abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 566 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: Komunikace má zvyšovat produktivitu vývojářů

    20. 9. 2021 | Redakce | Různé | 3431×

    Hlavní trendy umělé inteligence: Malá a rozprostřená data. Nový typ kybernetických útoků – zneužívání proxyware platforem. Roboti, kteří udělají přesnou díru do hlavy, zachraňují životy. O vstupu do nebe rozhoduje sv. Petr, pro síť je tu ClearPass. Kouzla zbavené? Nepravděpodobné řešení hrozící personální krize ve finančních službách. Honeywell u nás investuje do R&D. Komunikace má zvyšovat produktivitu vývojářů.

    Hlavní trendy umělé inteligence: Malá a rozprostřená data

    Další vývoj a inovace v oblasti AI by podle analytiků měly určovat čtyři hlavní trendy – zodpovědná umělá inteligence (responsible AI), malá a rozprostřená data (small and wide data), provozní nasazení AI platforem (operationalization of AI platforms) a také efektivnější využívání zdrojů. Analytici společnosti Gartner tyto a další trendy popsali ve studii Hype křivka umělé inteligence, 2021 (Hype Cycle for Artificial Intelligence, 2021).

    Nový typ kybernetických útoků – zneužívání proxyware platforem (Cisco)

    Nelegálně získaný přístup k síti umožňuje kyberzločincům vymazat stopy vedoucí ke zdroji útoků.

    Roboti, kteří udělají přesnou díru do hlavy, zachraňují životy (Renishaw)

    Co má společného technické inženýrství a neurochirurgie? Potřebu přesného měření a málo ženských osobností. Zatímco pravítka a sondy jsou nezbytné ve výrobě k přesnému opracování výrobků a provedení vrtů, v neurochirurgii je stejná přesnost nutná k provrtání lebky a zavedení sond do mozku či provedení jiných operačních úkonů. Vysoké přesnosti je třeba kvůli správné lokalizaci místa zákroku. Medicínské inženýrství vychází z principů používaných ve strojírenství a stává se lákavou kariérou i pro ženy, které se doposud strojírenství spíše vyhýbaly.

    O vstupu do nebe rozhoduje sv. Petr, pro síť je tu ClearPass (Aruba ESP)

    Pustili byste si do domu cizího člověka? Ne, tak proč si do sítě pouštět cizí zařízení? O všech zařízeních v síti je potřeba mít dokonalý přehled, proto v síťovém zabezpečení vždy platí „nedůvěřuj a prověřuj“. Významnou roli v tomto ohledu hraje aplikace ClearPass Device Insight, která je součástí cloudového managementu Aruba Central, jakožto hlavní vlajkové lodě Aruba ESP.

    Kouzla zbavené? Nepravděpodobné řešení hrozící personální krize ve finančních službách

    Finanční sektor ztratil své kouzlo. Bývaly doby – a není tomu tak dávno – kdy ve finančních službách chtěl pracovat každý. Ale dnes již toto odvětví pro mladé ztratilo lesk – láká je příležitost nastoupit jinde v dynamickém, špičkově technicky vybaveném pracovním prostředí. Dokonce fintechovým firmám hrozí potenciální nedostatek pracovních sil. Omezené možnosti získat čerstvé pracovní síly, novou energii a dovednosti znamenají, že stojíme na pokraji personální krize. Jiná odvětví jednoduše překonala finanční sektor v atraktivitě.

    Honeywell u nás investuje do R&D (Honeywell)

    Honeywell je jedním z největších investorů do výzkumu a vývoje (Research and Development) naší v republice. S Tomášem Szaszi z brněnské pobočky společnosti Honeywell, kde zastává pozici ředitele strategie a inovací pro region EMEA, jsme měli možnost probrat to, jak lze skloubit spolupráci podniků, škol a neziskového sektoru v oblasti v technologií. Že toto propojení skutečně může fungovat, dokazují jeho zkušenosti nejenom v rámci jihomoravského kraje.

    Komunikace má zvyšovat produktivitu vývojářů

    Aby mohla firma fungovat jako celek, musí v ní probíhat vnitřní komunikace. Jaký je ale vztah mezi komunikací a produktivitou? Je jasné, že v řadě firem tráví zaměstnanci většinu času na poradách, čtením a vyplňováním oběžníků a reportováním; mívají pocit, že už skoro ani nedělají samotnou práci – a někdy je to pocit oprávněný.

    Zprávičky

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Jendа avatar 20.9.2021 22:53 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ITBiz: Komunikace má zvyšovat produktivitu vývojářů
    Roboti, kteří udělají přesnou díru do hlavy, zachraňují životy
    To je tohle, žejo?
    Gréta avatar 21.9.2021 12:59 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ITBiz: Komunikace má zvyšovat produktivitu vývojářů
    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.