualizací corebootu na již prodaných noteboocích lze Management Engine také zrušit. Více v podrobném článku.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 21:44 | Nová verze

Organizace Apache Software Foundation (ASF) na svém blogu slaví páté výročí kancelářského balíku Apache OpenOffice jako jejího Top-Level projektu. Při této příležitosti byl vydán Apache OpenOffice 4.1.4 (AOO 4.1.4). Podrobnosti v poznámkách k vydání. Dlouhé čekání na novou verzi tak skončilo.

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
včera 19:22 | Pozvánky

Již příští týden - 26. a 27. října se v Praze v hotelu Olšanka odehraje OpenWRT Summit. Na webu konference naleznete program a možnost zakoupení lístků - ty stojí 55 dolarů. Čtvrtek bude přednáškový a v pátek se budou odehrávat převážně workshopy a meetingy.

Miška | Komentářů: 0
včera 13:44 | Nová verze

Bylo vydáno Ubuntu 17.10 s kódovým názvem Artful Aardvark. Ke stažení jsou Ubuntu Desktop a Server, Ubuntu Cloud Images, Ubuntu Netboot, Kubuntu, Lubuntu a Lubuntu Alternate, Lubuntu Next, Ubuntu Budgie, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio a Xubuntu. Podrobnosti v poznámkách k vydání.

Ladislav Hagara | Komentářů: 14
včera 13:00 | Komunita

MojeFedora.cz informuje, že Fedora 27 dostane podporu pro AAC. Podpora multimediálních formátů je ve výchozí instalaci Fedory tradičně limitovaná kvůli softwarovým patentům, ale desktopový tým Red Hatu se ji i tak snaží v poslední době co nejvíce rozšířit. Už nějaký čas obsahuje kodeky pro MP3, H.264, AC3 a nyní byl přidán také kodek pro další velmi rozšířený zvukový formát – AAC.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
18.10. 23:55 | Pozvánky

Spolek OpenAlt zve příznivce otevřených technologií a otevřeného přístupu na 145. brněnský sraz, který proběhne v pátek 20. října od 18:00 hodin v restauraci Time Out na adrese Novoměstská 2 v Řečkovicích. Jedná se o poslední sraz před konferencí OpenAlt 2017, jež proběhne o víkendu 4. a 5. listopadu 2017 na FIT VUT v Brně. Běží registrace účastníků.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
18.10. 21:44 | Nová verze

Byla vydána verze 5.2.0 multiplatformního virtualizačního nástroje Oracle VM VirtualBox. Jedná se o první stabilní verzi z nové větve 5.2. Z novinek lze zmínit například možnost exportování VM do Oracle Cloudu, bezobslužnou instalaci hostovaného systému nebo vylepšené GUI. Podrobnosti v seznamu změn. Aktualizována byla také dokumentace.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
18.10. 14:00 | Zajímavý projekt

Byl spuštěn Humble Down Under Bundle. Za vlastní cenu lze koupit multiplatformní hry The Warlock of Firetop Mountain, Screencheat, Hand of Fate a Satellite Reign. Při nadprůměrné platbě (aktuálně 3,63 $) také Hacknet, Hacknet Labyrinths, Crawl a Hurtworld. Při platbě 12 $ a více lze získat navíc Armello.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
18.10. 13:00 | Nová verze

