abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 15:00 | Komunita

Canonical Launchpad vypíná systém správy verzí Bazaar. Vývojáři mohou své repozitáře do 1. září přemigrovat na Git.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:22 | Nová verze

Byla vydána nová verze 2.53.21 svobodného multiplatformního balíku internetových aplikací SeaMonkey (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 12:33 | Komunita Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    dnes 11:22 | Komunita

Na Indiegogo byla spuštěna kampaň na podporu linuxového telefonu Liberux NEXX s osmijádrovým procesorem Rockchip RK3588S, 32 GB LPDDR4x RAM a 6.34″ 2400×1080 OLED displejem. Cena telefonu je 1 310 eur.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 11:11 | Komunita

Miro Hrončok vyhrál volby do Fedora Council. Mezi sedmi kandidáty, kteří se ucházeli o dvě křesla, nakonec získal nejvíce hlasů - 1089. Česká komunita má tak po delší době opět zástupce v nejvyšším orgánu Fedory.

dnes 04:33 | Zajímavý software

Redox OS (Wikipedie), tj. mikrokernelový unixový operační systém naprogramovaný v programovacím jazyce Rust, nově podporuje X11 a GTK 3.

dnes 02:55 | IT novinky

Dnes po celém světě startuje prodej herní konzole Nintendo Switch 2.

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 14:33 | Zajímavý článek

Stovky Indů předstíraly, že jsou neuronová síť. Vzestup a pád Builder.ai.

Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 13:33 | Komunita

Při operaci Pavučina, tj. rozsáhlé diverzní akci ukrajinských bezpečnostních sil, provedené 1. června 2025, při které byly bezpilotními kvadrokoptérami napadeny ruské strategické letecké základny hluboko na území Ruské federace, byl použít [𝕏] svobodný software ArduPilot (Wikipedie). Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu pod licencí GNU GPLv3.

Ladislav Hagara | Komentářů: 28
    včera 10:44 | Zajímavý článek

V polovině května uplynul jeden rok od spuštění aukcí CZ domén, které provozuje sdružení CZ.NIC. Hlavním cílem bylo zpřístupnit uvolňované domény z registru (po expiraci nebo smazání) většímu okruhu zájemců. Před spuštěním aukcí se totiž k takovým doménám dostávalo jen několik málo subjektů, které uvolňované domény „odchytávaly“ s velkou úspěšností díky automatizovaným systémům k tomu připraveným. Běžný zájemce neměl reálnou šanci

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    Jaký je váš oblíbený skriptovací jazyk?
     (55%)
     (33%)
     (7%)
     (2%)
     (0%)
     (0%)
     (3%)
    Celkem 209 hlasů
     Komentářů: 14, poslední 2.6. 08:30
    Rozcestník

Dotaz: Spolehlivy interni modem pro Linux

9.2.2006 20:17 faha
    Spolehlivy interni modem pro Linux
    Přečteno: 180×
    Dobry den, shanim spolehlivy PCI interni modem pro linux, jez se mi bezpecne podari rozbehnout pod Linuxem s jadrem 2.6.x. Stroj bude provozovam pouze v consoli.(ne X) Pokukuji po Well FM-56PCI-RWM2, pokud mate nejake zkusenosti s nim budu jen rad. Dekuji. F.

Odpovědi

9.2.2006 20:25 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Spolehlivy interni modem pro Linux
    Co v tom je za čip? Smartlink po vlastních zkušenostech nemám rád (možná taky kvůli vlastní neschopnosti) a na to, co je v Conexantech, nejsou ovladače zdarma. Nicméně už modemy dost dlouho nesleduju, takže můžu být úplně mimo... :-)
    9.2.2006 20:29 #Tom
    Podle tohoto je tam Conexant... A také je dost drahý, aspoň na můj vkus. Možná by bylo lepší sehnat někde levně externí modem. Třeba ho nějaký dobrák (pro)dá za pár stovek.
    10.2.2006 15:44 USR
    Interní a spolehlivý? To je nesmyslné slovní spojení, tzv. protimluv.
    11.2.2006 12:31 faha
    Reknu to takhle, nemam na vyber, vim, ze to musi byt interni PCI, nejsem z toho stasten, ale v praci bohuzel jine reseni neni, externi modem je brnkacka uchodit, pokud neni nejaky obzlaste obzvlaste atypicky. S internim bohuzel tu cest nikdy nemel jsem. A Jak se koukam, tak jich neni prilis na vyber :-(, neni temer zadny a ze by se mi chtelo k tomu WELL-56PCI-RWM2 jeste kupovat ovladac jez by fungoval plnou rychlosti za 20$. (zagooglil jsem a udajne se da pouzit tem driver 14.4 sourcecode a udelat v nem pouze na 1 miste upravu a uz se chova plnohodnotne)
    10.2.2006 18:24 fakenickname | skóre: 42 | blog: fakeblog
    Jestli ti nejde o rychlost, tak bych pro tebe něco měl. A beztak by to bylo asi za odvoz (cena balíku). *Sorry za sebereklamu :) *
    10.2.2006 18:30 maleprase | skóre: 28
    nebylo v zadani PCI interni modem ?
    10.2.2006 19:09 fakenickname | skóre: 42 | blog: fakeblog
    detailisto ;-) :-D
    10.2.2006 20:35 Martinus | skóre: 21 | blog: martinus
    Byl jsem stastnym majitelem modemu Well FM-56PCI-RWM, nevim jestli je to ten samy, ale muj mel chip Conexant HCF.

Do verze jadra 2.4 slouzil vyborne, byly k dispozici ovladace, ktere se musely zkompilovat a nekdy i prekompilovat jadro resp. moduly pro jadro, ale od verze jadra 2.6 byl obrovsky problem. Stare ovladace se mi nedarilo zkompilovat a nove ovladace byly pouze komercni a jako free trial umoznovaly beh jen rychlosti 14,4 kb/s

Nevim jestli me poznatky k necemu budou, ale snad vam to pomuze ke spravnemu rozhodnuti ;-)
    Free your mind and the ass will follow...
    Cubic avatar 10.2.2006 22:01 Cubic | skóre: 24 | blog: obcasne_vyplody | Essex
    provozoval jsem Microcom DeskPorte Internal/L a fungovalo to stejne jako ve win, ja tenkrat narazil na rpm pro mandrake 10.1(2.6.x kernel) takze jsem to moc neresil, blizsi info o zprovozneni zde
    11.2.2006 22:45 nikola
    Jo, Microcom DeskPorte 56 I/L mám taky. Ač je to typický winmodem, ovladače jsou bezproblémové (chipset Lucent) a pokračuje jejich vývoj. Rozchození rovněž bezbroblémové.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.