abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 13:22 | Nová verze

Byla vydána beta verze Ubuntu 25.10 s kódovým názvem Questing Quokka. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Dle plánu by Ubuntu 25.10 mělo vyjít 9. října 2025.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:55 | Nová verze

Bola vydaná nová verzia 4.13 security platformy Wazuh. Prináša nový IT hygiene dashboard, hot reload dekodérov a pravidiel. Podrobnosti v poznámkách k vydaniu.

peterm655 | Komentářů: 0
    dnes 12:22 | IT novinky

Americký výrobce čipů Nvidia investuje pět miliard dolarů (přes 100 miliard Kč) do konkurenta Intel, který se v poslední době potýká s vážnými problémy. Firmy to včera oznámily ve společné tiskové zprávě. Dohoda o investici zahrnuje spolupráci při vývoji čipů pro osobní počítače a datová centra. Akcie společnosti Intel na zprávu reagovaly výrazným růstem.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 05:11 | Komunita

Dlouholetý balíčkář KDE Jonathan Riddell končí. Jeho práci na KDE neon financovala firma Blue Systems, která ale končí (Clemens Tönnies, Jr., dědic jatek Tönnies Holding, ji už nebude sponzorovat), někteří vývojáři KDE se přesunuli k nově založené firmě Techpaladin. Pro Riddella se již nenašlo místo. Následovala debata o organizaci těchto firem, které zahraniční vývojáře nezaměstnávají, nýbrž najímají jako kontraktory (s příslušnými důsledky z pohledu pracovního práva).

|🇵🇸 | Komentářů: 8
    dnes 02:33 | Komunita

V Amsterdamu probíhá Blender Conference 2025. Videozáznamy přednášek lze zhlédnout na YouTube. V úvodní keynote Ton Roosendaal oznámil, že k 1. lednu 2026 skončí jako chairman a CEO Blender Foundation. Tyto role převezme současný COO Blender Foundation Francesco Siddi.

dnes 02:22 | Zajímavý článek

The Document Foundation, organizace zastřešující projekt LibreOffice a další aktivity, zveřejnila výroční zprávu za rok 2024.

ZCR | Komentářů: 0
    včera 17:33 | Nová verze

Byla vydána nová stabilní verze 7.6 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 140. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu.

včera 16:22 | Nová verze

Byla vydána verze 1.90.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

včera 16:11 | Nová verze

GNUnet (Wikipedie) byl vydán v nové major verzi 0.25.0. Jedná se o framework pro decentralizované peer-to-peer síťování, na kterém je postavena řada aplikací.

včera 12:11 | Nová verze

Byla vydána nová major verze 7.0 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Nově je postavena je na Debianu 13 (Trixie) a GNOME 48 (Bengaluru). Další novinky v příslušném seznamu.

Jaké řešení používáte k vývoji / práci?
     (41%)
     (59%)
     (7%)
     (10%)
     (17%)
     (7%)
     (10%)
     (7%)
     (12%)
    Celkem 41 hlasů
     Komentářů: 6, poslední dnes 09:18
    Rozcestník

Dotaz: Ke konfiguraci jádra 2,6 pro Pentium M.

7.2.2006 23:29 Zdeněk Hurák | skóre: 7
    Ke konfiguraci jádra 2,6 pro Pentium M.
    Přečteno: 109×
    Máte někdo nějaké obecné rady pro konfiguraci jádra 2.6 pro Pentium M? Mám na mysli především sekci Processor type and features.

(mám Gentoo (2.6.14-gentoo-r5) na laptopu nx5000.)

Z různýma věcma mám při kompilaci problémy (například při bootování na baterky oblíbená hláška "loosing too many ticks" atd.), tak aspoň to základní nastavení chci mít jakžakž jasno. Například, mám mít pro takovýto procesor volbu SMP? HPET? SMT? Nějaké přehledné wiki na toto téma kupodivu chybí.

Díky za Vaše znalosti a zkušenosti.

Odpovědi

Max avatar 7.2.2006 23:43 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ke konfiguraci jádra 2,6 pro Pentium M.
    Ale nechybí ;-), viz. gentoo-wiki, SMP nemusíte, máte přeciž jeden procák s jedním jádrem, ne? :-)
    V kernelu zadat Pentium M, což je asi logická volba, že? :-), pak bych doporučoval ještě MTRR. Jinak ostatní věci asi nechat, tak jak jsou, teda krom SMP, to nemusíte. Pak možná ještě něco ohledně ACPI apod. Ale na toto téma už toho vyšlo a diskuse jsou toho plné :-/ a navíc, od čeho je v kernelu help ....
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    8.2.2006 08:28 Zdeněk Hurák | skóre: 7
    Když říkám, že chybí, tak chybí :) Ten odkaz na CFLAGS mi najde Google jako první hit, ale to nemá co do činění s odpovědí na otázku, co je to ono "nechat všechno jak je"... To byl samozřejmě můj první postup, jen jsem chtěl vědět, zda se někde můžu dozvědět, co jednotlivé volby znamenají konkrétně ve vztahu k tomuto procesoru. Každopádně děkuji, SMP zkusím vyhodit (bylo právě default), protože mi to s tím nějak zlobilo.
    8.2.2006 08:17 jancici
    mam laptop nc6220 s procesoom Pentium M

tuto najes moj config

http://jancici.host.sk/config.2.6.15-gentoo-r1.txt

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.