Google Chrome 62 byl prohlášen za stabilní (YouTube). Nejnovější stabilní verze 62.0.3202.62 tohoto webového prohlížeče přináší řadu oprav a vylepšení. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře (YouTube). Opraveno bylo 35 bezpečnostních chyb.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
Jak se vás potenciálně dotkne trend odstraňování analogového audio konektoru typu 3,5mm jack z „chytrých telefonů“?
 (10%)
 (1%)
 (1%)
 (1%)
 (74%)
 (13%)
Celkem 115 hlasů
 Komentářů: 7, poslední včera 23:06
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Vložit další komentář
    25.9.2008 00:59 jiřík | skóre: 9 | Hradec Králové
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Podle toho KOffice mám dojem, že to padá při každém pátem kliku jak hrušky ... Obecně jsem ze článku nabral pocit, že KDE 4.1 je vlastně nepoužitelné a ještě hodně věcí chybí - což je pravda. Ale používat se to dá. Doufám ale, že když v Kubuntu za pár týdnů už nebude KDE 3.5, tak se pár zásadních chyb odstraní a to hodně rychle.
    Zapomeňte na pumpičku a na rozhodčí, hrajte Ultimate Frisbee http://www.frisbee.cz
    25.9.2008 07:12 pht | skóre: 48 | blog: pht
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    je vlastně nepoužitelné ... Ale používat se to dá.
    zajimavy zaver. :)
    In Ada the typical infinite loop would normally be terminated by detonation.
    25.9.2008 11:32 kkaarreell
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    No jo, na vytrhavani vet z kontextu uz byl postaven nejeden humorny porad.
    25.9.2008 16:24 xm | skóre: 36 | blog: Osvobozený blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    KOffice 2 je teprve alfa verze a není ani součástí KDE jako takového. To samé platí i o dalších aplikacích v článku (Amarok 2, K3b... všechno jsou to vývojové verze a nejsou součástí KDE projektu).
    Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
    25.9.2008 02:02 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Takže jediná schopná kombinace byla XMMS/MPlayer.
    sakra, a ze ja takovou dlouhou dobu pouzival(m) bez problemu xine.
    Kaffeine sice disponoval složitějším grafickým rozhraním, nicméně se jednalo o všeuměla, pokud šlo o přehrávání filmů.
    a to je dobre, nebo spatne? z kontextu toho odstavce to nejde poznat.

    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    25.9.2008 06:59 grim
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    >> a to je dobre, nebo spatne? z kontextu toho odstavce to nejde poznat.

    A musi to nutne byt dobre nebo spatne? Je to proste tak a tak. Nekomu to bude vyhovovat, nekomu ne, dalsi budou prudit :)
    25.9.2008 07:21 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    A musi to nutne byt dobre nebo spatne?
    no, nemusi... na to jsem stravil(m) na prednaskach z fuzzy logiky vic casu nez je zdravo ;-]

    nicmene, bez toho mi ta veta nedava smysl.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    25.9.2008 08:14 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    sakra, a ze ja takovou dlouhou dobu pouzival(m) bez problemu xine.
    Nojo, na xine jsem zapomněl, ale to bude tím, že mi jeho přehrávač mi k srdci nikdy nepřirostl. Xine používám jenom jako backend pro KDE programy.
    Kaffeine sice disponoval složitějším grafickým rozhraním, nicméně se jednalo o všeuměla, pokud šlo o přehrávání filmů.
    Jak pro koho - mě to nevadí, Daniel Kvasnička by jistě nadával ;-) Kontext v tomto případě tvoří čtenář.
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    Daniel Kvasnička ml. avatar 25.9.2008 21:45 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Jak pro koho - mě to nevadí, Daniel Kvasnička by jistě nadával
    Uz je to par let, co jsem Kaffeine pouzival, ale co se pamatuju, tak byly i o dost horsi kousky ;-)
    FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
    Fluttershy, yay! avatar 25.9.2008 07:01 Fluttershy, yay! | skóre: 81 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Naštěstí mi toho funguje asi víc než vám, chlapi. Třeba Amarok je teď v pohodě (ale dřív mi ničil kolekci atd.).
    25.9.2008 08:22 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Mě funguje Amarok2 skvěle ;-)
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    25.9.2008 09:00 Miroslav Žídek | skóre: 20 | Prachatice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Nechapu :-( Asi jsem neco dulezite prehlednul. Mp3 taham ze serveru pres sambu (coz je z hlediska amaroku suma-fuk), nacte se mi seznam alb, ale kdyz kliknu na nazev alba, neobjevi se pisnicky a nic nehraje. Samostatne nactena mp3-ka hraje bez problemu.
    25.9.2008 21:59 Miroslav Žídek | skóre: 20 | Prachatice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    No je to tak - kompletne jsme pomazal vse v ~/.kde4 co souvisi s amarokem, sestavil kolekci a najednou prehravam.

