V Praze probíhá Flock 2026, tj. konference pro přispěvatele a příznivce Fedory. Přednášky lze sledovat také na YouTube.
Node-RED (Wikipedie, GitHub), webová aplikace postavená na Node.js pro vizuální programování a propojování hardwarových zařízení, API a online služeb, byl vydán ve verzi 5.0. Přehled novinek v příspěvku na blogu.
Byla vydána nová verze 3.27.0 FreeRDP, tj. svobodné implementace protokolu RDP (Remote Desktop Protocol). Opraveno bylo 5 zranitelností.
Řídící výbor GCC schválil záměr do GCC začlenit backend WebAssembly.
Po 9 týdnech vývoje od vydání Linuxu 7.0 oznámil Linus Torvalds vydání Linuxu 7.1. Přehled novinek a vylepšení na LWN.net: první a druhá polovina začleňovacího okna a časem také na Linux Kernel Newbies.
Cheat Engine (Wikipedie) je s verzí 7.7 k dispozici už také pro Linux. Jedná se o proprietární skener/debugger paměti používaný především k cheatování v počítačových hrách.
Vláda USA nařídila společnosti Anthropic pozastavit přístup k modelům Fable 5 a Mythos 5 pro všechny cizince, včetně zaměstnanců Anthropicu.
Společnost Murena představila (YouTube) novou verzi 4.0 mobilního operačního systému /e/OS (Wikipedie) založeného na Androidu a LineageOS bez aplikací a služeb od Googlu.
V Arch User Repository (AUR) bylo kompromitováno přes 400 opomíjených balíčků (jejich seznam). Útočník do nich začlenil škodlivý npm balíček atomic-lockfile, který krade citlivá data uživatelů. Publikována byla předběžná analýza spouštěného malwaru deps.
Homebrew, správce balíčků nejen pro macOS, byl vydán ve verzi 6.0.0 (seznam změn). Hlavními novinkami jsou bezpečnostní mechanismus tap trust kvůli důvěryhodnosti závislostí, vylepšení sandboxingu na Linuxu, interní JSON API nebo zlepšení výkonu.
modprobe ne io=0x260případně
modprobe ne io=0x260 irq=11Další nastavení přes netconfig či
/etc/init.d/atdnebo zde
modprobe ne io=0x260.
Jenom bych se chtěl zeptat jak nastavit abych toto nemusel psát po každém spůštění PC.
Děkuji
/etc/modules:
ne io=0x260
/etc/modules.conf napiš modprobe ne io=0x260a mělo by to být v pořádku a když ne tak options pryč, případně jen to irq nebo pořadí řádků
alias eth0 ne
options ne io=0x260 irq=11
Tak je to vyřešeno. Mockrát dík.
když jsem tam vložil cele to:
modprobe ne io=0x260
tak to na tom prvnim řadku hlasilo chybu i když jsem to nejak přehazel - když jsem ale to
alias eth0 ne
modprobe ne io=0x260
smazal a nechal tam jen to:
alias eth0 ne
tak to chodí v pohode.
Takze jeste jednou dik vsem.
Tak je to vyřešeno. Mockrát dík.
když jsem tam vložil cele to:
modprobe ne io=0x260
tak to na tom prvnim řadku hlasilo chybu i když jsem to nejak přehazel - když jsem ale to
alias eth0 ne
modprobe ne io=0x260
smazal a nechal tam jen to:
alias eth0 ne
tak to chodí v pohode.
Takze jeste jednou dik vsem.
/etc, ať do rc.modules či /init.d/..., RH si moc nepamatuji, používám téměř výhradně Slackware, tam je to trošinku jinak. Ten odkaz je především jako názorný příklad správné syntaxe a jsou tam i ty alias apod. V nejvetší nouzi možno použít /etc/init.d/rc.local a tam napsat modprobe ne io=0x260. Sice jsem si nedávno hrál s MNF 8.2, přesto si nějak nepamatuji, kde jsem ty moduly přesně viděl. Jinak jsem také ještě začátečník, jen se tolik už neptám
Tiskni
Sdílej: