abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 15:44 | IT novinky

Od zítra jsou Datové schránky oficiálně na nové adrese datovka.gov.cz. Adresa mojedatovaschranka.cz zůstává funkční do 27. srpna 2026, následně budou uživatelé automaticky přesměrováni na datovka.gov.cz.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:44 | Nová verze

Dolphin (Wikipedie), tj. open source multiplatformní emulátor herních konzolí GameCube a Wii od Nintenda, byl vydán ve verzi 2606. S podporou Game Boy Playeru.

dnes 11:11 | Zajímavý software

Vasudeva Kamath představil utilitu debvulns, alternativu k nativní utilitě debsecan, pro výpis zranitelností v Debianu. Navíc má především možnost výstupu ve strukturovaných formátech JSON a CSV. V plánu je exportér pro Prometheus.

včera 21:44 | IT novinky

Oficiální český státní eshop s elektronickými dálničními známkami nově najdete na edalnice.gov.cz. Doména gov.cz jasně potvrzuje, že jste na oficiálním státním webu [𝕏].

Ladislav Hagara | Komentářů: 17
    včera 14:22 | Nová verze

Byla vydána nová verze 4.8.0 interaktivního shellu fish (friendly interactive shell, Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 12:00 | Nová verze

Byl aktualizován seznam 500 nejvýkonnějších superpočítačů na světě TOP500. Nejvýkonnějším superpočítačem se nově stal čínský LineShine v Národním superpočítačovém centru v Šen-čenu (NSCS) s výkonem 2,198 exaFLOPS. Z prvního místa sesadil americký superpočítač El Capitan s výkonem 1,809 exaFLOPS. Nejvýkonnější český počítač C24 klesl na 215 místo. Karolina, GPU partition klesla na 249. místo a Karolina, CPU partition na 475. místo.

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    23.6. 21:00 | IT novinky

Zemřel průkopník videoherní hudby Bobby Prince (Wikipedie). Složil hudbu pro hry Wolfenstein 3D, Doom, Doom II, Duke Nukem II a Duke Nukem 3D.

Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    23.6. 15:55 | IT novinky

Počítačová hra Operace Flashpoint (Arma: Cold War Assault) od společnosti Bohemia Interactive slaví 25 let. Při této příležitosti bylo publikováno bezplatné hratelné Arma: Cold War Assault Remastered Demo a na GitHubu byly zveřejněny zdrojové kódy.

23.6. 12:22 | IT novinky

Na trh v České republice přichází HP EliteBoard G1a. Jde o plnohodnotný AI počítač integrovaný přímo do těla klávesnice, tedy zařízení, které na první pohled vypadá jako minimalistická klávesnice, ale ve skutečnosti nahrazuje klasickou počítačovou jednotku.

Ladislav Hagara | Komentářů: 20
    23.6. 10:55 | Nová verze

V lednu bylo oznámeno, že desktopové prostředí Xfce bude mít vlastní kompozitor pro Wayland s názvem xfwl4. O víkendu byla vydána první preview verze.

Které desktopové prostředí na Linuxu používáte?
     (11%)
     (8%)
     (2%)
     (16%)
     (31%)
     (3%)
     (6%)
     (2%)
     (16%)
     (26%)
    Celkem 1982 hlasů
     Komentářů: 30, poslední 3.4. 20:20
    Rozcestník

Dotaz: LaTeX a zvyrazneni textu

26.3.2006 18:27 jooke | skóre: 9 | Opava
    LaTeX a zvyrazneni textu
    Přečteno: 1895×
    Zdravim, potreboval bych v jednom dokumentu vhodne zvyraznit:
    1.Prikazy psane na kozoli (napr. rm -fr /)
    2.Texty skriptu
    3.Vystupy programu
    Nevim jak to mam vhodne sladit, aby vsechno ladilo, ale pritom se opticky lisili a bylo jasne co je co. Zatim jsem vse z techto 3 bodu daval jako verbatim nebo tt. Vystupy by se mi asi nejvil libilo udelat v nejake sede barve a v prostredi verbatim, ale bohuzel nikde se neumim docist jak toho docilit.

Odpovědi

26.3.2006 19:39 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: LaTeX a zvyrazneni textu
    Bych se koukl sem a taky semhle.
    masomlejn avatar 26.3.2006 19:54 masomlejn | skóre: 16
    Kdysi jsem na nejakem posteru pouzil na zvyrazneni abstraktu:

\newcmykcolor{inblue}{1.00 0.37 0.00 0.00}

A pak jsem jen v danem prostredi:

\begin{nejaky prostredi}\inblue

blabla

\end{nejaky prostredi}

A to blabla bylo hezky svetle modry. Jak se docili ostatnich barev to se asi da snadno najit.
    26.3.2006 21:48 jooke | skóre: 9 | Opava
    S tou barvou se mi bohuzel nedari, kdyz pridam \usepackage{color}, tak se mi sice barvy zobrazuji, ale bohuzel se mi automaticky obarvi i zahlavi.Napadlo me dat vystup do nejakeho ramecku, napr pomoci fbox, ale to mi bohuzel nejde s prostredim verbatim. Nejlepe kdyby ramecek byl carkovany misto plnych linek.
    26.3.2006 22:04 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Balik color a pak: {\color{blue}modry} bude modry.

Sedou je treba definovat hodnotami.
    Treba tak:
    \definecolor{sedy}{gray}{0.8}
    \textcolor{sedy}{a to co chci}
    a pak zase bude normalni.
    26.3.2006 22:21 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Ale ve verbatim to nevim, to asi ne, tam se neformatuje. Ale v \texttt by to slo. Pokud by to stacilo.
    26.3.2006 22:25 jooke | skóre: 9 | Opava
    A slo by udelat, aby ten fbox byl pres cely radek a ne jen pres delku slova? Nevite proc se mi pri pouziti baliku color obarvi automaticky tabulky a linka u zahlavi barvou ktera neni nikde definovana?
    26.3.2006 22:36 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    To by chtelo nekoho, kdo tomu rozumi... Ja bych to delal pres prostredi picture a \framebox. Kdyz chcete to carkovany, tak tusim /dashbox.
    V tom picture by to pomoci referencnich bodu melo jit dat kamkoliv.
    26.3.2006 22:44 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    S tou tabulkou, to nevim. Tabulka se barvi \columcolor a podobne. Ale jak zaridit, aby se nebarvila? Tu barvu tam asi mate nedefinovanou (nekde). (?) Treba pro urcity pismo, ne? Prostredi?
    26.3.2006 22:46 jooke | skóre: 9 | Opava
    Prave ze to nechapu, nikde nic nadefinovane neni. Kdyz dam pryc balik color, tak by to melo automaticky rvat pri komplilaci chybu. Takze tam nikde neni definovana barva tabulky,... Nejak me ten LaTeX nici :-(
    26.3.2006 22:57 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    To pujde. :-) Ale jak? Ja to nechapu. Co tam mate vsechno? Ono je to v tabulce? Tabular? Tabbing? Barvy v tabulce se mi ukazuji az ve formatu ps. Tu tabulku nechapu. Pokud chcete jen ramecek. V tabulce mnoho veci nefunguje, treba nektera vyctova prostredi.
    26.3.2006 23:22 OldFrog {Ondra Nemecek} | skóre: 36 | blog: Žabákův notes | Praha
    Vhodnost pouziti dost zavisi na rozsahu a obsahu prace. Tusim, ze na to existuji hotove balicky. Pokud tedy nestaci jednoducha reseni navrzena kolegy vyse prohledejte archiv cz.comp.cstex a nasledne se zeptejte tam. Hledat se da nejlepe pres http://group.google.com/
    -- OldFrog

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.