Dnes v 17:30 bude oficiálně vydána open source počítačová hra DOGWALK vytvořena v 3D softwaru Blender a herním enginu Godot. Release party proběhne na YouTube od 17:00.
McDonald's se spojil se společností Paradox a pracovníky nabírá také pomocí AI řešení s virtuální asistentkou Olivii běžící na webu McHire. Ian Carroll a Sam Curry se na toto AI řešení blíže podívali a opravdu je překvapilo, že se mohli přihlásit pomocí jména 123456 a hesla 123456 a získat přístup k údajům o 64 milionech uchazečů o práci.
Byla vydána (𝕏) červnová aktualizace aneb nová verze 1.102 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a videi v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.102 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.
Byla vydána nová verze 2.4.64 svobodného multiplatformního webového serveru Apache (httpd). Řešeno je mimo jiné 8 bezpečnostních chyb.
Společnost xAI na síti 𝕏 představila Grok 4, tj. novou verzi svého AI LLM modelu Grok.
Ministerstvo vnitra odhalilo závažný kyberincident v IT systému resortu. Systém, do kterého se dostal útočník bez oprávnění, byl odpojen a nedošlo k odcizení dat [𝕏].
Před rokem byla streamovací služba HBO Max přejmenována na Max. Dle managementu slovo HBO v názvu nebylo důležité. Včera byl Max přejmenován zpět na HBO Max. Kolik milionů dolarů to stálo? 😂
Byla vydána nová major verze 8.0.0 svobodného systému pro detekci a prevenci průniků a monitorování bezpečnosti počítačových sítí Suricata (Wikipedie). Přehled novinek v oficiálním oznámení a v aktualizované dokumentaci.
Mastodon (Wikipedie) - sociální síť, která není na prodej - byl vydán ve verzi 4.4. Přehled novinek s náhledy a videi v oznámení na blogu.
Instituce státní správy nebudou smět využívat produkty, aplikace, řešení, webové stránky a webové služby poskytované čínskou společností DeepSeek. Na doporučení Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost rozhodla o jejich zákazu vláda Petra Fialy na jednání ve středu 9. července 2025.
Já používám testing.testing != stable Verze Debianu: testing - "hlavní nevýhodou je to, že není zcela vyzkoušená" ... ergo kladívko, používáš-li testing, používáš verzi, ve které "se z uživatelů dělají pokusní králíci", neboť o verzi testing Debian netvrdí, že je stable ... kde je ten omyl?
Já používám testing. testing != stableJen me napadla takova legracka:
A ti co tady soudi Debiana, tak by meli nejlepe patrit mezi, ty, co ho pouzivaji a pouzivaji take jinou distribuci, aby bylo srovnani trochu objektivni. Pokud nekdo prohlasi svoji distribuci za stabilni a jiny zase svoji za nestabilni, tak o tom nema smysl diskutovat, protoze je to relativni a nevylucuje se, ze druha distribuce muze byt stabilnejsi nez prvni.
[no flame pls]ale radne na nej zadelavas
kompy uz desktop nebudou kompulovat vikend, ale nejakych par hodinšpatný předpoklad - tou dobou budou mít desktopy tolik featur, že nárůst náročnosti kompilace zčásti vyrovná nárůst výkonu procesorů
nehledě na to, že někteří nejsou ochotni obětovat ani těch pár hodin ...)Ono jde hlavně o to, jestli těch pár hodin je pár hodin strojových, které běží bez mojí účasti někde na pozadí nebo pár hodin strávených lovením informací a neoficiálních zdrojů balíčků někde na webu a studování různých HOWTO, které se navíc co pár měsíců musí zopáknout.
1. Vobec mi nie je jasne, ktora verzia debianu je stabilna a este nie velmi zastarala.Stabilni jsou vsechny, jen v tech ktere maji nazev vice nestabilni muzes narazit na problemy se zavislostma (malo kdy a byva to rychle opraveno) nebo na nejake neprijemne bugy v programech.
2. Maju velmi chaoticky zorganizovane stranky (debian.org). Pokusit sa hladat nejaku konkretnu vec v dokumentacii je takmer nemozne. Zda sa mi, ze niektore casti dokumentacie su zastarale. Stranky debian.cz vyzeraju ovela lepsie, len sa na nich zasa nachadza menej informacii.Jo, stranky neprehledne trosku jsou, ale stejne je moc casto nepotrebujes... vlastne jen kdyz chces stahnout image pro instalaci.
3.Nie je mi jasne, ked si chcem stiahnut debian sarge, ci potrebujem vsetkych 14 cd, alebo v pripade stredne rychleho pripojenia k internetu mozem nejake balicky ozeliet a potom ich tahat z repositories.Pokud mas pripojeni k inetu, tak ti staci "netinst CD image, with Debian base"
4. System mirrorov debianu sa mi zda byt mierne chaoticky. Pochodil som ich par a zda sa mi, ze kazdy mirror obsahuje nieco ine.Nainstalujes si balicek netselect a nechas ho, aby ti vybral nejlepsi mirror, neni problemu mit mirroru vic, aspon pak nevadi, kdyz nejaky nejede.
Stabilni jsou vsechny, ... muzes narazit ... na nejake neprijemne bugy v programech.super ... vidím, že někteří debianisté mají velmi originální definice - už rozumím, proč se mýlím
Tiskni
Sdílej: