abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 13:44 | Nová verze

Byla vydána beta verze Linux Mintu 22.2 s kódovým jménem Zara. Podrobnosti v přehledu novinek a poznámkách k vydání. Vypíchnout lze novou XApp aplikaci Fingwit pro autentizaci pomocí otisků prstů nebo vlastní fork knihovny libAdwaita s názvem libAdapta podporující grafická témata. Linux Mint 22.2 bude podporován do roku 2029.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:00 | IT novinky

Provozovatel internetové encyklopedie Wikipedie prohrál v Británii soudní spor týkající se některých částí nového zákona o on-line bezpečnosti. Soud ale varoval britského regulátora Ofcom i odpovědné ministerstvo před zaváděním přílišných omezení. Legislativa zpřísňuje požadavky na on-line platformy, ale zároveň čelí kritice za možné omezování svobody slova. Společnost Wikimedia Foundation, která je zodpovědná za fungování

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 12:55 | Nová verze

Byla vydána verze 2.0.0 nástroje pro synchronizaci dat mezi vícero počítači bez centrálního serveru Syncthing (Wikipedie). Přehled novinek na GitHubu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 12:33 | IT novinky

Americký prezident Donald Trump se v pondělí osobně setkal s generálním ředitelem firmy na výrobu čipů Intel Lip-Bu Tanem. Šéfa podniku označil za úspěšného, informují agentury. Ještě před týdnem ho přitom ostře kritizoval a požadoval jeho okamžitý odchod. Akcie Intelu v reakci na schůzku po oficiálním uzavření trhu zpevnily asi o tři procenta.

Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 04:55 | Nová verze

Byl vydán Debian GNU/Hurd 2025. Jedná se o port Debianu s jádrem Hurd místo obvyklého Linuxu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 02:44 | Komunita

V sobotu 9. srpna uplynulo přesně 20 let od oznámení projektu openSUSE na konferenci LinuxWorld v San Franciscu. Pokuď máte archivní nebo nějakým způsobem zajímavé fotky s openSUSE, můžete se o ně s námi podělit.

lkocman | Komentářů: 5
    9.8. 21:11 | Nová verze

Byl vydán Debian 13 s kódovým názvem Trixie. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    9.8. 15:55 | Zajímavý software

WLED je open-source firmware pro ESP8266/ESP32, který umožňuje Wi-Fi ovládání adresovatelných LED pásků se stovkami efektů, synchronizací, audioreaktivním módem a Home-Assistant integrací. Je založen na Arduino frameworku.

Indiánský lotr | Komentářů: 0
    8.8. 15:33 | Nová verze

Open source platforma Home Assistant (Demo, GitHub, Wikipedie) pro monitorování a řízení inteligentní domácnosti byla vydána v nové verzi 2025.8.

Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    8.8. 14:22 | IT novinky

Herní studio Hangar 13 vydalo novou Mafii. Mafia: Domovina je zasazena do krutého sicilského podsvětí na začátku 20. století. Na ProtonDB je zatím bez záznamu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    Kolik tabů máte standardně otevřeno ve web prohlížeči?
     (46%)
     (21%)
     (4%)
     (5%)
     (3%)
     (1%)
     (1%)
     (18%)
    Celkem 338 hlasů
     Komentářů: 23, poslední 4.8. 13:01
    Rozcestník

Dotaz: Tisk více stránek (vizitek) v PDF na jednu stránku (A4)

3.9.2005 19:10 Zdeněk Hurák | skóre: 7
    Tisk více stránek (vizitek) v PDF na jednu stránku (A4)
    Přečteno: 1178×
    Dobrý den,

omlouvám se předem, pokud jsem nezvolil to úplně nejvhodnější "podfórum", ale snad úplně mimo můj dotaz není.

Vytvořil jsem si (v open-source DTP programu Scribus na Linuxu) svoji vizitku v PDF, a teď bych jich rád vytisknul několik na jednu A4. Jaký je nejpřirozenější postup?

Vytvářet už v tom programu pole vizitek, abych tak celou stránku vizitkama vyplnil, než vytvořím finální PDF, to mi nepřijde rozumné, vždyť, co když budu chtít změnit telefonní číslo na vizitce, to abych ho pak přepisoval na všech x instancích na té stránce.

Jako první řešení mě napadl prográmek (z příkazové řádky) PSNUP, který dokáže na jednu fyzicku stránku nasázet několik stránek "logických". Funguje ale pro PS soubory. Něco podobného se na internetu dá najít i pro PDF soubory (projekty pdfjam a multivalent), ale možná to není úplně ta správná cesta (nechci tisknout dvacetistránkový dokument na pět A4 se čtyřmi stránkami na jedné A4, ale chci natisknout na jednu A4 tolik stejných vizitek, co to jde.)

Díky za případný tip, radu.

Zdeněk Hurák

Odpovědi

13.12.2005 19:15 cz8pru
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tisk více stránek (vizitek) v PDF na jednu stránku (A4)
    a proc nechces prevest to pdfko na postscript? viz. pdf2ps sice vysledny soubor je o chlup vetsi,ale jinak to nema chybu
    13.12.2005 19:24 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tisk více stránek (vizitek) v PDF na jednu stránku (A4)
    Já bych uložil vizitku jako PostScript a pomocí pstops bych jich naplácal plnou stránku. V případě potřeby bych z výsledku udělal PDF.
    13.12.2005 20:05 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Vizitky jsem takhle na A4 dělal. Napsal jsem je v LaTex ve dvou sloupcích. Nahrazovat hromadně jde podle libosti a převést do pdf nebo ps také.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.