abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 17:22 | Komunita

Singularity (YouTube) je nejnovější otevřený film od Blender Studia. Jedná se o jejich první 4K HDR film.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 16:55 | Zajímavý software

Vyšla hra Život Není Krásný: Poslední Exekuce (Steam, ProtonDB). Kreslená point & click adventura ze staré školy plná černého humoru a nekorektního násilí. Vžijte se do role zpustlého exekutora Vladimíra Brehowského a projděte s ním jeho poslední pracovní den. Hra volně navazuje na sérii Život Není Krásný.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 14:00 | Zajímavý projekt

Společnost Red Hat představila Fedora Hummingbird, tj. linuxovou distribuci s nativním kontejnerovým designem určenou pro vývojáře využívající AI agenty.

Pinhead | Komentářů: 3
    dnes 02:22 | Zajímavý software

Hru The Legend of Zelda: Twilight Princess od společnosti Nintendo si lze nově díky projektu Dusklight (původně Dusk) a reverznímu inženýrství zahrát i na počítačích a mobilních zařízeních. Vyžadována je kopie původní hry (textury, modely, hudba, zvukové efekty, …). Ukázka na YouTube. Projekt byl zahájen v srpnu 2020.

dnes 01:11 | Nová verze

Byla vydána nová major verze 29.0 programovacího jazyka Erlang (Wikipedie) a související platformy OTP (Open Telecom Platform, Wikipedie). Detailní přehled novinek na GitHubu.

včera 21:22 | Bezpečnostní upozornění

Po zranitelnostech Copy Fail a Dirty Frag přichází zranitelnost Fragnesia. Další lokální eskalace práv na Linuxu. Zatím v upstreamu neopravena. Přiřazeno ji bylo CVE-2026-46300.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 14:00 | Komunita

Sovereign Tech Agency (Wikipedie) prostřednictvím svého fondu Sovereign Tech Fund podpoří KDE částkou 1 285 200 eur.

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 12:55 | IT novinky

Google na včerejší akci The Android Show | I/O Edition 2026 (YouTube) představil celou řadu novinek: Gemini Intelligence, notebooky Googlebook, novou generaci Android Auto, …

včera 12:33 | IT novinky

Evropská komise by do léta mohla předložit návrh normy omezující používání sociálních sítí dětmi v zájmu jejich bezpečí na internetu. Prohlásila to včera předsedkyně EK Ursula von der Leyenová, podle níž řada zemí Evropské unie volá po zavedení věkové hranice pro sociální sítě. EU částečně řeší bezpečnost dětí v digitálním prostředí v již platném nařízení o digitálních službách (DSA), podle německé političky to však není dostatečné a

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 48
    včera 04:11 | Nová verze

Multiplatformní open source aplikace scrcpy (Wikipedie) pro zrcadlení připojeného zařízení se systémem Android na desktopu a umožňující ovládání tohoto zařízení z desktopu, byla vydána v nové verzi 4.0.

Které desktopové prostředí na Linuxu používáte?
     (13%)
     (8%)
     (2%)
     (14%)
     (31%)
     (4%)
     (6%)
     (3%)
     (16%)
     (25%)
    Celkem 1608 hlasů
     Komentářů: 30, poslední 3.4. 20:20
    Rozcestník

Dotaz: nb Acer Aspire 1652NWLMi

21.8.2006 15:09 phax7 | skóre: 34 | blog: PhaX_blog
    nb Acer Aspire 1652NWLMi
    Přečteno: 5229×
    Zdravím,

hledám notebook co bude ideálně fungovat s Linuxem a bude levný, narazil jsem na toto:

http://www.pc-levne.cz/notebook-acer-aspire-1652nwlmi-p-1404.html

je tam grafika ATI (Mobility Radeon X300) wifi Intel (2200BG), vypadá to bezproblémově - jen mě zajímá ACPI a věci kolem jako uspávání. Má někdo zkušenosti? Mohl by být problém?

Nevím kde to zjistit, narazil jsem na nějaké ubuntu fórum, ale příliš přesvědčivě to nevypadá.

http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=138041&page=1

Díky za reakce

Odpovědi

21.8.2006 15:11 phax7 | skóre: 34 | blog: PhaX_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nb Acer Aspire 1652NWLMi
    Jo ještě na Tuxmobile a Linux-on-laptops jsem se díval. A tady z toho jsem dostal pocit, že by to fungovat mělo:

http://wiki.eagle-usb.org/wakka.php?wiki=InstallLaptopAcerAspire1652WLMi
    31.8.2006 04:10 Petr Kotek ml.
    Prave jsem koupil Acer Aspire 1652ZWLMi (lisi se pouze tim, ze ma X1300 a o 20 GB vetsi disk). Nainstaloval jsem Arch linux (poprve tuto distribuci, na hlavnim PC jedu na Gentoo). Hraju si s tim teprve par hodin a bez zadnych specialit jsem nainstaloval Xka. Uspavani funguje (alespon zatim) bezproblemove, speedsteping (zatim jen rucne) taky funguje...

beretux at gmail.com
    31.8.2006 08:23 phax7 | skóre: 34 | blog: PhaX_blog
    Díky moc za info! Moc jste mě potěšil (chodí mi notifikace z tehlé diskuze na mobil a nemohl jsem ani dospat;) A uspávání provozujete přes co - swsuspend2?

OT: jak vám vyhovuje klávesnice? Píše se na ni dobře?

Dík
    4.9.2006 00:17 Petr Kotek ml.
    Jj, suspend to disk jedu pres suspend2. Klavesnice je zda fajn, pise se mi dobre - akorat si clovek musi zvyknout na rozlozeni Home/End/PgUp/PgDown/Ins/Del. Ale bohuzel nemuzu moc srovnavat s jinymi, moc notebooku mi pod rukama neproslo.
    31.8.2006 08:32 milan
    Taky uvazuju o koupi tohoto notebooku. Jake mate zkusenosti s jeho mechanickou konstrukci?
    4.9.2006 00:19 Petr Kotek ml.
    Mno mechanicka vydrz se nejspis projevi az po case... Co tak ale slychavam na jednom foru (hofyland.cz), tak Aceru se docela dost lidi boji prave kvuli pouzitymu plastu a Acer servisu v CR...
    4.9.2006 00:32 Petr Kotek ml.
    Na ArchWiki jsem vlozil par zkusenosti z instalace Arch Linuxu na tento notebook. Verim, ze se bude hodit i pro jine distribuce - napriklad poznamka k instalaci zvukove karty, ktera nefungovala a musel jsem patchovat alsu.
    4.9.2006 12:06 phax7 | skóre: 34 | blog: PhaX_blog
    Díky moc za informace

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.