abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    dnes 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 759 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Mé další desktopy

    We must bloat Arch, Jesse.
    We must bloat Arch, Jesse.


    Nejoblíbenější desktopy

    fluxbox, conky, adesklets
    fluxbox, conky, adesklets

    ntb>> debian lenny
    ntb>> debian lenny

    Nic
    Nic

    Rpg desktop
    Rpg desktop

    Když ho miluješ, není co řešit
    Když ho miluješ, není co řešit

     další »
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Trávíme léto. #fckmylife

    Trávíme léto. #fckmylife

    Vypadá to jak novinka z Redmondu, ale není to novinka z Redmondu.

    Jelcekk | 29. 7. 2015 | Zhlédnuto: 820× | Oblíbenost: 0

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    30.7.2015 07:33 honza_c | blog: honzuv_blog | Olomouc / Přerov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Trávíme léto. #fckmylife
    Jakou verzi KDE / Plasmy používáš? Mám ve Fedoře 22 Frameworks 5.11 a Plasmu 5.3 a třeba Breeze pro GTK tam zatím vůbec není, tak bych si tipl že možná máš vývojovou větev. Jak to máš se stabilitou? Mě před nasazením KDE5 všude odrazuje fakt, že všechny widgety mimo oficiální KDE třeba z kde-look (Redshift, nebo to počasí co máš) mi po uspání a probuzení notebooku způsobí vytuhnutí plasmy, kdy se veškerý stav na panelu a ploše zasekne v momentě kdy byl notebook probuzen a ať kliknu na cokoliv, nic se do restartu X Serveru nestane (KRunner a přepínání oken pomocí Alt+Tab naštěstí funguje).
    30.7.2015 18:25 Jelcekk | skóre: 8 | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Trávíme léto. #fckmylife
    Plasma 5.3.2 a Frameworks 5.12 plus některý testing aplikace z KDE overlaye. Stejně jako GTK themes, který z mně nepochopitelnýho důvodu nejsou defaultní součást Plasmy. Přitom vzhledový nekonzistence mezi Qt a GTK to DE naprosto zabíjí. Doporučuju se podívat, jestli Fedora nemá Breeze GTK někde v repozitářích, jestli ne, tohle by mohlo být ono.

    Uspávání teď na desktopu nepoužívám, takže se nemůžu podělit o zkušenosti. Pokud jde o celkovej dojem, běhá Plasma 5 po pár dnech dost svižně (nevím, jestli je to zapříčiněný dostatečně silným hardwarem, dobrým vyladěním prostředí nebo kompilací, já osobně si rád myslím, že tím posledním :)) a pádama při běžným používání netrpí. Trápí mě jenom některý menší bugy (levej horní hot corner z nějakýho důvodu zafunguje po spuštění sešny maximálně jednou, při vypnutí PC se zobrazí zpráva o pádu, plus mi jednou Plasma shell spadl po přídání předinstalovanýho CPU Load Monitoru do panelu), ale to je ve chvíli, kdy se za stabilní vydání pořád považuje KDE4, asi celkem přijtelná situace. Rozhodně lepší, než byl přechod z KDE3 na KDE4.

    Jinak, pořád mě vytáčí, jak pomalu startuje session. Sice mám dojem, že to jde o něco rychleji než u KDE4, ale sakra, i posraný Unity mi naběhne asi za dvě vteřiny. A to jsem si nemyslel, že někdy budu vyzdihovat přednosti Unity. Zas na druhou stranu jsem příjemně překvapenej, jak málo RAM Plasma 5 zabírá. Ještě před pár měsícema jsem ji testoval na Archi a tehdy právě naopak trpěla nějakým memory leakem, kdy Plasma shell rostl a rostl a rostl... až někam k 4GB.
    Čím víc sebevrahů, tím míň sebevrahů.
    30.7.2015 19:50 honza_c | blog: honzuv_blog | Olomouc / Přerov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Trávíme léto. #fckmylife
    Díky za ten odkaz na témata, Fedora je v repozitářích nemá. Jinak jsem s KDE5 spokojený. Už strašně dlouho mi nic nespadlo, všechno je svižný (krom startu) a stabilní, jen ty plasmoidy třetích stran... Jak je ale vyhodím z panelu nebo plochy, tak je vše ok. A to funguju na starým ThinkPadu X200s s Core 2 Duo @ 1,6 GHz a Intel GMA X4500. A celkově, instalovat a kompilovat si ty plasmoidy z kde-look ručně je strašný vopruz, jedna z mála věcí co se mi fakt moc líbí na Gnome 3 je možnost si extension nainstalovat na jedno kliknutí myší z Firefoxu.
    1.8.2015 20:24 Jelcekk | skóre: 8 | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Trávíme léto. #fckmylife
    Tak jsem narazil na jeden bug, Add widgets poměrně často nevyskakuje na levé hraně, ale zjevuje se mi někde úplně v hajzlu v půlce obrazovky. Taky mě potkal jeden pád, když jsem přidal na plochu Sticky note a vložil text ze schránky, ale to vypadá na ojedinělej případ.

    Instalace extensions v Gnome z prohlížeče je sice dobrej nápad (i když podstatnou část z nich by mělo obsahovat každý heavyweight DE defaultně, stejně jako tweak tool), ale u mě na dvou instalacích Arch Linuxu nefungovala správně. Většinou jsem klik na "On", potvrdil instalaci extension a... nic se nestalo. Takže se mi kustomizace nepříjemně protahovala, protože tohle se opakovalo klidně i několikrát. Nevím, jestli se to děje i jinde, než na Archi.
    Čím víc sebevrahů, tím míň sebevrahů.
    1.8.2015 21:41 nobody
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Trávíme léto. #fckmylife
    Gnome3 extensions pres browser sem pouzival pred par lety jeste v skoro zacatkach Gnome3 a fungovalo to vyborne, dokonce bezproblemu i kdyz sem dal Gnome3 jako cistej install na jinej HW, tak se jen prihlasil do extensions.gnome.org a vsechny nainstalovane extensions z puvodniho sem syncnul automaticky, pocitam ze to musi byt uz jen lepsi, par let uz jedu vyhradne Xfce :)
    1.8.2015 21:56 kuba77 | skóre: 15 | blog: kuba77
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Trávíme léto. #fckmylife
    Podobně mi to blblo v GS 3.12 nebo 3.14, už nevím. Teď to v 3.16 funguje v pohodě, akorát mi vadí, že už to nepodporuje Chromium a musím kvůli tomu spouštět FF nebo WWW (Epiphany).
    1.8.2015 22:41 Jelcekk | skóre: 8 | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Trávíme léto. #fckmylife
    Mně se to stalo v 3.14 a 3.16. Tak buď je to nějaký specifikum Arche, nebo jsem jenom měl echt smůlu.
    Čím víc sebevrahů, tím míň sebevrahů.
    Fluttershy, yay! avatar 6.8.2015 23:13 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Trávíme léto. #fckmylife
    Breeze pro GTK tam zatím vůbec není

    Ne že by bylo o co stát. Vypnutím přestylování GTK aplikací jsem si ušetřil nejeden segfault.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    30.7.2015 13:28 PanZvedavy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Trávíme léto. #fckmylife
    +1 za gentoo, taky na nej na desktopu planuji v brzke dobe prejit.
    17.8.2015 20:07 Jelcekk | skóre: 8 | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Trávíme léto. #fckmylife
    Poměrně překvapivej postřeh, přesun / z ext4 na btrfs start prostředí zrychlil na únosnou úroveň. Kdyby to někdo uměl vysvětlit, docela by mě to zajímalo.
    Čím víc sebevrahů, tím míň sebevrahů.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.