Desktopové prostředí LXQt (Lightweight Qt Desktop Environment, Wikipedie) vzniklé sloučením projektů Razor-qt a LXDE bylo vydáno ve verzi 2.3.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání.
Organizace Open Container Initiative (OCI) (Wikipedie), projekt nadace Linux Foundation, vydala Runtime Specification 1.3 (pdf), tj. novou verzi specifikace kontejnerového běhového prostředí. Hlavní novinkou je podpora FreeBSD.
Nový open source router Turris Omnia NG je v prodeji. Aktuálně na Allegro, Alternetivo, Discomp, i4wifi a WiFiShop.
Na YouTube a nově také na VHSky byly zveřejněny sestříhané videozáznamy přednášek z letošního OpenAltu.
Jednou za rok otevírá společnost SUSE dveře svých kanceláří široké veřejnosti. Letos je pro vás otevře 26. listopadu v 16 hodin v pražském Karlíně. Vítáni jsou všichni, kdo se chtějí dozvědět více o práci vývojářů, prostředí ve kterém pracují a o místní firemní kultuře. Můžete se těšit na krátké prezentace, které vám přiblíží, na čem inženýři v Praze pracují, jak spolupracují se zákazníky, partnery i studenty, proč mají rádi open source a co
… více »Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za říjen (YouTube).
Jeff Quast otestoval současné emulátory terminálu. Zaměřil se na podporu Unicode a výkon. Vítězným emulátorem terminálu je Ghostty.
Amazon bude poskytovat cloudové služby OpenAI. Cloudová divize Amazon Web Services (AWS) uzavřela s OpenAI víceletou smlouvu za 38 miliard USD (803,1 miliardy Kč), která poskytne majiteli chatovacího robota s umělou inteligencí (AI) ChatGPT přístup ke stovkám tisíc grafických procesů Nvidia. Ty bude moci využívat k trénování a provozování svých modelů AI. Firmy to oznámily v dnešní tiskové zprávě. Společnost OpenAI také nedávno
… více »Konference Prague PostgreSQL Developer Day 2026 (P2D2) se koná 27. a 28. ledna 2026. Konference je zaměřena na témata zajímavá pro uživatele a vývojáře. Příjem přednášek a workshopů je otevřen do 14. listopadu. Vítáme témata související s PostgreSQL či s databázemi obecně, a mohou být v češtině či angličtině.
Byl vydán Devuan 6 Excalibur. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Kódové jméno Excalibur bylo vybráno podle planetky 9499 Excalibur. Devuan (Wikipedie) je fork Debianu bez systemd. Devuan 6 Excalibur vychází z Debianu 13 Trixie. Devuan 7 ponese kódové jméno Freia.
? Jedine tak ctvernohou, ale ta jo, ta by si posedela dobre. U me tak mozna na klavesnici nebo notasu. Jinak jako zidle se mi osvedcila klasicka drevena, klavesnice na nohach a nohy na stolicce, jakykoliv polstr je tak akorat o vlka a jinou havet (jakoze nic proti vlkum, ale ale ...).
) travim opravdu hodne casu a kdyz na nem nedelam tak stene u nej aspon sedim a delam neco jinyho ... Do HW taky zainvestuju ale s tim se budu snazit pockat ... tak trosku citim ze na tyhle nakupy je lepsi letni obdobi a co se tyce literatury tak ty je tolik co bych ocenil ze bych si za ty prachy koupil jeste par dalsich kompu, ano vsechno ma cenovky v dolarech
smula ze je tak sileny pomer mezi korunou a dolarem... kvalitni cesky preklad se malokdy vidi a u vetsiny co me zajima tak ani zadny neni, takze original rulez.
Z tohodle vseho plyne ze jezisek asi neprinese nic zazracnyho.
Nicmene to s tou zidli me zajima...
Tomas
Hlavní je, že má vysoké opěradlo, opěrky na ramena to chce taky.
Stejně důležitý je ale správný stůl. Je úplně nanic když si nemůžete dolu dát nohy, protože tam něco překáží. Ideální stůl musí mít dole spoustu volného prostoru a úplně nejlepší je dát tam na nohy ještě tak deset dvacet centimetrů od země nějakou trubku. To je pak posezeníčko
ale asi bych za Linuse 10 k czk nedal ...
Chci nízký zdvih kláves (může být jako u notebooku), nesmí mít dvojí popisek na z/y (o takových těch, co mají na v @ se ani nezmiňuji), nesmí stát moc peněz (až zas tak moc peněz). Multimediálních kláves libovolně, jenom nesmí překážet
Doporučte mi něco pěkného. (já si to totiž stejně budu muset objednat z nějakého e-shopu, protože u nás ve Strakonicích ty čtyři krámy mají rovně, svorně a bratrsky prd a cestovat se mi nevyplatí)
Není špatná, ale chtěl bych ještě nižší zdvih, nechci ty zatracený dvojí popisky a navíc (šedá s černýma klávesama) se popisky stírají (l a s už by člověk nedohledal, asi si to dám do aliasu k cd
) - mám ji rok a půl. Předpokládám, že se od modelu s B až tak moc neliší…
, z klekačky je po usnutí hrozně tvrdej pád. Je pravda že jsem musel uzpůsobit trochu stůl aby klávesnice a hlodavec šli kousek za mnou ale to se poddalo celkem vpohodě.
.
Ale to je ta výhoda notebooku, až mě to omrzí, tak si to postavím na stůl nebo vyrazím do přírody. Strávit moji nejoblíběnější část letního dne v lese… Asi si to fakt pořídím.
Co sa tyka debaty o stolickach: skutocne napad s kreslom podla mna stoji za to. Skutocne kreslo od sedacej obyvackovej supravy. Ale muselo by sa to dobre sklbit so stolom.
Tiez ma zaujaly vysledky ankety. Mohlo by svoje hlasovanie vysvetlit zopar ludi co 'zlobili'?
A este jedna vec ma zaujala: ktore obdobie roka je podla vas vhodne na nakup HW? Su vianocne zlavy naozaj zlavy, alebo len zrusenie umelo vyhnanych cien. Alebo je lepsie pockat na povianocny vypredaj? Alebo akcie pred koncom skolskeho roka? Co myslite?
. Netušíte někdo co se děje?
Tiskni
Sdílej: