abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
dnes 11:22 | Komunita

Linuxová distribuce Scientific Linux vycházející z Red Hat Enterprise Linuxu končí, verze 8 nebude vydána. Laboratoř Fermi (Fermi National Accelerator Laboratory), hlavní vývojáři Scientific Linuxu, přejde na CentOS 8. Scientific Linux ve verzích 6 a 7 bude nadále podporován.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
dnes 11:11 | Pozvánky

Dubnový sraz spolku OpenAlt se koná ve čtvrtek 25. 4. 2019 v Pivovarském klubu od 18:00. Najdete jej kousek od metra Florenc na adrese Křižíkova 17°, Praha 8. Sejdeme se zase u dobrého piva a popovídáme si o tématech jako umění a technologie, IoT, CNC, svobodný software, hardware a další hračky.

xkucf03 | Komentářů: 0
21.4. 22:33 | Komunita

Byly vyhlášeny výsledky letošní volby vedoucího projektu Debian (DPL). Dnešním dnem je novým vedoucím Sam Hartman.

Ladislav Hagara | Komentářů: 6
21.4. 22:11 | Nová verze

Po čtyřech měsících od vydání verze 5.5 byla vydána verze 5.6 svobodného multiplatformního softwaru pro konverzi a zpracování digitálních fotografií primárně ve formátů RAW RawTherapee (Wikipedie). Nová verze RawTherapee je k dispozici také jako balíček ve formátu AppImage. Stačí jej stáhnout, nastavit právo ke spuštění a spustit.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
21.4. 00:22 | Nová verze

Byla vydána verze 1.0 svobodné multiplatformní závodní hry SuperTuxKart (STK). Přehled novinek v příspěvku na blogu. Zdůraznit lze především víceuživatelský mód umožňující hrát hru po síti. Videoprezentace nejnovější verze na YouTube.

Ladislav Hagara | Komentářů: 8
20.4. 15:55 | Komunita

Ke zhlédnutí jsou videozáznamy grafických rozhraní telefonů, zatím jenom vývojových desek, Librem 5 a PinePhone. Librem 5 za 649 dolarů by měl být aktuálně k dispozici ve třetím čtvrtletí 2019. Při spuštění kampaně se mluvilo o lednu 2019. PinePhone za 150 dolarů by měl být odesílán ve čtvrtém čtvrtletí 2019.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
19.4. 20:22 | Nová verze

Po dvou měsících vývoje od vydání verze 6.0.0 byla oficiálně vydána nová verze 6.1.0 správce digitálních fotografií a nově i videí digiKam (digiKam Software Collection, Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy v oficiálním oznámení. Vývojáři zdůrazňují nové API pro rozšíření DPlugins nahrazující KIPI. Ke stažení je také balíček ve formátu AppImage. Stačí jej stáhnout, nastavit právo ke spuštění a spustit.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
19.4. 19:55 | Nová verze

Byla vydána verze 1.16.0, tj. první stabilní verze nové řady 1.16, multiplatformního multimediálního frameworku GStreamer (Wikipedie). Z novinek lze zdůraznit vylepšení podpory WebRTC nebo AV1. Podrobnosti v poznámkách k vydání.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
19.4. 11:55 | Nová verze

Po více než 3 letech od vydání verze 1.3.0 byla vydána nová stabilní verze 1.4 multimediálního přehrávače MPlayer (Wikipedie). Nejnovější verze přináší kompatibilitu s verzí 4.1 a také s aktuální vývojovou verzí multiplatformní multimediální knihovny FFmpeg (Wikipedie).

Ladislav Hagara | Komentářů: 15
18.4. 23:55 | Komunita

Mozilla oznámila, že projekt Things byl přejmenován na WebThings. Nové jméno by mělo zdůraznit, že se nejedná pouze o projekt IoT (Internet věcí), ale o WoT (Web věcí). Současně byla vydána WebThings Gateway (GitHub) ve verzi 0.8 pro Raspberry Pi.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
Používáte headset pro virtuální realitu?
 (1%)
 (3%)
 (1%)
 (19%)
 (0%)
 (75%)
Celkem 224 hlasů
 Komentářů: 12, poslední 18.4. 01:19
Rozcestník

Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android

Na ZDNetu vyšla důkladná recenze telefonu T-Mobile G1, tedy prvního telefonu s Google Android. V článku najdete galerie s více než 260 obrázky a pěti videy. Autor používal telefon po necelý týden.

16.10.2008 16:31 | Luboš Doležel (Doli) | Zajímavý článek


Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Vložit další komentář

16.10.2008 17:17 ruza
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
"..s pěti videY." No tFuj!
16.10.2008 17:35 BoB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Ač je to překvapivé (mě to taky strašně překvapilo), tak je možné i videi i videy. Za zdroj této informace jsem vzal příručku Ústavu pro jazyk česk AV ČR: http://prirucka.ujc.cas.cz/?action=view&id=264
Daniel Kvasnička ml. avatar 16.10.2008 19:17 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Na Engadgetu je taky pekna recenze. http://www.engadget.com/2008/10/16/t-mobile-g1-review-part-1-hardware/

Doporucuju to video, kde je srovnani rychlosti browseru v G1 a iPhonu ;-)
FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
Nicky726 avatar 16.10.2008 19:32 Nicky726 | skóre: 56 | blog: Nicky726
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Rozumím dobře v prvním videu, těsně před desátou minutou, že to určuje jeho polohu (kvůli google maps) na základě signálu jeho mobilu...? Orwell hadr...
Enjoy the detours. There you’ll find the things more important than what you want. (Hunter x Hunter)
16.10.2008 19:50 ZS-Man | skóre: 31 | blog: B26
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
urcovani polohy podle GSM umi Google Maps pro mobily uz docela dlouho. www.google.com/gmm
David Watzke avatar 16.10.2008 19:54 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Přesně tak, používám to už dlouho na 2 roky starym founu. Funguje to s přesností na necelý 2 kiláky. Big Brother by měl zvážit kontaktní čočky...
“Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
16.10.2008 23:58 X
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Na 2km to funguje pro komercni aplikaci (podobne jako treba u T-mobile).Big Brother si ale muze u operatora vyzadat dodatecne zpresneni polohy.Nevim z hlavy,jak dlouho se ukladaji tyhle data,ale videl jsem to v praxi.
16.10.2008 20:13 TM
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
On vůbec celý Android a i další "inovativní a progresivní" technologie Googlu by dělaly radost vládcům Orwellovy Oceánie.
Jsem toho názoru, že takto si potenciálně nechat nahlížet do soukromí může buď blázen anebo nenapravitelný naivka. A už vůbec nechápu, že proti této hlouposti nejsou imunní ani uživatelé a fandové OpenSource. Domníval jsem se, že svoboda a soukromí patří k našim základním hodnotám. :-(
default avatar 16.10.2008 21:36 default | skóre: 22 | Madrid
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
A proč, když už o mně ví beztak skoro všechno :-) Teda ještě né úplně všechno. Ale při nejbližší návštěvě úřadu za účelem pasu už opravdu jo. Vlastně ne. Ještě jim bude chybět otisk mý prdele :-D
16.10.2008 22:45 TM
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Věřte, že vím co píšu: Zdaleka o vás neví všechno (tedy o průměrném člověku - vy možná trpíte nějakou perverzí, která vás nutí kdekomu na potkání svěřovat vše ze svého soukromí, co já vím...). Zatím...Pořád je ještě čas.
Zpřístupňovat komusi své soukromé poznámky, kalendáře, souřadnice kudy se pohybujete, .... hmmm, když chcete, dělejte to. Mně nezbývá než doufat že díky vám podobným k tomu někdy někdo nebude nutit mě.
default avatar 18.10.2008 17:03 default | skóre: 22 | Madrid
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Věřte, že vím co píšu: Zdaleka o vás neví všechno
A ty si zase piš, že já vím, o čem mluvím. Příklad z praxe:

Implementovali jsme v jedné nejmenované největší české bance vymáhací software. Nebudu zde "vyzrazovat" žádná tajemství, když řeknu, že proto, abys identifikoval dlužníka, musíš mít přehled o jeho transakcích na všech účtech, musíš mít přístup k jeho osobním údajům (telefony kvůli aktivnímu vymáhání a SMS, adresy kvůli upomínkám…) a tak dále. Těch údajů moc není, ale při položení vhodného SQL dotazu zjistíš:
  • jakým způsobem, za koho, pro koho osoba pracuje a pracovala
  • za kolik pracuje a pracovala
  • kde nejčastěji nakupuje, podle názvu obchodu zjistíš i co nakupuje
  • jaký je její nejoblíbenější bankomat a jak vysokou částku zpravidla vybírá
  • jaké má další výdaje
  • kolikrát se odkud a kam přestěhovala
  • kolik členů je v domácnosti
A to je prosím pěkně jen jeden systémek z mnoha :-)

A jak jsme to tak implementovali, tak pak přišel požadavek, že potřebují kvůli statistikám veškeré SMS, které klientům odešly. V databázi se archivovaly jen tři měsíce. To bylo ale málo, jak se ukázalo. Tak jsem si nechal poslat logy z integrační komponenty a jedním grepem a sedem jsem udělal INSERT statementy, které zrekonstruovaly kompletní obsah historické tabulky.

Takže když si dáš jedna a jedna dohromady, a přijmeš fakt, že mobilní operátoři nejsou jen banda "dělníků", kteří objížděj BTS stanice a kontrolují stav oleje v dieslovejch generátorech, ale vyvíjejí nové služby a testují nové technologie — tudíž logují —, jsem přesvědčen, že kdyby někdo chtěl, tak mi jen z těhdle logů řekne, v kolik jsem byl na obědě a kde a kolik jsem cestou z oběda vybral ze kterého bankomatu.

Upozornění: Pro demonstraci, co vše banka o svých klientech drží, jsem vše trošku "zjednodušil". Dostat se ke všem výše uvedeným údajům není vůbec jednoduché. To ale nemění nic na faktu, že tato data jsou všechna v bankách uložena a z důvodů případných problémů archivována. Přihlaš se do elektronického bankvnictví, jen si ho proklikej a uvidíš sám…
vy možná trpíte nějakou perverzí
Ne. Nejsem perverzní. Jen si rád hraju s Oraclem nad tabulkami, které obsahují miliony záznámů :-D

