Společnost Perplexity AI působící v oblasti umělé inteligence (AI) podala nevyžádanou nabídku na převzetí webového prohlížeče Chrome internetové firmy Google za 34,5 miliardy dolarů (zhruba 723 miliard Kč). Informovala o tom včera agentura Reuters. Upozornila, že výše nabídky výrazně převyšuje hodnotu firmy Perplexity. Společnost Google se podle ní k nabídce zatím nevyjádřila.
Intel vydal 34 upozornění na bezpečnostní chyby ve svých produktech. Současně vydal verzi 20250812 mikrokódů pro své procesory řešící 6 bezpečnostních chyb.
Byla vydána nová verze 1.25 programovacího jazyka Go (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání.
Byla vydána beta verze Linux Mintu 22.2 s kódovým jménem Zara. Podrobnosti v přehledu novinek a poznámkách k vydání. Vypíchnout lze novou XApp aplikaci Fingwit pro autentizaci pomocí otisků prstů nebo vlastní fork knihovny libAdwaita s názvem libAdapta podporující grafická témata. Linux Mint 22.2 bude podporován do roku 2029.
Provozovatel internetové encyklopedie Wikipedie prohrál v Británii soudní spor týkající se některých částí nového zákona o on-line bezpečnosti. Soud ale varoval britského regulátora Ofcom i odpovědné ministerstvo před zaváděním přílišných omezení. Legislativa zpřísňuje požadavky na on-line platformy, ale zároveň čelí kritice za možné omezování svobody slova. Společnost Wikimedia Foundation, která je zodpovědná za fungování
… více »Byla vydána verze 2.0.0 nástroje pro synchronizaci dat mezi vícero počítači bez centrálního serveru Syncthing (Wikipedie). Přehled novinek na GitHubu.
Americký prezident Donald Trump se v pondělí osobně setkal s generálním ředitelem firmy na výrobu čipů Intel Lip-Bu Tanem. Šéfa podniku označil za úspěšného, informují agentury. Ještě před týdnem ho přitom ostře kritizoval a požadoval jeho okamžitý odchod. Akcie Intelu v reakci na schůzku po oficiálním uzavření trhu zpevnily asi o tři procenta.
Byl vydán Debian GNU/Hurd 2025. Jedná se o port Debianu s jádrem Hurd místo obvyklého Linuxu.
V sobotu 9. srpna uplynulo přesně 20 let od oznámení projektu openSUSE na konferenci LinuxWorld v San Franciscu. Pokuď máte archivní nebo nějakým způsobem zajímavé fotky s openSUSE, můžete se o ně s námi podělit.
Byl vydán Debian 13 s kódovým názvem Trixie. Přehled novinek v poznámkách k vydání.
Proč mi zmizel obsah disku ?! Na to snad není žádné vysvětlení !
Jako normálně vstanu, zapnu moje (bývalý) Gentoo. Zapnu si nějaký písničky a jen tak si nějakejch pár hodinek poslouchám. Najednou přijede kámoš, tak se compa nechal zapnutýho i s hudbou. Šli sme se koupat do bazénu, kde sme byli asi tak 1 hodinu, pak si chtěli jít poslechnout co mam v compu. Dojdeme do pokoje. Sednu ke compu a koukám jako tele !!! Vobrazovka černá s nějakým divným text a číslama (to sem neřešil) a jednoduše sem ho (natvrdo) restartoval s doměním, že ho zase normálně zapnu ! Ale omyl když došlo do grubu (kterej byl na druhym disku), zvolim "Gentoo Linux" a najednou "Error 22" (nevim co znamená ale to je jedno). Tak zapnu Slax že se podivám co s tim je. Jak tak koukám, nikde nemůžu najít moje datové oddíly, koukám do /mnt ,do /dev ,koukám i přes fdisk as nikde !!! Zbyli tam pouze Swap a Logická část (což mi nejde na rozum). Řeksem si tak nic, mrknu se do Power Quest Magicu jestli mi Linux nelže. Jen zapnu PQM, tak "Error: bla bla bla ... Do you want to fix error ?" [Yes]. Tabulka partišnů skoro prázdná jen se tam válí Swap a Logická část !! A všechem můj linux je v p****i !! I se vší tou hudbou (která mě nejvíc mrzí) !!! Zbylo mi tak 195 mp3ek v playeru .Zajímalo by mě co mi smazalo všechny připojené oddíli (i widlí na prvnim disku) !! Jo a ještě jedna záhada, co dělá na mym (prvnim disku) widlím oddílu prázdná složka lost+found (neni to jen na ext2 a ext3 )a zbytek pryc ???!
Jo a běželi tam démoni jako Mysql, Apache, SSH, ProFTP, ...
Tiskni
Sdílej: