Po nákresech ovladače Steam Controller a puku společnost Valve na svém GitLabu publikovala projekt Inkterface, tj. podrobný návod (PDF, video v mp4) na sestavení předního panelu s e-papírovým displejem pro Steam Machine pro zobrazování systémových informací. Použity jsou součástky od společnosti Adafruit.
V jádře Linux byla nalezena a v dubnu letošního roku v upstreamu opravena kritická zranitelnost Bad Epoll aneb CVE-2026-46242. Jedná se o zranitelnost typu "race-condition use-after-free", která běžnému uživateli umožňuje získat práva roota. Na distribucích Linuxu i na Androidu. Dokonce i zevnitř sandboxu prohlížeče Chrome. Chyba byla do Linuxu zavedena v dubnu 2023, tj. Linux 6.4.
Byla vydána nová verze 10.4 sady aplikací pro SSH komunikaci OpenSSH. Přináší řadu důležitých bezpečnostních oprav, vylepšení funkcí a oprav chyb. Vyzkoušet lze experimentální podporu postkvantového algoritmu mldsa44-ed25519.
Open Printer je otevřená kompaktní tiskárna od Open Tools. Brzy by měla být spuštěna kampaň na její podporu na Crowd Supply. Současně by měly být uvolněny zdrojové kódy. Postavena je na Raspberry Pi Zero W a STM32. Používá inkoustové kazety HP 302.
Byla vydána nová verze 3.28.0 FreeRDP, tj. svobodné implementace protokolu RDP (Remote Desktop Protocol). Opraveno bylo 8 zranitelností.
Čeští policisté společně se svými tureckými kolegy zadrželi 51 lidí, kteří se podle kriminalistů podíleli na provozu podvodného call centra v Istanbulu. Skupina je spojena s 1173 případy podvodů na českých občanech, při kterých vznikla škoda přes 553 milionů korun.
Immich byl vydán v nové verzi 3.0.0. Jedná se o alternativu k výchozím aplikacím od Googlu a Applu pro správu fotografií a videí umožňující vlastní hosting serveru Immich. K vyzkoušení je demo. Immich je součástí balíčků open source aplikací FUTO. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu pod licencí AGPL-3.0.
Společnost Juno Computers prodávající počítače s předinstalovaným Linuxem má nově v nabídce linuxový tablet Juno Tab 4 - WiFi. Na výběr je Debian, Ubuntu a Kubuntu. Předobjednat jej lze za 949 liber (26 500 korun).
Podman (Pod Manager), nástroj umožňující vytvářet a provozovat kontejnery, aniž by uživatel potřeboval práva roota, byl vydán v nové major verzi 6.0.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Řešena je i vážná bezpečnostní chyba CVE-2026-57231.
Společnost Sony oznámila, že od ledna 2028 přestane vydávat nové hry pro PlayStation na fyzických discích. Všechny budoucí tituly budou dostupné výhradně v digitální podobě na PlayStation Store.
Díky moc.
Video stream is mandatory!
Napadá mě jedině xmms s wma pluginem a Disk writer výstupem, ale určitě to musí jít i nějak normálně...
