abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 12:33 | Zajímavý projekt

MALUS je kontroverzní proprietarní nástroj, který svým zákazníkům umožňuje nechat AI, která dle tvrzení provozovatelů nikdy neviděla původní zdrojový kód, analyzovat dokumentaci, API a veřejná rozhraní jakéhokoliv open-source projektu a následně úplně od píky vygenerovat funkčně ekvivalentní software, ovšem pod libovolnou licencí.

NUKE GAZA! 🎆 | Komentářů: 11
    dnes 03:55 | Bezpečnostní upozornění

Příspěvek na blogu Ubuntu upozorňuje na několik zranitelností v rozšíření Linuxu o mandatorní řízení přístupu AppArmor. Společně jsou označovány jako CrackArmor. Objevila je společnost Qualys (technické detaily). Neprivilegovaný lokální uživatel se může stát rootem. Chyba existuje od roku 2017. Doporučuje se okamžitá aktualizace. Problém se týká Ubuntu, Debianu nebo SUSE. Red Hat nebo Fedora pro mandatorní řízení přístupu používají SELinux.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

Byla vydána nová verze 19 integrovaného vývojového prostředí (IDE) Qt Creator. Podrobný přehled novinek v changelogu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 03:44 | Nová verze

Bitwig Studio (Wikipedie) bylo vydáno ve verzi 6. Jedná se o proprietární multiplatformní (macOS, Windows, Linux) digitální pracovní stanici pro práci s audiem (DAW).

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 02:11 | Komunita

Společnost Igalia představila novou linuxovou distribuci (framework) s názvem Moonforge. Jedná se o distribuci určenou pro vestavěné systémy. Vychází z projektů Yocto a OpenEmbedded.

včera 00:44 | Nová verze

Google Chrome 146 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 146.0.7680.71 přináší řadu novinek z hlediska uživatelů i vývojářů. Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 29 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

včera 00:22 | Nová verze

D7VK byl vydán ve verzi 1.5. Jedná se o fork DXVK implementující překlad volání Direct3D 3 (novinka), 5, 6 a 7 na Vulkan. DXVK zvládá Direct3D 8, 9, 10 a 11.

11.3. 23:22 | Nová verze

Bylo vydáno Eclipse IDE 2026-03 aneb Eclipse 4.39. Představení novinek tohoto integrovaného vývojového prostředí také na YouTube.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    11.3. 10:22 | Upozornění

Ze systému Slavia pojišťovny uniklo přibližně 150 gigabajtů citlivých dat. Jedná se například o pojistné dokumenty, lékařské záznamy nebo přímou komunikaci s klienty. Za únik může chyba dodavatelské společnosti.

Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    11.3. 10:11 | IT novinky

Sněmovna propustila do dalšího kola projednávání vládní návrh zákona o digitální ekonomice, který má přinést bezpečnější on-line prostředí. Reaguje na evropské nařízení DSA o digitálních službách a upravuje třeba pravidla pro on-line tržiště nebo sociální sítě a má i víc chránit děti.

Ladislav Hagara | Komentářů: 36
    Které desktopové prostředí na Linuxu používáte?
     (16%)
     (7%)
     (0%)
     (12%)
     (29%)
     (2%)
     (5%)
     (1%)
     (13%)
     (25%)
    Celkem 1068 hlasů
     Komentářů: 26, poslední včera 08:56
    Rozcestník

Dotaz: fglrx

6.9.2005 20:10 kanon | skóre: 8 | blog: dist
    fglrx
    Přečteno: 352×
    ahoj

tak jsem tady zase dalsi s dotazem na akceleraci grafiky{mam knoppix a grafiku Ati]

tady jsou nejaky soubory abyste mohli nahlednout http://heckler-koch.cz/ati/

cet jsem tady par clanku, ale uz mi de z toho hlava kolem

zkoncil jsem u toho ze jsem zkusil

modprobe fglrx

FATAL: Module fglrx not found.

diky za pomoc

Odpovědi

6.9.2005 20:17 kanon | skóre: 8 | blog: dist
    Rozbalit Rozbalit vše Re: fglrx
    ./make.sh: line 52: [: 3: unary operator expected ATI module generator V 2.0 ========================== initializing... cleaning... patching 'highmem.h'... assuming new VMA API since we do have kernel 2.6.x... doing Makefile based build for kernel 2.6.x and higher make -C /lib/modules/2.6.12/build SUBDIRS=/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x modules make[1]: Entering directory `/usr/src/linux-2.6.12' CC [M] /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/agp3.o CC [M] /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/nvidia-agp.o CC [M] /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/agpgart_be.o /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/agpgart_be.c: In function `agp_find_supported_device': /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/agpgart_be.c:7136: error: structure has no member named `slot_name' /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/agpgart_be.c:7156: error: structure has no member named `slot_name' /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/agpgart_be.c:7161: error: structure has no member named `slot_name' /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/agpgart_be.c:7187: error: structure has no member named `slot_name' /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/agpgart_be.c:7207: error: structure has no member named `slot_name' /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/agpgart_be.c:7227: error: structure has no member named `slot_name' /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/agpgart_be.c:7232: error: structure has no member named `slot_name' /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/agpgart_be.c: In function `__fgl_agp_init': /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/agpgart_be.c:7613: warning: `pm_register' is deprecated (declared at include/linux/pm.h:106) /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/agpgart_be.c: In function `__fgl_agp_cleanup': /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/agpgart_be.c:7623: warning: `pm_unregister_all' is deprecated (declared at include/linux/pm.h:116) make[2]: *** [/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/agpgart_be.o] Error 1 make[1]: *** [_module_/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x] Error 2 make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-2.6.12' make: *** [kmod_build] Error 2 build failed with return value 2

jeste jsem zkousel tohle, asi se neprelozi modul ci co,ale to je uz na me trosicku moc.
    6.9.2005 20:44 tomas84 | skóre: 30
    Máte nainstalované headery jádra?
    6.9.2005 20:56 zabza | skóre: 52 | blog: Nad_sklenkou_cerveneho
    6.9.2005 21:05 kanon | skóre: 8 | blog: dist
    dobra tak patch, koukal jsem na MAN, ale poradne jsem nepochopil jak to spusti aby to nahradilo to co ma

diky a za vytrvalost
    6.9.2005 21:22 zabza | skóre: 52 | blog: Nad_sklenkou_cerveneho
    6.9.2005 21:49 kanon | skóre: 8 | blog: dist
    super tak se patchovani povedlo, a uspesne jsem nahral

modprobe fglrx

jdu testovat dal, mockrat dekuju a preju hezkej vecer
    6.9.2005 22:20 kanon | skóre: 8 | blog: dist
    tak si finalni otazka, modprobe jsem spustil, pak jsem vyjel z X, spustil jsem si fglrxconfig pro jistotu, nastavil grafiku znova a rebootaval. po najeti jsem si spustil lsmod a byl tam.

root@greenhouse:/home/conan# lsmod Module Size Used by fglrx 234940 0

presto jsem se kouk do kdm.log a vidim porad hlasku pri bootovani

(WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:1:0:1) found FATAL: Module fglrx not found. [drm] failed to load kernel module "fglrx" (EE) fglrx(0): DRIScreenInit failed! Could not init font path element /usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo/, removing from list! QImage::convertDepth: Image is a null image QImage::smoothScale: Image is a null image SetClientVersion: 0 9 Error in "UpdateFile" -1

vim akorat, ze po spusteni fglrxconfigu a ulozeni to tam psalo o BusID PCI editaci
    6.9.2005 22:29 kanon | skóre: 8 | blog: dist
    v XFree configu je

BusID PCI:0:10:0

a

LSPCI

0000:01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc: Unknown device 4153 0000:01:00.1 Display controller: ATI Technologies Inc: Unknown device 4173

tak jesti to nemam zmenit
    6.9.2005 22:34 kanon | skóre: 8 | blog: dist
    pardon uz jsem trochu unavenej, ono to je vsecho zakomentovany, sorry
    6.9.2005 22:37 zabza | skóre: 52 | blog: Nad_sklenkou_cerveneho
    1. pořád nepíšeš, co máš přesně za kartu

2. koukáš do nějakých divných logů - po modprobe koukej do výstupu dmesg (nakonec), po startx nebo jak pouštíš X-ka koukej do /var/log/Xorg.0.log...
    6.9.2005 22:50 kanon | skóre: 8 | blog: dist
    karta je Ati Radeon 9550

tady je DMESG a dalsi logy

http://heckler-koch.cz/ati/

treba to uz bezi dobre, ale zkousel jsem treba CUBE a to dobre nebezi
    7.9.2005 09:11 hrobar | skóre: 13
    CUBE v pripade ati potrebuje okrem samotneho cube este aj cube_2004_06_06_linux_client_ATI_workaround.zip ktore sa da najst na strankach sourceforge netu.
    7.9.2005 12:52 kanon | skóre: 8 | blog: dist
    o tom patchi vim, asi nemam tu kartu jeste spravne nastavenou.

jinak vam muzu napsat moji vcerejsi zkusenost s pitim caje pred zkouskou

asi kolem 5ty hodiny odpoledne jsem si uvaril aj PU-ERH( http://www.generationtea.com/store/images/greencake216.jpg 3nebo5 let starej v takovym kolaci slisovanym, zalejvam ho horkou vodou a nechavam luhovat tri minuty). Dal jsem si dva vejvary, a jako ze doladim veci na kompu a pudu drit matiku pred zkouskou. Byl jsem z toho ale uplne nesvuj a hotovej jak nikdy predtim, v 12 jsem si sel lehnout, v 2 jsem vstal a delal neco na pocitaci tak do 5.Az ted odpoledne mi je fajn.

ten caj piju docela hodne,akorat tedka jsem si ho tam dopral asi trosku vic ,bych tip tak 3x :o(

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.