abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 00:55 | Pozvánky

Spolek OpenAlt zve příznivce otevřených řešení a přístupu na 209. brněnský sraz, který proběhne tento pátek 16. května od 18:00 ve studentském klubu U Kachničky na Fakultě informačních technologií Vysokého učení technického na adrese Božetěchova 2/1. Jelikož se Brno stalo jedním z hlavních míst, kde se vyvíjí open source knihovna OpenSSL, tentokrát se OpenAlt komunita potká s komunitou OpenSSL. V rámci srazu Anton Arapov z OpenSSL

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 00:22 | Komunita

GNOME Foundation má nového výkonného ředitele. Po deseti měsících skončil dočasný výkonný ředitel Richard Littauer. Vedení nadace převzal Steven Deobald.

10.5. 15:00 | Zajímavý článek

Byl publikován přehled vývoje renderovacího jádra webového prohlížeče Servo (Wikipedie) za uplynulé dva měsíce. Servo zvládne už i Gmail. Zakázány jsou příspěvky generované pomocí AI.

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    9.5. 17:22 | Nová verze

Raspberry Pi Connect, tj. oficiální služba Raspberry Pi pro vzdálený přístup k jednodeskovým počítačům Raspberry Pi z webového prohlížeče, byla vydána v nové verzi 2.5. Nejedná se už o beta verzi.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    9.5. 15:22 | Komunita

Google zveřejnil seznam 1272 projektů (vývojářů) od 185 organizací přijatých do letošního, již jednadvacátého, Google Summer of Code. Plánovaným vylepšením v grafických a multimediálních aplikacích se věnuje článek na Libre Arts.

8.5. 19:22 | Nová verze

Byla vydána (𝕏) dubnová aktualizace aneb nová verze 1.100 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a videi v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.100 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

8.5. 18:00 | Nová verze

Open source platforma Home Assistant (Demo, GitHub, Wikipedie) pro monitorování a řízení inteligentní domácnosti byla vydána v nové verzi 2025.5.

8.5. 01:22 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    8.5. 00:55 | Zajímavý projekt

PyXL je koncept procesora, ktorý dokáže priamo spúštat Python kód bez nutnosti prekladu ci Micropythonu. Podľa testov autora je pri 100 MHz približne 30x rýchlejší pri riadeni GPIO nez Micropython na Pyboard taktovanej na 168 MHz.

vlk | Komentářů: 0
    7.5. 19:44 | Nová verze

Grafana (Wikipedie), tj. open source nástroj pro vizualizaci různých metrik a s ní související dotazování, upozorňování a lepší porozumění, byla vydána ve verzi 12.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci.

Jaký filesystém primárně používáte?
     (57%)
     (1%)
     (8%)
     (22%)
     (4%)
     (2%)
     (3%)
     (1%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 583 hlasů
     Komentářů: 26, poslední 8.5. 09:58
    Rozcestník

Dotaz: Xka a ATI ovladače

16.1.2006 07:40 Creckx | skóre: 23 | blog: cxblog | Lanškroun
    Xka a ATI ovladače
    Přečteno: 104×
    Po nainstlování ATI ovladačů se Xka začaly chovat dost divně, nejhorší je, že nejsou schopný se resetovat:( Když dám reset tak ztmavne monitor (podsvětlení se nevypne) a tak zůstane, pomůže až tvrdej reset. Hledal jsem v logu, ale tam nic moc nebylo. Všechny moduly naběhnout v pohodě. Takhle to začalo blbnout když se začal zavádět modul fglrx. Nevíte někdo v čem by mohl být zakopán pes? Xka mám XOrg 6.8.2 a ovladače ty nejnovější 8.20.8 myslim...
    Můj blog Pokud máte taky blog, můžeme vyměnit odkazy :)

