abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 19:44 | Zajímavý článek

Před 32 lety, 6. června 1993, byl spuštěn první český WWW server (ještě pod TLD .cs), pro potřeby fyziků zabývajících se problematikou vysokých energií.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 16:11 | Zajímavý software

Střílečku Borderlands 2 lze v rámci výprodeje série Borderlands na Steamu získat zdarma napořád, když aktivaci provedete do 8. června 19:00.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 15:11 | Nová verze

Byla vydána nová verze 2.22 svobodného video editoru Flowblade (GitHub, Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání. Videoukázky funkcí Flowblade na Vimeu. Instalovat lze také z Flathubu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    5.6. 15:00 | Komunita

Canonical Launchpad vypíná systém správy verzí Bazaar. Vývojáři mohou své repozitáře do 1. září přemigrovat na Git.

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    5.6. 13:22 | Nová verze

Byla vydána nová verze 2.53.21 svobodného multiplatformního balíku internetových aplikací SeaMonkey (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    5.6. 12:33 | Komunita Ladislav Hagara | Komentářů: 19
    5.6. 11:22 | Komunita

Na Indiegogo byla spuštěna kampaň na podporu linuxového telefonu Liberux NEXX s osmijádrovým procesorem Rockchip RK3588S, 32 GB LPDDR4x RAM a 6.34″ 2400×1080 OLED displejem. Cena telefonu je 1 310 eur.

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    5.6. 11:11 | Komunita

Miro Hrončok vyhrál volby do Fedora Council. Mezi sedmi kandidáty, kteří se ucházeli o dvě křesla, nakonec získal nejvíce hlasů - 1089. Česká komunita má tak po delší době opět zástupce v nejvyšším orgánu Fedory.

5.6. 04:33 | Zajímavý software

Redox OS (Wikipedie), tj. mikrokernelový unixový operační systém naprogramovaný v programovacím jazyce Rust, nově podporuje X11 a GTK 3.

5.6. 02:55 | IT novinky

Dnes po celém světě startuje prodej herní konzole Nintendo Switch 2.

Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    Jaký je váš oblíbený skriptovací jazyk?
     (55%)
     (33%)
     (7%)
     (2%)
     (0%)
     (0%)
     (3%)
    Celkem 221 hlasů
     Komentářů: 14, poslední 2.6. 08:30
    Rozcestník

Dotaz: Firefox, vic uzivatelu a SessionSaver

10.1.2006 02:43 PetrV
    Firefox, vic uzivatelu a SessionSaver
    Přečteno: 115×
    Stahnul jsem si Fox 1.5, nakopiroval jej do /opt a proste spustil jako reknem userJa. Nevim, jestli je to tak spravne, ale nic lepsiho jsem zatim neumel vymyslet, jsem zacatecnik, nebo jake pro to mate slovo. Vse slape bezvadne. Pak jsem ale adduser-em pridal jeste brachu, zkopiroval mu konfiguraky z home/mujBracha. Tak nejak to jde, ale Fox si proste nepamatuje taby otevrene pred jeho uzavrenim. Pritom ukazuje, ze prislusny plugin SessionSaver je nainstalovany, stejne jako vsechny ostatni. Netusite, kde vezi ma chyba? D

Odpovědi

10.1.2006 07:34 rastos | skóre: 63 | blog: rastos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Firefox, vic uzivatelu a SessionSaver
    zkopiroval mu konfiguraky z home/mujBracha

??

Snáď naopak nie? Každopádne by som skúsil nič nekopírovať a jednoducho mu tie nastavenia urobiť od nuly (s tým, že terajšie mu zmažeš). Problém môže byť v spôsobe akým si to okopíroval, v prístupových právach a podobne.

10.1.2006 09:29 PetrV
    Jasne, naopak, psal jsem to davno o pulnoci :) . Asi mas pravdu, jen se mi nechtelo to znovu pocestovat, nastavovat hafo detailu apod. Prilis totiz ZATIM skupinam a uzivatelum nerozumim. Zmenil jsem po tom kopirovani prikazem "chown -r ..." vlastnika a skupinu vsech tech slozek na noveho uzivatele mujBracha, ale...zkusim a dam vedet. Dik
    10.1.2006 17:16 Semo | skóre: 45 | blog: Semo
    Pravdepodobne ma to rozsirenie nejaky konfigurak, v ktorom po prekopirovani ostalo uvedene, ze info o otvorenych taboch sa ma saveovat do nejakeho suboru v adresari userJa. No, a do toho suboru pravdepodobne pocas behu nema FF pravo na zapis.

Takze ako ti uz radili, bud to cele naklikat znova a nekopirovat konfiguraky, alebo si pozri konfiguraky a nahrad vyskyty slova userJa slovom userBracha.
    If you hold a Unix shell up to your ear, you can you hear the C.
    10.1.2006 18:44 asd
    mozbackup? treba to pobezi pod wine...

jinak kopirovani nedelej. nevim jestli to dela session saver, ale extensiony jsou obcas tak kvalitni kousky software, ze obcas pouzivaji absolutni cesty...
    10.1.2006 12:18 HynaDJ | skóre: 14 | Mutěnice
    ty konfiguráky nemusijů Firefoxu sedět?

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.