Byl vydán Mozilla Firefox 145.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání a poznámkách k vydání pro vývojáře. Ukončena byla podpora 32bitového Firefoxu pro Linux. Přidána byla podpora Matrosky. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 145 bude brzy k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.
Lidé.cz (Wikipedie) jsou zpět jako sociální síť s "ambicí stát se místem pro kultivované debaty a bezpečným online prostředím".
Byla vydána nová verze 4.4 multiplatformního integrovaného vývojového prostředí (IDE) pro rychlý vývoj aplikaci (RAD) ve Free Pascalu Lazarus (Wikipedie). Využíván je Free Pascal Compiler (FPC) 3.2.2.
ASUS má v nabídce komplexní řešení pro vývoj a nasazení AI: kompaktní stolní AI superpočítač ASUS Ascent GX10 poháněný superčipem NVIDIA GB10 Grace Blackwell a platformou NVIDIA DGX Spark. S operačním systémem NVIDIA DGX založeném na Ubuntu.
Desktopové prostredie Trinity Desktop vyšlo vo verzii R14.1.5. Je tu opravená chyba v tqt komponente spôsobujúca 100% vyťaženie cpu, dlaždice pre viac monitorov a nemenej dôležité su dizajnové zmeny v podobe ikon, pozadí atď. Pridaná bola podpora distribúcií Debian Trixie, Ubuntu Questing, RHEL 10 a OpenSUSE Leap 16.
Grafická aplikace Easy Effects (Flathub), původně PulseEffects, umožňující snadno povolovat a zakazovat různé audio efekty v aplikacích používajících multimediální server PipeWire, byla vydána ve verzi 8.0.0. Místo GTK 4 je nově postavená nad Qt, QML a Kirigami.
Na YouTube lze zhlédnout Godot Engine – 2025 Showreel s ukázkami toho nejlepšího letos vytvořeného v multiplatformním open source herním enginu Godot.
Blíží se konec roku a tím i všemožná vyhlášení slov roku 2025. Dle Collins English Dictionary je slovem roku vibe coding, dle Dictionary.com je to 6-7, …
Cloudflare Radar: podíl Linuxu na desktopu dosáhl v listopadu 6,2 %.
Chcete vědět, co se odehrálo ve světě techniky za poslední měsíc? Nebo si popovídat o tom, co zrovna bastlíte? Pak doražte na listopadovou Virtuální Bastlírnu s mikrofonem a kamerou, nalijte si něco k pití a ponořte se s strahovskými bastlíři do diskuze u virtuálního piva o technice i všem možném okolo. Mezi nejvýznamnější novinky patří Průšovo oznámení Core One L, zavedení RFID na filamentech, tisk silikonu nebo nový slicer. Dozvíte se ale i
… více »Ahoj, na serveru provozuji několik služeb (FTP,WWW).
Nedávno jsem zjistil,že mám na 5.8 napojeno několik lidí na černo, bohužel na jádře 2.4 musím jet na starých ovladačích madwifi,které nemají mac filtr ani nic podobného..proto jsem se uráčil zakázat i vše co jde ze sítě ven a nastavil jsem pustit vše z IP adres,které jsou platící.
Problém se naskytl po spuštění firewallu, stránky se načítají dlouho,jinak vše funguje normálně...
Mohl by mi někdo poradit, jak upravit script,aby se načítaly normálně i stránky?
Ještě bych zapomněl, po spuštění firewallu se spustí HTB script, který mi dělí rychlost do IP,které už mám uvedené ve firewallu.
Zde je script firewallu a script omezení rychlosti.Všem děkuji za pomoc.
# Sluzbu AUTH neni dobre filtrovat pomoci DROP, protoze to muze # vest k prodlevam pri navazovani nekterych spojeni. Proto jej # sice zamitneme, ale tak, aby nedoslo k nezadoucim prodlevam. $IPTABLES -A FORWARD -p TCP --dport 113 -j REJECT --reject-with tcp-reset #AUTH serverTak podobně pro input a povolit v outputu.
Tuto možnost jem zkoušel taky...nemá to s tím co společného...bohužel..
Podívejte se na traffic
máme jen 1Mbit linku a ty na černo připojení to sosají...když pustím firewall ustálí se to tak, jak má(odpojí je to), ale na ukor rychlosti stranek..necvíte co tedy s tím?
Ten skript je děsně dlouhý a nechce se mi ho studovat, takže jenom takové obecné řeči, co mě jen tak napadlo:
Na odpojení černochů stačí firewall.
Každopádně bych zkusil pustit jen firewall bez omezovače rychlosti, zda se budou stránky načítat správně.
Na firewallu pak doporučuji pustit tcpdump na vnitřní síťovce a na vnější a porovnávat, zda prochází vše co procházet má.
Tiskni
Sdílej: