abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×

dnes 14:00 | Zajímavý projekt

Byl spuštěn Humble Down Under Bundle. Za vlastní cenu lze koupit multiplatformní hry The Warlock of Firetop Mountain, Screencheat, Hand of Fate a Satellite Reign. Při nadprůměrné platbě (aktuálně 3,63 $) také Hacknet, Hacknet Labyrinths, Crawl a Hurtworld. Při platbě 12 $ a více lze získat navíc Armello.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
dnes 13:00 | Nová verze

Google Chrome 62 byl prohlášen za stabilní (YouTube). Nejnovější stabilní verze 62.0.3202.62 tohoto webového prohlížeče přináší řadu oprav a vylepšení. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře (YouTube). Opraveno bylo 35 bezpečnostních chyb.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
dnes 11:00 | Zajímavý článek

Článek (en) na Mozilla.cz je věnován vykreslování stránek ve Firefoxu. V průběhu roku 2018 by se ve Firefoxu měl objevit WebRender, jenž by měl vykreslování stránek urychlit díky využití GPU.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
dnes 08:22 | Bezpečnostní upozornění

NÚKIB (Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost) informuje o zranitelnosti ROCA v procesu generování RSA klíčů, který se odehrává v softwarové knihovně implementované například v kryptografických čipových kartách, bezpečnostních tokenech a dalších hardwarových čipech vyrobených společností Infineon Technologies AG. Zranitelnost umožňuje praktický faktorizační útok, při kterém útočník dokáže vypočítat

… více »
Ladislav Hagara | Komentářů: 1
dnes 01:23 | Zajímavý software

Příspěvek na blogu otevřené certifikační autority Let's Encrypt informuje o začlenění podpory protokolu ACME (Automatic Certificate Management Environment) přímo do webového serveru Apache. Klienty ACME lze nahradit novým modulem Apache mod_md. Na vývoj tohoto modulu bylo uvolněno 70 tisíc dolarů z programu Mozilla Open Source Support (MOSS). K rozchození HTTPS na Apache stačí nově přidat do konfiguračního souboru řádek s ManagedDomain. Minutový videonávod na YouTube [reddit].

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
včera 14:15 | Komunita

Daniel Stenberg, autor nástroje curl, na svém blogu oznámil, že obdržel letošní Polhemovu cenu, kterou uděluje Švédská inženýrská asociace za „technologickou inovaci nebo důvtipné řešení technického problému“.

marbu | Komentářů: 9
včera 13:40 | Pozvánky

Cílem Social Good Hackathonu, který se uskuteční 21. a 22. října v Brně, je vymyslet a zrealizovat projekty, které pomůžou zlepšit svět kolem nás. Je to unikátní příležitost, jak představit nejrůznější sociální projekty a zrealizovat je, propojit aktivní lidi, zástupce a zástupkyně nevládních organizací a lidi z prostředí IT a designu. Hackathon pořádá brněnská neziskovka Nesehnutí.

… více »
Barbora | Komentářů: 1
včera 00:44 | Pozvánky

V sobotu 21. října 2017 se na půdě Elektrotechnické fakulty ČVUT v Praze uskuteční RT-Summit – setkání vývojářů linuxového jádra a uživatelů jeho real-time verze označované jako preempt-rt.

… více »
Pavel Píša | Komentářů: 8
16.10. 23:44 | Bezpečnostní upozornění

V Linuxu byla nalezena bezpečnostní chyba CVE-2017-15265 zneužitelná k lokální eskalaci práv. Jedná se o chybu v části ALSA (Advanced Linux Sound Architecture).

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
16.10. 22:44 | Komunita

Greg Kroah-Hartman informuje na svém blogu, že do zdrojových kódu linuxového jádra bylo přidáno (commit) prohlášení Linux Kernel Enforcement Statement. Zdrojové kódy Linuxu jsou k dispozici pod licencí GPL-2.0. Prohlášení přidává ustanovení z GPL-3.0. Cílem je chránit Linux před patentovými trolly, viz například problém s bývalým vedoucím týmu Netfilter Patrickem McHardym. Více v často kladených otázkách (FAQ).

