abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 15:55 | Zajímavý software

WLED je open-source firmware pro ESP8266/ESP32, který umožňuje Wi-Fi ovládání adresovatelných LED pásků se stovkami efektů, synchronizací, audioreaktivním módem a Home-Assistant integrací. Je založen na Arduino frameworku.

Indiánský lotr | Komentářů: 0
    včera 15:33 | Nová verze

Open source platforma Home Assistant (Demo, GitHub, Wikipedie) pro monitorování a řízení inteligentní domácnosti byla vydána v nové verzi 2025.8.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 14:22 | IT novinky

Herní studio Hangar 13 vydalo novou Mafii. Mafia: Domovina je zasazena do krutého sicilského podsvětí na začátku 20. století. Na ProtonDB je zatím bez záznamu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | IT novinky

Operátor O2 má opět problémy. Jako omluvu za pondělní zhoršenou dostupnost služeb dal všem zákazníkům poukaz v hodnotě 300 Kč na nákup telefonu nebo příslušenství.

Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    včera 05:55 | IT novinky

Společnost OpenAI představila GPT-5 (YouTube).

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 05:00 | Nová verze

Byla vydána (𝕏) červencová aktualizace aneb nová verze 1.103 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a videi v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.103 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

7.8. 17:33 | IT novinky

Americký prezident Donald Trump vyzval nového generálního ředitele firmy na výrobu čipů Intel, aby odstoupil. Prezident to zdůvodnil vazbami nového šéfa Lip-Bu Tana na čínské firmy.

Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    7.8. 16:55 | Nová verze

Bylo vydáno Ubuntu 24.04.3 LTS, tj. třetí opravné vydání Ubuntu 24.04 LTS s kódovým názvem Noble Numbat. Přehled novinek a oprav na Discourse.

7.8. 16:44 | Nová verze

Byla vydána verze 1.89.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

7.8. 12:22 | IT novinky

Americká technologická společnost Apple uskuteční v USA další investice ve výši sta miliard dolarů (2,1 bilionu korun). Oznámil to ve středu šéf firmy Tim Cook při setkání v Bílém domě s americkým prezidentem Donaldem Trumpem. Trump zároveň oznámil záměr zavést stoprocentní clo na polovodiče z dovozu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Kolik tabů máte standardně otevřeno ve web prohlížeči?
     (47%)
     (21%)
     (4%)
     (5%)
     (3%)
     (1%)
     (1%)
     (18%)
    Celkem 315 hlasů
     Komentářů: 23, poslední 4.8. 13:01
    Rozcestník

Dotaz: Problem s instalaci ovladacu od NVidie

22.8.2006 15:32 Shrek
    Problem s instalaci ovladacu od NVidie
    Přečteno: 90×
    Zdravim,

jiz nekolikrat jsem instaloval originalni ovladace od NVidie a nikdy nebyly zadne problemy, ale dnes jsem narazil a nevim kde je problem. Horsi je to, ze mi nejdou nainstalovat ani starsi verze ovladacu, se kterymi jsem problem nikdy nemel.

Takze stahl jsem si ze stranek nvidia.com tento soubor:

NVIDIA-Linux-x86-1.0-8762-pkg1.run

prihlasil se jako root a zadal:

sh ./NVIDIA-Linux-x86-1.0-8762-pkg1.run

Odsouhlasil jsem s odinstalovanim starsi verze ovladace, odmitl jsem stahnout novejsi ovladac pres ftp (stejne to nikdy nic nenaslo :) )

a pak to hodilo chyby a v logu jsem nasel toto:

-> Performing CC test with CC="cc". -> gcc-version-check failed:

./usr/src/nv/conftest.sh: line 19: cc: command not found

Hledal jsem pomoci strycka googla, kde jsem nasel par popisu jak toto odstranit, ale nic nefungovalo.

Mam:

Kernel: 2.6.15 Linux: Slackware 11.0RC2 gcc: verze 3.4.6

Nevite co s tim? Potrebuji originalni ovladac od NVidie quli TV vystupu na televizi....

Predem dekuji Shrek

Odpovědi

vdusek avatar 22.8.2006 16:04 vdusek | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Problem s instalaci ovladacu od NVidie
    Performing CC test with CC="cc". -> gcc-version-check failed:

...to je snad jasná odpověď, ne?
    22.8.2006 16:44 Shrek
    Mno ano je, ale cetl jsem na netu, ze nepomuze ani upgrade na gcc 4.0
    22.8.2006 17:00 DNA
    já sem se s tím setkal také, protože mám kernel kompilovaný s gcc3.3 a pu updatu mi to přelinkuje gcc4.1>gcc, takže musím růčo ten link smazat a vytvořit gcc3.3>gcc a pak mi to projde bez problému...
    kozzi avatar 22.8.2006 17:39 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
    co ti vypise prikaz modinfo usbserial (misto usbserial muzes dat jakykoliv modul ktery ti funguje)
    Linux je jako mušketýři "jeden za všechny, všichni za jednoho"

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.