    Mimochodem nemate nekdo s OSS a X-Fi zkusenosti chraptenim zvuku v KDE4 nativnich aplikacich (amarok4, juk...)? Neco podobne v Amaroku pro KDE3 nepozoruju
    25.9.2008 22:05 Miroslav Žídek | skóre: 20 | Prachatice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    (omlouvam se - predchozi prispevek mel prijit do threadu nize :-( )
    Nicky726 avatar 25.9.2008 15:46 Nicky726 | skóre: 56 | blog: Nicky726
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Jediný problém, který jsem u amaroku 2 zatím zaregistroval, je ne moc funkční editování tagů píšniček. Poté, co jsem si přetagoval pár alb, mě docela zklamalo, že při dalším startu, bylo vše při starém :-/
    Enjoy the detours. There you’ll find the things more important than what you want. (Hunter x Hunter)
    corwin78 avatar 25.9.2008 08:51 corwin78 | skóre: 10 | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Při upgrade z jedné verze Amarok 2 na novější se mi stalo totéž, co popisuje autor článku. Problém vyřešilo smazání databáze s kolekcí a vytvoření nové.
    Uživatel GNU/Linux # 420871 | Uživatel Kubuntu # 5516 | Česká pirátská strana - "Internet je naše moře...".
    25.9.2008 09:04 Miroslav Žídek | skóre: 20 | Prachatice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Při upgrade z jedné verze Amarok 2 na novější se mi stalo totéž, co popisuje autor článku. Problém vyřešilo smazání databáze s kolekcí a vytvoření nové.
    Hmm to je zvlastni. Vyzkousim doma. Ja nedelal upgrade, byla to cista instalace (pro testovani jsem chtel mit system vycisteny docista :-) ). Nicmene zkusim az prijdu domu
    25.9.2008 08:09 matush
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    K3B nevypaluje? Mam OpenSUSE 11.0, KDE 4.1.1 a K3B bezi uplne v pohode. Vypaluje vsetko, aj DVD DL bez akehokolvek problemu.
    25.9.2008 08:21 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Jak je vidět na screenshotech, tak mi k3b vůbec nefungoval (stejná distribuce a verze KDE) a stížnosti na něj jsem slyšel od vícero lidí. Pokud někomu jede, je to dobře :-)
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    25.9.2008 08:33 lame-uživatel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    No musím říct, že mě KDE4 jede asi trochu lip neboť sem nezaznamenal byť jediný pád... Používam OpenSuse sestavene primo pro vydání 4.1.1 http://home.kde.org/~binner/kde-four-live/ aktualizuju každý den, teď mám Version 4.1.2 (KDE 4.1.1(KDE 4.1>=20080828)) a K3B (1.95-svn) jede bez problemu... Systém je hodně svižný, a to můj komp nestojí za nic (AMD3500+,512MB ram + 6600GT(mesa 7.2)).Co se týče mě KDE4.1.1 přesvědčilo k přechodu z gnome.
    belisarivs avatar 25.9.2008 08:36 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    A je to K3B pro KDE3 nebo 4?
    IRC is just multiplayer notepad.
    25.9.2008 08:42 lame-uživatel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Příloha:
    Podívej se sám :) screen dávam do přílohy
    belisarivs avatar 25.9.2008 08:55 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Ja vcera zkousel palit DVD image a nezadarilo se. A to mam K3B ze svn taky. A taky v openSUSE.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Václav 25.9.2008 09:33 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    mě původně ani nenašlo vypalovačku. Teď jedu z svn, tak to zkusím znova.
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    freshmouse avatar 25.9.2008 09:34 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Jen taková drobnost... Bylo nutné dávat do nadpisu slovo "mega"? (Možná se to už řešilo, ale já si této série článků dosud vůbec nevšiml.)
    25.9.2008 10:15 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Bylo to nezbytně nutné :-)
    freshmouse avatar 25.9.2008 10:32 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Takže příště bude "Šok! Skandální odhalení: Linus nenosí trenky, ale slipy! Máme fotky!"? :-)
    Michal Fecko avatar 25.9.2008 11:00 Michal Fecko | skóre: 31 | blog: Poznámkový blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    A čo sú gnomáci horší? Navrhujem Gigarecenzia alebo ešte lepšie Terarecenzia Gnome 2.24 :-D Ani nádpis "Neuveriteľné! Škandalózne odhalenie nočného buildu Gnome 2.25!!!" nieje na zahodenie...
    freshmouse avatar 25.9.2008 11:09 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Být tam ještě velká letní příloha o houbaření, tak neodolám. ;-)
    25.9.2008 10:56 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Samozřejmě, naprosto nezbytně nutné. Však měl taky tar.bz2 s článkem několik MB :-)
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    25.9.2008 09:36 pard | skóre: 17
    Rozbalit Rozbalit vše KDE 4.1 a certifikáty
    Fungují vám certifikáty? Nepodařilo se mi je (PKCS #12) vůbec naimportovat, import vždy končí chybou.
    Jardík avatar 25.9.2008 11:48 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 a certifikáty
    V Linuxu vůbec funguje velký ho*no.
    Věřím v jednoho Boha.
    25.9.2008 13:13 pard | skóre: 17
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 a certifikáty
    Bohuzel jsem nikde nenasel, ze by mela aplikace velký ho*no v linuxu fungovat, takze nefunguje ani velký ho*no.
    frEon avatar 25.9.2008 16:06 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 a certifikáty

    Nemas pravdu! Zde jsem zadny hovno nenasel, ani velky, ani maly...

    A kolik, ze ti je?
    Talking about music is like dancing to architecture.
    25.9.2008 11:50 tom
    Rozbalit Rozbalit vše Kpresenter vs vyska displje
    KPresenter import nezvládal a navíc se nedokázal vejít na výšku displeje.
    Nepouziva nahodou standartni qtdock? Takze by ty jednotlive kusy "panelu" sly kamkoliv presunout, schovat a nebo zarolovat?
    OndraZX avatar 25.9.2008 11:54 OndraZX | skóre: 27 | blog: OndraZX | Frydek-Mistek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Tak co jsme se o KDE 4.1 dozvedeli:
    KOffice je na nic
    Amarok mozna bude
    K3b nevypaluje
    mnoho programu chybi
    Takze KDE 4.1 je dalsi z betaverzi prostredi KDE4. Ze by vyvojari presli na podobne cislovani jako kdysi jadro? Licha rada stabilni KDE3, suda KDE4 = vyvojova :-) Potom se nekdo divi, ze v enterprise distribucich se pouziva Gnome. Ano pouzivam Gnome. Ale ja nekritizuji KDE jako takove, ale zpusob vyvoje. Ja jsem zazil prechod z KDE2 na KDE3 (KDE bylo me vychozi prostredi), ale takove problemy rozhodne nebyly.
    25.9.2008 13:01 tdx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Samozřejmě byly. A pokud se dnes s odstupem času jeví, že to tak hrozné nebylo, tak za a) rozhodně nebylo potřeba převést na novou verzi tolik aplikací, b) nebyla to až tak velká změna, c) čas je hrozná potvora a lidská paměť jakbysmet.
    25.9.2008 17:43 Vin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Někde jsem četl, že rozdíl mezi KDE2 a KDE3 nebyl zas tak velký, spíš byl velký mezi řadami KDE1 a KDE2. Tenkrát ale asi nebylo tolik KDE centrického softwaru.
    25.9.2008 13:39 xm | skóre: 36 | blog: Osvobozený blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    KOffice 2 ... není součástí KDE, navíc je to teprve ALPHA

    Amarok 2 ... není součástí KDE a je to stále jště BETA

    K3b ... není součástí KDE, port pro KDE 4 je stále ještě ve stádiu vývoje (dokonce pokud vím nevyšla žádná alpha nebo beta, všechno to jsou IMHO jen buildy ze SVN)

    Takže si to shrňme - odsuzujete KDE 4.1 jako "betaverzi" kvůli tomu, že programy, které nejsou jeho součástí, jsou ve stádiu betaverze? Muhaha :-)
    Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
    25.9.2008 14:53 jiřík | skóre: 9 | Hradec Králové
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Tak nějak to také vidím. Řekl bych že za rok, až ty aplikace budou hotové, bude čas na takovouhle obsáhlou recenzi a bude to mít váhu. Druhá věc je to, že distribuce odhazují KDE 3 a zaměřují se na nehotové KDE 4.
    Zapomeňte na pumpičku a na rozhodčí, hrajte Ultimate Frisbee http://www.frisbee.cz
    25.9.2008 15:15 xm | skóre: 36 | blog: Osvobozený blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Ale KDE 4 není nehotové (minimálně z mého pohledu). S přechodem na novou verzi KDE nelze čekat až budou přeportované veškeré aplikace, které kdo kdy napsal pro KDE 3, to by byl uplný nesmysl (a jasný chicken-or-egg problém, protože proč by pak autoři portovali aplikace na KDE 4, když by všechny distribuce používaly staré KDE 3?).
    Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
    26.9.2008 08:09 Sid
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    A co asi uzivatel bude robit? presuvat si skvele MEGA graficke plazmoidy hore dole??? Na co stoji a pada desktop pre normalneho uzivatela? predsa na aplikaciach. KOffice ok - kazdy aj tak bude pouzivate OpenOffice Napalovanie - jasne da sa to aj inac ale ked si uzivatel zvykne na lepsie tak nema moc chut prejst k niecomu horsiemu Amorok - to iste

    A sucasne spustanie KDE3 aplikacii a KDE4 - mozne ale nejako sa straca caro KDE4. Nemozem si pomoct ale KDE by malo vyhlasit aspon 2 mesiace stop vyvoju novych veci a hlavne dotiahnut uz tie co su do verzie kde je to stabilne (tj iba mimimum uzivatelov ma problem). Pretoze pri tomto style vyvoja bude prva stabilna verzia tak 4.2.8, ktora sice bude naozaj uchvatna aj funkcne aj technicky akurat uz bude mat polovicu uzivatelov ako mat mohla

    Daniel Kvasnička ml. avatar 26.9.2008 08:58 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    A co asi uzivatel bude robit? presuvat si skvele MEGA graficke plazmoidy hore dole??? Na co stoji a pada desktop pre normalneho uzivatela? predsa na aplikaciach.
    To mi pripomina jeden genialni blogpost:
    Maybe some day, Mark Shuttleworth will turn up to work and say "I'm sick of all this pointless ugly Compiz crap and having to pretend in interviews that I sincerely think Compiz is in any way 'better' than or even remotely related to what Apple has, or even a sensible thing to pay any attention to. I understand now that transparency or wobbliness or shadows isn't what makes a good desktop: good apps make a good desktop, and from now on we're only going to stick apps on the Ubuntu menu if I can honestly stand in front of a non-fanboy audience and say 'this app works, and works well' and not be jeered off stage; in fact, I'm going to start kicking the worst ones off the menu unless they shape up, and we'll roll up our sleeves and fix the least worst, based on the rulings of a benevolent UI dictator".
    http://elliotth.blogspot.com/2008/09/desktop-linux-suckage-wheres-our-steve.html
    FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
    djs_core avatar 25.9.2008 12:37 djs_core | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)

    Nová verze Akregatoru obsahuje synchronizaci s online čtečkami (momentálně Google Reader).

    -> zkoušel to někdo ? Zadal jsem přihlašovací údaje, ale nic se neděje :(

    ...do you want to make your dreams come true? Wake up!
    Nicky726 avatar 25.9.2008 16:21 Nicky726 | skóre: 56 | blog: Nicky726
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Jo dopadl jsem stejně.
    Enjoy the detours. There you’ll find the things more important than what you want. (Hunter x Hunter)
    Daniel Kvasnička ml. avatar 25.9.2008 21:39 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Koukam, ze KOffice je na tom s ODF jeste o hodne hur, nez jsem myslel. Nemeli panove nahodou uz dost casu na to, aby to bylo alespon pouzitelne? Hlavne, ze meli dost casu na mudrovani o OOXML...

    Kdo mate pristup nekde k Mac OS X, zkuste si Bean. Prvni verze vysla pred pouhym rokem a pul, pracuje na tom prakticky jeden clovek a vyzkousejte si, jake jsou schopnosti cteni a ukladani formatu (ODF, OOXML, stare Office, RTF)... zadny zazrak, ale v porovnani s KWordem, jeho starim a poctem lidi, kteri se mu KWordu.......

    Jeste chvili timhle tempem a za chvili po nich ani pes nestekne.
    FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
    25.9.2008 21:51 jiřík | skóre: 9 | Hradec Králové
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Bean vypadá zajímavě. Dle screenu a popisu takový jednoduchý, ale použitelný a asi bude i rychlý, oproti OO.org. Uvidíme, jak se vývojáři KOffice postaví nastoleným problémům.
    Zapomeňte na pumpičku a na rozhodčí, hrajte Ultimate Frisbee http://www.frisbee.cz
    Daniel Kvasnička ml. avatar 25.9.2008 21:57 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    poctem lidi, kteri se mu KWordu.......
    poctem lidi, kteri se mu venuji....... ;-)
    FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
    26.9.2008 08:52 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Hlavne, ze meli dost casu na mudrovani o OOXML...
    To bylo dost laciné... (a ani moc trefné).
    Daniel Kvasnička ml. avatar 26.9.2008 09:02 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Kdyby na implementaci ODF poradne pracovali, nerypal bych do toho. Jenze oni jsou v tomhle ohledu naprosto neschopni (pri poctu lidi v tom projektu a dobe, kterou existuje on a existuje ODF nemam lepsi termin) a pak se nemuzes divit, ze mi jejich kritika OOXML a vyzdvihovani ODF prijde usmevne, kdyz uz nic jineho...... (cti "pokrytecke")
    FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
    26.9.2008 12:10 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    jejich kritika OOXML a vyzdvihovani ODF prijde usmevne, kdyz uz nic jineho...... (cti "pokrytecke")
    Až na to, že kritika OOXML může být oprávněná, i kdyby KOffice neotevřel ani .txt - naprosto to spolu nesouvisí.
    freshmouse avatar 26.9.2008 12:25 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Můžu bojovat proti tomu, aby byl alkohol legální, a sám ho pít -- naprosto to spolu nesouvisí. Jen je to pokrytecké.
    26.9.2008 13:44 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Ach jo. Velmi nevhodný příměr, protože vůbec neodpovídá popisované situaci.

    Programátorům KOffice dělá potíže správná podpora formátu ODF. S tím _vůbec_ nesouvisí to, že kritizují jiný formát (když už přistoupíme na to, že ho skutečně kritizovali, jak tvrdí Dan, ačkoliv on pravděpodobně myslel open source komunitu obecně, ale vztáhl to zrovna na KOffice, když se tu o něm mluví).

    Pokrytecké by bylo, kdyby např. kritizovali Microsoft (nebo kohokoliv jiného), že pro své produkty nenabízí pořádnou podporu ODF (a přitom nejsou schopni ji dodat sami). Kritizování standardizace druhého formátu, který jim ještě přidá práci, protože jeho podporu budou muset časem také implementovat, nijak pokrytecké není.
    freshmouse avatar 26.9.2008 13:48 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Uznávám, že ten příměr nebyl moc dobrý; špatně jsem si přečetl vaše příspěvky -- beru zpět a omlouvám se. Nicméně bych řekl, že tady jde o to, že odrazují od používání technologie X (OpenXML), ale sami nenabízejí alternativu v podobě X (podpora ODF).
    26.9.2008 13:52 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    tady jde o to, že odrazují od používání technologie X (OpenXML), ale sami nenabízejí alternativu v podobě X (podpora ODF).
    To je fakt. Je však nutno podotknout, že nutnost zabývat se dalším formátem jednoznačně neprospěje vyhlídkám na solidní podporu aspoň jednoho.
    Daniel Kvasnička ml. avatar 26.9.2008 13:53 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Programátorům KOffice dělá potíže správná podpora formátu ODF. S tím _vůbec_ nesouvisí to, že kritizují jiný formát
    ...pokud by zaroven nepropagovali ten ODF, ktery nejsou sami schopni implementovat, jako alternativu k tomu, co kritizuji.
    když už přistoupíme na to, že ho skutečně kritizovali, jak tvrdí Dan, ačkoliv on pravděpodobně myslel open source komunitu obecně, ale vztáhl to zrovna na KOffice, když se tu o něm mluví
    http://dot.kde.org/1194021253/

