Průkopnická firma FingerWorks kolem roku 2000 vyvinula vícedotykové trackpady s gesty a klávesnice jako TouchStream LP. V roce 2005 ji koupil Apple, výrobu těchto produktů ukončil a dotykové technologie využil při vývoji iPhone. Multiplatformní projekt Apple Magic TouchstreamLP nyní implementuje funkcionalitu TouchStream LP na současném Apple Magic Trackpad, resp. jejich dvojici. Diskuze k vydání probíhá na Redditu.
Byla vydána nová verze 10.3 sady aplikací pro SSH komunikaci OpenSSH. Přináší řadu bezpečnostních oprav, vylepšení funkcí a oprav chyb.
Cloudflare představil open source redakční systém EmDash. Jedná se o moderní náhradu WordPressu, která řeší bezpečnost pluginů. Administrátorské rozhraní lze vyzkoušet na EmDash Playground.
Bratislava OpenCamp 2026 zverejnil program a spustil registráciu. Štvrtý ročník komunitnej konferencie o otvorených technológiách prinesie 19 prednášok na rôzne technologické témy. Konferencia sa uskutoční v sobotu 25. apríla 2026 v priestoroch FIIT STU v Bratislave.
Na iVysílání lze zhlédnout všechny díly kultovního sci-fi seriálu Červený trpaslík.
Společnost Valve aktualizovala přehled o hardwarovém a softwarovém vybavení uživatelů služby Steam. Podíl uživatelů Linuxu dosáhl v březnu 5,33 % (Windows -4,28 %, OSX +1,19 %, Linux +3,10 %). Nejčastěji používané linuxové distribuce jsou Arch Linux, Linux Mint a Ubuntu. Při výběru jenom Linuxu vede SteamOS Holo s 24,48 %. Procesor AMD používá 67,48 % hráčů na Linuxu.
Společnost Apple slaví padesáté narozeniny. Založena byla 1. dubna 1976.
FreeTube, desktopový klient pro YouTube využívající lokální API, byl vydán ve verzi 0.24.0. Toto velké opravné vydání implementuje SABR (Server-Based Adaptive Bit Rate), což řeší část nedávných problémů s načítáním videí z YouTube, a aktualizuje základní komponenty jako Electron nebo přehrávač Shaka Player.
Je tu opět apríl. O víkendu zmizel kamion s 12 tunami tyčinek KitKat. Firmy to využívají k aprílovým žertům. Groupon má super akci. Koupíte 1 tyčinku a dostanete 100 zdarma. Ryanair si přelepil letadla. Šéf Outlooku se ptá, proč mají v baráku 14 beden tyčinek KitKat (𝕏). Prusa Research představuje Prusa Pro ACU a vysvětluje proč přílišné sušení škodí vaším filamentům. Telefon Sony Xperia má miliónnásobný zoom (𝕏). PC.net představil Super Ultrabox 2600 se zajímavými parametry. Další aprílové novinky například na April Fools' Day On The Web.
Společnost OpenAI, která stojí za chatovacím robotem s umělou inteligencí (AI) ChatGPT, získala od investorů 122 miliard USD (2,6 bilionu Kč). Hodnota společnosti tak dosáhla 852 miliard dolarů (více než 18 bilionů Kč). Nejnovější kolo investování se stalo největší, jaké zatím firma uskutečnila, a peníze mají posílit ambiciózní plány rozšíření výpočetní kapacity, datových center a nábor talentů.
Díky moc.
Video stream is mandatory!
Napadá mě jedině xmms s wma pluginem a Disk writer výstupem, ale určitě to musí jít i nějak normálně...
ffmpeg -i sample.wma -acodec mp3 sample.mp3
mplayer -ao pcm:file=soubor.wav soubor.wmanebo přes rouru
mkfifo soubor.wav (mplayer -ao pcm:file=soubor.wav soubor.wma >& /dev/null &) oggenc -o soubor.ogg soubor.wav rm soubor.wav
Jen by mě zajímalo jak u návodu výše nastavit bitrate. Převádí do 64 kb/s
ffmpeg -i soubor.wma -acodec mp3 -ab 128 soubor.mp3 ffmpeg -i soubor.wma -f wav - | labe -b 128 - soubor.mp3
for F in *.wma
> do
> ffmpeg -i "$F" -acodec mp3 -ab 192 "${F%%wma}mp3"
> doneale toto převede jen některý:01 - Track 1.mp3 01 - Track 1.wma 02 - Track 2.wma 03 - Track 3.wma 04 - Track 4.mp3 04 - Track 4.wma 05 - Track 5.mp3 05 - Track 5.wma 06 - Track 6.mp3 06 - Track 6.wma 07 - Track 7.wma 08 - Track 8.wma 09 - Track 9.wma 10 - Track 10.wma 11 - Track 11.mp3 11 - Track 11.wma 12 - Track 12.wma 13 - Track 13.wmaa u těch zbylých řekne:
ffmpeg version 0.4.9-pre1, build 4743, Copyright (c) 2000-2004 Fabrice Bellard configuration: --prefix=/usr --host=x86_64-pc-linux-gnu --mandir=/usr/share/man --infodir=/usr/share/info --datadir=/usr/share --sysconfdir=/etc --localstatedir=/var/lib --libdir=/usr/lib64 --build=x86_64-pc-linux-gnu --enable-shared-pp --enable-shared --disable-static --enable-mmx --disable-altivec --disable-debug --enable-mp3lame --disable-a52 --disable-a52bin --disable-audio-oss --enable-v4l --disable-dv1394 --disable-dc1394 --enable-pthreads --enable-xvid --enable-ogg --enable-vorbis --disable-dts --disable-network --enable-zlib --enable-ffplay --enable-faad --enable-faac --disable-faadbin --enable-gpl --enable-pp --disable-opts built on Aug 7 2005 14:10:38, gcc: 3.4.4 (Gentoo 3.4.4, ssp-3.4.4-1.0, pie-8.7.8) 13 - Track 13.wma: could not find codec parametersCopak dělám špatně ?
for F in *.wma; do X=$(basename $F .wma); ffmpeg -i "$F" -acodec mp3 -ab 192 "$X.mp3"; doneKdyž jsem si ale přečetl manuálovou stránku teď a hledal jsem to
%%, našel jsem hned pod tím něco jiného:
for F in *.wma; do ffmpeg -i "$F" -acodec -mp3 -ab 192 "${F/wma/mp3}"; done
Snad pojede aspoň jedno z toho.
ffmpeg -i "02 - Track 2.wma" -acodec mp3 -ab 192 "02 - Track 2.mp3"a prostě to nejde a ty ostatní jo. No tak to je guláš.
Jsem root a řekne mi to:
Pac Error: You must be root to install pac v2.1
Na tohle jsem si napsal následující (můj první :o) ) skript.
!/bin/sh #skript na prevod WMAcek do MP3. Potrebuje mplayer a lame. echo "Skript na prevod WMAcek do MP3jek"; echo "---------------------------------"; for file in * do if [ "$file" != "wma2mp3" ]; then echo "Zpracovavam soubor:" $file mplayer "$file" -ao pcm lame audiodump.wav `echo $file | sed 's/wma/mp3/' | sed 's/ /_/g'` unlink audiodump.wav fi done
Mám ho /usr/local/bin, takže vždycky jenom vlezu ro příslušného adresáře a napíšu tam wma2mp3...
Z.H.
Sice je to s křížkem po funuse, ale co zkusit tohle
Přesto díky za zájem.
#! /bin/sh
for SOURCE in *.[wW][mM][aA]
do
mplayer "$SOURCE" -ao pcm
TARGET=${SOURCE%.*}
mv audiodump.wav "$TARGET".wav
done
for SOURCE in *.[wW][aA][vV]
do
lame -q 0 --abr 200 -b 96 "$SOURCE" "${SOURCE%.???}.mp3"
rm -f "$SOURCE"
done
Kvůli licenci. Můžeš použít Windowsí tool ve Wine, nebo hacknout něco pro Windows, hehe.
#! /bin/sh
do
TARGET=${SOURCE%.*}
mv audiodump.wav "$TARGET".wav
done
for SOURCE in *.[wW][aA][vV]
do
lame -q 0 --abr 200 -b 96 "$SOURCE" "${SOURCE%.???}.mp3"
rm -f "$SOURCE"
done
Ale funguje to
#! /bin/sh
do
TARGET=${SOURCE%.*}
#mv audiodump.wav "$TARGET".wav
#done
#for SOURCE in *.[wW][aA][vV]
#do
lame -q 0 --abr 200 -b 96 audiodump.wav "$TARGET.mp3" #zmena tady
#rm -f "$SOURCE"
done
rm -f audiodump.wav #a pridano toto
Prosim nepridavejte zde prispevky, jak to jde udelat na jeden radek,
ja vim, ze to jde, ale to je pak prasecina k neprecteni:)
Tiskni
Sdílej: