abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 13:44 | Nová verze

Byla vydána beta verze Linux Mintu 22.2 s kódovým jménem Zara. Podrobnosti v přehledu novinek a poznámkách k vydání. Vypíchnout lze novou XApp aplikaci Fingwit pro autentizaci pomocí otisků prstů nebo vlastní fork knihovny libAdwaita s názvem libAdapta podporující grafická témata. Linux Mint 22.2 bude podporován do roku 2029.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:00 | IT novinky

Provozovatel internetové encyklopedie Wikipedie prohrál v Británii soudní spor týkající se některých částí nového zákona o on-line bezpečnosti. Soud ale varoval britského regulátora Ofcom i odpovědné ministerstvo před zaváděním přílišných omezení. Legislativa zpřísňuje požadavky na on-line platformy, ale zároveň čelí kritice za možné omezování svobody slova. Společnost Wikimedia Foundation, která je zodpovědná za fungování

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 12:55 | Nová verze

Byla vydána verze 2.0.0 nástroje pro synchronizaci dat mezi vícero počítači bez centrálního serveru Syncthing (Wikipedie). Přehled novinek na GitHubu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 12:33 | IT novinky

Americký prezident Donald Trump se v pondělí osobně setkal s generálním ředitelem firmy na výrobu čipů Intel Lip-Bu Tanem. Šéfa podniku označil za úspěšného, informují agentury. Ještě před týdnem ho přitom ostře kritizoval a požadoval jeho okamžitý odchod. Akcie Intelu v reakci na schůzku po oficiálním uzavření trhu zpevnily asi o tři procenta.

Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 04:55 | Nová verze

Byl vydán Debian GNU/Hurd 2025. Jedná se o port Debianu s jádrem Hurd místo obvyklého Linuxu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 02:44 | Komunita

V sobotu 9. srpna uplynulo přesně 20 let od oznámení projektu openSUSE na konferenci LinuxWorld v San Franciscu. Pokuď máte archivní nebo nějakým způsobem zajímavé fotky s openSUSE, můžete se o ně s námi podělit.

lkocman | Komentářů: 5
    9.8. 21:11 | Nová verze

Byl vydán Debian 13 s kódovým názvem Trixie. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    9.8. 15:55 | Zajímavý software

WLED je open-source firmware pro ESP8266/ESP32, který umožňuje Wi-Fi ovládání adresovatelných LED pásků se stovkami efektů, synchronizací, audioreaktivním módem a Home-Assistant integrací. Je založen na Arduino frameworku.

Indiánský lotr | Komentářů: 0
    8.8. 15:33 | Nová verze

Open source platforma Home Assistant (Demo, GitHub, Wikipedie) pro monitorování a řízení inteligentní domácnosti byla vydána v nové verzi 2025.8.

Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    8.8. 14:22 | IT novinky

Herní studio Hangar 13 vydalo novou Mafii. Mafia: Domovina je zasazena do krutého sicilského podsvětí na začátku 20. století. Na ProtonDB je zatím bez záznamu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    Kolik tabů máte standardně otevřeno ve web prohlížeči?
     (47%)
     (21%)
     (4%)
     (5%)
     (3%)
     (1%)
     (1%)
     (18%)
    Celkem 340 hlasů
     Komentářů: 23, poslední 4.8. 13:01
    Rozcestník

Dotaz: wmaker a nastavení atributů jednotlivých oken

12.9.2005 20:01 Jack Raven | skóre: 8 | blog: RavenBlog | Trutnov
    wmaker a nastavení atributů jednotlivých oken
    Přečteno: 97×
    Dobrý den!
    Přejdu rovnou k problému ... :)
    1) Nelíbilo se mi, že mi XMMS spouští ikonky i přesto, že mám zaplý docapp wmxmms (představoval jsem si to tak, že mi XMMS prostě bude "zajíždět" do docappu nebo se otevře jenom jedna ikonka) a tak jsem si začal hrát s atributama pro jeho okno a podařilo se mi nastavit aby se XMMS vůbec neukázalo okno, aby se neukázala aplikační ikona a prostě se jenom spustilo, takže výsledek toho všeho je ten, že když teď spustím XMMS, tak se mi vůbec neukáže a já mu nemůžu zase zpět změnit atributy a můžu ho ovládat prakticky jenom přes již zmíněný docapp :) Je někde nějaký konfikurační soubor wmakeru, který si toto zapisuje? Konfigurační soubory xmms jako ~/.xmms jsem smazal a nemělo to efekt - samostatné konfigurační soubory wmakeru, kde by to bylo k nalezení jsem nenašel.
    2) Nastavil jsem si atributy okna pro firefox tak aby se spouštělo maximalizované bez titulku. Poprvé když ho spustím po tomto nastavení, tak je to v pořádku, podruhé je to ale demaximalizované a mírně posunuté, přičemž atributy jsou nastaveny pořád stejně. Jak je to možé?
    Jenom bych chtěl upozornit, že ty problémy co tady píšu mohou vycházet z mojí nezkušenosti a nevědomosti. Jsem WM nadšený amatér a začátečník - právě jsem přešel z KDE způsobem "hodím tě do vody a nauč se plavat". Vyhovuje mi to, ale přecejen je to změna ...
    Díky
    Časem zjistíš, že mít něco není tak příjemné jako toužit po tom.

Odpovědi

12.9.2005 22:38 Jack Raven | skóre: 8 | blog: RavenBlog | Trutnov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: wmaker a nastavení atributů jednotlivých oken

Tak první problém už by byl vyřešen ... v ~/GNUstep/Defaults je soubor WMWindowAtributes, tam stačilo najít si patřičnou položku a změnit jí atribut "StartHidden = Yes" na "StartHidden=No" a všechno zase šlape, sice to nedělá přesně to co bych si představoval (a to že se bude XMMS dokovat do wmxmms), ale to už nějak přežiju, teď se bude dokovat (Alt+h) do ikonky na ploše.

Druhý problém se mi zatím nepodařilo vyřešit :(

Časem zjistíš, že mít něco není tak příjemné jako toužit po tom.
    13.9.2005 08:37 Petr Jelínek | skóre: 17 | blog: Vyprovokovanej | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: wmaker a nastavení atributů jednotlivých oken
    V prográmku na konfiguraci je druhá ikona v horní řadě označená Window Handling Preferences, dole je frame Window Placement a Opaque Move. Zkus si pohrát s tím. Nic jinýho mě momentálně nenapadá...
    Nemám rád NVidii!

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.