19.10.2008 00:22 TM
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
A tím jako chcete zdůvodnit, že Google je nějaký hodný strejda, kterému klidně budete svěřovat poznámky, kalendáře, dokumenty, souřadnice s přesností na cca 1 metr?
Banka vlastní vaše poznámky, kalendáře, dokumenty, souřadnice s přesností cca na 1 metr?
Pokud jdete do banky, pak s tím samozřejmě musíte počítat, že o sobě něco prozradíte - tím spíše, když chcete být dlužníkem - já osobně bych byl na dlužníky hodně přísný. Ale nikdy vám banka neleze domů do PC, ani do kapesního komunikátoru !! Ani vás nenutí, abyste platil kartou, dokonce vás ani nenutí používat bankomaty - klidně můžete chodit pro bankovky pořád do jedné pobočky...
Chápu, že si svoji naivitu nějak musíte zdůvodnit. A jen tak mimochodem - netykáme si :-).
default avatar 19.10.2008 10:36 default | skóre: 22 | Madrid
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
A jen tak mimochodem - netykáme si :-).
Omlouvám se Vám.
A tím jako chcete zdůvodnit, že Google je nějaký hodný strejda, kterému klidně budete svěřovat poznámky, kalendáře, dokumenty, souřadnice s přesností na cca 1 metr?
Banka vlastní vaše poznámky, kalendáře, dokumenty, souřadnice s přesností cca na 1 metr?
Pokud jdete do banky, pak s tím samozřejmě musíte počítat, že o sobě něco prozradíte - tím spíše, když chcete být dlužníkem - já osobně bych byl na dlužníky hodně přísný. Ale nikdy vám banka neleze domů do PC, ani do kapesního komunikátoru !! Ani vás nenutí, abyste platil kartou, dokonce vás ani nenutí používat bankomaty - klidně můžete chodit pro bankovky pořád do jedné pobočky...
Nic zdůvodňovat nepotřebuji. Jen mi osobně přijde zbytečné to nějak více rozebírat. Chtěl jsem tím jen říct, že kdyby se někdo hodně snažil, zjistí víc, než si spousta lidí dokáže představit. A nějaký kalendáře a souřadnice k tomu vůbec nebude nepotřebovat. To je vše.
Chápu, že si svoji naivitu nějak musíte zdůvodnit.
Ještě nějaký problém? :-D
17.10.2008 00:51 Messa | skóre: 39 | blog: Messa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Jenom podle signálu? Od toho tam je snad GPS, ne?
Luboš Doležel (Doli) avatar 17.10.2008 08:03 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
GPS je náročné na baterii, zaměření může trvat dost dlouho a v nevhodných podmínkách nemusí proběhnout taky vůbec. Tuhle jejich funkci mám rád.
17.10.2008 14:59 Adam Pribyl | skóre: 15
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Nechci vam kazit radost, ale jiz to, ze s sebou mate mobilni telefon znamena, ze jste neustale trasovan. Pred mnoha lety spustil, snad jeste Paegas, funkci Navigator, ktera vam podle vasi polohy posila nejblizsi "Pomoc, Mlekarnu, Kchar..". Tento uzasny novy feature, ale nedela nic jineho nez ze vyuziva standardni vlastnosti technologie GSM. Telefon totiz vi, pokud je v dosahu alespon 1 BTS jak daleko od ni je, protoze to potrebuje k funkci GSM prenosu. Pokud je v dosahu 3 BTS je schopen s velkou presnosi urcit vasi polohu. Google je jen dalsi sluzba ktera to vyuziva.
kyknos avatar 16.10.2008 21:10 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
"What applications do I hope to see? Bible application" :PPP
So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
hajma avatar 17.10.2008 23:24 hajma | skóre: 27 | blog: hajma | Říčany
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
telefon (a vlastne cokoliv), co nevydrzi bez nabijecky ani den, nechci ani zadarmo
21 promarněných znaků
18.10.2008 23:38 tom
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Hodne uspechu pri vyberu notebooku.
21.10.2008 23:35 liborse
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Jo, taky bych měl zájem o nadupaný notebook se slabou výdrží :-D. Zásuvky jsou všude na VŠ ;).
okias avatar 19.10.2008 08:57 okias | skóre: 45 | blog: blog_
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
takze kdyby jste nekdo vyhazovali nejaky pekny notebook/mobil s slabou baterkou, tak si ho beru. Diky! :-)
21.10.2008 23:34 liborse
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Á, koukám, že díky Google zas vylezli paranoici ze svých děr. Já do telefonu ukládám jen věci, u kterých předpokládám, že si je někdo může přečíst - třeba mi ukradne telefon - a smůla. To je mnohem mnohem horší, než když si Google ukládá má data. Už kvůli tomu si T-Mobile G1 začátkem příštího roku hodlám koupit. Propojení se službami Google používám v omezené míře již nyní. Prostě mě nebaví ty synchronizace a tak. Já nevím, ale každý, kdo má třeba mail na seznamu, centru apod., tak tam taky ukládá kontakty aj. Vidíte to? Většina normálních lidí to vidí jako samozřejmost. Je v tom nějaký rozdíl oproti mobilu? Zásadně ne. Kdo říká, že Google tyto údaje bude vystavovat na netu? Byl by proti sobě. Bezpečnost ano, ale prosím, nepřehánějte to. Spíše bych se zaměřil na to, jak moc jsou data u Google v bezpečí, ne to, že je "má". On je nesmí používat, ale proč ne uchovávat? Co vzdálené adresáře na mailech? Taky to používá mnoho lidí, lidi si dávají na net fotky atd. Prostě už je jiná doba. Chcete soukromí? Na Plutu by se ještě možná nějaký kout našel. Já říkám, stop přílišné paranoie. A kdo nechce, telefon s Androidem si nekoupí, nebo jsme tupci? ;) Já ne. Teda doufám ;).
default avatar 22.10.2008 10:14 default | skóre: 22 | Madrid
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Á, koukám, že díky Google zas vylezli paranoici ze svých děr.
Paranoik není to správné slovo.
28.10.2008 20:08 Mach4
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Připravili jsme pro Vás Specializovaný portál ohledně ANDROIDU tak se přijďte podívat. http://www.android-google.cz/ (novinky, návody, přístroje, software, fórum)
10.3.2010 14:48 ilona
Rozbalit Rozbalit vše Re: Důkladná recenze T-Mobile G1 s Google Android
Stoji za h....o

Založit nové vláknoNahoru


ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
© 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.