abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 21:44 | Komunita

Na čem aktuálně pracují vývojáři GNOME a KDE Plasma? Pravidelný přehled novinek v Týden v GNOME a Týden v KDE Plasma.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 14:22 | IT novinky

Před 25 lety zaplavil celý svět virus ILOVEYOU. Virus se šířil e-mailem, jenž nesl přílohu s názvem I Love You. Příjemci, zvědavému, kdo se do něj zamiloval, pak program spuštěný otevřením přílohy načetl z adresáře e-mailové adresy a na ně pak „milostný vzkaz“ poslal dál. Škody vznikaly jak zahlcením e-mailových serverů, tak i druhou činností viru, kterou bylo přemazání souborů uložených v napadeném počítači.

Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    3.5. 22:33 | Nová verze

Byla vydána nová major verze 5.0.0 svobodného multiplatformního nástroje BleachBit (GitHub, Wikipedie) určeného především k efektivnímu čištění disku od nepotřebných souborů.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    2.5. 22:22 | Komunita

Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za duben (YouTube).

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    2.5. 19:11 | IT novinky

Provozovatel čínské sociální sítě TikTok dostal v Evropské unii pokutu 530 milionů eur (13,2 miliardy Kč) za nedostatky při ochraně osobních údajů. Ve svém oznámení to dnes uvedla irská Komise pro ochranu údajů (DPC), která jedná jménem EU. Zároveň TikToku nařídila, že pokud správu dat neuvede do šesti měsíců do souladu s požadavky, musí přestat posílat data o unijních uživatelích do Číny. TikTok uvedl, že se proti rozhodnutí odvolá.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    2.5. 11:22 | Zajímavý projekt

Společnost JetBrains uvolnila Mellum, tj. svůj velký jazykový model (LLM) pro vývojáře, jako open source. Mellum podporuje programovací jazyky Java, Kotlin, Python, Go, PHP, C, C++, C#, JavaScript, TypeScript, CSS, HTML, Rust a Ruby.

2.5. 09:11 | Bezpečnostní upozornění

Vývojáři Kali Linuxu upozorňují na nový klíč pro podepisování balíčků. K původnímu klíči ztratili přístup.

1.5. 20:00 | Komunita

V březnu loňského roku přestal být Redis svobodný. Společnost Redis Labs jej přelicencovala z licence BSD na nesvobodné licence Redis Source Available License (RSALv2) a Server Side Public License (SSPLv1). Hned o pár dní později vznikly svobodné forky Redisu s názvy Valkey a Redict. Dnes bylo oznámeno, že Redis je opět svobodný. S nejnovější verzí 8 je k dispozici také pod licencí AGPLv3.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    1.5. 19:22 | IT novinky

Oficiální ceny Raspberry Pi Compute Modulů 4 klesly o 5 dolarů (4 GB varianty), respektive o 10 dolarů (8 GB varianty).

30.4. 22:33 | Nová verze

Byla vydána beta verze openSUSE Leap 16. Ve výchozím nastavení s novým instalátorem Agama.

Jaký filesystém primárně používáte?
     (58%)
     (1%)
     (8%)
     (21%)
     (4%)
     (2%)
     (2%)
     (0%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 521 hlasů
     Komentářů: 20, poslední dnes 00:19
    Rozcestník

Dotaz: WMA > MP3 (nebo WAV)

David Watzke avatar 17.9.2005 11:17 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    WMA > MP3 (nebo WAV)
    Přečteno: 4883×
    Znáte nějaký program na převod WMA do MP3 ? Nejlépe bez GUI. V hledání jsem našel MEncoder, ale neumím to s ním, poprosil bych vás o příklad. Žádný man mencoder, to bych se sem ani nemusel chodit ptát. :-D Díky moc.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon

Odpovědi

17.9.2005 11:44 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: WMA > MP3 (nebo WAV)
    MEncoderem to asi nepůjde, protože vypisuje
    Video stream is mandatory!

:-(

Napadá mě jedině xmms s wma pluginem a Disk writer výstupem, ale určitě to musí jít i nějak normálně...
    David Watzke avatar 17.9.2005 11:48 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    S tím XMMS to dělat nehodlám, to druhý mi nic neříká... Každopádně to musí jít normálně. Jen pro jistotu dodám, že mám amd64. V nejhorším bych musel něco emulovat, ale aby to nechtělo windows media codecs, či co. No doufám, že se s WMA setkám co nejmíň, přesněji můj táta, mě nezajímá WMA ani MP3, protože OGG rulezZ.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    17.9.2005 11:51 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
    Ha!
    ffmpeg -i sample.wma -acodec mp3 sample.mp3

David Watzke avatar 17.9.2005 11:52 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Super, díky.
    17.9.2005 12:45 #Tom
    Ještě jde tohle
    mplayer -ao pcm:file=soubor.wav soubor.wma

nebo přes rouru
    mkfifo soubor.wav
    (mplayer -ao pcm:file=soubor.wav soubor.wma >& /dev/null &)
    oggenc -o soubor.ogg soubor.wav
    rm soubor.wav

David Watzke avatar 17.9.2005 12:55 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Díky, toto stačí do mp3, já wma netahám :-) Jen by mě zajímalo jak u návodu výše nastavit bitrate. Převádí do 64 kb/s :-(
    17.9.2005 13:09 #Tom
    Zase je víc možností:
    ffmpeg -i soubor.wma -acodec mp3 -ab 128 soubor.mp3
    ffmpeg -i soubor.wma -f wav - | labe -b 128 - soubor.mp3

David Watzke avatar 17.9.2005 13:35 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Paráda, dík :-)
    David Watzke avatar 17.9.2005 14:00 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Tak ještě poslední otázka. Jak převést všechny wma ve složce ? Aby bylo vidět, že jsem se snažil, tak:
    for F in *.wma
    > do
    > ffmpeg -i "$F" -acodec mp3 -ab 192 "${F%%wma}mp3"
    > done
    ale toto převede jen některý:
    01 - Track  1.mp3
    01 - Track  1.wma
    02 - Track  2.wma
    03 - Track  3.wma
    04 - Track  4.mp3
    04 - Track  4.wma
    05 - Track  5.mp3
    05 - Track  5.wma
    06 - Track  6.mp3
    06 - Track  6.wma
    07 - Track  7.wma
    08 - Track  8.wma
    09 - Track  9.wma
    10 - Track 10.wma
    11 - Track 11.mp3
    11 - Track 11.wma
    12 - Track 12.wma
    13 - Track 13.wma
    a u těch zbylých řekne:
    ffmpeg version 0.4.9-pre1, build 4743, Copyright (c) 2000-2004 Fabrice Bellard
      configuration:  --prefix=/usr --host=x86_64-pc-linux-gnu --mandir=/usr/share/man --infodir=/usr/share/info --datadir=/usr/share --sysconfdir=/etc --localstatedir=/var/lib --libdir=/usr/lib64 --build=x86_64-pc-linux-gnu --enable-shared-pp --enable-shared --disable-static --enable-mmx --disable-altivec --disable-debug --enable-mp3lame --disable-a52 --disable-a52bin --disable-audio-oss --enable-v4l --disable-dv1394 --disable-dc1394 --enable-pthreads --enable-xvid --enable-ogg --enable-vorbis --disable-dts --disable-network --enable-zlib --enable-ffplay --enable-faad --enable-faac --disable-faadbin --enable-gpl --enable-pp --disable-opts
      built on Aug  7 2005 14:10:38, gcc: 3.4.4 (Gentoo 3.4.4, ssp-3.4.4-1.0, pie-8.7.8)
    13 - Track 13.wma: could not find codec parameters
    Copak dělám špatně ?
    17.9.2005 14:26 #Tom
    Tak to nevím, manuál od bashe jsem nikdy pozorně nečetl, tak používám zpravidla delší variantu:
    for F in *.wma; do X=$(basename $F .wma); ffmpeg -i "$F" -acodec mp3 -ab 192 "$X.mp3"; done

Když jsem si ale přečetl manuálovou stránku teď a hledal jsem to %%, našel jsem hned pod tím něco jiného:
    for F in *.wma; do ffmpeg -i "$F" -acodec -mp3 -ab 192 "${F/wma/mp3}"; done

Snad pojede aspoň jedno z toho.
    David Watzke avatar 17.9.2005 14:40 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Nejede ani jedno z toho. Ale to nevadí, asi to ffmpeg nějak nechápe. I když tomu moc nevěřím, on s tím vlastně nemá nic moc společnýho. Jde o to, že s WMA se setkáváme hodně zřídkakdy a tak to prostě naťukám ručně :-)
    David Watzke avatar 17.9.2005 14:42 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    to druhý vlastně jede, má to být -acodec mp3, ne -mp3, ale stejně vynechává jako ten můj původní.
    David Watzke avatar 17.9.2005 14:45 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    přesněji řečeno_ on si nevybírá náhodně, který převede, ale převede jen ty, co převede a zbytek nepřevede ani když ten příkaz rozjedu znova, prostě všechny přeskočí, divný. Ha !!
    ffmpeg -i "02 - Track  2.wma" -acodec mp3 -ab 192 "02 - Track  2.mp3"
    a prostě to nejde a ty ostatní jo. No tak to je guláš.
    1.2.2006 13:41 karpi
    sox -t auto sample.wav -t mp3 sample.mp3 (ale jde to myslim stejnak prez lame libs..)
    17.9.2005 11:46 MartinS | skóre: 13 | blog: F | Troubky
    http://freshmeat.net/projects/pacpl/

Ale nezkoušel jsem to.
    --oldpackage
    David Watzke avatar 17.9.2005 11:49 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Jdu to zkusit.
    David Watzke avatar 17.9.2005 11:54 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha

Jsem root a řekne mi to:

Pac Error: You must be root to install pac v2.1
    17.9.2005 15:54 Hrabosh | skóre: 26 | blog: HBlog | Brno

Na tohle jsem si napsal následující (můj první :o) ) skript.

!/bin/sh

#skript na prevod WMAcek do MP3. Potrebuje mplayer a lame.

echo "Skript na prevod WMAcek do MP3jek";
    echo "---------------------------------";

for file in *
    do 
    	if  [ "$file" != "wma2mp3" ]; then
    		echo "Zpracovavam soubor:" $file
    		mplayer "$file" -ao pcm
    		lame audiodump.wav `echo $file | sed 's/wma/mp3/' | sed 's/ /_/g'` 
    		unlink audiodump.wav 
    	fi

done

Mám ho /usr/local/bin, takže vždycky jenom vlezu ro příslušného adresáře a napíšu tam wma2mp3...

Z.H.

To jsem psal já ... to není bordel, to je modulární!
    David Watzke avatar 17.9.2005 17:54 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Opravdu zajímavej postup. Každopádně funkční, takže díky :-)
    17.9.2005 20:52 vend | skóre: 19

Sice je to s křížkem po funuse, ale co zkusit tohle

David Watzke avatar 17.9.2005 22:23 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    To je v podstatě to samý jako bylo napsáno výše. ;-) Přesto díky za zájem. :-)
    31.1.2006 17:26 frost
    Nainstaloval jsem si ffmpeg a nejak mu nejde prevadet z wma, nevite nekdo proc? Proste jen napise ze pri nacitani nastala chyba. Pls
    David Watzke avatar 31.1.2006 17:58 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Tak to zkus tím MPlayerem.
    31.1.2006 18:19 frost
    Ano tim mi to jde, ale ja ted prozivam pokusne obdobi a vcera jsem nainstaloval znovu Mandrivu a v predesle instalaci mi chodil i ffmpeg a nenapada me proc ted nejde. Musi mi chybet nejspis nejaky dekoder ale jakej. :-(
    Dalibor Smolík avatar 1.2.2006 15:50 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Převod wma na mp3 v celém adresáři mám takto:
    #! /bin/sh
    for SOURCE in *.[wW][mM][aA]
    do
    mplayer "$SOURCE" -ao pcm
    TARGET=${SOURCE%.*}
    mv audiodump.wav "$TARGET".wav
    done
    for SOURCE in *.[wW][aA][vV]
    do
    lame -q 0 --abr 200 -b 96 "$SOURCE" "${SOURCE%.???}.mp3"
    rm -f "$SOURCE"
    done

Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    13.4.2006 07:14 alesek__
    a co do MP4 :)
    David Watzke avatar 13.4.2006 10:41 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Do MP4 nemáš šanci :-( Kvůli licenci. Můžeš použít Windowsí tool ve Wine, nebo hacknout něco pro Windows, hehe.
    Dalibor Smolík avatar 13.4.2006 09:03 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Tady je skript na převod celého adresáře wma do mp3:
    #! /bin/sh
    do
    TARGET=${SOURCE%.*}
    mv audiodump.wav "$TARGET".wav
    done
    for SOURCE in *.[wW][aA][vV]
    do
    lame -q 0 --abr 200 -b 96 "$SOURCE" "${SOURCE%.???}.mp3"
    rm -f "$SOURCE"
    done

Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    David Watzke avatar 13.4.2006 10:40 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Dalibor Smolík avatar 13.4.2006 10:45 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Tak, jo dobrý, občas se zadaří ....:-) Ale funguje to
    13.4.2006 13:34 LS_999
    Dal bych to jenom do jedne smycky - takhle to otrebuje dost mista na disku pro vytvoreni vsech tech wav-u. Ne kazdy ma 200G jako ja:) Treba takhle nejak (?), netestovano:
    #! /bin/sh
    do
    TARGET=${SOURCE%.*}
    #mv audiodump.wav "$TARGET".wav
    #done
    #for SOURCE in *.[wW][aA][vV]
    #do
    lame -q 0 --abr 200 -b 96 audiodump.wav "$TARGET.mp3" #zmena tady
    #rm -f "$SOURCE"
    done
    rm -f audiodump.wav #a pridano toto

Prosim nepridavejte zde prispevky, jak to jde udelat na jeden radek, ja vim, ze to jde, ale to je pak prasecina k neprecteni:)
    mistvan avatar 13.4.2006 21:00 mistvan | skóre: 6 | Pardubice
    A co zkusit audioconvert? Například mi stačí zadat v konzoli tento příkaz: "audioconvert -q 128 -t m adiofile.wma" a převede mi to wma do mp3 bez jakýchkoli problémů.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.