Před 32 lety, 6. června 1993, byl spuštěn první český WWW server (ještě pod TLD .cs), pro potřeby fyziků zabývajících se problematikou vysokých energií.
Střílečku Borderlands 2 lze v rámci výprodeje série Borderlands na Steamu získat zdarma napořád, když aktivaci provedete do 8. června 19:00.
Byla vydána nová verze 2.22 svobodného video editoru Flowblade (GitHub, Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání. Videoukázky funkcí Flowblade na Vimeu. Instalovat lze také z Flathubu.
Canonical Launchpad vypíná systém správy verzí Bazaar. Vývojáři mohou své repozitáře do 1. září přemigrovat na Git.
Byla vydána nová verze 2.53.21 svobodného multiplatformního balíku internetových aplikací SeaMonkey (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání.
Petici za povinné zveřejnění zdrojových kódů softwaru použitých ve veřejné správě lze podepsat na ePetice.
Na Indiegogo byla spuštěna kampaň na podporu linuxového telefonu Liberux NEXX s osmijádrovým procesorem Rockchip RK3588S, 32 GB LPDDR4x RAM a 6.34″ 2400×1080 OLED displejem. Cena telefonu je 1 310 eur.
Miro Hrončok vyhrál volby do Fedora Council. Mezi sedmi kandidáty, kteří se ucházeli o dvě křesla, nakonec získal nejvíce hlasů - 1089. Česká komunita má tak po delší době opět zástupce v nejvyšším orgánu Fedory.
Redox OS (Wikipedie), tj. mikrokernelový unixový operační systém naprogramovaný v programovacím jazyce Rust, nově podporuje X11 a GTK 3.
Dnes po celém světě startuje prodej herní konzole Nintendo Switch 2.
Proč mi zmizel obsah disku ?! Na to snad není žádné vysvětlení !
Jako normálně vstanu, zapnu moje (bývalý) Gentoo. Zapnu si nějaký písničky a jen tak si nějakejch pár hodinek poslouchám. Najednou přijede kámoš, tak se compa nechal zapnutýho i s hudbou. Šli sme se koupat do bazénu, kde sme byli asi tak 1 hodinu, pak si chtěli jít poslechnout co mam v compu. Dojdeme do pokoje. Sednu ke compu a koukám jako tele !!! Vobrazovka černá s nějakým divným text a číslama (to sem neřešil) a jednoduše sem ho (natvrdo) restartoval s doměním, že ho zase normálně zapnu ! Ale omyl když došlo do grubu (kterej byl na druhym disku), zvolim "Gentoo Linux" a najednou "Error 22" (nevim co znamená ale to je jedno). Tak zapnu Slax že se podivám co s tim je. Jak tak koukám, nikde nemůžu najít moje datové oddíly, koukám do /mnt ,do /dev ,koukám i přes fdisk as nikde !!! Zbyli tam pouze Swap a Logická část (což mi nejde na rozum). Řeksem si tak nic, mrknu se do Power Quest Magicu jestli mi Linux nelže. Jen zapnu PQM, tak "Error: bla bla bla ... Do you want to fix error ?" [Yes]. Tabulka partišnů skoro prázdná jen se tam válí Swap a Logická část !! A všechem můj linux je v p****i !! I se vší tou hudbou (která mě nejvíc mrzí) !!! Zbylo mi tak 195 mp3ek v playeru .Zajímalo by mě co mi smazalo všechny připojené oddíli (i widlí na prvnim disku) !! Jo a ještě jedna záhada, co dělá na mym (prvnim disku) widlím oddílu prázdná složka lost+found (neni to jen na ext2 a ext3 )a zbytek pryc ???!
Jo a běželi tam démoni jako Mysql, Apache, SSH, ProFTP, ...
Tiskni
Sdílej: