Byla vydána beta verze Linux Mintu 22.3 s kódovým jménem Zena. Podrobnosti v přehledu novinek a poznámkách k vydání. Vypíchnout lze, že nástroj Systémová hlášení (System Reports) získal mnoho nových funkcí a byl přejmenován na Informace o systému (System Information). Linux Mint 22.3 bude podporován do roku 2029.
GNU Project Debugger aneb GDB byl vydán ve verzi 17.1. Podrobný přehled novinek v souboru NEWS.
Josef Průša oznámil zveřejnění kompletních CAD souborů rámů tiskáren Prusa CORE One a CORE One L. Nejsou vydány pod obecnou veřejnou licenci GNU ani Creative Commons ale pod novou licencí OCL neboli Open Community License. Ta nepovoluje prodávat kompletní tiskárny či remixy založené na těchto zdrojích.
Nový CEO Mozilla Corporation Anthony Enzor-DeMeo tento týden prohlásil, že by se Firefox měl vyvinout v moderní AI prohlížeč. Po bouřlivých diskusích na redditu ujistil, že v nastavení Firefoxu bude existovat volba pro zakázání všech AI funkcí.
V pořadí šestou knihou autora Martina Malého, která vychází v Edici CZ.NIC, správce české národní domény, je titul Kity, bity, neurony. Kniha s podtitulem Moderní technologie pro hobby elektroniku přináší ucelený pohled na svět současných technologií a jejich praktické využití v domácích elektronických projektech. Tento knižní průvodce je ideální pro každého, kdo se chce podívat na současné trendy v oblasti hobby elektroniky, od
… více »Linux Foundation zveřejnila Výroční zprávu za rok 2025 (pdf). Příjmy Linux Foundation byly 311 miliónů dolarů. Výdaje 285 miliónů dolarů. Na podporu linuxového jádra (Linux Kernel Project) šlo 8,4 miliónu dolarů. Linux Foundation podporuje téměř 1 500 open source projektů.
Jean-Baptiste Mardelle se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 25.12.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení také na Flathubu.
OpenZFS (Wikipedie), tj. implementace souborového systému ZFS pro Linux a FreeBSD, byl vydán ve verzi 2.4.0.
Kriminalisté z NCTEKK společně s českými i zahraničními kolegy objasnili mimořádně rozsáhlou trestnou činnost z oblasti kybernetické kriminality. V rámci operací OCTOPUS a CONNECT ukončili činnost čtyř call center na Ukrajině. V prvním případě se jednalo o podvodné investice, v případě druhém o podvodné telefonáty, při kterých se zločinci vydávali za policisty a pod legendou napadeného bankovního účtu okrádali své oběti o vysoké finanční částky.
Na lepší pokrytí mobilním signálem a dostupnější mobilní internet se mohou těšit cestující v Pendolinech, railjetech a InterPanterech Českých drah. Konsorcium firem ČD - Telematika a.s. a Kontron Transportation s.r.o. dokončilo instalaci 5G opakovačů mobilního signálu do jednotek Pendolino a InterPanter. Tento krok navazuje na zavedení této technologie v jednotkách Railjet z letošního jara.
Díky moc.
Video stream is mandatory!
Napadá mě jedině xmms s wma pluginem a Disk writer výstupem, ale určitě to musí jít i nějak normálně...
ffmpeg -i sample.wma -acodec mp3 sample.mp3
mplayer -ao pcm:file=soubor.wav soubor.wmanebo přes rouru
mkfifo soubor.wav (mplayer -ao pcm:file=soubor.wav soubor.wma >& /dev/null &) oggenc -o soubor.ogg soubor.wav rm soubor.wav
Jen by mě zajímalo jak u návodu výše nastavit bitrate. Převádí do 64 kb/s
ffmpeg -i soubor.wma -acodec mp3 -ab 128 soubor.mp3 ffmpeg -i soubor.wma -f wav - | labe -b 128 - soubor.mp3
for F in *.wma
> do
> ffmpeg -i "$F" -acodec mp3 -ab 192 "${F%%wma}mp3"
> doneale toto převede jen některý:01 - Track 1.mp3 01 - Track 1.wma 02 - Track 2.wma 03 - Track 3.wma 04 - Track 4.mp3 04 - Track 4.wma 05 - Track 5.mp3 05 - Track 5.wma 06 - Track 6.mp3 06 - Track 6.wma 07 - Track 7.wma 08 - Track 8.wma 09 - Track 9.wma 10 - Track 10.wma 11 - Track 11.mp3 11 - Track 11.wma 12 - Track 12.wma 13 - Track 13.wmaa u těch zbylých řekne:
ffmpeg version 0.4.9-pre1, build 4743, Copyright (c) 2000-2004 Fabrice Bellard configuration: --prefix=/usr --host=x86_64-pc-linux-gnu --mandir=/usr/share/man --infodir=/usr/share/info --datadir=/usr/share --sysconfdir=/etc --localstatedir=/var/lib --libdir=/usr/lib64 --build=x86_64-pc-linux-gnu --enable-shared-pp --enable-shared --disable-static --enable-mmx --disable-altivec --disable-debug --enable-mp3lame --disable-a52 --disable-a52bin --disable-audio-oss --enable-v4l --disable-dv1394 --disable-dc1394 --enable-pthreads --enable-xvid --enable-ogg --enable-vorbis --disable-dts --disable-network --enable-zlib --enable-ffplay --enable-faad --enable-faac --disable-faadbin --enable-gpl --enable-pp --disable-opts built on Aug 7 2005 14:10:38, gcc: 3.4.4 (Gentoo 3.4.4, ssp-3.4.4-1.0, pie-8.7.8) 13 - Track 13.wma: could not find codec parametersCopak dělám špatně ?
for F in *.wma; do X=$(basename $F .wma); ffmpeg -i "$F" -acodec mp3 -ab 192 "$X.mp3"; doneKdyž jsem si ale přečetl manuálovou stránku teď a hledal jsem to
%%, našel jsem hned pod tím něco jiného:
for F in *.wma; do ffmpeg -i "$F" -acodec -mp3 -ab 192 "${F/wma/mp3}"; done
Snad pojede aspoň jedno z toho.
ffmpeg -i "02 - Track 2.wma" -acodec mp3 -ab 192 "02 - Track 2.mp3"a prostě to nejde a ty ostatní jo. No tak to je guláš.
Jsem root a řekne mi to:
Pac Error: You must be root to install pac v2.1
Na tohle jsem si napsal následující (můj první :o) ) skript.
!/bin/sh #skript na prevod WMAcek do MP3. Potrebuje mplayer a lame. echo "Skript na prevod WMAcek do MP3jek"; echo "---------------------------------"; for file in * do if [ "$file" != "wma2mp3" ]; then echo "Zpracovavam soubor:" $file mplayer "$file" -ao pcm lame audiodump.wav `echo $file | sed 's/wma/mp3/' | sed 's/ /_/g'` unlink audiodump.wav fi done
Mám ho /usr/local/bin, takže vždycky jenom vlezu ro příslušného adresáře a napíšu tam wma2mp3...
Z.H.
Sice je to s křížkem po funuse, ale co zkusit tohle
Přesto díky za zájem.
#! /bin/sh
for SOURCE in *.[wW][mM][aA]
do
mplayer "$SOURCE" -ao pcm
TARGET=${SOURCE%.*}
mv audiodump.wav "$TARGET".wav
done
for SOURCE in *.[wW][aA][vV]
do
lame -q 0 --abr 200 -b 96 "$SOURCE" "${SOURCE%.???}.mp3"
rm -f "$SOURCE"
done
Kvůli licenci. Můžeš použít Windowsí tool ve Wine, nebo hacknout něco pro Windows, hehe.
#! /bin/sh
do
TARGET=${SOURCE%.*}
mv audiodump.wav "$TARGET".wav
done
for SOURCE in *.[wW][aA][vV]
do
lame -q 0 --abr 200 -b 96 "$SOURCE" "${SOURCE%.???}.mp3"
rm -f "$SOURCE"
done
Ale funguje to
#! /bin/sh
do
TARGET=${SOURCE%.*}
#mv audiodump.wav "$TARGET".wav
#done
#for SOURCE in *.[wW][aA][vV]
#do
lame -q 0 --abr 200 -b 96 audiodump.wav "$TARGET.mp3" #zmena tady
#rm -f "$SOURCE"
done
rm -f audiodump.wav #a pridano toto
Prosim nepridavejte zde prispevky, jak to jde udelat na jeden radek,
ja vim, ze to jde, ale to je pak prasecina k neprecteni:)
Tiskni
Sdílej: