abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:33 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 24.7 open source firewallové a routovací platformy OPNsense (Wikipedie). Jedná se o fork pfSense postavený na FreeBSD. Kódový název OPNsense 24.7 je Thriving Tiger. Přehled novinek v příspěvku na fóru.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 05:11 | Bezpečnostní upozornění

    Binarly REsearch upozorňuje na bezpečnostní problém PKFail (YouTube) v ekosystému UEFI. Stovky modelů zařízení používají pro Secure Boot testovací Platform Key vygenerovaný American Megatrends International (AMI) a jeho privátní část byla při úniku dat prozrazena. Do milionů zařízení (seznam v pdf) po celém světě tak útočníci mohou do Secure Bootu vložit podepsaný malware. Otestovat firmware si lze na stránce pk.fail. Ukázka PoC na Linuxu na Windows na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    včera 02:22 | Nová verze

    Mobilní operační systém /e/OS (Wikipedie) založený na Androidu / LineageOS, ale bez aplikací a služeb od Googlu, byl vydán ve verzi 2.2 (Mastodon, 𝕏). Přehled novinek na GitLabu. Vypíchnuta je rodičovská kontrola.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 01:22 | IT novinky

    Společnost OpenAI představila vyhledávač SearchGPT propojující OpenAI modely umělé inteligence a informace z webů v reálném čase. Zatím jako prototyp pro vybrané uživatele. Zapsat se lze do pořadníku čekatelů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 00:11 | Nová verze

    Distribuce Linux Mint 22 „Wilma“ byla vydána. Je založená na Ubuntu 24.04 LTS, ale s desktopovým prostředím Cinnamon (aktuálně verze 6.2), příp. MATE nebo Xfce, balíkem aplikací XApp, integrací balíčků Flatpak a dalšími změnami. Více v přehledu novinekpoznámkách k vydání.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 2
    25.7. 17:44 | Zajímavý článek Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    25.7. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 14 integrovaného vývojového prostředí (IDE) Qt Creator. Podrobný přehled novinek v cgitu. Vypíchnout lze podporu rozšíření v Lua.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.7. 17:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.80.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.7. 14:11 | IT novinky

    Apple oznámil, že v beta verzi spustil své Apple Maps na webu. Podporován je také webový prohlížeč Chrome. Ne však na Linuxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 23
    25.7. 13:11 | IT novinky

    Portál Stack Overflow po roce opět vyzpovídal své uživatele, jedná se především o vývojáře softwaru, a zveřejnil detailní výsledky průzkumu. Průzkumu se letos zúčastnilo více než 65 tisíc vývojářů. Z Česka jich bylo 710. Ze Slovenska 246.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Týden na ITBiz: Popularita Česka jako destinace pro digitální obory roste

    9.6. | Redakce | Různé | 4260×

    Nové paměťové zařízení otevírá cestu pro výpočty s umělou inteligencí v extrémních podmínkách. Nabídka Dell AI Factory se rozšiřuje. Popularita Česka jako destinace pro digitální obory roste. IBM a Salesforce rozšiřují partnerství na podporu otevřených a důvěryhodných ekosystémů umělé inteligence a dat. Taktik partnerem pro high-end bezpečnost Thales. Cloud, AI a automatizace pro odvětví telekomunikací: Umění možného.

    Nové paměťové zařízení otevírá cestu pro výpočty s umělou inteligencí v extrémních podmínkách

    Běžná elektronika není stavěna na extrémní teploty, takový chytrý telefon může mít problémy už v parném dni. Paměti mohou za vyšší teploty ztratit schopnost uchovávat informace. Co kdybychom ale chtěli počítače, které dokážou fungovat uvnitř tryskového motoru nebo na povrchu Venuše?

    Nabídka Dell AI Factory se rozšiřuje

    Dell Technologies rozšiřuje nabídku řešení Dell AI Factory s technologiemi NVIDIA o nové servery, edge zařízení, pracovní stanice, řešení a služby, které urychlují zavádění umělé inteligence a inovace.

    Popularita Česka jako destinace pro digitální obory roste

    Bezpečnost uvádí mezinárodní firmy jako nejsilnější argument, proč provozují své pobočky se specializací na IT či digitální podnikové služby v České republice. Popularita Česka z jejich pohledu roste i díky vysoké kvalitě života, která dokáže přilákat i zahraniční experty, a politické a ekonomické stabilitě. Vyplývá to z průzkumu, který zrealizovala asociace ABSL mezi stovkou mezinárodních firem.

    IBM a Salesforce rozšiřují partnerství na podporu otevřených a důvěryhodných ekosystémů umělé inteligence a dat

    Společnosti IBM a Salesforce oznámily rozšíření strategického partnerství, které propojí možnosti platformy IBM watsonx AI and Data Platform s platformou Salesforce Einstein 1 a zajistí tak větší výběr a flexibilitu zákazníků při nasazování AI a správy dat. Týmům to umožní přijímat rozhodnutí založená na datech a další opatření přímo v průběhu jejich práce.

    Taktik partnerem pro high-end bezpečnost Thales

    Firma Taktik se specializuje na řešení z oblasti hyperkonvergované infrastruktury, bezpečnosti, archivace a optimalizace dat. Je partnerem společnosti Thales, dodavatele špičkových bezpečnostních řešení. O šifrování, multifaktorové autentizaci, HSM a dalších novinkách Thales jsme si povídali se Senior Security konzultantem firmy Taktik Lukášem Březinou.

    Cloud, AI a automatizace pro odvětví telekomunikací: Umění možného (Red Hat)

    Telekomunikační společnosti dnes čelí výzvě, jak efektivněji provozovat a monetizovat své sítě. Klíčem k úspěchu je schopnost navrhnout a vybudovat inteligentní, autonomní infrastrukturu, která bude zahrnovat využití automatizace, umělé inteligence (AI) i příznivých ekonomických aspektů modelu hybridního cloudu.

    Zprávičky

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.