abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 00:44 | IT novinky

Po 8. květnu 2026 už na Instagramu nebudou podporované zprávy opatřené koncovým šifrováním. V chatech, kterých se bude změna týkat, se objeví pokyny o tom, jak si média nebo zprávy z nich stáhnout, pokud si je chcete ponechat.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 00:33 | IT novinky

V lednu byla ve veřejné betě obnovena sociální síť Digg (Wikipedie). Dnes bylo oznámeno její ukončení (Hard Reset). Společnost Digg propouští velkou část týmu a přiznává, že se nepodařilo najít správné místo na trhu. Důvody jsou masivní problém s boty a silná konkurence. Společnost Digg nekončí, malý tým pokračuje v práci na zcela novém přístupu. Cílem je vybudovat platformu, kde lze důvěřovat obsahu i lidem za ním. Od dubna se do Diggu na plný úvazek vrací Kevin Rose, zakladatel Diggu z roku 2004.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:33 | Zajímavý projekt

MALUS je kontroverzní proprietarní nástroj, který svým zákazníkům umožňuje nechat AI, která dle tvrzení provozovatelů nikdy neviděla původní zdrojový kód, analyzovat dokumentaci, API a veřejná rozhraní jakéhokoliv open-source projektu a následně úplně od píky vygenerovat funkčně ekvivalentní software, ovšem pod libovolnou licencí.

NUKE GAZA! 🎆 | Komentářů: 12
    včera 03:55 | Bezpečnostní upozornění

Příspěvek na blogu Ubuntu upozorňuje na několik zranitelností v rozšíření Linuxu o mandatorní řízení přístupu AppArmor. Společně jsou označovány jako CrackArmor. Objevila je společnost Qualys (technické detaily). Neprivilegovaný lokální uživatel se může stát rootem. Chyba existuje od roku 2017. Doporučuje se okamžitá aktualizace. Problém se týká Ubuntu, Debianu nebo SUSE. Red Hat nebo Fedora pro mandatorní řízení přístupu používají SELinux.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    12.3. 17:22 | Nová verze

Byla vydána nová verze 19 integrovaného vývojového prostředí (IDE) Qt Creator. Podrobný přehled novinek v changelogu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    12.3. 03:44 | Nová verze

Bitwig Studio (Wikipedie) bylo vydáno ve verzi 6. Jedná se o proprietární multiplatformní (macOS, Windows, Linux) digitální pracovní stanici pro práci s audiem (DAW).

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    12.3. 02:11 | Komunita

Společnost Igalia představila novou linuxovou distribuci (framework) s názvem Moonforge. Jedná se o distribuci určenou pro vestavěné systémy. Vychází z projektů Yocto a OpenEmbedded.

12.3. 00:44 | Nová verze

Google Chrome 146 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 146.0.7680.71 přináší řadu novinek z hlediska uživatelů i vývojářů. Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 29 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

12.3. 00:22 | Nová verze

D7VK byl vydán ve verzi 1.5. Jedná se o fork DXVK implementující překlad volání Direct3D 3 (novinka), 5, 6 a 7 na Vulkan. DXVK zvládá Direct3D 8, 9, 10 a 11.

11.3. 23:22 | Nová verze

Bylo vydáno Eclipse IDE 2026-03 aneb Eclipse 4.39. Představení novinek tohoto integrovaného vývojového prostředí také na YouTube.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    Které desktopové prostředí na Linuxu používáte?
     (16%)
     (7%)
     (0%)
     (12%)
     (29%)
     (2%)
     (5%)
     (1%)
     (13%)
     (24%)
    Celkem 1073 hlasů
     Komentářů: 26, poslední 12.3. 08:56
    Rozcestník

Dotaz: Jsem zmatený, mozilla repository?

23.9.2005 14:00 fakenickname | skóre: 42 | blog: fakeblog
    Jsem zmatený, mozilla repository?
    Přečteno: 345×
    Zdravíčko, vyšel nový Firefox 1.0.7 . Tak jsem chtěl updatovatovat, ale vlastně vůbec nevím jak na to. Zase je ze mě zmatená lama co neví co dělat. Jedu na ubuntu 5.04 debian a FF mam 1.0.6. Když updatuji apt-get zdroje tak není nalezená nová verze a ať koukám jak koukám tak nikde není FF 1.0.7 k sehnání. Jedině z ftp.linux.cz ve zdrojovém kódu. Neví někdo kde seženu deb repository mozilly? Nebo mě alespoň nasmrujte na správné informace. Poslední dobou jsem z apt-get docela dost zmatený.

PS: na czilla je ff instaler ke stažení, právě ho sosám. napadá mě jestli se vůbec dělají balíčky FF pro debian..

Odpovědi

23.9.2005 14:03 fakenickname | skóre: 42 | blog: fakeblog
    Rozbalit Rozbalit vše Jarda
    právě jsem narazil na malého jardu.. bohužel to vypadá že nefunguje..
    23.9.2005 14:05 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmatený, mozilla repository?
    Docela by mě zajímalo, k čemu je otravovat se s binárními balíčky pro konkrétní distribuci u programů, jako je Mozilla/FireFox/Thunderbird a OpenOffice. Starý balíček odinstalujte a potom si stáhněte tar.gz balíček s instalátorem rovnou z www.mozilla.org.
    23.9.2005 14:15 ivok
    A tohle má jakou výhodu?
    23.9.2005 14:20 #Tom
    Mozilla s GTK 1/2, FireFox 1.0.x / 1.5 beta, Seamonkey s GTK 1/2 na jednom stroji?
    23.9.2005 14:27 ivok
    No to pak jo...

Ale to jsem tak divnej, že mi stačí jeden? :-)
    23.9.2005 14:17 klingger | skóre: 18
    Žeby preto, že existujú balíky/programy ktoré sú na týchto programoch závislé? Teda asponň čo sa týka Mozilly, pri OopenOffice.org si ani neviem predstaviť program ktorý je za ňom závislý.
    23.9.2005 14:21 #Tom
    Nebylo mi ctí se setkat se závislotí na Mozille. Naštestí.
    23.9.2005 14:26 ivok
    Já bohužel jo :-/ V MDV 2005LE závisí na libmozjs.so třeba avidemux2...
    23.9.2005 14:27 klingger | skóre: 18
    To že Vy ste sa nestretli neznamená že nikto iný.

Napríklad tieto programy požadujú prítomnosť Mozilly: Kazehakase, Skipstone, Liferea, mplayer-plugin ...
    23.9.2005 15:43 #Tom
    Kazehakase a Skipstone jsou její deriváty, takže lze závislost předpokládat. O Mplayer-pluginu lze říct spíš to, že Mozilla potřebuje spíš jej, aby k něčemu byla. RSS nepoužívám, nicméně tenhle prográmek nějaké HTML vykreslovadlo (Gecko/GTKHTML) potřebuje.
    23.9.2005 14:30 ###
    proč s instalátorem? bezinstalátoru je lepší :-)
    23.9.2005 15:44 #Tom
    U FireFoxu a Thunderbirdu jo, ale co když někdo nechce FireFox, ale Mozillu, ale nechce e-mailovýho klienta? Pak je lepší instalátor. :-)
    23.9.2005 15:50 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
    $ rpm -qa | grep ^mozilla
    mozilla-1.7.10-1.5.2
    mozilla-dom-inspector-1.7.10-1.5.2
    mozilla-nspr-1.7.10-1.5.2
    mozilla-mail-1.7.10-1.5.2
    mozilla-nss-1.7.10-1.5.2
    $ rpm -e --test mozilla-mail; echo $?
    0

23.9.2005 16:43 ###
    jenze otazka byla na Firefoxe ;-)
    23.9.2005 16:51 #Tom
    Pokud ovšem nepoužívá ještě Thunderbirda. To je pak možná lepší obojí vyhodit a nacpat si tam starou dobrou Mozillu. :-) Nejlepší jsou ale textový mailový klienti, jako Mutt a Pine, ale to už je mimo téma. ;-)
    23.9.2005 17:00 ###
    Jasne Mutt je skvely program a hlavne (jeden z mala, co) ma no bugs. ;-)
    23.9.2005 16:47 Libor Klepac | skóre: 45 | Mýto
    apt-get install mozilla-browser ... a je to ;)
    Urine should only be green if you're Mr. Spock.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.