abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 2
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 28
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 796 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Průzkum ohledně hybridní práce

    17. 6. 2022 | Reklama | Reklama | 2504×

    Zaměstnanci se naučili pracovat hybridně. Zvládají to také české firmy? Cisco spouští průzkum technologické připravenosti českých firem na home office a hybridní práci. Můžete se do průzkumu zapojit také.

    ilustrační foto

    Během uplynulých dvou let se zcela změnil způsob, jak a odkud pracujeme. Hybridní práce se stala standardem a firmy v podstatě nemají jinou možnost než se přizpůsobit. Mentálně, organizačně, ale hlavně technologicky. Možnost pracovat na dálku se totiž stala jedním z klíčových benefitů, který zaměstnanci požadují.

    Celosvětový průzkum

    V nedávném průzkumu Cisco Hybrid Work Study, kterého se účastnilo téměř 30 000 lidí po celém světě, se téměř tři čtvrtiny dotázaných (71 %) vyjádřily pro hybridní kombinaci práce na dálku a v kanceláři, pětina lidí chce pracovat výhradně na dálku, jen 9 % dotázaných by chtělo chodit do kanceláře na plný úvazek. Pouze čtvrtina dotázaných si ale myslí, že jejich firma je na hybridní budoucnost dobře připravena. Teď chce Cisco v novém anonymním průzkumu mezi českými firmami a organizacemi zjistit, jak fenomén hybridní práce zdomácněl v české kotlině. Disponují naše firmy dostatečnými technologiemi, aby mohli jejich zaměstnanci bezpečně a efektivně fungovat v prostředí hybridní práce a vzdálené komunikace?

    Ve využívání technologií jsou zatím rezervy

    „Se začátkem covidové pandemie firmy řešily, zda se vůbec mohou jejich zaměstnanci připojit, zda mají základní technické vybavení, software, a zda jsou schopni práci na dálku „lidsky“ zvládnout,“ říká technický ředitel Cisco Pavel Křižanovský. Nyní je podle jeho názoru situace zcela jiná. Digitální schůzky dnes v mnohých týmech a firmách zabírají více než 30 % pracovního času, a představují tak významný faktor (ne)produktivity a (ne)spokojenosti zaměstnanců.

    „Zatím se ale ukazuje, že zejména v technologické oblasti jsou rezervy. Ve studii Workforce of the Future, které se účastnilo 10 tisíc Evropanů, téměř polovina dotazovaných řekla, že má pro práci z domova nedostatečné vybavení. Podle více než třetiny účastníků Hybrid Work Study nemá jejich zaměstnavatel kvalitní síťovou infrastrukturu a třetina pochybuje o správném nastavení firemní kybernetické bezpečnosti,“ popisuje Pavel Křižanovský.

    Pozornost vyžadují tři hlavní oblasti

    Technologické rezervy mají firmy podle odborníka Cisco ve třech hlavních oblastech: v technickém vybavení a službách dostupných lidem při práci z domova, v zabezpečení dat a v podpoře vzdálených uživatelů.

    „V kanceláři jsme už dnes často zvyklí na to, že máme před sebou velký monitor nebo personální videokonferenční zařízení s potřebnou ergonomií, a vedle třeba komunikačně vybavenou zasedačku s intuitivní obsluhou. Doma lidem tenhle základní komfort běžně chybí, nemůžeme se krčit u notebooku s kamerkou několik hodin denně. Trpíme tím pak nejenom my z pohledu ergonomie a následně zdraví, ale především i všichni vzájemně komunikující z hlediska uživatelského zážitku a výsledné produktivity takovýchto schůzek,“ říká Pavel Křižanovský.

    Důležitou (a podceňovanou) oblastí je podle něj také podpora vzdálených uživatelů. Pokud pracovníkovi na home office přestane fungovat připojení, IT podpora jeho firmy obvykle jen těžko odhalí přesnou příčinu problému, které může být v neaktualizovaném domácím wi-fi routeru, u poskytovatele připojení nebo kdekoliv na trase. Firemním IT specialistům by tak výrazně usnadnily život nástroje, které umí monitorovat kvalitu připojení a dostupnost firemních služeb bez ohledu na lokaci uživatele.

    Zapojte se do výzkumu a zjistěte, jak je na tom vaše firma

    Mají zaměstnanci odpovídající zařízení pro vzdálenou práci? Je při home-office dostatečně zajištěna bezpečnost vzdáleného přístupu do firemní sítě? Dokážou české firmy zaměstnancům na home office poskytnout technickou podporu?

    Společnost Cisco se rozhodla podrobně zmapovat, jak se české firmy dokázaly během posledních dvou let adaptovat na nové podmínky. Na uvedené otázky a řadu dalších odpoví unikátní průzkum, v němž Cisco oslovuje odborníky českých společností průřezově napříč různými segmenty ekonomiky.

    Do anonymního průzkumu se můžete zapojit online a je otevřen všem zájemcům až do 22. června 2022. Výsledky šetření budou následně zveřejněny v médiích a na sociálních sítích. Získáte tak představu, jak si vaše organizace stojí v porovnání s ostatními a na co je dobré se zaměřit pro efektivnější byznys ve světě hybridní práce.

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.