abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 775 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Analízátor

    10.10.2015 13:12 | Přečteno: 613× | trolling | poslední úprava: 10.10.2015 14:30

    Dnes nás nezávislé a nestranné médiá prekvapili správou od skupiny investigatívnych novinárov Bellingcat, ktorá vraj definitívne dorazila ruskú propagandu, lebo údajne vypátrala skutočnú a neodškriepiteľnú pravdu o leteckej katastrofe na Donbase, tak ako predtým jej zakladateľ odhalil nezvratné dôkazy o ruskej prítomnosti na východe Ukrajiny. Kauza boeingu zostreleného nad povstaleckým územím ešte stále nie je vyšetrená k spokojnosti USA a ich ozbrojených síl - NATO, hoci už padli všetky sľubované termíny predloženia konečných výsledkov vyšetrovania nezávislou komisiou, ale pre hlúpe masy tu máme analytika Higginsa, ktorý sa po štúdiu filmu Rambo stal expertom na zbrane, osobitne na raketové systémy. Začínal ako nezamestnaný bloger (nejaké administratívne práce vraj vykonával z domu a staral sa pritom o svoje britsko-turecké dieťa), ktorý samoštúdiom na you tube získal kvalifikáciu experta nielen na zbrane, ale aj na ruskú hybridnú vojnu v Sýrii a na Donbase. Jeho talent si všimli VICE News a ich skvelý objektívny investigatívec S. Ostrovský, americký imigrant zo ZSSR, ktorý na základe Higginsových expertných analýz nakrútil pravdivý film o ruskej hybridnej vojne Ruskej rulete .:)

    P.S. A nepriraďujte mi štítky, analyzátori ( od chlap, -i)

    na zopakovanie        

    Hodnocení: 27 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    10.10.2015 15:34 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Analízátor
    To je neco noveho nebo je to to, co mu odbornici ztrhali uz v cervnu?

    Mimochodem, analyzy se delaji jinak. Jako treba nas pidistr utoku v poslednim rozhovoru. To je tak roztomile blbe, ze nemohu nic nez citovat:
    „Od maďarského ministra obrany mám informaci, kterou nemohu stoprocentně potvrdit, ale nemám důvod jí nevěřit, že na území Balkánu byly v nemalém množství přistaveny autobusy. Nikdo neví, odkud se tam vzaly, ale dost pravděpodobně byly financovány Ruskem. Posun lidí k té vytoužené schnengenské hranici se odehrával i tímto způsobem,“ řekl Stropnický MF DNES.

    Podle něj tak není vyloučeno, že Rusko financuje příliv uprchlíků do Evropské unie.

    Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-s-ministrem-obrany-stropnickym-v-mf-dnes-fwr-/domaci.aspx?c=A151010_094343_domaci_bur
    Ackoliv obycenjne podobne chujoviny rotuji titulkou dlouho, tohle bylo zrejme moc i na redakci, takze to nechala velmi brzo zahucet do podpalubi. Nebo ze by se po tom, co kvakal Juncker menil smer vetru a redakce mela lepsi informace nez nas nejvyssi herec?

    10.10.2015 17:08 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Analízátor
    keby som napísala zarána zase by mi vyšiel rýn... hľadal som Stropnického v nejakej vojenskej role, hral napr. vo filme Boj za Moskvu, lenže n internete nie je... ale našla som Babiša keď mu ešte iba šibali fúziky.
    12.10.2015 14:02 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Analízátor
    Mimochodem, ta srandicka ma pokracovani.
    Maďarský ministr obrany István Simicskó popřel, že by takové informace svému českému kolegovi sdělil.
    12.10.2015 16:31 Z. z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Analízátor
    Stropnický je očividne diletant. v blogu T. Spencerovej je celá séria veľmi dobrých komentárov k situácii v Sýrii - asi je platený Putinov troll a Stropnický sa radšej drží "analýz" investigatívcov ako sú tí z Bellingcatu. Fakt si ho ako herca veľmi nepamätám, tak som si prešla na internete niektoré jeho herecké a "spevácke" výkony. Dosť trápne. Podobne ako naša celebrita Magda Vášariová - je tak kurát všetkým naposmech. Chudák Lasica.
    12.10.2015 16:34 Z. z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Analízátor
    10.10.2015 15:53 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Analízátor
    https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2015/10/08/mh17-the-open-source-evidence/

    Dnes s tým vyrukovali zas tlačové agentúry a internetové žumpičky, odvolávajúc sa na zdroj uvedený v odkaze:). Ten Elliot s rýmuje s "idiot"- jeho dvojča je u nás pán učiteľ Smatana. Ale pobavilo ma to hneď zrána:).
    10.10.2015 19:41 .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Analízátor
    tento odvážny český chlapec vyhľadal na Donbase Slováka Richarda a tu je jehoreportáž ak by chcel niekto vedieť, ako kedysi vyzerala ozajstná žurnalistika, keď to bolo ešte poctivé remeslo
    11.10.2015 09:48 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Analízátor
    Valky jsou prirozene a prospesne. Nas druh vzdy valcil a po dlouhe roky trvajicim klidu v evrope je logicke, ze postupne opet zacne dochazet k valkam. Konflikt globalniho rozsahu zatim asi nehrozi, ale pocet lokalnich konfliktu a napeti v celem svete bude imho mnoho let stoupat. Konflikt v ukrajine take doklada dulezitost pechotnich sil i v dnesni dobe. I kdyz jadernemu vybaveni bych se vubec nebranil. Byl by to dobry argument proti nepratelum.

    Co se tyka toho letadla, myslel jsem, ze je podezreni, ze jej rusove sestrelili mobilnim raketovym odpalovacem BUK.
    11.10.2015 12:16 Z. z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Analízátor
    Valky jsou prirozene a prospesne.
    :))

    zase?

    sociológia vojny ma celkom v učebniciach kedysi zaujala, medzi tými teóriami bol aj tá Vaša... myslím si, že parodujete jej slepých zástancov z minulých storočí;-)
    11.10.2015 16:19 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Analízátor
    Nikoho neparoduji a vubec nejsem slepy zastance. Vnimam, ze valka s sebou nese obrovske skody na majetku lidi a dalsi lidska nestesti. Ale i pres to vsechno dochazim k nazoru, ze valka ma vicemene pozitivni dusledky. Jako milovnikovu myslivosti a zbrani mne velmi zajima, jakych pokroku se dosahne v tomto odvetvi, ktere valka zene kupredu.
    11.10.2015 20:07 Z. z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Analízátor
    Myslím, že by Vás humor prešiel, keby ste tak ako rodina môjho otca strávili dva týždne v decembri v lese medzi delostreleckou a raketovou paľbou len v tom, v čom vás vyhnali z domu, ktorý vám následne zhorel do základov a keby Vám syna roztrhala mína.
    11.10.2015 20:20 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Analízátor
    Rozhodne se nejedna o humor. Soucitim s vami, avsak prosim netrumfujme se zde, ci rodina trpela za druhe valky vice.
    12.10.2015 05:20 Z. z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Analízátor
    taký triumf by vám iste hocikto rád nabudúce prenechal
    11.10.2015 18:52 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Analízátor
    V kolika válkách jsi válčil ty?

    Jaderné zbraně jsou celkem silný argument, Ukrajina prý má ulité tři hlavice. Čtvrtou jim loni ukradli lugaňští kozáci, proto je dodnes bombardován akorát Doněck.

    Minimálně tři dny před sestřelením MH17 bylo veřejně známo, že Kolomojskij slíbil Porošenkovi překvapení s letadlem. Původně se předpokládalo že pro Nacigardu koupil americké vrtulníky, ale ty se nikdy neobjevily...
    11.10.2015 23:12 Imerzo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Analízátor
    Mna by zaujimalo preco tu niekto neustalo zaklada temy, ktore absolutne nesuvisia so zameranim tohto webu. Ked uz zakladate offtopic blogy tak aspon nieco zaujimave, ne taketo konspiracne picoviny.
    12.10.2015 05:35 Z. z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Analízátor
    Mňa by zaujímalo, prečo niekto, koho to nezaujíma, musí neustále prísť pod môj blog s nejakým novým konšpiračným nickom a napísať tu takú ........ .
    12.10.2015 11:54 .jh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Analízátor
    Mňa by zaujímalo, prečo niekto, koho to nezaujíma, musí neustále prísť pod môj blog s nejakým novým konšpiračným nickom a napísať tu takú ........ .

    Protože jsi kráva, co si nevidí do svý špinavý tlamy.
    12.10.2015 13:38 jilek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Analízátor
    zapomněl jsem se podepsat
    12.10.2015 20:54 no jistě
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Analízátor
    12.10.2015 17:43 Imerzo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Analízátor
    Mas pravdu, mal by som si vazit svoj cas a radsej si najprv precitat meno autora.
    12.10.2015 20:27 Z. z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Analízátor
    Riaď sa tým.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.