abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
včera 11:44 | Zajímavý článek

Arsenij Zinčenko v zápisku sdílí technické poznámky o tom, co je to „klíčenka“ (keyring) v Linuxu a v desktopovém prostředí, jak to souvisí se Secret Service a D-Bus, včetně příkladů. Význam těchto služeb spočívá v uložení a následném poskytování autentizačních údajů.

Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
7.12. 01:44 | Nová verze

V únoru 2014 bylo hlasováním rozhodnuto, že výchozím init systémem v Debianu je systemd. V listopadu stejného roku bylo hlasováním rozhodnuto, že o podpoře dalších init systémů v Debianu není celoprojektové hlasování nutné. Po pěti letech už ale hlasování o init systémech a systemd nutné je. Vybírá se z 8 možností. Výsledek hlasování bude zveřejněn po 27. prosinci.

Ladislav Hagara | Komentářů: 38
7.12. 00:11 | Zajímavý článek

David Revoy, autor open source webového komiksu Pepper&Carrot, se rozhodl, že svůj komiks vydá také knižně a ve vlastní režii. Komiks již knižně vyšel ve francouzštině ve vydavatelství Glénat. David Revoy jej vydá v angličtině a použije pouze svobodný software. O své zkušenosti se dělí ve dvou příspěvcích na svém blogu. Z plánovaných dvou týdnů práce se staly dva měsíce. Vydání před Vánocemi se nestihne. Kontrolní výtisk má příliš jasné barvy, obrázky v knihách od Glénatu vypadají mnohem lépe, …

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
6.12. 20:44 | IT novinky

Mezinárodní konsorcium W3C (World Wide Web Consortium) vydalo verzi 1.0 základní specifikace WebAssembly a po HTML, CSS a JavaScriptu prohlásilo WebAssembly za čtvrtý oficiální jazyk pro web.

Ladislav Hagara | Komentářů: 18
6.12. 13:33 | Komunita

Hlasování o obrázku v okně O Inkscapu 1.0 pokračuje druhým kolem. Ze 124 obrázků postoupilo do finálního hlasování 5 s nejvíce hlasy. Výsledek hlasování bude zveřejněn po jeho ukončení, tj. po 15. prosinci.

Ladislav Hagara | Komentářů: 8
6.12. 02:11 | IT novinky

Společnost Purism představila mobilní telefon Librem 5 USA. Jedná se o telefon Librem 5 vyráběný v USA. Předobjednat jej lze za 1 999 dolarů. Librem 5 lze předobjednat za 699 dolarů.

Ladislav Hagara | Komentářů: 37
5.12. 22:22 | Nová verze

Příspěvek na blogu organizace Electronic Frontier Foundation (EFF) informuje, že Certbot, tj. oficiální klient certifikační autority Let’s Encrypt, dospěl do nové stabilní verze 1.0. Oficiálně tak byla ukončena beta fáze jeho vývoje. Certbot byl představen v květnu 2016.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
5.12. 15:55 | Zajímavý software

Mozilla vydala novou verzi 0.6 svobodného softwaru DeepSpeech pro převod řeči na text. Přehled novinek v příspěvku na blogu Mozilla Hacks.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
4.12. 17:33 | Zajímavý projekt

Dnes měl na YouTube premiéru krátký sci-fi film SKYWATCH. Colin Levy na něm strávil téměř 6 let. Pro vytvoření 3D grafiky byl vybrán Blender. Film byl z části financován z kampaně na Kickstarteru.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
4.12. 05:55 | Zajímavý software

Netflix uvolnil framework pro datovou vědu Metaflow jako open source. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu pod licencí Apache 2.0.

Ladislav Hagara | Komentářů: 44
Jaké hodinky nosíte (nejčastěji)?
 (23%)
 (6%)
 (17%)
 (54%)
Celkem 524 hlasů
 Komentářů: 135, poslední 6.12. 20:54
Rozcestník

www.AutoDoc.Cz

Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android

Na ZDNetu vyšla důkladná recenze telefonu T-Mobile G1, tedy prvního telefonu s Google Android. V článku najdete galerie s více než 260 obrázky a pěti videy. Autor používal telefon po necelý týden.

16.10.2008 16:31 | Luboš Doležel (Doli) | Zajímavý článek


Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Vložit další komentář

16.10.2008 17:17 ruza
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
"..s pěti videY." No tFuj!
16.10.2008 17:35 BoB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Ač je to překvapivé (mě to taky strašně překvapilo), tak je možné i videi i videy. Za zdroj této informace jsem vzal příručku Ústavu pro jazyk česk AV ČR: http://prirucka.ujc.cas.cz/?action=view&id=264
Daniel Kvasnička ml. avatar 16.10.2008 19:17 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Na Engadgetu je taky pekna recenze. http://www.engadget.com/2008/10/16/t-mobile-g1-review-part-1-hardware/

Doporucuju to video, kde je srovnani rychlosti browseru v G1 a iPhonu ;-)
FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
Nicky726 avatar 16.10.2008 19:32 Nicky726 | skóre: 56 | blog: Nicky726
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Rozumím dobře v prvním videu, těsně před desátou minutou, že to určuje jeho polohu (kvůli google maps) na základě signálu jeho mobilu...? Orwell hadr...
Enjoy the detours. There you’ll find the things more important than what you want. (Hunter x Hunter)
16.10.2008 19:50 ZS-Man | skóre: 31 | blog: B26
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
urcovani polohy podle GSM umi Google Maps pro mobily uz docela dlouho. www.google.com/gmm
David Watzke avatar 16.10.2008 19:54 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Přesně tak, používám to už dlouho na 2 roky starym founu. Funguje to s přesností na necelý 2 kiláky. Big Brother by měl zvážit kontaktní čočky...
“Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
16.10.2008 23:58 X
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Na 2km to funguje pro komercni aplikaci (podobne jako treba u T-mobile).Big Brother si ale muze u operatora vyzadat dodatecne zpresneni polohy.Nevim z hlavy,jak dlouho se ukladaji tyhle data,ale videl jsem to v praxi.
16.10.2008 20:13 TM
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
On vůbec celý Android a i další "inovativní a progresivní" technologie Googlu by dělaly radost vládcům Orwellovy Oceánie.
Jsem toho názoru, že takto si potenciálně nechat nahlížet do soukromí může buď blázen anebo nenapravitelný naivka. A už vůbec nechápu, že proti této hlouposti nejsou imunní ani uživatelé a fandové OpenSource. Domníval jsem se, že svoboda a soukromí patří k našim základním hodnotám. :-(
default avatar 16.10.2008 21:36 default | skóre: 22 | Madrid
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
A proč, když už o mně ví beztak skoro všechno :-) Teda ještě né úplně všechno. Ale při nejbližší návštěvě úřadu za účelem pasu už opravdu jo. Vlastně ne. Ještě jim bude chybět otisk mý prdele :-D
16.10.2008 22:45 TM
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Věřte, že vím co píšu: Zdaleka o vás neví všechno (tedy o průměrném člověku - vy možná trpíte nějakou perverzí, která vás nutí kdekomu na potkání svěřovat vše ze svého soukromí, co já vím...). Zatím...Pořád je ještě čas.
Zpřístupňovat komusi své soukromé poznámky, kalendáře, souřadnice kudy se pohybujete, .... hmmm, když chcete, dělejte to. Mně nezbývá než doufat že díky vám podobným k tomu někdy někdo nebude nutit mě.
default avatar 18.10.2008 17:03 default | skóre: 22 | Madrid
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Věřte, že vím co píšu: Zdaleka o vás neví všechno
A ty si zase piš, že já vím, o čem mluvím. Příklad z praxe:

Implementovali jsme v jedné nejmenované největší české bance vymáhací software. Nebudu zde "vyzrazovat" žádná tajemství, když řeknu, že proto, abys identifikoval dlužníka, musíš mít přehled o jeho transakcích na všech účtech, musíš mít přístup k jeho osobním údajům (telefony kvůli aktivnímu vymáhání a SMS, adresy kvůli upomínkám…) a tak dále. Těch údajů moc není, ale při položení vhodného SQL dotazu zjistíš:
  • jakým způsobem, za koho, pro koho osoba pracuje a pracovala
  • za kolik pracuje a pracovala
  • kde nejčastěji nakupuje, podle názvu obchodu zjistíš i co nakupuje
  • jaký je její nejoblíbenější bankomat a jak vysokou částku zpravidla vybírá
  • jaké má další výdaje
  • kolikrát se odkud a kam přestěhovala
  • kolik členů je v domácnosti
A to je prosím pěkně jen jeden systémek z mnoha :-)

A jak jsme to tak implementovali, tak pak přišel požadavek, že potřebují kvůli statistikám veškeré SMS, které klientům odešly. V databázi se archivovaly jen tři měsíce. To bylo ale málo, jak se ukázalo. Tak jsem si nechal poslat logy z integrační komponenty a jedním grepem a sedem jsem udělal INSERT statementy, které zrekonstruovaly kompletní obsah historické tabulky.

Takže když si dáš jedna a jedna dohromady, a přijmeš fakt, že mobilní operátoři nejsou jen banda "dělníků", kteří objížděj BTS stanice a kontrolují stav oleje v dieslovejch generátorech, ale vyvíjejí nové služby a testují nové technologie — tudíž logují —, jsem přesvědčen, že kdyby někdo chtěl, tak mi jen z těhdle logů řekne, v kolik jsem byl na obědě a kde a kolik jsem cestou z oběda vybral ze kterého bankomatu.

Upozornění: Pro demonstraci, co vše banka o svých klientech drží, jsem vše trošku "zjednodušil". Dostat se ke všem výše uvedeným údajům není vůbec jednoduché. To ale nemění nic na faktu, že tato data jsou všechna v bankách uložena a z důvodů případných problémů archivována. Přihlaš se do elektronického bankvnictví, jen si ho proklikej a uvidíš sám…
vy možná trpíte nějakou perverzí
Ne. Nejsem perverzní. Jen si rád hraju s Oraclem nad tabulkami, které obsahují miliony záznámů :-D

19.10.2008 00:22 TM
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
A tím jako chcete zdůvodnit, že Google je nějaký hodný strejda, kterému klidně budete svěřovat poznámky, kalendáře, dokumenty, souřadnice s přesností na cca 1 metr?
Banka vlastní vaše poznámky, kalendáře, dokumenty, souřadnice s přesností cca na 1 metr?
Pokud jdete do banky, pak s tím samozřejmě musíte počítat, že o sobě něco prozradíte - tím spíše, když chcete být dlužníkem - já osobně bych byl na dlužníky hodně přísný. Ale nikdy vám banka neleze domů do PC, ani do kapesního komunikátoru !! Ani vás nenutí, abyste platil kartou, dokonce vás ani nenutí používat bankomaty - klidně můžete chodit pro bankovky pořád do jedné pobočky...
Chápu, že si svoji naivitu nějak musíte zdůvodnit. A jen tak mimochodem - netykáme si :-).
default avatar 19.10.2008 10:36 default | skóre: 22 | Madrid
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
A jen tak mimochodem - netykáme si :-).
Omlouvám se Vám.
A tím jako chcete zdůvodnit, že Google je nějaký hodný strejda, kterému klidně budete svěřovat poznámky, kalendáře, dokumenty, souřadnice s přesností na cca 1 metr?
Banka vlastní vaše poznámky, kalendáře, dokumenty, souřadnice s přesností cca na 1 metr?
Pokud jdete do banky, pak s tím samozřejmě musíte počítat, že o sobě něco prozradíte - tím spíše, když chcete být dlužníkem - já osobně bych byl na dlužníky hodně přísný. Ale nikdy vám banka neleze domů do PC, ani do kapesního komunikátoru !! Ani vás nenutí, abyste platil kartou, dokonce vás ani nenutí používat bankomaty - klidně můžete chodit pro bankovky pořád do jedné pobočky...
Nic zdůvodňovat nepotřebuji. Jen mi osobně přijde zbytečné to nějak více rozebírat. Chtěl jsem tím jen říct, že kdyby se někdo hodně snažil, zjistí víc, než si spousta lidí dokáže představit. A nějaký kalendáře a souřadnice k tomu vůbec nebude nepotřebovat. To je vše.
Chápu, že si svoji naivitu nějak musíte zdůvodnit.
Ještě nějaký problém? :-D
17.10.2008 00:51 Messa | skóre: 39 | blog: Messa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Jenom podle signálu? Od toho tam je snad GPS, ne?
Luboš Doležel (Doli) avatar 17.10.2008 08:03 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
GPS je náročné na baterii, zaměření může trvat dost dlouho a v nevhodných podmínkách nemusí proběhnout taky vůbec. Tuhle jejich funkci mám rád.
17.10.2008 14:59 Adam Pribyl | skóre: 15
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Nechci vam kazit radost, ale jiz to, ze s sebou mate mobilni telefon znamena, ze jste neustale trasovan. Pred mnoha lety spustil, snad jeste Paegas, funkci Navigator, ktera vam podle vasi polohy posila nejblizsi "Pomoc, Mlekarnu, Kchar..". Tento uzasny novy feature, ale nedela nic jineho nez ze vyuziva standardni vlastnosti technologie GSM. Telefon totiz vi, pokud je v dosahu alespon 1 BTS jak daleko od ni je, protoze to potrebuje k funkci GSM prenosu. Pokud je v dosahu 3 BTS je schopen s velkou presnosi urcit vasi polohu. Google je jen dalsi sluzba ktera to vyuziva.
kyknos avatar 16.10.2008 21:10 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
"What applications do I hope to see? Bible application" :PPP
So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
hajma avatar 17.10.2008 23:24 hajma | skóre: 27 | blog: hajma | Říčany
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
telefon (a vlastne cokoliv), co nevydrzi bez nabijecky ani den, nechci ani zadarmo
21 promarněných znaků
18.10.2008 23:38 tom
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Hodne uspechu pri vyberu notebooku.
21.10.2008 23:35 liborse
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Jo, taky bych měl zájem o nadupaný notebook se slabou výdrží :-D. Zásuvky jsou všude na VŠ ;).
okias avatar 19.10.2008 08:57 okias | skóre: 45 | blog: blog_
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
takze kdyby jste nekdo vyhazovali nejaky pekny notebook/mobil s slabou baterkou, tak si ho beru. Diky! :-)
21.10.2008 23:34 liborse
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Á, koukám, že díky Google zas vylezli paranoici ze svých děr. Já do telefonu ukládám jen věci, u kterých předpokládám, že si je někdo může přečíst - třeba mi ukradne telefon - a smůla. To je mnohem mnohem horší, než když si Google ukládá má data. Už kvůli tomu si T-Mobile G1 začátkem příštího roku hodlám koupit. Propojení se službami Google používám v omezené míře již nyní. Prostě mě nebaví ty synchronizace a tak. Já nevím, ale každý, kdo má třeba mail na seznamu, centru apod., tak tam taky ukládá kontakty aj. Vidíte to? Většina normálních lidí to vidí jako samozřejmost. Je v tom nějaký rozdíl oproti mobilu? Zásadně ne. Kdo říká, že Google tyto údaje bude vystavovat na netu? Byl by proti sobě. Bezpečnost ano, ale prosím, nepřehánějte to. Spíše bych se zaměřil na to, jak moc jsou data u Google v bezpečí, ne to, že je "má". On je nesmí používat, ale proč ne uchovávat? Co vzdálené adresáře na mailech? Taky to používá mnoho lidí, lidi si dávají na net fotky atd. Prostě už je jiná doba. Chcete soukromí? Na Plutu by se ještě možná nějaký kout našel. Já říkám, stop přílišné paranoie. A kdo nechce, telefon s Androidem si nekoupí, nebo jsme tupci? ;) Já ne. Teda doufám ;).
default avatar 22.10.2008 10:14 default | skóre: 22 | Madrid
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Á, koukám, že díky Google zas vylezli paranoici ze svých děr.
Paranoik není to správné slovo.
28.10.2008 20:08 Mach4
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Připravili jsme pro Vás Specializovaný portál ohledně ANDROIDU tak se přijďte podívat. http://www.android-google.cz/ (novinky, návody, přístroje, software, fórum)
10.3.2010 14:48 ilona
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Stoji za h....o

Založit nové vláknoNahoru


ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
© 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.