abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 15:00 | Komunita

    O víkendu probíhá v Bostonu, a také virtuálně, konference LibrePlanet 2024 organizovaná nadací Free Software Foundation (FSF).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:22 | Nová verze

    Nová vývojová verze Wine 9.8 řeší mimo jiné chybu #3689 při instalaci Microsoft Office 97 nahlášenou v roce 2005.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:11 | Nová verze

    Coppwr, tj. GUI nástroj pro nízkoúrovňové ovládání PipeWire, byl vydán v nové verzi 1.6.0. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 22:33 | Nová verze

    Byla vydána dubnová aktualizace aneb nová verze 1.89 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Vypíchnout lze, že v terminálu lze nově povolit vkládání kopírovaného textu stisknutím středního tlačítka myši. Ve verzi 1.89 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 19
    2.5. 21:22 | Nová verze

    Proton, tj. fork Wine integrovaný v Steam Play a umožňující v Linuxu přímo ze Steamu hrát hry určené pouze pro Windows, byl vydán ve verzi 9.0-1 (𝕏). Přehled novinek se seznamem nově podporovaných her na GitHubu. Aktuální přehled her pro Windows běžících díky Protonu také na Linuxu na stránkách ProtonDB.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    2.5. 19:33 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.78.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání na GitHubu. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 11:22 | Bezpečnostní upozornění

    Služba Dropbox Sign (původně HelloSign) pro elektronické podepisování smluv byla hacknuta.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    2.5. 11:00 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 8.0 textového editoru GNU nano (Wikipedie). Podrobný přehled novinek a oprav v oznámení v diskusním listu info-nano nebo v souboru ChangeLog na Savannah. Volbou --modernbindings (-/) lze povolit "moderní" klávesové zkratky: ^C kopírování, ^V vložení, ^Z vrácení zpět, … Tato volba je aktivována také pokud binárka s nano nebo link na ni začíná písmenem "e".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    1.5. 23:22 | IT novinky

    Před 60 lety, 1. května 1964, byl představen programovací jazyk BASIC (Beginners' All-purpose Symbolic Instruction Code).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 23
    1.5. 22:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 12.0 minimalistické linuxové distribuce (JeOS, Just enough Operating System) pro Kodi (dříve XBMC) a multimediálního centra LibreELEC (Libre Embedded Linux Entertainment Center). Jedná se o fork linuxové distribuce OpenELEC (Open Embedded Linux Entertainment Center). LibreELEC 12.0 přichází s Kodi 21.0 "Omega".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (37%)
     (16%)
     (28%)
     (19%)
    Celkem 43 hlasů
     Komentářů: 8, poslední dnes 08:25
    Rozcestník

    Týden na ITBIZ – 24. 7. 2015

    27. 7. 2015 | Redakce | Různé | 1168×

    Čtvrtý přehled zajímavých článků časopisu ITBiz z minulého týdne.
    Seminář Bitdefender u IS4 Technologies

    Česká společnost IS4 Technologies seznámila veřejnost s antimalwarem Bitdefender na semináři, kterého se zúčastnili i zástupci tohoto výrobce. Stručně byly představeny také technologie Arcserve, Sophos, Lumension a Artec EMA.

    Americký startup příští rok začne prodávat auta vyrobená pomocí 3D tisku

    Americká společnost Local Motors by v příštím roce chtěla začít prodávat dva funkční automobily, které budou kompletně vyrobeny za pomoci 3D tiskáren. Bude o ně zájem?

    Bezpečnostní přehled: Flash musel být látán několikrát

    Dozvuky útoku na společnost Hacking Team. Zřejmě poslední záplaty pro Windows Server 2003. Zneužívaná zero day zranitelnost v Javě. Možnost manipulace s výsledky vyhledávání u Googlu. Jak se Seznam.cz staví k přechodu na protokol https. Následuje pravidelný bezpečnostní přehled vytvářený především podle webů ZDNet, CNet, The Register a HelpNet Security.

    Digitální transformace? IDC Bitcoiny nepřijímá!

    Imperativy současné doby jsou podle IDC mobilita, cloud, big data a analýzy a sociální byznys. Alespoň tak to vyplývá ze závěrů analytické společnosti IDC, která uspořádala v Praze konferenci s panelovou diskuzí. Uvedl ji Dalibor Šidlo, Country Manager IDC pro Českou a Slovenskou republiku.

    Brother DS-920DW pro rychlé skenovaní na cestách

    Potřebujete v terénu rychle odeslat podepsanou smlouvu nebo naskenovat fakturu a později ji uložit do elektronického archivu? Pomůže vám mobilní skener, který ukládá digitální dokumenty na paměťovou kartu nebo je kabelem či bezdrátově pošle do počítače, tabletu či chytrého telefonu.

    Třetí transformace IT podle IDC

    Současné IT se podle analytické společnosti International Data Corporation nachází ve fázi tzv. třetí transformace, která znamená přechod k mobilitě, cloudu, vytěžování big data jejich analýzy, a využívání sociálních sítí. Zákazníci sami určují tento směr, nechtějí být vazaly zavedených dodavatelů IT (vendor-lock) a stále více se orientují na open source. Na bližší podrobnosti jsme se ptali Crawforda Del Prete, který je vedoucím analytikem a prakticky druhým člověkem v hierarchii IDC.

    Jak optimalizovat web pro SEO - 2. část

    Druhá část tématu optimalizace webu je zaměřena na aktivní obsah a správné popisky. Vyhledávače se nejlépe orientují v HTML, ale bez dalších formátů se zřejmě neobejdete.

    PC trh zažívá těžké časy, nejhůř dopadl Acer

    Podle předběžných výsledků prodejů PC, notebooků a prémiových ultra-mobilních zařízení se trh meziročně výrazně propadl s tím, jak všichni čekají, zda za to Windows 10 budou či nebudou stát.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.