Odpovědi

16.1.2006 08:57 neni_dulezite
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Xka a ATI ovladače
    To se holt u driveru od ATI stava. Kdyz jsem je nainstaloval poprve (uz je to par dni za nami)), behaly v pohode. Pak jsem zkusil verzi 8.16.x a mel jsem stejny problem jako ty... u 8.20.8 (Xorg 6.8.2) jsem zase uplne v pohode. Vim, ze se to hodne resilo, ale mam takovy pocit, ze si nikdo neni moc jisty tim, proc to tak je. Bejt tebou, zkusim nejakou jinou verzi.... Ted mam nastaveno, ze pouzivam agpgart z kernelu misto ATI, treba to bude tim... Nebo taky ne...
    16.1.2006 09:52 lazy
    ake mas jadro? ja mam jadro 2.6.15 a musel som pouzit na fglrx-8.20.8 patch. odvtedy som problem nemal (zatial).
    16.1.2006 12:54 Creckx | skóre: 23 | blog: cxblog | Lanškroun
    2.6.15 ... rozsypaly se mi winy tak jsem po zkušenostech s linuxem z dřívějška přešel na něj a teď už řešim jen to openGL jinak jsem velmi spokojenej :) Ten patch jsem dokonce stáhnul, ale nějak jsem na něj zapoměl, díky...
    16.1.2006 15:10 Creckx | skóre: 23 | blog: cxblog | Lanškroun
    Tak i po opatchování to nejede :( 3D akcelerace je OK, ale když chci resetnout Xka tak se to vžýdycky hryzne bez obrazu :(
    16.1.2006 15:40 TYV | skóre: 4
    Ja sosobne som mal problem s Ati ovladacmi ked som mal zapojeny TV-out som mal strasne vysmazenu Gamu. Ale s tymto som sa este nestretol. Ked sato tu uz riesi vie niekto co s tym tv-outom ? strasne svetle farby to ma a neda sa to ani na monitore moc stlmit a ani sftwarovo ked to dam na minimum stale to je cudne.
    16.1.2006 16:21 Creckx | skóre: 23 | blog: cxblog | Lanškroun
    TV-out mám vyplej, před nějakou dobou jsem se dočet že Xka ani nenaběhnou když nastavíš druhej monitor a nemáš ho zapojenej. Ještě tu mám jeden zajímavej úkaz a to když spustim v KDEčku seznam procesů tak jsou všude osmičky a nic neukazuje...:(
    16.1.2006 18:14 zabza | skóre: 52 | blog: Nad_sklenkou_cerveneho
    Ta gamma... Měl jsem stejný problém, poslední ovladače které fungovaly, byly 8.14.x.

"Vyřešil" jsem to nákupem LCD monitoru a používáním DVI (a přechodem na 8.20.x), takže ... nevyřešil :-( Nevím co s tím, ale určitě potěší, že nejste sám...
    16.1.2006 19:59 TYV | skóre: 4
    To asi vyriesia len ovladace co budu za 2 roky alebo kedy , ja som ta mnadstavoval vsetko mozne aj nemozne , LCD mam aj ja ale cez analog :(((
    16.1.2006 21:52 starman
    Zkoušel jsi se ve fireglconfig podívat na nastavení? U mě ati ovladače nastaví po povolení tv-out gamu na 0.
    16.1.2006 21:57 w0rm
    ked to robilo mne tak mi myslim pomohol ldconfig, v kazdom pripade za pokus to stoji...
    Jakub Hájek avatar 16.1.2006 21:59 Jakub Hájek | skóre: 14 | blog: zamek | Praha
    Zkus zkompilovat jadro bez podpory frame-bufferu.. Obecne kombinace FB a ATI bin. ovladacu nedela dobrotu. Nevim, strilim od boku, ale treba to pomuze.
    Teprve tehdy, až nebudeme mít co ztratit, budeme opravdu svobodní.
    16.1.2006 23:38 Creckx | skóre: 23 | blog: cxblog | Lanškroun
    Ano, to je ono. Moc ti děkuju, aspoň budu mít lepší spaní :) Ovšem problém s tim, že nefunguje měření výkonu a po glxinfo, ps atd. se nevrací příkazový řádek zůstává, ale to už není tak důležitý...
    17.1.2006 19:26 Creckx | skóre: 23 | blog: cxblog | Lanškroun
    Tak to dělá zas, nevím proč to včera jelo :( Zkusím starší jádro...vypadá to, že padne samotný jádro když se Xka stopujou...
    16.1.2006 20:20 Creckx | skóre: 23 | blog: cxblog | Lanškroun
    Tak jsem teď nainstalil 6.8.1 a nic to nevyřešilo, použil jsem dvě verze ovladačů a taky nic. Když bych měl shrnout problémy tak Monitor výkonu pořád ukazuje 8888 všude, pokud sputím ps -aux,glxinfo nebo něco podobného tak se mi pak už nevrátí příkazová řádka zpátky a musim vypnout xterm, pokud se pokusim resetovat tak se vypne KDE, monitor poád svítí a tam to skončí, nejde ctrl+alt+del a pomůže jen tvrdej reset, v logu žádná chyba není. Už nevím co stím :(
    20.1.2006 15:21 Creckx | skóre: 23 | blog: cxblog | Lanškroun
    Tak pomohlo nový jádro... 2.6.14.1

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.