abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 17:33 | Pozvánky

Spolek OpenAlt zve příznivce otevřených řešení a přístupu na 211. sraz, který proběhne v pátek 19. září od 18:00 ve Studentském klubu U Kachničky na Fakultě informačních technologií Vysokého učení technického na adrese Božetěchova 2/1. Na srazu proběhne přednáška Jiřího Eischmanna o nové verzi prostředí GNOME 49. Nemáte-li možnost se zúčastnit osobně, přednáškový blok bude opět streamován živě na server VHSky.cz a následně i zpřístupněn záznam.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:33 | IT novinky

Microsoft se vyhnul pokutě od Evropské komise za zneužívání svého dominantního postavení na trhu v souvislosti s aplikací Teams. S komisí se dohodl na závazcích, které slíbil splnit. Unijní exekutivě se nelíbilo, že firma svazuje svůj nástroj pro chatování a videohovory Teams se sadou kancelářských programů Office. Microsoft nyní slíbil jasné oddělení aplikace od kancelářských nástrojů, jako jsou Word, Excel a Outlook. Na Microsoft si

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    12.9. 14:00 | Nová verze

Samba (Wikipedie), svobodná implementace SMB a Active Directory, byla vydána ve verzi 4.23.0. Počínaje verzí Samba 4.23 jsou unixová rozšíření SMB3 ve výchozím nastavení povolena. Přidána byla podpora SMB3 přes QUIC. Nová utilita smb_prometheus_endpoint exportuje metriky ve formátu Prometheus.

12.9. 12:00 | Zajímavý článek

Správcovský tým repozitáře F-Droid pro Android sdílí doporučení, jak řešit žádosti o odstranění nelegálního obsahu. Základem je mít nastavené formální procesy, vyhrazenou e-mailovou adresu a být transparentní. Zdůrazňují také důležitost volby jurisdikce (F-Droid je v Nizozemsku).

🇵🇸 | Komentářů: 20
    12.9. 05:33 | Bezpečnostní upozornění

Byly publikovány informace o další zranitelnosti v procesorech. Nejnovější zranitelnost byla pojmenována VMScape (CVE-2025-40300, GitHub) a v upstream Linuxech je již opravena. Jedná se o variantu Spectre. KVM host může číst data z uživatelského prostoru hypervizoru, např. QEMU.

11.9. 22:00 | Komunita

V červenci loňského roku organizace Apache Software Foundation (ASF) oznámila, že se částečně přestane dopouštět kulturní apropriace a změní své logo. Dnes bylo nové logo představeno. "Indiánské pírko" bylo nahrazeno dubovým listem a text Apache Software Foundation zkratkou ASF. Slovo Apache se bude "zatím" dál používat. Oficiální název organizace zůstává Apache Software Foundation, stejně jako názvy projektů, například Apache HTTP Server.

Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    11.9. 17:33 | Nová verze

Byla vydána (𝕏) srpnová aktualizace aneb nová verze 1.104 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a videi v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.104 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    11.9. 15:33 | IT novinky

Spotify spustilo přehrávání v bezztrátové kvalitě. V předplatném Spotify Premium.

11.9. 15:00 | IT novinky

Spoluzakladatel a předseda správní rady americké softwarové společnosti Oracle Larry Ellison vystřídal spoluzakladatele automobilky Tesla a dalších firem Elona Muska na postu nejbohatšího člověka světa. Hodnota Ellisonova majetku díky dnešnímu prudkému posílení ceny akcií Oraclu odpoledne vykazovala nárůst o více než 100 miliard dolarů a dosáhla 393 miliard USD (zhruba 8,2 bilionu Kč). Hodnota Muskova majetku činila zhruba 385 miliard dolarů.

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    10.9. 21:22 | Nová verze

Bylo vydáno Eclipse IDE 2025-09 aneb Eclipse 4.37. Představení novinek tohoto integrovaného vývojového prostředí také na YouTube.

Pro otevření více webových stránek ve webovém prohlížečí používám
     (81%)
     (7%)
     (3%)
     (3%)
     (4%)
     (2%)
    Celkem 175 hlasů
     Komentářů: 12, poslední 10.9. 13:00
    Rozcestník

Vložit další komentář
    16.2.2006 20:32 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: dualboot a "síťový kabel byl odpojen"
    a pak ze linux neni nic pro zeny... :)
    16.2.2006 20:37 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Jen pro ty, které se nebojí :-D
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    16.2.2006 21:15 azurIt | skóre: 34 | blog: zatial_bez_mena
    "Nalezla jsem na nVidii rozcestí k ovladačům a odsud stáhla 11MB soubor, po spuštění už vše makalo."

no to si teda objavila Ameriku ;)
    Isah avatar 16.2.2006 21:22 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá

U kupované verze Mandrivy je jádro asi 2.6.12 a při nahrání jádra 2.6.15 už mi grafika nenabíhala, tak jsem musela hledat. V diskusi se tu psalo o nVidii, o tom, že nejde rozchodit, tak jsem napsala svou zkušenost.

Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    16.2.2006 21:28 azurIt | skóre: 34 | blog: zatial_bez_mena
    ja len, ze to, skade sa daju stiahnut drivre pre nvidiu je pomerne zname a kazdu chvilu sa o tom niekde pise a opakuje sa to. tak myslim, ze uz netreba viac :)

grafika nenabehla preto, lebo drivery v Mandrive boli pre to povodne jadro (2.6.12 ako vravis) a bolo teda treba skompilovat nove (resp. novy modul).
    16.2.2006 21:26 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    no to si teda objavila Ameriku ;)
    Tu ironii si schovejte pro ty, kteri misto osobni iniciativy krmi tim samym problemem diskusni forum.
    16.2.2006 21:30 anonymous

xitovce:

no a sitovou kartu mas predpokladam od Marvelu :)

mel jsem stejny problem -> misto ovladace v jadre sk98lin jsem pouzil skge a hotovo (ale az od verze 2.6.15)

dlouho jsem kvuli tomu mel rc7 kernel

Isah avatar 17.2.2006 08:42 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá

Ano je to Marvell Yukon 88E8001 Gigabit Ethernet Controller.

16.2.2006 21:46 klingger | skóre: 18
    Pokiaľ ide o túto sieťovku:
    Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8001 Gigabit Ethernet Controller (rev 13)

tak vo windows by malo stačiť upgradnuť ovládače, kedysi mi to robilo tiež, upgrade ovládačov pomohol.
    18.2.2006 23:02 fettgesicht (líný se přihlásit)
    Ahoj,

mně to kdysi dělalo na Slackovi. Vyřešil jsem to tak, že jsem se chytil za nos a síťový kabel zase zapojil. Pak už to fungovalo.

Ale nedávno mi to dělalo i v XP (taky mám dual boot) - nejdřív se vynořila hláška, že je kabel odpojen, pak zas že je zapojen, a tak párkrát dokola. Možná si někdo v baráku hrál s drátama. Člověk nikdy neví.

P.S.: Máš hezkou kostru :-)
    Isah avatar 19.2.2006 01:20 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá

Díky, máš pěkný bagr :-)

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.