ffmpeg -i sample.wma -acodec mp3 sample.mp3
mplayer -ao pcm:file=soubor.wav soubor.wmanebo přes rouru
mkfifo soubor.wav (mplayer -ao pcm:file=soubor.wav soubor.wma >& /dev/null &) oggenc -o soubor.ogg soubor.wav rm soubor.wav
Jen by mě zajímalo jak u návodu výše nastavit bitrate. Převádí do 64 kb/s
ffmpeg -i soubor.wma -acodec mp3 -ab 128 soubor.mp3 ffmpeg -i soubor.wma -f wav - | labe -b 128 - soubor.mp3
for F in *.wma
> do
> ffmpeg -i "$F" -acodec mp3 -ab 192 "${F%%wma}mp3"
> doneale toto převede jen některý:01 - Track 1.mp3 01 - Track 1.wma 02 - Track 2.wma 03 - Track 3.wma 04 - Track 4.mp3 04 - Track 4.wma 05 - Track 5.mp3 05 - Track 5.wma 06 - Track 6.mp3 06 - Track 6.wma 07 - Track 7.wma 08 - Track 8.wma 09 - Track 9.wma 10 - Track 10.wma 11 - Track 11.mp3 11 - Track 11.wma 12 - Track 12.wma 13 - Track 13.wmaa u těch zbylých řekne:
ffmpeg version 0.4.9-pre1, build 4743, Copyright (c) 2000-2004 Fabrice Bellard configuration: --prefix=/usr --host=x86_64-pc-linux-gnu --mandir=/usr/share/man --infodir=/usr/share/info --datadir=/usr/share --sysconfdir=/etc --localstatedir=/var/lib --libdir=/usr/lib64 --build=x86_64-pc-linux-gnu --enable-shared-pp --enable-shared --disable-static --enable-mmx --disable-altivec --disable-debug --enable-mp3lame --disable-a52 --disable-a52bin --disable-audio-oss --enable-v4l --disable-dv1394 --disable-dc1394 --enable-pthreads --enable-xvid --enable-ogg --enable-vorbis --disable-dts --disable-network --enable-zlib --enable-ffplay --enable-faad --enable-faac --disable-faadbin --enable-gpl --enable-pp --disable-opts built on Aug 7 2005 14:10:38, gcc: 3.4.4 (Gentoo 3.4.4, ssp-3.4.4-1.0, pie-8.7.8) 13 - Track 13.wma: could not find codec parametersCopak dělám špatně ?
for F in *.wma; do X=$(basename $F .wma); ffmpeg -i "$F" -acodec mp3 -ab 192 "$X.mp3"; doneKdyž jsem si ale přečetl manuálovou stránku teď a hledal jsem to
%%, našel jsem hned pod tím něco jiného:
for F in *.wma; do ffmpeg -i "$F" -acodec -mp3 -ab 192 "${F/wma/mp3}"; done
Snad pojede aspoň jedno z toho.
ffmpeg -i "02 - Track 2.wma" -acodec mp3 -ab 192 "02 - Track 2.mp3"a prostě to nejde a ty ostatní jo. No tak to je guláš.
Jsem root a řekne mi to:
Pac Error: You must be root to install pac v2.1
Na tohle jsem si napsal následující (můj první :o) ) skript.
!/bin/sh #skript na prevod WMAcek do MP3. Potrebuje mplayer a lame. echo "Skript na prevod WMAcek do MP3jek"; echo "---------------------------------"; for file in * do if [ "$file" != "wma2mp3" ]; then echo "Zpracovavam soubor:" $file mplayer "$file" -ao pcm lame audiodump.wav `echo $file | sed 's/wma/mp3/' | sed 's/ /_/g'` unlink audiodump.wav fi done
Mám ho /usr/local/bin, takže vždycky jenom vlezu ro příslušného adresáře a napíšu tam wma2mp3...
Z.H.
Sice je to s křížkem po funuse, ale co zkusit tohle
Přesto díky za zájem.
#! /bin/sh
for SOURCE in *.[wW][mM][aA]
do
mplayer "$SOURCE" -ao pcm
TARGET=${SOURCE%.*}
mv audiodump.wav "$TARGET".wav
done
for SOURCE in *.[wW][aA][vV]
do
lame -q 0 --abr 200 -b 96 "$SOURCE" "${SOURCE%.???}.mp3"
rm -f "$SOURCE"
done
Kvůli licenci. Můžeš použít Windowsí tool ve Wine, nebo hacknout něco pro Windows, hehe.
#! /bin/sh
do
TARGET=${SOURCE%.*}
mv audiodump.wav "$TARGET".wav
done
for SOURCE in *.[wW][aA][vV]
do
lame -q 0 --abr 200 -b 96 "$SOURCE" "${SOURCE%.???}.mp3"
rm -f "$SOURCE"
done
Ale funguje to
#! /bin/sh
do
TARGET=${SOURCE%.*}
#mv audiodump.wav "$TARGET".wav
#done
#for SOURCE in *.[wW][aA][vV]
#do
lame -q 0 --abr 200 -b 96 audiodump.wav "$TARGET.mp3" #zmena tady
#rm -f "$SOURCE"
done
rm -f audiodump.wav #a pridano toto
Prosim nepridavejte zde prispevky, jak to jde udelat na jeden radek,
ja vim, ze to jde, ale to je pak prasecina k neprecteni:)
Tiskni
Sdílej: