Byla vydána verze 11.0.0 vizuálního programovacího jazyka Snap! (Wikipedie) inspirovaného jazykem Scratch (Wikipedie). Přehled novinek na GitHubu.
Na čem aktuálně pracují vývojáři GNOME a KDE Plasma? Pravidelný přehled novinek v Týden v GNOME a Týden v KDE Plasma. Vypíchnout lze, že v Plasmě byl implementován 22letý požadavek. Historie schránky nově umožňuje ohvězdičkovat vybrané položky a mít k ním trvalý a snadný přístup.
Wayfire, kompozitní správce oken běžící nad Waylandem a využívající wlroots, byl vydán ve verzi 0.10.0. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu. Videoukázky na YouTube.
Před necelými čtyřmi měsíci byl Steven Deobald jmenován novým výkonným ředitelem GNOME Foundation. Včera skončil, protože "nebyl pro tuto roli v tento čas ten pravý".
Nové číslo časopisu Raspberry Pi zdarma ke čtení: Raspberry Pi Official Magazine 156 (pdf).
Armbian, tj. linuxová distribuce založená na Debianu a Ubuntu optimalizovaná pro jednodeskové počítače na platformě ARM a RISC-V, ke stažení ale také pro Intel a AMD, byl vydán ve verzi 25.8.1. Přehled novinek v Changelogu.
Včera večer měl na YouTube premiéru dokumentární film Python: The Documentary | An origin story.
Společnost comma.ai po třech letech od vydání verze 0.9 vydala novou verzi 0.10 open source pokročilého asistenčního systému pro řidiče openpilot (Wikipedie). Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu.
Ubuntu nově pro testování nových verzí vydává měsíční snapshoty. Dnes vyšel 4. snapshot Ubuntu 25.10 (Questing Quokka).
Řada vestavěných počítačových desek a vývojových platforem NVIDIA Jetson se rozrostla o NVIDIA Jetson Thor. Ve srovnání se svým předchůdcem NVIDIA Jetson Orin nabízí 7,5krát vyšší výpočetní výkon umělé inteligence a 3,5krát vyšší energetickou účinnost. Softwarový stack NVIDIA JetPack 7 je založen na Ubuntu 24.04 LTS.
se zeptej ovococucníčka z čeho doma jako dělaj sněhový pusinky ;D
já to vědět nechci :D :D :D :D
pusinky z fazolí nebo cizry neni to podvod :O :O
proč ne rovnou z čočkový polívky jako :D :D
How to make meringues
sněhový pusinkysupr :D :D ale dvě hoďky a něco v troubě to je šílený si myslim!! sem slyšela že nějak kolem ani ne 80°C chcípne většina běžnejch mrňavejch breberek a bacilů co v tom muže bejt a tý teploty se musí dosáhnout v celým tom pečeným jídle. když tam uďály jakoby ty velký bobky a pekli je při těch 90°C tak to dlouho trvá než to proleze dovnitř v celý tý pusince :'( jak je ta pusinka velká tak si myslim že kdyby se jako pekla při větší teplotě a kratší době tak by jako mohla praskat na povrchu jak by tam už byla upečená a jak by se uvnitř jako ještě roztahovala ta studená hmota :'(
z pytlíku jsem vytlačila jako menší bobky než v tom videjku takže ty čísla neseděj. podobný hodnoty se opakujou ve víc receptech na netu takže to mam u sebe dobře si jako myslim ;D
jo a s tim skladováním nevim. se neskladovaly zase tak dlouho aby se to nějak stačilo projevit :D :D
sse příště budu snažit aby měl jako nějakou pointu teda ;D
daj se i bez cukru slazený medem prej ;D
se mi nelíbí jak je jakoby jenom napůl polívka a napůl kaše to je takový divný
Tiskni
Sdílej: