abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 780 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: zaloha priloh - Postfix+Amavis

    4.3.2008 21:43 ppk
    zaloha priloh - Postfix+Amavis
    Přečteno: 545×
    Ahoj, mam jeden mail na kterej mi chodi faxy v PDF, je nejaka moznost, jak z tech mailu na serveru vytahnout ty PDFka abych je mohl zalohovat?

    Odpovědi

    5.3.2008 13:48 Jirka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zaloha priloh - Postfix+Amavis
    jednou jsem se taky snazil o zalohy priloh z mailu, ale nejak se mi nezadarilo. takze kdyz tu bude nekdo znalej, tak se taky rad priucim, jak na to..Jirka
    5.3.2008 21:19 thunderbird
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zaloha priloh - Postfix+Amavis
    me by se hodilo, kdyby slo nejak vytahnout prilohy z mailu adresovynych napr. na vykresy@domena.cz, automaticky je zkopcit nekam do /vykresy a puvodni mail smazat... JDE TO?
    6.3.2008 18:33 ppk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zaloha priloh - Postfix+Amavis
    tak vam panove dekuju za reakce:) nejaka konstruktivnejsi by nebyla? docela me tlaci cas...
    6.3.2008 19:01 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zaloha priloh - Postfix+Amavis
    Napsat si skript v Perlu pomocí balíku MIME::Parser a pouštět je z procmailu nebo jiného MDA, který používáte?
    6.3.2008 19:04 ppk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zaloha priloh - Postfix+Amavis
    no zaim nepouzivam zadny.. mam kombinaci Postfix+Amavis+SASL+SpamAssassin+ClamAV ... musim teda jeste pouzit Procmail nebo Maildrop? Zase az tak se v tom nevyznam...
    6.3.2008 20:28 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zaloha priloh - Postfix+Amavis
    Stačí tu jednu e-mailovou adresu v Postfixu „přeposlat“ nějakému skriptu – podívejte se na man local, zejména na sekci External command delivery.
    6.3.2008 20:36 ppk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zaloha priloh - Postfix+Amavis
    chtel bych do toho asi zapojit i trideni posty, to bych musel pouzit jeste ten procmail nebo to umi treba Amavis.. jde mi o to, ze bych vytvoril nejakou slozku, do ktery bych tridil vse, co je poslano na vykresy@domena.cz (pak bych teprve tahal ty prilohy). Ted mi prijde mail s vykresem vsem (ctyrem:) uzivatelum do maildir/ ...
    6.3.2008 20:46 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zaloha priloh - Postfix+Amavis
    Co si představujete pod tříděním pošty? Amavis bych do toho netahal, ten dělá antivirovou kontrolu, není potřeba pokoušet se ho ohnout k něčemu dalšímu.

    Pokud chcete, aby se mail poslaný na adresu vykresy@example.com přeposlal na další čtyři adresy a zároveň předal programu, udělejte alias s takovým jménem a nastavte mu přesměrování na 5 e-mailů – čtyři uživatelské a poslední, za kterým bude ten program.
    6.3.2008 21:04 ppk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zaloha priloh - Postfix+Amavis
    Ja uz se do toho zamotavam sam. Mam Postfix a 4 uzivatelske ucty. Overovani mi probiha pres jmena a hesla do systemu. Kazdy uzivatel ma svuj home adresar. Databazi mam /etc/aliases. Mimo jine tam mam: Fax: Petra Franta Jarda Pepa . Tzn. ze kdyz nekdo posle zpravu na fax@mojedomena.xx, prijde kazdemu do maildiru mail pro fax@mojedomena.xx. Pro zacatek bych chtel, aby se mi maily na adresu fax@mojedomena.xx poslaly rekneme do adresare /home/FAX a nasledne bych chtel tenhle adresar zpristupnit vsem uzivatelum pres IMAP nebo v lepsim pripade vytahnout automaticky prilohy fax.pdf a ukladat je do toho adresare /home/FAX (samozrejme aby se porad neprepisoval ten puvodni nebo aby se jeden neukladal pod vice nazvy).. uff:)
    7.3.2008 07:38 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zaloha priloh - Postfix+Amavis
    V aliasu si nastavte alias z fax na FAX a muj_program. První přesměrování se uloží normálně do maildiru uživatele FAX, druhé se předá vašemu programu, kde si s e-mailem můžete dělat, co chcete – třeba vyextrahovat všechny přílohy PDF a uložit je do nějakého adresáře. Aby tohle fungovalo, musíte si ještě nastavit mailbox_command_maps, což bude cesta k mapě, kde budete mít
    muj_program    /cesta/k/vašemu/programu/na/extrakci/PDF/příloh ${USER}
    #parametry ${USER} nebo jiné/další parametry – vizte man 8 local
    
    Jak vyrobit skript na exktrakci příloh už je v dikuzi několikrát zmíněno.
    6.3.2008 23:44 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zaloha priloh - Postfix+Amavis
    Možná bude stačit použít už hotové řešení - program munpack
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    7.3.2008 11:22 ppk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zaloha priloh - Postfix+Amavis
    Dekuju za odpovedi. V noci jsem ale jeste rozchodil procmail, ktery mi zacal tridit postu. Taky jsem si stahl programek "ripmime", ktery rozdeli cely email na texty a prilohy. Jen ale ted nevim, jak mu ten mail prihodit automaticky pomoci procmailu. Muzete mi poradit s tim pravidlem? Docet jsem se: "Pro předání emailu externímu programu je třeba, aby řádek akce začínal znakem roura | (svislá čára).", ale asi neco delam spatne a neprotahne se to skrz "ripmime".
    8.3.2008 11:04 ppk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zaloha priloh - Postfix+Amavis
    Tak jsem nakonec skloubil vsechny rady dohromady. Nejdriv jsem si stahnul programek ripmime a do /etc/aliases jsem zadal fax: "|/usr/local/bin/ripmime -i - --no-nameless -d /home/public/faxy" realny_uzivatel. Potom jsem samozrejme nacetl newaliases . Tzn, bude to fungovat tak, jak radil pan Filip. Prijde email s faxem, ripmime z nej vytahne fax.pdf a ulozi ho do slozky sdilene slozky Samby /home/public/faxy, a e-mail s faxem taky prijde na adresu realny_uzivatel@mojedomena.xx, aby vedel ze neco prislo a nemusel porad kontrolovat slozku s faxy. Takze Vam vsem dekuju za rady:)
    10.3.2008 20:39 ppk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zaloha priloh - Postfix+Amavis
    Chtel bych se jeste optat, jestli a jak se daji nastavit jina prava vytvorenemu souboru? Uzivatel fax je jen alias a proto se prijatemu souboru vytvori prava 600 nobody:nogroup .

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.