abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 15:00 | Zajímavý článek

Byl publikován přehled vývoje renderovacího jádra webového prohlížeče Servo (Wikipedie) za uplynulé dva měsíce. Servo zvládne už i Gmail. Zakázány jsou příspěvky generované pomocí AI.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    9.5. 17:22 | Nová verze

Raspberry Pi Connect, tj. oficiální služba Raspberry Pi pro vzdálený přístup k jednodeskovým počítačům Raspberry Pi z webového prohlížeče, byla vydána v nové verzi 2.5. Nejedná se už o beta verzi.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    9.5. 15:22 | Komunita

Google zveřejnil seznam 1272 projektů (vývojářů) od 185 organizací přijatých do letošního, již jednadvacátého, Google Summer of Code. Plánovaným vylepšením v grafických a multimediálních aplikacích se věnuje článek na Libre Arts.

8.5. 19:22 | Nová verze

Byla vydána (𝕏) dubnová aktualizace aneb nová verze 1.100 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a videi v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.100 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

8.5. 18:00 | Nová verze

Open source platforma Home Assistant (Demo, GitHub, Wikipedie) pro monitorování a řízení inteligentní domácnosti byla vydána v nové verzi 2025.5.

8.5. 01:22 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    8.5. 00:55 | Zajímavý projekt

PyXL je koncept procesora, ktorý dokáže priamo spúštat Python kód bez nutnosti prekladu ci Micropythonu. Podľa testov autora je pri 100 MHz približne 30x rýchlejší pri riadeni GPIO nez Micropython na Pyboard taktovanej na 168 MHz.

vlk | Komentářů: 0
    7.5. 19:44 | Nová verze

Grafana (Wikipedie), tj. open source nástroj pro vizualizaci různých metrik a s ní související dotazování, upozorňování a lepší porozumění, byla vydána ve verzi 12.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci.

7.5. 17:33 | Nová verze

Raspberry Pi OS, oficiální operační systém pro Raspberry Pi, byl vydán v nové verzi 2025-05-06. Přehled novinek v příspěvku na blogu Raspberry Pi a poznámkách k vydání. Pravděpodobně se jedná o poslední verzi postavenou na Debianu 12 Bookworm. Následující verze by již měla být postavena na Debianu 13 Trixie.

7.5. 05:33 | Komunita

Richard Stallman dnes v Liberci přednáší o svobodném softwaru a svobodě v digitální společnosti. Od 16:30 v aule budovy G na Technické univerzitě v Liberci. V anglickém jazyce s automaticky generovanými českými titulky. Vstup je zdarma i pro širokou veřejnost.

Ladislav Hagara | Komentářů: 17
    Jaký filesystém primárně používáte?
     (57%)
     (1%)
     (8%)
     (22%)
     (4%)
     (2%)
     (3%)
     (1%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 579 hlasů
     Komentářů: 26, poslední 8.5. 09:58
    Rozcestník

Dotaz: Azureus a Sun JAva

25.1.2006 20:52 tibor45
    Azureus a Sun JAva
    Přečteno: 408×
    Potrebuju pomoc s nainstalovanim java sun jre5 ale nevim
    jak nato skousel sem navody s make-jpkg kde se
    vytvori instalacka ale nejak mi to nefunguje kdyz
    vlozim prikaz:
    fakeroot make-jpkg jre*(a tak dale)
    po urcitych krocich mi vypise:
    Creating jre1.5.0_06/lib/ext/localedata.jar Creating jre1.5.0_06/lib/plugin.jar Creating jre1.5.0_06/lib/javaws.jar Creating jre1.5.0_06/lib/deploy.jar /tmp/jre-1_5_0_06-linux-i586.bin: line 584: 13644 Killed $javahome/bin/java -client -Xshare:dump >/dev/null 2>&1 /tmp/jre-1_5_0_06-linux-i586.bin: line 285: /etc/mailcap: Permission denied Done. Testing extracted archive... Invalid size (75 MB) of extracted archive. Probably you have not enough free disc space in the temporary directory. Note: You can specify an alternate directory by setting the environment variable TMPDIR. Aborted. Removing temporary directory: done
    nekde sem nasel ze pred fakeroot treba vlozit sudo ale
    vypisalo to same proste nejak to nefunguje s
    vytvorenim instalacky. na pc mi bezi debian 2.6.14.6-grsec. Poredte nekdo nebo dajte nejake odkazy kde si muzu
    stahnout instalacku jre*.deb. Dekuji moc

Odpovědi

25.1.2006 21:59 ~ XcoRpio ~ | skóre: 6 | blog: Notes.MartinFrano.info | Nitra, Murániho 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Azureus a Sun JAva
    Aku distribuciu používaš ? ja riešim podobný problém tu :

http://www.abclinuxu.cz/forum/show/118404
    Open your mind,future is coming... http://notes.martinfrano.info
    25.1.2006 22:11 Libor Klepac | skóre: 45 | Mýto
    kolik mas mista na disku? ...resp. v adresari /tmp ? ...pise ti to, ze ti nejspis doslo misto
    Urine should only be green if you're Mr. Spock.
    26.1.2006 00:36 tibor45
    No mista mam urcite dost protze ani nemam nato zadnou kvotu nastavenou a volneho mista mam kolem 10GB ja sem to skousel i z rpm balickama kdyz zadam java -version vypise mi killed kdyz dam java vypise killed ja uz fakt nevim a jeste se chci zeptat nemuze to byt kvuli grsecurity ?
    26.1.2006 01:46 Libor Klepac | skóre: 45 | Mýto
    netusim, mozna, ten fakeroot by se mu nemusel libit, takze by to chtelo zkusit pod rootem (tzn. asi se sudo, ale bez pouziti fakeroot) ...nikdy jsem s tvorbou java balicku nemel problem
    Urine should only be green if you're Mr. Spock.
    26.1.2006 12:04 tibor45
    Uz to jedeeeee jsem proste hlavicka :) skusil jsem vytvorit balicek v starem kernelu coz slo bez chyby akorat mi zobrazilo ze nemuze skompilovat libsound a libX neco co nevadi protze zvukovku nemam a Xwindows taky no asik i proto to nemohlo skompilovat no vytvorilo ta balicek ktery jsem nainstaloval. Takze muzu zict na 100% to byl PAX conrol ktery je v podstate sucasti grsecurity ten proste je paranoidny a na internetu jsem nasel chpax kterym muzete povolit to co Pax zakaze. takze uz to slape :)
    26.1.2006 12:17 tibor45
    Nasel jsem jeste tohleto:

Vlozte tohle do /etc/apt/sources.list
    ----------
    deb http://ftp.debian-unofficial.org/debian sarge main contrib non-free restricted
    deb-src http://ftp.debian-unofficial.org/debian sarge main contrib non-free restricted
    ----------

Potom zadejte prikaz:
    ----------
    apt-get update & apt-get install sun-j2se5.0-jre
    ----------

A je to.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.