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
Jak se vás potenciálně dotkne trend odstraňování analogového audio konektoru typu 3,5mm jack z „chytrých telefonů“?
 (16%)
 (0%)
 (0%)
 (2%)
 (73%)
 (9%)
Celkem 44 hlasů
 Komentářů: 1, poslední dnes 11:21
    Rozcestník

    Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    13. 5. 2009 | Jiří Poláček | Recenze | 7355×

    Pokud budete pro své KDE hledat dvoupanelového správce souborů, určitě neminete aplikaci jménem Krusader. A po jejím vyzkoušení už nejspíš také nebudete hledat dál.

    Úvod

    Už jen název Krusader je více jak výstižný – stejně jako Dobyvatel je vtipnou narážkou na Průzkumníka, tak Křižák posouvá možnosti Dobyvatele na vyšší úroveň. Aktuálně je k dispozici v dlouho očekávané verzi 2.0 primárně cílené pro použití v KDE 4.

    Asi bude vhodné hned na začátku podotknout, že Krusader významně těží z úzké integrace s desktopovým prostředím KDE, potažmo z knihoven Qt, což pro správu souborů znamená například následující:

    • procházení síťových adresářů v rámci podporovaných protokolů (tj. pomocí KIO slaves) – FTP, Samba, SFTP, Obex apod.,
    • náhled a zapouzdřené zobrazení podporovaných typů souborů,
    • kopírování a přesouvání souborů přes schránku,
    • drag'n'drop operace,
    • stejné dialogové okno pro vlastnosti souborů.

    A tak bychom mohli ještě chvíli pokračovat. Hlavní síla Krusaderu však spočívá v jeho klasické – dnes již můžeme říci desítkami let prověřené – koncepci dvou panelů, umožňujících najednou vedle sebe zobrazit obsah dvou adresářů a nad nimi provádět základní operace s pomocí – a to je pro nejednoho uživatele podstatné – zažitých klávesových zkratek typu F3 – zobrazení, F5 – kopírování či Tab – přepínání mezi panely. Takových správců souborů je však celá řada, v čem je tedy Krusader jiný/lepší?

    krusader 2.0 - hodně zmenšená verze ukazující stručný, podrobný i stromovitý pohled na soubory + panelové záložky
    hodně zmenšená verze ukazující stručný, podrobný i stromovitý pohled na soubory + panelové záložky

    Nejlepší vychytávky

    Pokud Krusader doposud nepoužíváte, následující vlastnosti by vás k takovému počinu mohly nalákat. Pokud již Krusader používáte a vaše oblíbená funkce v seznamu chybí, podělte se o ni v diskuzi.

    Panelové záložky
    Několikrát již bylo zmíněno, že Krusader je dvoupanelový správce souborů. Díky záložkám to však úplně pravda není – oba panely je možné si rozmnožit do libovolného počtu samostatných podpanelů, z nichž právě jeden z nich je aktivní – funguje to podobně jako záložky v internetovém prohlížeči. Pokud se z nějakého adresáře nechcete přesouvat jinam z toho prostého důvodu, že byste se za chvíli museli vracet, stačí si otevřít novou záložku a pracovat s ní – ke staré se lze kdykoliv vrátit.
    Uživatelské nastavení znakové sady
    Při prohlížení síťových adresářů nemusí být u některých protokolů k dispozici informace o tom, v jakém kódování jsou na vzdáleném počítači pojmenovány soubory (ukázkovým představitelem je protokol SFTP) – velice snadno tak nastane situace, že se názvy souborů nezobrazují správně. Pokud správné kódování známe, můžeme si v Krusaderu nastavit vzdálenou znakovou sadu ručně. Totéž lze od verze 2.0 provést také se zobrazením souborů v komprimovaných archívech (zip, rar atd. – vše, co lze prohlížet s pomocí protokolu krarc).
    Kvalitní česká lokalizace
    Pro někoho zajisté záležitost zcela nepodstatná, mnozí ji však nepochybně ocení – Krusader je téměř kompletně a především velmi kvalitně přeložen do češtiny. Kromě ní si lze vybrat z dalších zhruba 30 jazyků včetně slovenštiny, kvalitu těchto překladů však musí posoudit někdo jiný.
    Klávesové zkratky

    Již jsme uvedli zažité klávesové zkratky jako hlavní zbraň Krusaderu, přesto se k nim musíme ještě jednou vrátit. Používání klávesových zkratek obecně zrychluje práci uživatele s aplikací – a v tomto případě to platí dvojnásob. Krusader má již ve výchozím nastavení dobře navržené schéma zkratek pro většinu myslitelných akcí – komu nevyhovují, může si je změnit, přidat alternativní zkratky případně rovnou vytvořit schéma zbrusu nové. Samozřejmě, kdo se zkratky nechce učit, tak si vše nakliká myší.

    krusader 2.0 - editor klávesových zkratek
    editor klávesových zkratek

    Pokročilé možnosti navigace

    Kromě panelových záložek a klávesových zkratek nám ke komfortnímu procházení adresářovou strukturou pomáhají ještě další funkce:

    • historie navštívených adresářů a Oblíbená URL, což je seznam naposledy a nejčastěji navštěvovaných adresářů,
    • pojmenované záložky na vybraná umístění, které se hodí především pro vzdálené adresáře,
    • dočasná paměť pro Skok zpět – s pomocí Ctrl+Shift+J si zapamatujeme aktuální adresář, do kterého se kdykoliv později okamžitě přesuneme zkratkou Ctrl+J,
    • přesun k hledanému souboru v aktuálním adresáři tak, že začneme psát jeho jméno,
    • možnost stromovitého zobrazení adresářové struktury.

    krusader 2.0 - rozbalovací nástroje – připojování disků + záložky
    rozbalovací nástroje – připojování disků + záložky

    Virtuální souborový systém

    Tato služba je vydatným pomocníkem v případech, kdy chceme hromadně zpracovat (například přejmenovat, zkomprimovat, prohledávat apod.) více souborů nacházejících se porůznu v rámci dostupné adresářové struktury. Obvykle si takové soubory zkopírujeme do jednoho adresáře a požadovanou operaci provedeme nad těmito kopiemi. V Krusaderu si je můžeme zkopírovat „jen na oko“ do imaginárního seznamu – virtuálního souborového systému, s kterým můžeme pracovat podobně jako s adresářem, zároveň však operaci provádět nad originálními soubory v původním umístění.

    krusader 2.0 - ukázka práce s virtuálním souborovým systémem
    ukázka práce s virtuálním souborovým systémem

    Vyhledávání

    Komu není zrovna po chuti konzolový příkaz find pro hledání souborů a přesto požaduje pokročilé možnosti, toho funkce hledání v Krusaderu nepochybně osloví. V základu se definuje maska a typ souboru (texty, obrázky, hudba, video, archívy či adresáře) a seznamy (rekurzivně) prohledávaných a k prohledávání zakázaných (pod)adresářů; pokročilé možnosti pak mohou specifikovat velikost souboru, datum, vlastnictví a oprávnění. Hledat lze také fulltextově, tj. vzorek regulárního výrazu v obsahu souboru, přičemž potěší i možnost definice znakové sady.

    krusader 2.0 - obecné parametry pro vyhledávání souborů
    obecné parametry pro vyhledávání souborů

    Výsledky hledání lze následně prohlížet, editovat a zkopírovat do schránky či virtuálního souborového systému.

    Superuživatelský režim
    Možnost spuštění další instance Krusaderu s právy superuživatele s nastaveným aktuálním pohledem na adresářovou strukturu je také veskrze praktická v okamžiku, kdy zjistíme, že pro další operace se soubory nám běžná uživatelská práva nedostačují.

    Funkce závislé na dalších programech

    Některé další užitečné funkce neumí Krusader sám od sebe, ale potřebuje k nim pomocné programy, takže jenom stručně seznam těch nejdůležitějších:

    • hromadné přejmenovávání souborů – Krusader předá seznam souborů programu KRename;
    • porovnávání obsahů vybraných souborů za použití Kdiff3, xxdiff či Kompare;
    • spočítání a ověření kontrolního součtu souborů (MD5, SHA apod.)
    • sbalování, rozbalování a transparentní procházení archívy podporovaných typů (zip, bzip2, tar, gzip, rar, rpm, iso, jar atd.)

    Krusader umí automatické nastavení těchto funkcí, tj. je schopen si sám detekovat existenci pomocných programů v systému a podle toho se nastavit.

    Co by rozhodně nemělo chybět

    Na konec si pro úplnost vyjmenujme vlastnosti, kterými bychom začínali v případě, kdy bychom někomu chtěli vysvětlit, co dělá správce souborů – v případě Krusaderu se vlastně jedná o samozřejmosti:

    • vytváření, přejmenovávání, kopírování, přesouvání a mazání souborů a adresářů;
    • definovatelný pohled na seznam souborů – nechybí stručný a podrobný pohled, maska souborů či povolení/zakázání zobrazování skrytých souborů;
    • porovnávání a synchronizace adresářů
    • počítání velikosti okupovaného místa soubory a adresáři
    • ukazatel volného místa na (lokálním) disku
    • náhled jednotlivých souborů známých typů
    • editace textových souborů
    • připojování a odpojování diskových oddílů (CD, DVD, USB-disky)
    • vestavěný příkazový řádek a emulátor terminálu

    Krusader není v ničem omezen ani z hlediska vizuálního vjemu – jako výchozí vzhled přebírá nastavení prostředí KDE, není však problém si písmo i barvy kompletně a do nejmenších detailů předefinovat; totéž se týká zobrazených nástrojových lišt, včetně pořadí ikonek.

    Novinky ve verzi 2.0?

    Podnět ke vzniku tohoto textu dala nedávno vyšlá stabilní verze 2.0.0, která představuje jistý milník ve vývoji tohoto programu. Není tomu však proto, že by přibyly či se významně změnily nějaké zásadní funkce programu – pokud si neprostudujeme changelog, budeme funkční změny oproti předchozí stabilní verzi 1.90.0 hledat poměrně těžko. Podstata přechodu na verzi s dvojkou na začátku tkví v portování na KDE 4 a tedy zbavení se závislostí na knihovnách Qt3 – rozsah přepisování kódu a ladění si snad ani nebudeme představovat, stačí říci, že na novou stabilní verzi jsme si museli počkat více jak jeden rok.

    Znáte lepšího správce souborů?

    Krusader nedávno oslavil devět let svého vývoje, za tu dobu se stal standardní součástí mnoha distribucí a získal si nemálo uživatelů. Letos vyšla jeho první verze pro Windows, takže se může stát, že počet uživatelů ještě rapidně naroste. Pokud již mezi uživatele patříte, můžete pomoci v dalším vývoji tak, že budete hlásit chyby, poskytovat záplaty, překlady nebo finanční dary. Nuže, vyhlaste další křížovou výpravu do své adresářové struktury!

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    13.5.2009 00:54 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory
    Článek je fajn, ale osobně nemám rád zaměňování panelů a záložek. Popsal jste panely jako záložky, ovšem záložky jste ani nezmínil, pokud jsem dobře četl. Prosazovaný překlad tabu je panel, a to hodně dávno i ve zmiňovaném Firefoxu. Záložky jsou zásadní pro práci s KIO a dalšími protokoly, v tom vidím sílu já - mám tuny záložek pro ftp, ssh (tedy fish) a další. Ve spojení s KWallet je to luxus, nemusím si pamatovat hesla ani adresy, jen kliknu a je to.

    Ještě bych zmínil uživatelské akce, to je program v programu - sám by si zasloužil článek. :-) Moc mi nefungují lišty nástrojů - ztrácejí se ikony i komplet tlačítka (ale ve dvojce už to není tak hrozné).

    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    13.5.2009 01:27 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory
    Prosazovaný překlad tabu je panel, a to hodně dávno i ve zmiňovaném Firefoxu.
    Ono je to těžké, když mluvíme o panelovém správci souborů. Potom by to byly "panely panelů", což je dost divné. Proto je v článku "panelové záložky", i když by v tomto případě asi šly použít "karty".
    Popsal jste panely jako záložky, ovšem záložky jste ani nezmínil, pokud jsem dobře četl.
    Ale jo:

    Kromě panelových záložek a klávesových zkratek nám ke komfortnímu procházení adresářovou strukturou pomáhají ještě další funkce:
    • historie navštívených adresářů a Oblíbená URL, což je seznam naposledy a nejčastěji navštěvovaných adresářů,
    • pojmenované záložky na vybraná umístění, které se hodí především pro vzdálené adresáře,
    Jiří Poláček avatar 13.5.2009 08:37 Jiří Poláček | skóre: 47 | blog: naopak | Sivice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory
    Ono je to těžké, když mluvíme o panelovém správci souborů. Potom by to byly "panely panelů", což je dost divné. Proto je v článku "panelové záložky", i když by v tomto případě asi šly použít "karty".
    Toto by asi byl podnět pro naše překladatele, aktuálně v lokalizovaném Krusaderu skutečně máme dvoje „záložky“ …
    Sudoku omrzelo? Zkuste bobblemaze! | Statistiky jsou jak bikiny. Napoví hodně, všechno ale neukážou.
    13.5.2009 09:05 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory
    Ono je to těžké, když mluvíme o panelovém správci souborů. Potom by to byly "panely panelů", což je dost divné. Proto je v článku "panelové záložky", i když by v tomto případě asi šly použít "karty".

    Karty by podle mého byly lepší, záložky chápu jako terminus technicus a je to podle mého úplně jiná funkce. Vinou nekonzistentních překladů se to míchá jak eintopf. :-) Otevírám si často několik záložek do karet v každém panelu, tak v tom musím mít jasno...

    Záložky jsem pak v textu nakonec přehlídl.
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    18.5.2009 12:49 Petr "Glubo" Sýkora | skóre: 21 | blog: Glubnik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory
    Skoro mi připadá nejschůdnější to nakonec nepřekládat a použít již stejně vcelku domestikované taby, což je sice méně obrozenecké, ale alespoň vcelku jednoznačné.
    „O mrtvých jen v dobrém." „Pojďme se bavit o Stalinovi."
    13.5.2009 07:08 bluemoon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory
    proste jsou dva panely a kazdy se da jeste zalozkovat stejnym zpusobem jako u prohlizecu.
    13.5.2009 09:36 Vin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    A jak chceš říkat bookmarkům? Oblíbené? :-)

    13.5.2009 01:21 Michal2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    Krusader je fajn ale oproti Total Commanderu mu stale porad spousta veci schazi. Treba genialni funkce "feed to listbox", ktera hodi vyhledane soubory do jednoho panelu a da se s nimi pak pracovat ajko kdyby byly v jednom adresari.

    Jardík avatar 13.5.2009 04:11 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory
    Explorer ve Windows Vista tohle umí dávno. Explorer ve Windows 7 ještě navíc umí zobrazit několik složek jako jednu virtuální a když tam něco chcete uložit, tak se to uloží do té, co si vyberete pro ukládání. Super fíčura.
    Věřím v jednoho Boha.
    13.5.2009 09:32 jan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    Premyslel jste nekdy nad tim, jak funguje treba zapis u livecd nebo v ruznuch hw bazmekach, ktere jdou resetovat do vychoziho stavu? Funguje to totiz tak, ze se spoji zapisovatelna a ro vetev pod jeden adresar. Funguje to tak uz spoustu let, v BSD se to objevilo nekdy pred 15 lety. V linuxu pozdeji.

    13.5.2009 15:37 Stepan__
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory
    +1
    13.5.2009 06:54 Němec Tomáš | skóre: 14 | blog: muj001
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    bez problému funguje, vyzkoušej

    13.5.2009 08:11 PetrS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Výsledek hledání do panelu

    Krusader -> Hledat -> Vypsat do panelu dělá co? Když chceš něco srovnávat, tak to alespoň vyzkoušej a měj při tom oči otevřené.

    13.5.2009 09:40 Vin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    Ehm... přesně tak se jmenuje i v Krusaderovi. Kterou verzi Krusadera jsi naposledy použil?

    13.5.2009 12:18 mmm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    Tohle krusader umi taky. V clanku se o tom i pise. JInak u totalcmd se mi nelibi, ze je tam cela cesta k souboru, ale mozna to lze nastavit.

    13.5.2009 02:40 Xerces
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    mc je mc

    13.5.2009 08:19 AHAHA | skóre: 7 | blog: ZZZ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    Ano, uz dlouhe roky stale stejne nepouzitelne :/

    13.5.2009 08:35 Jiří Lisický | skóre: 31 | blog: JIL_blog | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    Která konkrétní věc je v mc nepoužitelná?

    13.5.2009 13:15 AHAHA | skóre: 7 | blog: ZZZ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    Neumi vice panelu (ci zalozek, viz diskuse vyse), vice procesu pro kopirovani (tj. kopirovani na pozadi), nema zadny rozumny FTP manazer spojeni, nejdou nastavit klavesove zkratky, ovladani mysi je mizerne (ano, nekdy chci ovladat FM i mysi) atp. Uz jsem ho dlouho nepouzival, mozna jsem na par veci zapomnel.

    Johny z Podoli avatar 13.5.2009 14:48 Johny z Podoli | skóre: 26 | blog: rocfdebian
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    já teda nevim ale to co píšeš je spíš jako seznam toho co umí než toho co neumí. Kopírování na pozadí je defaultní, ftp manažer spojení? nerozumím otázce ale ALT-> šipka vlevo a tam vybereš síť.. a tam to je, klávesové zkratky? jdou nastavit na cokoliv.... zkus, doporučuji :)

    Můj web o táborech: Letní dětské tábory, Hudební tábor , Můj nový blog na Nul.cz
    13.5.2009 19:46 lyon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory
    Nektere veci jsou stale stejne iritujici, napriklad oblibena hlaska "Shell is already running a command", preskok do jineho adresare pri navratu z shellu pomoci Ctrl+O, ci zamrznuti mc pri delsi neaktivite FTP spojeni.
    14.5.2009 20:19 sid
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    Me na mc vadi snad akorat to, ze kdyz se pripojuju pres ssh tak, kdyz spletu heslo(a server vyjede dalsi dva radky textu), odroluje cele GUI a pak musim "proscrollovat" prochazene slozky, abych zase neco videl. Mozna se to deje i jinde, ale tohle pouzivam nejcasteji.

    16.5.2009 14:12 Libor Chocholaty | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    To resi Ctrl-O Ctrl-O

    16.5.2009 22:24 walley walleyovic | skóre: 4 | blog: walley
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    nebo ^l

    18.5.2009 07:16 DNA
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    mě zase vadí, když se omylem snažím prohlédnout obsah zaheslovaného archivu, musím pak mcéčko zabít, ale používám ho výhradně (hlavně kvůli rychlosti, proto na widlích používám far)... že to neumí více panelů a podobně mi nikdy nevadilo, stejně mám mc v několika konzolích, které si označuji podle toho co v nich zrovna dělám.

    17.5.2009 15:06 gorgo | skóre: 11 | blog: denicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    Na te oblibene hlasce se snad "uz" i pracuje.

    30.5.2009 14:03 Pavol | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    Presne toto vadi na mc aj mne. Ma Krusader obdobu Ctrl+O (a najlepsie bez popisanych problemov mc)?

    30.5.2009 14:27 Pavol | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    asi treba pred polozenim otazky precitat celu diskusiu :) "terminal emulator" vyzera vcelku obstojne, akurat mi vadi vypis akcii prevedenych po prepnuti spat na panely do terminalu (zvlast ak sa v terminale zatial prevadza prikaz s vystupom), snad sa da niekde vypnut

    Dalibor Smolík avatar 13.5.2009 08:45 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    Krusader nepoužívám (možná jej vyzkouším - nic proti němu nemám), jsem celé roky zvyklý na mc. Zatím jsem nezjistil, proč je mc nepoužitelné. ;-)

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    14.5.2009 12:45 Mard
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    Vyzkoušel jsem Krusader i MC a vítězem je MC. Práce s archívy je mnohem lepší, Krusader se mi nepodařilo nastavit, stále má nějaké problémy, rozbalený soubor z archívu v tmp nenajde další program (třeba viewer). Ale je fakt že jsem se až tak moc nesnažil.

    13.5.2009 11:14 j3nda | skóre: 14 | ostrava/brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory
    pripojuji se: mc je mc
    ___---==~[ uxunilcba | baclniuxu ]~==---__sevrer_pnly_liunx-lkie_hcaricku__/libGDX-rulez-the-W0R7D!___
    13.5.2009 21:54 mimi.vx | skóre: 37 | blog: Mimi.VX | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

     +1

     

    USE="-gnome -kde";turris
    Jardík avatar 13.5.2009 04:14 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory
    Příloha:
    Máte ten krusadej nějakej hnusnej, jak je to všechno zaoblený, tak to vypadá přeplácaně a nepřehledně.
    Věřím v jednoho Boha.
    Rezza avatar 13.5.2009 09:55 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    Taky jsem se lekl kdyz jsem uvidel screenshot ;-) Ale kdyz jsem pustil, tak nevim proc, vypada to stejne pekne jako u tebe :D

    Skulpture je best styl vsech dob, hlavne moznost nastaveni spacingu - na EEE 701 neocenitelna vec, ktera prida 25% mista na displeji!

    13.5.2009 08:23 AHAHA | skóre: 7 | blog: ZZZ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    Dost  me stve, ze Krusader pro kazde kopirovani otevira nove FTP spojeni ... u hostingu jsem omezen na 3 - jeden editor (treba PSPad), Krusader listing, Krusader kopirovani ... pokud kopiruju podruhe, vznika problem (FTP spojeni se z nejakeho duvodu neuzavre).

    Ale i obecne je to problem ... u mnoha FTP serveru jsem videl omezeni na jedno spojeni

    13.5.2009 09:02 Jirka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    Reportuj to. Treba se dockas nejakeho nastaveni, pokud tam jeste neni.

    13.5.2009 15:25 jiřík | skóre: 9 | Hradec Králové
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory
    Tohle mne taky dost vytáčí. Není třeba potvrzovat spojení vždy, ale často. A také chybí možnost "Přepsat bez ptaní pokud je soubor starší". Když člověk aktualizuje web a zkouší nahrávat podesáté css styl, tak to potvrzení přepsání docela otravuje.
    Zapomeňte na pumpičku a na rozhodčí, hrajte Ultimate Frisbee http://www.frisbee.cz
    21.5.2009 14:10 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory
    Není lepší editovat soubor přímo na serveru?

    Není tam tlačítko pro hromadné "ano" nebo "ne"? Tedy - vím, že tam je při místním kopírování a vsadil bych se, že i při vzdáleném. Kopíruji pořád a nevšiml jsem si, že by mi to chybělo (když nad tím tak přemýšlím).
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    13.5.2009 09:56 MichalK
    Rozbalit Rozbalit vše Krusader a Gnome
    Zdravim, pouzivam Krusader jiz leta, ale v prostredi Gnome. Tam jsem totiz nenasel tak dobry sw na spravu souboru. Nektere veci predpokladam specificke pro protokoly KDE KIO (napr. ikonka Media) tam nechodi. Nenarazil nekdo na navod jak Krusader co nejvice zprovoznit pod Gnome? Hledal jsem, ale asi spatne :) . Ted pouzivam Krusader 2.0.0-beta2. Diky. MK
    13.5.2009 21:55 mimi.vx | skóre: 37 | blog: Mimi.VX | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader a Gnome

     prejit na kde?

     

    USE="-gnome -kde";turris
    13.5.2009 23:16 MichalK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader a Gnome
    Jasne, to je moznost :) . Jednak bych mozna zrcadlove resil podobne veci s programy pro Gnome a navic jsem takhle docela spokojeny. Predpokladam, ze hodne lidi pod Gnome pouziva Krusader, K3b a tak. Jenom jsem chtel vedet, zda to nejde nejak (relativne bezbolestne) uschopnit ze stavajiciho prostredi nebo jestli jsem s timto pranim uplne mimo.
    30.5.2009 14:10 Pavol | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader a Gnome

    gnome-commander?

    belisarivs avatar 13.5.2009 12:10 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    Ja bych ocenil, kdyby v Krusaderovi slo neco jako je Ctrl+O v MC spustemen v terminalu.

    Proste zmacknu Ctrl+O, Mc zmizi a mam pred sebou terminal. Tohle mi u Krusadera chybi.

    IRC is just multiplayer notepad.
    13.5.2009 13:00 AHAHA | skóre: 7 | blog: ZZZ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    Krusader tohle umi, ve verzi 2.0 se mi to ale nepodarilo zprovoznit, v 1.9 a starsich to fungovalo v poho.

    mutable avatar 13.5.2009 16:43 mutable | skóre: 7 | blog: mutable_the_mutative
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    Ve 2 by to melo byt Alt-Shift-O by default.

    belisarivs avatar 13.5.2009 18:32 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    Neni. Vyzkouseno :-(

    IRC is just multiplayer notepad.
    13.5.2009 13:42 Jan Včelák | skóre: 28 | blog: Fcelda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory
    Hodně používám klávesu F2. Otevře Konsoli v adresáři, v kterym zrovna jsem. To je moc užitečný.

    Ale tohle, o čem píšete ale funguje také. Nedříve se musí zobrazit to vnořené okno terminálu - Ctrl+Alt+T. No a pak Ctrl+F se to dá přepínat na celou obrazovku.
    belisarivs avatar 13.5.2009 18:33 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    No, je to takove neohrabane, ale funguje to. Alespon to. Diky.

    IRC is just multiplayer notepad.
    13.5.2009 21:53 LukasT | skóre: 6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    Krusader je hodne fajny, vnořené okno terminálu som nepoznal, vdaka za tip ;)

    17.5.2009 13:36 Zdeněk Válek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory

    To vnořené okno bohužel neumí tu nejdůležitější věc (alespon u mě v default nastaveni). Když spustím pomocí příkazové řádky příkaz, stává se občas, že si potom potřebuju prohlédnout jeho výstup, ten v tom okně ale není :( , narozdíl od okna v mc.

    Jiří Poláček avatar 18.5.2009 09:02 Jiří Poláček | skóre: 47 | blog: naopak | Sivice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory
    V Krusaderu jsou totiž dvě odlišné věci – vnořený emulátor terminálu a vnořená příkazová řádka. Výchozím chováním příkazové řádky je „spusť a zapomeň“, lze však snadno změnit včetně možnosti poslat do vnořeného emulátoru terminálu.
    Sudoku omrzelo? Zkuste bobblemaze! | Statistiky jsou jak bikiny. Napoví hodně, všechno ale neukážou.
    14.5.2009 11:40 Mirek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krusader 2.0 – Křížová výprava mezi soubory
    Funguje. V klávesových zkratkách si nastavit 'Show Terminal Emulator' na Ctrl-O. A případně zaškrtnou volby 'Fullscreen terminal (mc-style)' v nastavení 'Look & Feel' pro celooknový terminál.
    21.5.2009 16:09 Pepa
    Rozbalit Rozbalit vše Kbd focus misto panel do cmd radky

    Pouzivam ho dohromady s mc a je to asi fakt to nejlepsi z panelovych manageru na linux. Dost dlouho mne na nem ale vadi implicitni focus klavesnice pro hledani souboru v panelu, misto psani prikazu do jeho prik. radky (nutno stisknout CTRL+sipka). Uz to je spravene, tj. jde to prenastavit? Pouzivam tak 1-2roky starou verzi a tak nevim. Diky za info.

    18.1.2010 13:36 FrantaS | skóre: 12 | Hlučín
    Rozbalit Rozbalit vše Klávesové zkratky v Krusaderu. Nefunkční - Vlastnosti. Nelze uložit změnu.
    Díky za článek. A snad poradíte. Přešel jsem na KDE 4. Myslím však, že i v KDE 3.5 jsem měl Krusader 2 (tentýž). Nefunguje mi klávesová zkratka pro Vlastnosti. Nadefinovaná po instalaci je. Nefunguje. Pokud nadefinuji vlastní, Alt+Enter, pak do vypnutí Krusaderu funguje. Nekoliduje to se stejnou kombinací, kterou bych zadal jinde. Prostě záhada. Vlastnosti velmi často používám, takže mi to velmi schází. Neuloží se mi žádná změna klávesových zkratek. Jak to udělat? To by zřejmě pomohlo.
    Ať se nám daří.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.