abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 13:55 | Nová verze

Byla vydána nová verze 0.41.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 6.1 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:44 | Nová verze

Byla vydána nová verze 5.5 (novinky) skriptovacího jazyka Lua (Wikipedie). Po pěti a půl letech od vydání verze 5.4.

včera 23:44 | Nová verze

Byla vydána nová verze 5.4.0 programu na úpravu digitálních fotografií darktable (Wikipedie). Z novinek lze vypíchnout vylepšenou podporu Waylandu. Nejnovější darktable by měl na Waylandu fungovat stejně dobře jako na X11.

21.12. 05:00 | Nová verze

Byla vydána beta verze Linux Mintu 22.3 s kódovým jménem Zena. Podrobnosti v přehledu novinek a poznámkách k vydání. Vypíchnout lze, že nástroj Systémová hlášení (System Reports) získal mnoho nových funkcí a byl přejmenován na Informace o systému (System Information). Linux Mint 22.3 bude podporován do roku 2029.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    21.12. 01:55 | Nová verze

GNU Project Debugger aneb GDB byl vydán ve verzi 17.1. Podrobný přehled novinek v souboru NEWS.

19.12. 17:22 | IT novinky

Josef Průša oznámil zveřejnění kompletních CAD souborů rámů tiskáren Prusa CORE One a CORE One L. Nejsou vydány pod obecnou veřejnou licenci GNU ani Creative Commons ale pod novou licencí OCL neboli Open Community License. Ta nepovoluje prodávat kompletní tiskárny či remixy založené na těchto zdrojích.

Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    19.12. 17:00 | Komunita

Nový CEO Mozilla Corporation Anthony Enzor-DeMeo tento týden prohlásil, že by se Firefox měl vyvinout v moderní AI prohlížeč. Po bouřlivých diskusích na redditu ujistil, že v nastavení Firefoxu bude existovat volba pro zakázání všech AI funkcí.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    19.12. 10:11 | IT novinky

V pořadí šestou knihou autora Martina Malého, která vychází v Edici CZ.NIC, správce české národní domény, je titul Kity, bity, neurony. Kniha s podtitulem Moderní technologie pro hobby elektroniku přináší ucelený pohled na svět současných technologií a jejich praktické využití v domácích elektronických projektech. Tento knižní průvodce je ideální pro každého, kdo se chce podívat na současné trendy v oblasti hobby elektroniky, od

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    19.12. 03:11 | Komunita

Linux Foundation zveřejnila Výroční zprávu za rok 2025 (pdf). Příjmy Linux Foundation byly 311 miliónů dolarů. Výdaje 285 miliónů dolarů. Na podporu linuxového jádra (Linux Kernel Project) šlo 8,4 miliónu dolarů. Linux Foundation podporuje téměř 1 500 open source projektů.

19.12. 02:11 | Zajímavý článek

Jean-Baptiste Mardelle se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 25.12.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení také na Flathubu.

Kdo vám letos nadělí dárek?
     (27%)
     (2%)
     (13%)
     (2%)
     (2%)
     (2%)
     (11%)
     (27%)
     (16%)
    Celkem 56 hlasů
     Komentářů: 16, poslední včera 23:13
    Rozcestník

Dotaz: proftpd jiné hesla než v /etc/passwd

7.8.2006 12:21 Cuda
    proftpd jiné hesla než v /etc/passwd
    Přečteno: 291×
    Zdravím všechny tučňákomilce :-)) mám problém, nevím jak nastavit u proftpd, aby uživatelé měli jiné hesla než v /etc/passwd. Snažil jsem se to najít, a dle www.proftpd.org jsem to pochopil tak, že to udělám jen u anonymních uživatů.Což by mě nevadilo tak jsem zadal (je to upravené)
      AnonRequirePassword on
      RequireValidShell off
      User ftp
      Group ftp

UserPassword anonym 6969
     UserAlias anonym ftp
    ...

ale jelikož mám to AnonRequirePassword on, tak to pak chce platné heslo pro uživatele ftp z /etc/passwd u volby off můžu zadat cokoliv a přihlásím se. Já myslel, že když zadám UserPassword anonym 6969 tak následně heslo bude pro něj 6969, ale nefunguje to. Tak jsem to asi pochopil špatně. Nevíte tedy někdo, jak zadat aby hesla pro ftp byla nezávislá na systémových, ať už přes anonymního uživatele nebo přes speciální soubor s hesly? Moc díky za případnou radu

Odpovědi

7.8.2006 14:46 tucan | skóre: 3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: proftpd jiné hesla než v /etc/passwd
    Ahoj, nejlepsi je podle mne pouzit sql autentizaci

navod najdes treba zde:

http://gentoo-wiki.com/HOWTO_ProFTPD
    7.8.2006 16:27 Cuda
    Díky, asi by to fakt byl nejlepší způsob, ale do toho se mi moc nechce. Ale vypadá to, že mě to nemine :-(. Sql opravdu ovládám hodně hodně špatně, takže si do něj moc netroufám. Ale i tak moc díky za radu.
    7.8.2006 17:15 happy barney | skóre: 34 | blog: dont_worry_be_happy
    alebo pouzit iny ftp daemon, napr pureftpd.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.