    Asi jejich chovani neodpovida presne definici slova "pokrytecke", ale minimalne trapne a amaterske to je. Pokud neco kritizujou, pak propagujou alternativu a ani ji nejsou sami schopni rozumne podporovat, tak sorry, ale neco tady smrdi....
    FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
    26.9.2008 14:01 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    ...pokud by zaroven nepropagovali ten ODF, ktery nejsou sami schopni implementovat, jako alternativu k tomu, co kritizuji.
    Řekl bych, že je zcela v pořádku říct: "Už teď nezvládáme, a to musíme implementovat "jen" podporu ODF. Dejte pokoj s dalším formátem, který navíc vypadá nekvalitně, má ukrutně dlouhou specifikaci a tlačí ho MS přes mrtvoly."
    Pokud neco kritizujou, pak propagujou alternativu a ani ji nejsou sami schopni rozumne podporovat, tak sorry, ale neco tady smrdi....
    IMO ne - viz výše. Jeden nepodporovaný formát je pořád lepší než dva nepodporované formáty (které mají dělat totéž). Připadá mi to jako docela rozumná argumentace.
    Daniel Kvasnička ml. avatar 26.9.2008 14:44 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Řekl bych, že je zcela v pořádku říct: "Už teď nezvládáme, a to musíme implementovat "jen" podporu ODF. Dejte pokoj s dalším formátem, který navíc vypadá nekvalitně, má ukrutně dlouhou specifikaci a tlačí ho MS přes mrtvoly."
    Pokud tohle reknou v nejakem rozumnem terminu, tak prosim. Ale pokud jim to tolik ujizdi, tak je to dukaz toho, ze pro ne ODF asi neni tak dulezity, jak tvrdi a to neni OK. Hlasit, jak je OpenDocument super a temer rok pote nebyt schopen ani ulozit spravne primitivni formatovani textu...? At to vezmes z jakekoliv strany, tohle proste neni ani trochu pozitivni vizitka pro ten projekt.
    FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
    26.9.2008 15:24 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    At to vezmes z jakekoliv strany, tohle proste neni ani trochu pozitivni vizitka pro ten projekt.
    No, o to se však nepřeme, že? :-)
    Drom avatar 26.9.2008 11:19 Drom | skóre: 24 | Kdyne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Bean uses Apple's file conversion services to open and save Word 2007 format files.

    :(

    Viz. http://www.bean-osx.com/Word97.html
    Delej si co chces, ale hlavne me s tim neotravuj. Ja na SW patenty neverim!
    Daniel Kvasnička ml. avatar 26.9.2008 13:55 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Ale ODF se to, pokud vim, netyka.
    FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
    Drom avatar 26.9.2008 23:14 Drom | skóre: 24 | Kdyne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Jen me to zklamalo, znelo to tak hezky, podpora docx + prakticky jeden vyvojar... a on pouziva sluzbu systemu, nebo co...
    Delej si co chces, ale hlavne me s tim neotravuj. Ja na SW patenty neverim!
    26.9.2008 20:37 hrubi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    Amarokě - to je mládě od Amaroku? :)
    (titulek pod obrázkem)
    26.9.2008 23:32 Dare_devil zo Slovenska
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    No ja som mal s KDE4.1 velmi dlho co docinenia a podla mna ide o neodladenu trapnu verziu. Je to ako keby sme porovnavali KDE3.1 s KDE3.5.9 . PRi instalacii debian lenny som si hned nahodil kde3.5.9 a nikde vacsia spokojnost nebola. KDE4.1 sa mi nepaci,ale tie Tři Sestry, tak to teda hej ;) Skoda Sahulu, skoda no, nic. KDE4.1 je KDE4.1 a kym nebude final urcite ho nebudem pouzivat ( aj keby som musel, radsej nebudem updatovat system ). A urcite niesom jediny.
    3.10.2008 07:22 dra1n
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (KOffice a multimédia)
    az se 4ka dostane do testingu tak uz to bude v pohode ;}}

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.