Od zítra jsou Datové schránky oficiálně na nové adrese datovka.gov.cz. Adresa mojedatovaschranka.cz zůstává funkční do 27. srpna 2026, následně budou uživatelé automaticky přesměrováni na datovka.gov.cz.
Dolphin (Wikipedie), tj. open source multiplatformní emulátor herních konzolí GameCube a Wii od Nintenda, byl vydán ve verzi 2606. S podporou Game Boy Playeru.
Vasudeva Kamath představil utilitu debvulns, alternativu k nativní utilitě debsecan, pro výpis zranitelností v Debianu. Navíc má především možnost výstupu ve strukturovaných formátech JSON a CSV. V plánu je exportér pro Prometheus.
Oficiální český státní eshop s elektronickými dálničními známkami nově najdete na edalnice.gov.cz. Doména gov.cz jasně potvrzuje, že jste na oficiálním státním webu [𝕏].
Byla vydána nová verze 4.8.0 interaktivního shellu fish (friendly interactive shell, Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání.
Byl aktualizován seznam 500 nejvýkonnějších superpočítačů na světě TOP500. Nejvýkonnějším superpočítačem se nově stal čínský LineShine v Národním superpočítačovém centru v Šen-čenu (NSCS) s výkonem 2,198 exaFLOPS. Z prvního místa sesadil americký superpočítač El Capitan s výkonem 1,809 exaFLOPS. Nejvýkonnější český počítač C24 klesl na 215 místo. Karolina, GPU partition klesla na 249. místo a Karolina, CPU partition na 475. místo.
… více »Zemřel průkopník videoherní hudby Bobby Prince (Wikipedie). Složil hudbu pro hry Wolfenstein 3D, Doom, Doom II, Duke Nukem II a Duke Nukem 3D.
Počítačová hra Operace Flashpoint (Arma: Cold War Assault) od společnosti Bohemia Interactive slaví 25 let. Při této příležitosti bylo publikováno bezplatné hratelné Arma: Cold War Assault Remastered Demo a na GitHubu byly zveřejněny zdrojové kódy.
Na trh v České republice přichází HP EliteBoard G1a. Jde o plnohodnotný AI počítač integrovaný přímo do těla klávesnice, tedy zařízení, které na první pohled vypadá jako minimalistická klávesnice, ale ve skutečnosti nahrazuje klasickou počítačovou jednotku.
V lednu bylo oznámeno, že desktopové prostředí Xfce bude mít vlastní kompozitor pro Wayland s názvem xfwl4. O víkendu byla vydána první preview verze.
mam (mel :o) sem Mandrivalinux 2006.0 PowerPack beta (co kamarad delal pro mandrake), bylo tam KDE 3.4.2 a ja po dvou mesicnim pouzivani linuxu only (viz datum meho prvniho prispevku na abclinuxu.cz) jsem si rekl ze udelam upgrade na 3.5! Prvni co jsem zkousel bylo KDE 3.5.1 ze SeerOfSouls, to se nahralo bezproblemove na prvni pokus, jenom to melo dva pro me dost dulezite bugy, na zacatku se zhroutil kdeinit a nesly jakekoliv operace s plochou...
Tak sem se rozhodl ze si KDE nakompiluji, prece uz to mam zmaknute :o)).. takze jsem stare KDE 3.5.1 odebral a naninstalil zaklad 3.4.2 nazpatek, pak podle prizpevku nainstalil konstruct a pomoci cd konstruct/meta/kde;make install elegantne! Pak uz jsem jen zrestartoval X Server, kde nabehlo xdm kam jsem se prihlasil a nabehl znovu muj fluxbox, pak jsem zrestartoval celou masinu ... a jadro 2.6.15.6, ktere jsem si predtim bezproblemove vyladil nenabehlo!! sekne se to u inicializace Bluetooth HID modulu a konec!!
Pointa je takova ze pisu z windows.. no aspon jsem si je po dvbou mesicich pustil :o)) btw kde mohla byt chyba??
btw kde mohla byt chyba??Jako dvě nejpravděpodobnější chyby vidím buďto Mandrivalinux 2006.0 PowerPack beta, anebo mezi židlí a klávesnicí. Je mi líto, ale dokud alespoň nenapíšeš co ti jádro napíše , tak ti nikdo není schopen poradit. Co se týká spouštění Fluxboxu místo KDE, napsal jsi do
~/.xinitrc, že se má spustit KDE a vybral odpovídající položku (tuším, že vlastní) v kdm?
prosim tedy administratora at tento thread uzamkne, at tady nemate ostatni
jinxx
Tiskni
Sdílej: