abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 15:11 | IT novinky

Evropská komise zkoumá možnosti, jak přinutit členské státy Evropské unie, aby ze svých telekomunikačních sítí postupně vyloučily čínské dodavatele Huawei a ZTE. Místopředsedkyně EK Henna Virkkunenová chce změnit doporučení nepoužívat rizikové dodavatele při budování mobilních sítí z roku 2020 v právně závazný požadavek.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:44 | Bezpečnostní upozornění

sudo-rs, tj. sudo a su přepsané do programovacího jazyka Rust, již obsaženo v Ubuntu 25.10, bylo vydáno ve verzi 0.2.10. Opraveny jsou 2 bezpečnostní chyby.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 12:22 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 11:55 | Zajímavý software

Společnost Avalonia UI oznámila, že pracuje na .NET MAUI pro Linux a webový prohlížeč. Vyzkoušet lze demo v prohlížeči. Když bude backend stabilní, bude vydán jako open source pod licencí MIT.

včera 16:44 | Nová verze

Byl vydán Mozilla Firefox 145.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání a poznámkách k vydání pro vývojáře. Ukončena byla podpora 32bitového Firefoxu pro Linux. Přidána byla podpora Matrosky. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 145 bude brzy k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

včera 13:33 | IT novinky

Lidé.cz (Wikipedie) jsou zpět jako sociální síť s "ambicí stát se místem pro kultivované debaty a bezpečným online prostředím".

Ladislav Hagara | Komentářů: 44
    včera 10:33 | Nová verze

Byla vydána nová verze 4.4 multiplatformního integrovaného vývojového prostředí (IDE) pro rychlý vývoj aplikaci (RAD) ve Free Pascalu Lazarus (Wikipedie). Využíván je Free Pascal Compiler (FPC) 3.2.2.

včera 04:00 | IT novinky

ASUS má v nabídce komplexní řešení pro vývoj a nasazení AI: kompaktní stolní AI superpočítač ASUS Ascent GX10 poháněný superčipem NVIDIA GB10 Grace Blackwell a platformou NVIDIA DGX Spark. S operačním systémem NVIDIA DGX založeném na Ubuntu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 03:11 | Nová verze

Desktopové prostredie Trinity Desktop vyšlo vo verzii R14.1.5. Je tu opravená chyba v tqt komponente spôsobujúca 100% vyťaženie cpu, dlaždice pre viac monitorov a nemenej dôležité su dizajnové zmeny v podobe ikon, pozadí atď. Pridaná bola podpora distribúcií Debian Trixie, Ubuntu Questing, RHEL 10 a OpenSUSE Leap 16.

lukve | Komentářů: 8
    10.11. 22:11 | Nová verze

Grafická aplikace Easy Effects (Flathub), původně PulseEffects, umožňující snadno povolovat a zakazovat různé audio efekty v aplikacích používajících multimediální server PipeWire, byla vydána ve verzi 8.0.0. Místo GTK 4 je nově postavená nad Qt, QML a Kirigami.

Jaké řešení používáte k vývoji / práci?
     (35%)
     (47%)
     (18%)
     (17%)
     (22%)
     (15%)
     (22%)
     (15%)
     (16%)
    Celkem 344 hlasů
     Komentářů: 15, poslední 2.11. 08:25
    Rozcestník

Dotaz: vlc+late buffer

16.3.2006 02:00 Lokiji1
    vlc+late buffer
    Přečteno: 1329×
    dobry den/vecer:-) snazim se rozchodit vlc server na FC4. kdyz chci prehrat jakykoliv soubor a umoznit Windows Media Playeru aby to videl tak pouzivam tento prikaz

vlc -vvv nazev.avi --sout '#transcode{vcodec=divx,vb=256,scale=1,acodec=mp3,ab=32,channels=2}:std{access=mmsh,mux=asfh,url=:8080}'

vse se spusti, ale pak mi media player napise chyba stahovani codec. na fedore vidim jenom: "main private warning: late buffer for mux input {14332}" ty cisla se neustale meni. nevite cim by to mohlo byt?asi nejak zvetsit ten buffer, ale jak?dekuju za rady:-)

Odpovědi

16.3.2006 08:05 vampi | skóre: 16 | blog: JenTakBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: vlc+late buffer
    čemu říkáte "vše se spustí"? :) chvilku jsem si s VLC na Fedoře také hrál a na soubory mi to chodilo bez problému :)
    ten media player to začne přehrávat - tj. objeví se obraz nebo nezačne? a pokud to vlcčko máte puštěné přes barevnou konzoli - jsou tam nějaké řádky červeně?
    jinak mezi námi, divx s bittrate 256 musí vypadat hrozně ;)
    cesta k dokonalosti je nekonečná - proto hledám jen jednoduchá funkční řešení :)
    16.3.2006 09:08 Lokiji1
    vse se spusti=ze to nespadne-kupodivu:-)prave ze mediaplayer zacne stahovat a pak to hodi chybu "stahovani kodeku" a pak uz jenom to vyhodi hlasku se zavrenim a neprehraje to ani zvuk ani video
    Ondřej Kuda avatar 16.3.2006 08:34 Ondřej Kuda | skóre: 27 | blog: obcasny_blog
    Zdravim, WMP tento kodek nezvladne jen tak sam. Doporucuji nahadit ho vcodec=DIV3

Druha vec je late buffer a pro soubor z disku by podle mne melo stacit 500 ms.

Streamovani z VLC do Windows Media playeru je v dokumentaci VLC. Sam to nekdy uspesne pouzivam. VLC: MMS / MMSH streaming to Windows Media Player
    16.3.2006 09:09 Lokiji1
    podle toho sem to delal, ale nevim jak nastavit ten buffer
    Ondřej Kuda avatar 16.3.2006 11:50 Ondřej Kuda | skóre: 27 | blog: obcasny_blog
    delal podle navodu? proc je tam potom divx misto div3?

... treba --file-caching=500 ???
    16.3.2006 15:14 Lokiji1
    nastavim ten buffer na tech 500, ale po chvili se mi ve vlc objevi "ffmpeg encoder debug: warning, clipping 1 dctcoefficients to -127..127" a to tam zase skace nejakou dobu, a pak zas ze je maly buffer:-(
    16.3.2006 16:57 Lokiji1
    ted sem zjistil ze kdyz smazu ten parametr vcodec tak mi to jede, ale jenom nektere videa:-(nemuze to byt tim ze linux nema ty kodeky a proto si to wmp nemuze stahnout?
    16.3.2006 10:21 vampi | skóre: 16 | blog: JenTakBlog
    osobně jsem nikdy žádný buffer nenastavoval a přehrávání filmů mi chodilo bez problémů :) jediný problém mám s grabováním z TV karty, kdy obraz jde ok, ale zvuk se zasekává - to zatím nevím proč dělá :)
    cesta k dokonalosti je nekonečná - proto hledám jen jednoduchá funkční řešení :)
    16.3.2006 10:33 Lokiji1
    heh to bych chtel zkusit pozdeji, ale napred aspon ze souboru:-)je sice pravda ze je to starsi stroj, ale to by nemel o vadit ne?
    16.3.2006 17:54 vampi | skóre: 16 | blog: JenTakBlog
    tak jsem si to naklikal v grafickém klikátku a takhle mi to chodí v pohodě:

vlc -vvv film.avi --sout '#transcode{vcodec=DIV3,vb=256,scale=1,acodec=mp3,ab=64,channels=2}:duplicate{dst=std{access=mmsh,mux=ts,url=:8080}}'

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.